Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co je to to svrastely? Z toho jde celkem hruza. Ka jsem vcera v Brne zkusil kousek cerstve Carolina reaper s bylo tam vsechno. Pot, slzy, z nosu teklo. Teda nepoblil jsem se, ale jednu chvili jsem mel o cem hodne premyslet

Odesláno (upraveno)

To bude nějaká příbuzná Jolky :-)

Pozdě :-) To jsou nepředstavitelný potvory - já mám hnědý/černý /kdo to pozná/, ale pálí i přes slupku, ale letos konečně bude úroda.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Rád bych ochutnal, ale je mi to lehce žinantní, už jsi mi věnoval kytku... :blush02:

Tak pokud se tam vyskytne Kamil a něco na košt bude, určitě neřeknu ne.

Odesláno

Bude. Včera jsem nasušil z první sklizně skoro 4 plata žlutého a 3 červeného. A to jsem vlastně ještě ani nezačel sklízet :-) Dneska se pustím do té omajdy na sraz.

Odesláno

vcera moja prva chilli omacka s hokaido... neviem ci som to najlepsie urobil, al celkom sa podarila a dokonca aj chutnala viacerym rodinnym prislusnikom u:-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ještě se zeptám, jestli existuje nějakej fígl, jak poznat, že jsou zralý jalapeňa. Co jsem se dočetl, tak se sklízej už zelený (snad kvůli chuti), ale jestli to poznám nějak podle těch "prasklin", co se na nich objevej, to mi nějak ušlo.

Sice tam mám jen mrzký množství takovej liliputů, ale chtěl sem je zkusit hodit do nálevu...

Odesláno

Ještě se zeptám, jestli existuje nějakej fígl, jak poznat, že jsou zralý jalapeňa. Co jsem se dočetl, tak se sklízej už zelený (snad kvůli chuti), ale jestli to poznám nějak podle těch "prasklin", co se na nich objevej, to mi nějak ušlo.

Sice tam mám jen mrzký množství takovej liliputů, ale chtěl sem je zkusit hodit do nálevu...

Jalapeňa jsou zralá, když jsou červená :-) /podle druhu/. Zelená /nezralá/ se sklízejí v t.zv. technické zralosti - kvůli snadné manipulaci a delší době sladování a přepravy, zkrácení vegetační doby a pod. Chutnější nejsou, protože teprve se zralostí se plně vyvine chuť /cukry/ a vůně. Podle prasků to nepoznáš, ty se u nich tvoří v průběhu růstu.

Odesláno

Jalapeňa jsou zralá, když jsou červená :-) 

Nj, ale všude na těch internetech píšou, že "zralý" - skliditelný jsou už i jako zelený. Buď jakmile jsou "bright green" nebo když začnou měnit barvu (do černa).

Na chuť, jako čerstvý, jsou určitě lepší červený, ale třeba do těch nálevů se dávaj evidentně spíš zelený..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

To je právě kvůli zjednodušení manipulace s nimi. Docela normální oblbování zákazníků - nedostatek povýšíme na výhodu. Když sklidíš zralý, musíš s nimi dělat něco hned /i tak ti nějaké přezrají a musíš je vyřadit/, zelený můžeš nějaký čas před zpracováním skladovat a zpracování tak odložit a linka dělá něco jiného /třeba okurky :-)/.

Odesláno

Já mám rád jalapenos, minimálně tak 2x týdně je baštím, nejraději v této plechovce. Řekněte mi, lidé co jedí papriky ve stovkách tisíc SHU z toho mají potěšení, nebo je to spíše sport?

la-costena-jalapenos-papricky-nakladane-

Odesláno (upraveno)

Neni vůbec zač, stačí mi ten hřejivej pocit, že někomu dělaj papričky "radost" ...

V práci v 6-ti lidech padla jen polovina jedný, trochu větší, pak se na mě kolegové dívali zbytek dne nějak divně, jak kdybych jim ubližoval nebo co :D

Akorát sem se v tý rychlosti nestačil ani kouknout na hodinky... tak třeba příště :)

Upraveno uživatelem busdriver
Odesláno

Tak report z dnešní ochutnávky. Vlítli jsme na to po obědě, ještě teď mě brní ruce :) Brown Butlah pomalejší nástup, intenzivní pálivost. Ta červená potvora, asi 7Pot prakticky instatní nástup, kulervoucí pálivost, no někteří si za obdivného provolávání "ku*va, ku*vaaa" pobrečeli, poškytali a našli se i tací, co ochutnávku zakončili silnými křečemi žaludku a následným půlhodinovým dýchánkem na hajz*u.  

Nesnědené kusy jsem rozkrájel a nechal na chodbě volně k odběru, postupně to mizelo, tak hádám, že veselo bylo i v jiných kanclech  :whistling:

Odesláno (upraveno)

Hlásím, že jsem uvařil 4 litry omáčky na sraz. Nějak se tam s tím popasujte /snězte, rozeberte ..../. Ostrost/neostrost už nedovedu posoudit, neb mám spálená ústa a manželka se odmítla k tomu propůjčit. Teď je to na Kamilovi :-)

Ještě to pro jistotu sterilizuju.

sedit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...