gandalf Odesláno 2. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Přátelé včera jsem se pokusil postoupit v pěstvání chilli o level výš /asi jako první/. Odebral jsem materál pro meristémové množení několika druhů mých rostlin a teď budu asi tak týden čakat, jestli tam nebyly nějaké patogenní bakterie /houby a plísně jsou zlikvodovaný sice v rozporu se směrnicí EU, ale funguje to/. Jestli se zadaří, tak bude téměř neomezené množství geneticky identických jedinců. Pokouším se množit Jamajské červené, žluté, Jolokii žlutou, neon a červenou, Jalapeňo, Naga PC 1 a to moje "obří" a + něco. Materiálu je dost, tak snad něco vyjde. Ale semínka pro jistotu nezahazuju :-). Fotoreportáž bude až budou výsledky. Týden mi držte palce /a možná i sobě, protože když to vyjde, tak vám budu moci posílat rovnou malý kytky ve flaškách na agaru /s návodem/.
kejklik Odesláno 3. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 Jak profesor biologie.. . Proti obyč pěstitelům pálivců nejsi o jeden, ale o několik levelů výš. Od primek rovnou k IWC.
filo-boxer Odesláno 3. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 gandalf, on 02 Lis 2013 - 22:16, said:Přátelé včera jsem se pokusil postoupit v pěstvání chilli o level výš /asi jako první/. Odebral jsem materál pro meristémové množení několika druhů mých rostlin a teď budu asi tak týden čakat, jestli tam nebyly nějaké patogenní bakterie /houby a plísně jsou zlikvodovaný sice v rozporu se směrnicí EU, ale funguje to/. Jestli se zadaří, tak bude téměř neomezené množství geneticky identických jedinců. Pokouším se množit Jamajské červené, žluté, Jolokii žlutou, neon a červenou, Jalapeňo, Naga PC 1 a to moje "obří" a + něco. Materiálu je dost, tak snad něco vyjde. Ale semínka pro jistotu nezahazuju :-). Fotoreportáž bude až budou výsledky. Týden mi držte palce /a možná i sobě, protože když to vyjde, tak vám budu moci posílat rovnou malý kytky ve flaškách na agaru /s návodem/.Ty jsi dabel gandalfe
lub Odesláno 3. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 Jestli se zadaří, tak bude téměř neomezené množství geneticky identických jedinců. u nás letos hubená úroda, poslední várka čiliomajdy dle barvy papriček.
Trojan Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2013 Rozdejchávám Dragons Blood, 800k SHU, nedávejte to do teplého jídla
gandalf Odesláno 12. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Tak meristemy jsou všechny v pr.... Bakteriální infekce to totálně zničila. Zabránit tomu není možné, protože ty bakterie jsou v pletivech rostlin a dezinfekcí nejdou zahubit aniž by se zničily ty vzorky. /ono je to logické, že ty bakterie promoří celou kytku, když se hnojí organickými hnojivy a tím se vlastně stále přikrmují a šíří se v pletivech/ Jediná možnost je odebrat meristemy z vrcholových pupenů semenáčků, ty budou na 100% nepromořené. Tak počkám zhruba do dubna. I tak to za pokus stálo. Nedlužím někomu slíbené chilli, příp. omajdu? /při úklidu v počítadle jsem si smazal poštu /.
FrantisekH Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Gandalfe, nedlužíš ale pokud ti něco zbylo rád bych si vzorek vzal
Z. Paul Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Ahoj Gandalfe, jeste od Tebe mam mix cos mi posilal v dubnu /stoji fakt za to/. Rad bych ochutnal i nejakou tu omacku, jestli mas navic
Tomas_2002 Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Hele chlapi, mohli byste mi prosím doporučit nějaký mlýnek na chilli ? Mám to nasušený ve větších kusech a když jsem to dělal v hmoždíři, tak jsem měl zábavu na celý večer...
Lion Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Tomas_2002: http://kavomlynky.heureka.cz/bosch-mkm-6003/ nebo si kup takový ty ruční na pepř, sůl... http://www.m-life.cz/mlynky-na-pepr-sul-a-chilli/adhoc-mlynek-na-chilli-pepe/
Tomas_2002 Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 asi bych raději tu elektriku. Díky za tip. Zkusim, zda tady na vesnici budou něco mít...
Lion Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 toho bosche maj vesměs všude.... datart, okay, planeo... nebo lze i jiný typ s tříštivým nožem...
gandalf Odesláno 12. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 (upraveno) Hele chlapi, mohli byste mi prosím doporučit nějaký mlýnek na chilli ? Mám to nasušený ve větších kusech a když jsem to dělal v hmoždíři, tak jsem měl zábavu na celý večer...Ten tříštivý je bezva, ale jsou i levnější. Nezapomeň, že po tom chilli tam asi nepůjde dát nic jiného. No, asi jo, ale čistění bude pracné a bolestivé /nejlépe lihem/.Já mám tenhle a vyhovuje http://ivatofi.mimishop.cz/detail.php?zbozi=3552821edit.: doplnění Upraveno 12. listopadu 2013 uživatelem gandalf
Tomas_2002 Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Kafe nepiju, takže tenhle může zůstat jen na chilli :-)
gandalf Odesláno 12. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Ono taky z toho tříštivýho není kafe nic moc.
Trojan Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Tak meristemy jsou všechny v pr.... Bakteriální infekce to totálně zničila. Zabránit tomu není možné, protože ty bakterie jsou v pletivech rostlin a dezinfekcí nejdou zahubit aniž by se zničily ty vzorky. /ono je to logické, že ty bakterie promoří celou kytku, když se hnojí organickými hnojivy a tím se vlastně stále přikrmují a šíří se v pletivech/ Jediná možnost je odebrat meristemy z vrcholových pupenů semenáčků, ty budou na 100% nepromořené. Tak počkám zhruba do dubna. I tak to za pokus stálo.Já jenom vím, že když se sází do agaru třeba mrkev tak se koupe v 1:10 roztoku sava a pak se ořezává na střed, tak aby tam byla všechna tři pletiva. Nevim jestli je to informace k něčemu.
gandalf Odesláno 12. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Jo tohle bylo taky dezinfikovaný /houby, plísně/, ale bakterie v pletivech nezničíš.
Trojan Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 Ok, tohle jsem minulý týden pochytil v hospodě od kamaráda biologa tak sem to poslal dál
Traveller Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 http://mixery.heureka.cz/bosch-msm-6500/ Melu v tomhle a zatím se mi to vždy podařilo vyvařit v myčce. Pokud jsou papričky fakt suché, tak by se to moc zažrat nemělo (aspoň u mně to zatím funguje)...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se