Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přátelé včera jsem se pokusil postoupit v pěstvání chilli o level výš /asi jako první/. Odebral jsem materál pro meristémové množení několika druhů mých rostlin a teď budu asi tak týden čakat, jestli tam nebyly nějaké patogenní bakterie /houby a plísně jsou zlikvodovaný sice v rozporu se směrnicí EU, ale funguje to/. Jestli se zadaří, tak bude téměř neomezené množství geneticky identických jedinců. Pokouším se množit Jamajské červené, žluté, Jolokii žlutou, neon a červenou, Jalapeňo, Naga PC 1 a to moje "obří" a + něco. Materiálu je dost, tak snad něco vyjde. Ale semínka pro jistotu nezahazuju :-). Fotoreportáž bude až budou výsledky. Týden mi držte palce /a možná i sobě, protože když to vyjde, tak vám budu moci posílat rovnou malý kytky ve flaškách na agaru /s návodem/.

Odesláno

Jak profesor biologie.. :speak_cool: . Proti obyč pěstitelům pálivců nejsi o jeden, ale o několik levelů výš. Od primek rovnou k IWC.

Odesláno

gandalf, on 02 Lis 2013 - 22:16, said:

Přátelé včera jsem se pokusil postoupit v pěstvání chilli o level výš /asi jako první/. Odebral jsem materál pro meristémové množení několika druhů mých rostlin a teď budu asi tak týden čakat, jestli tam nebyly nějaké patogenní bakterie /houby a plísně jsou zlikvodovaný sice v rozporu se směrnicí EU, ale funguje to/. Jestli se zadaří, tak bude téměř neomezené množství geneticky identických jedinců. Pokouším se množit Jamajské červené, žluté, Jolokii žlutou, neon a červenou, Jalapeňo, Naga PC 1 a to moje "obří" a + něco. Materiálu je dost, tak snad něco vyjde. Ale semínka pro jistotu nezahazuju :-). Fotoreportáž bude až budou výsledky. Týden mi držte palce /a možná i sobě, protože když to vyjde, tak vám budu moci posílat rovnou malý kytky ve flaškách na agaru /s návodem/.

Ty jsi dabel gandalfe :devil:

Odesláno

 Jestli se zadaří, tak bude téměř neomezené množství geneticky identických jedinců.

:eek:

 

u nás letos hubená úroda, poslední várka čiliomajdy dle barvy papriček.

 

post-5667-0-01007300-1383469808_thumb.jpg

  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak meristemy jsou všechny v pr.... Bakteriální infekce to totálně zničila. Zabránit tomu není možné, protože ty bakterie jsou v pletivech rostlin a dezinfekcí nejdou zahubit aniž by se zničily ty vzorky. /ono je to logické, že ty bakterie promoří celou kytku, když se hnojí organickými hnojivy a tím se vlastně stále přikrmují a šíří se v pletivech/ Jediná možnost je odebrat meristemy z vrcholových pupenů semenáčků, ty budou na 100% nepromořené. Tak počkám zhruba do dubna. I tak to za pokus stálo.

 

Nedlužím někomu slíbené chilli, příp. omajdu? /při úklidu v počítadle jsem si smazal poštu :wine: /.

Odesláno (upraveno)

Hele chlapi, mohli byste mi prosím doporučit nějaký mlýnek na chilli ? Mám to nasušený ve větších kusech a když jsem to dělal v hmoždíři, tak jsem měl zábavu na celý večer...

Ten tříštivý je bezva, ale jsou i levnější. Nezapomeň, že po tom chilli tam asi nepůjde dát nic jiného. No, asi jo, ale čistění bude pracné a bolestivé /nejlépe lihem/.

Já mám tenhle a vyhovuje  http://ivatofi.mimishop.cz/detail.php?zbozi=3552821

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Tak meristemy jsou všechny v pr.... Bakteriální infekce to totálně zničila. Zabránit tomu není možné, protože ty bakterie jsou v pletivech rostlin a dezinfekcí nejdou zahubit aniž by se zničily ty vzorky. /ono je to logické, že ty bakterie promoří celou kytku, když se hnojí organickými hnojivy a tím se vlastně stále přikrmují a šíří se v pletivech/ Jediná možnost je odebrat meristemy z vrcholových pupenů semenáčků, ty budou na 100% nepromořené. Tak počkám zhruba do dubna. I tak to za pokus stálo.

Já jenom vím, že když se sází do agaru třeba mrkev tak se koupe v 1:10 roztoku sava a pak se ořezává na střed, tak aby tam byla všechna tři pletiva. Nevim jestli je to informace k něčemu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...