gandalf Odesláno 29. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2012 Indonéská marináda. Na 1,75 kg kuřete Suroviny: 5-7 hlaviček česneku, jemně sekaného 4 jarní cibulky nebo 5 šalotek, krájené 4 lžíce cukrové melasy strouhaná citronová kůra a šťáva ze 2 citronů 2-3 zelené chilli Jalapeno, jemně sekané 90 ml sojové omáčky 1/2 lžičky turmeriku 1 lžíce mletého koriandru 3 lžíce jemně pokrájeného zázvoru 100 g burských oříšků, drcených Postup přípravy: Všechny přísady smíchejte dohromady a přidejte kousky kuřete. Ponechte 3-4 hodiny, nebo 48 hodin v chladničce, aby se chuť a vůně plně rozvinuly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2012 Dosud nepoznaný gastroenterologický zážitek :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2012 (upraveno) Tak mne napadlo, nemas nejake porovnani jednotlivych papricek a ruznych druhu omacek? Nejake tabulky podle palivosti. . . . . Někde jsem viděl pěknou a docela podrobnou tabulku. Tohle je tak ve zkratce... zrdoj/source Tabulka i s omáčkami zdroj/source Upraveno 29. února 2012 uživatelem grakij Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2012 právě jsem viděl upoutávku na Prima COOL, na pořad menZone, zítra večer. Zdá se že tam ti dva pitomci co v tom účinkují budou mimo jiné tropit nerozvážné experimenty s papričkami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 29. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2012 Nová stupnice pálivosti /2012/ 15 000 000 - 16 000 000 SHU čistý capsaicin, dihydrocapsaicin 8 600 000 - 9 100 000 SHU různé capsaicinoicidy (např. Homocapsaicin, Homodihydrocapsaicin, Nordihydrocapsaicin) 5 000 000 - 5 300 000 SHU dráždivé munice podléhající zákonu: pepřový sprej, FN 303 2 009 231 SHU Trinidad Moruga Scorpion 1 463 700 SHU Trinidad Scorpion "Butch T" 1 382 118 SHU Naga Viper 1 067 286 SHU Infinity Chilli 855 000 - 1 050 000 SHU Bhut Jolokia 350 000 - 580 000 SHU Red Savina Habanero 100 000 - 350 000 SHU Guntur Chilli, Habanero, Scotch Bonnet Pepper, Datil Pepper, Rocoto, African Birdseye, Madame Jeanette, Hamaican Hot Pepper 50 000 - 100 000 SHU Bird´s eye chilli, Thai Pepper, Indian Pepper, Malagueta Pepper, Chiltepin Pepper, Peugin Pepper 30 000 - 50 000 SHU Cayenne Pepper, Ají Pepper, Tabasco Pepper, Cumari Pepper 10 000 - 23 000 SHU Serrano Pepper, Peter Pepper 8 000 - 10 000 SHU Chipotle 2 500 - 8 000 SHU Jalapeno Pepper, Guajillo Peper, New Mexican variety Anaheim Pepper, maďarské Chilli, Tabasco omáčka 500 - 2 500 SHU Anaheim Pepper, Poblano Pepper, Rocotillo Pepper, Peppadew 100 - 500 SHU Pimento, feferonky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2012 Možná vám to pomůže při identifikaci odrůd chilli. http://www.g6csy.net/chile/database.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2012 Průběžná informace "z chovu". Zatím mám přesazeno celkem 86 rostlin, 23. druhů chilli. Několik desítek jich na přesazení ještě čeká /musí nejprve zesílit/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sonny.c Odesláno 2. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2012 no nevím jestli to sem úplně patří ale nemoh jsem si pomoct http://www.youtube.com/watch?v=eSaWBki6aMY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 takže stav k dnešnímu dni....a trocha světelné alchymie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2012 Máš pěkný, zdravý kytky. Svítíš jim sodíkovkou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2012 Páni, to je krása! Já mám zatím jen takové žížaly. Ale zato jich mám plný byt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 ahoj, mám v tom pěstování trochu skluz, no..nicméně rostlinky vylezly a chtěl bych se zeptat, kdy je asi tak můžeme rozsadit - až trochu zesílí?díky za každou radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 Pěkně ti lezou. Rozsázíš je, až budou mít tak 2-3 pravé listy. Nějakou lžičkou je vydloubneš i s balem a opatrně přeneseš do substrátu. Můžeš je dát trochu hlouběji. Nech v květníku nahoře nějaký místo. Až zesílí, tak dosypeš substrát a ony udělají další patro kořenů /to je posílí/. Zatím bys mohl přidávat trochu Lignohumátu a po přesazení i opatrně přihnojit /méně je více - nespálit/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2012 Další ochutnávka chilli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 15. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Ideální velikost sazenice pro první přesazení. V této fázi již pravidelně přihnojujeme i na list. Nepřelévat, otužovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 27. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2012 tak první květ na mojí první chilli ....a pro gandalfa ....čím dosvěcuju...teď tímdle a je to zatím velká neznámá...no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 28. března 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2012 Nic by se nestalo, kdybys to první poupě odstranil, protože rostlina ještě zesílí a kvetení jí nebude vysilovat. To přisvícení je dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2012 Tedy světlo bych v tom nepoznal ani náhodou, řekl bych, že to vypadlo z Terminátora po průstřelu hrudníku, můžete nám to nějak objasnit prosím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2012 Tedy světlo bych v tom nepoznal ani náhodou, řekl bych, že to vypadlo z Terminátora po průstřelu hrudníku, můžete nám to nějak objasnit prosím? led čip Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se