Přejít na obsah

Chilli

Doporučené příspěvky

kluci tak sem konecne nasel cas a odladil recept,

mango salsa... 

pri priprave sem spolehlive vyprazdnil kuchyn na nekolik hodin 🤣 hlavne pri vareni to davalo a fakt je potreba davat bacha na co clovek saha a aby toho moc nepotrisnil

Je to jednoduchy na pripravu jen sem ladil pomer sul, ocet, cukr, nakonec to vyslo takto

papricky

1 x cervene zrale mango , 2 x limeta, 2x polevkove lzice cukru, 1x kavova lzicka soli, 2dcl jablecneho octa (doporucuju nejakej poradnej, nema cenu tam davat tu lihovou priseru za 20kc) 1x salotka, 2x strouky cesneku, 1x mensi mrkvev

vse rozmixovat v blenderu 15min  za staleho michani varit na stredni intenzitu, nechat vychladnout a do sklenicek... asi by to slo zavarit, ale to ja aktualne nepotrebuju, myslim ze to padne celkem rychle

je to chutove suprovy, ale samozrejme pekelne palivy 👹☠️

IMG_3959.jpg

IMG_3958.jpg

IMG_3957.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, dokonáno jest! Neskutečná dobrota, jen to aranžování se mi prý moc nepovedlo ..... Ono se to nemusí moc rozležet, protože ty papričky se krátce povaří v tom nálevu /tak kolem 8 minut/, trochu změknou a ta chuť  tam pronikne /plní se po vychladnutí/. V podstatě po vychlazení se mohou hned podávat. Zpracoval jsem všechno, co jsem otrhal /jen zlomek toho co tam mám/. Vůbec bych se nestyděl se pochlubit v kulináriu, ale je to o chillli ....

IMG_20240909_121330.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, gandalf napsal:

Přátelé, dokonáno jest! Neskutečná dobrota, jen to aranžování se mi prý moc nepovedlo ..... Ono se to nemusí moc rozležet, protože ty papričky se krátce povaří v tom nálevu /tak kolem 8 minut/, trochu změknou a ta chuť  tam pronikne /plní se po vychladnutí/. V podstatě po vychlazení se mohou hned podávat. Zpracoval jsem všechno, co jsem otrhal /jen zlomek toho co tam mám/. Vůbec bych se nestyděl se pochlubit v kulináriu, ale je to o chillli ....

IMG_20240909_121330.jpg

vypada to dobre, jak je to s palivosti?

Odkaz ke komentáři

Jsme si na vas vzpomnel ted na dovolene. Prijedeme pozde vecer na hotel, tak objedname na pokoj. Dam si neco paliveho, pac to rad. Prinesou nejakou rejzi s masem co trochu pali a vedle toho mala misticka s nakladanou zeleninou. Ta pali taky jen trochu. Kazdopadne jim kousek po kousku. Na konci si ale naberu plnou lzicku. 2-3x zkousnu a v hube mi exploduje. Normalne jsem se zacal davit a bezel na zachod. Byla tam! Asi 1cm mala papricka! A vzpomnel jsem si na frajera co nas provazel plantazi Par dni predtim a ukazoval na kerik obsypany stovkou malych papricek a rika: Sir, velice dobry ale strasne palivy! a ja si v duchu rikal „Jak to asi chutna?“🤔😂🤦

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...