Josef01 Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Hodinky může zabavit i celnice, v každém státě může být i legislativa jiná, někde jsem četl, že ve Francii je i trestné nosit fake. Výrobce se k tomu staví samozřejmě vždy negativně a hodinky určitě nepošle zpět s omluvným dopisem, že má dotyčný hodinky nechat opravit v Číně.
African Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 No to teda také samozrejmé nie je. Možno tak vo Francúzsku, ale u nás naozaj nie, nemá to oporu v zákone. Predajca môže fejky akurát tak vrátiť a upozorniť majiteľa, to je všetko. Jenomže kluk psal, že je odeslali do zahraničí a jak píše Jozífek, žádnej výrobce ti fejk už nevrátí, ale musí doložit, že to fejk byl, jak jsem psal"
organic Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Hodinky může zabavit i celnice, v každém státě může být i legislativa jiná, někde jsem četl, že ve Francii je i trestné nosit fake. Výrobce se k tomu staví samozřejmě vždy negativně a hodinky určitě nepošle zpět s omluvným dopisem, že má dotyčný hodinky nechat opravit v Číně. V Dánsku je taky trestné nosit fejky, na letišti v KOdani před rámama mají na to dokonce upozornění. Jinak k tomu mému bojkotu. Doma jsem koukal dětem na hračky, kde Čína pokrývá 99.9ˇ% trhu. Všechny hračky, co mají ode mně jsou Made in CZ, Holland, England, US. Jen prarodiče nás zásobují čínskými sračkami. Oblečení se snažím taky kupovat UK, CZ. Elektroniku v Japonsku...atd. Ale abych nebyl úplně off topic, mám dioptrické brýle Porsche Design a zpracování není špatné. Standard.
wawrik Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Jenomže kluk psal, že je odeslali do zahraničí a jak píše Jozífek, žádnej výrobce ti fejk už nevrátí, ale musí doložit, že to fejk byl, jak jsem psal"Ale odovzdal ich v Prahe, takže zmluvný vzťah medzi zákazníkom a obchodníkom sa riadi českými zákonmi. Naozaj som zvedavý, ako sa to skončí :-)
FrantisekH Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 V Dánsku je taky trestné nosit fejky, na letišti v KOdani před rámama mají na to dokonce upozornění. Jinak k tomu mému bojkotu. Doma jsem koukal dětem na hračky, kde Čína pokrývá 99.9ˇ% trhu. Všechny hračky, co mají ode mně jsou Made in CZ, Holland, England, US. Jen prarodiče nás zásobují čínskými sračkami. Oblečení se snažím taky kupovat UK, CZ. Elektroniku v Japonsku...atd. Ale abych nebyl úplně off topic, mám dioptrické brýle Porsche Design a zpracování není špatné. Standard. no a pokud není výrobek vyroben v číně tak materiál nevo většina součástek je vyrobena v číně.. made in je dneska už jenom hra na to aby to nevypadalo tak uplně že to z číny je.. Existují dokonce výrobci, kteří se tím, že vyrábí v číně s kvalitou Made in Germany chlubí.. a z osobní zkušenosti jsou ty výrobky lepší jak ze Španělska nebo z Polska
organic Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 no a pokud není výrobek vyroben v číně tak materiál nevo většina součástek je vyrobena v číně.. made in je dneska už jenom hra na to aby to nevypadalo tak uplně že to z číny je.. Existují dokonce výrobci, kteří se tím, že vyrábí v číně s kvalitou Made in Germany chlubí.. a z osobní zkušenosti jsou ty výrobky lepší jak ze Španělska nebo z Polska Já vím, je to marný boj.
martin.L Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Give me an example... Já se s čínskou nadprodukcí vnitřně nedokážu srovnat a snažím se jejich výrobky bojkotovat. Pokud mám na výběr, vždy volím nečínu... Ako pišu už chalani vyššie, Čina je všade..žial,no je to tak..keď sa ich bojkotuješ, asi si sam vyrabaš veci.. Kancelarske potreby, vianočne ozdoby, ...všetko Čina.. Oblečenie, obuv ani radšej nerozoberam, hoc tiež ich ja nenosim,okrem športu ( NIKE,ADIDAS,....) , všetko Čina a Azia... Lacoste už tiež razi ten trend.. No ale dokonca aj v priemysle maju monopol...napr. LED osvetlenie, všeetko je z Činy...baterie do mobilov Nokia,Motorola..vyroba ich pre nich Čiňan..jeden z najbohatšich investorov sveta.. No dasť k tejto teme..my to nevyriešime tu..forum je o inom..
organic Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Ako pišu už chalani vyššie, Čina je všade..žial,no je to tak..keď sa ich bojkotuješ, asi si sam vyrabaš veci.. Kancelarske potreby, vianočne ozdoby, ...všetko Čina.. Oblečenie, obuv ani radšej nerozoberam, hoc tiež ich ja nenosim,okrem športu ( NIKE,ADIDAS,....) , všetko Čina a Azia... Lacoste už tiež razi ten trend.. No ale dokonca aj v priemysle maju monopol...napr. LED osvetlenie, všeetko je z Činy...baterie do mobilov Nokia,Motorola..vyroba ich pre nich Čiňan..jeden z najbohatšich investorov sveta.. No dasť k tejto teme..my to nevyriešime tu..forum je o inom.. Zdůrazňuji: Pokud mám na výběr, vždy volím nečínu... Bohužel to často nejde. Ale jídlo nemaj špatný
Muf911 Odesláno 4. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Takže novinka. Dnes už mi přišlo, že je maj v opravě moc dlouho, tak jsem je prozvonil. Sami se mi neozvali, omluva se nekonala. Samozřejmě si mezitím zjistili, že hodinky jsou pravé a prý že mi je pošlou, jakmile je dostanou zpátky od výrobce. Škoda mluvit.
Jay Doll Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Díky za update. To jsem zvědavý, v jaké stavu se ti vrátí zpět. A hlavně jak budou kompenzovat to pochybení
wawrik Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 To ti vediem povedať dopredu: nijako. Ľudia v prevádzkach, ktorí sa správajú tak, ako opisuje Muf911, nemajú nadhľad ani sebareflexiu. Jednoducho, štandardný SK/CZ obchod.
Muf911 Odesláno 5. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 Tak bohužel, dnes, 5.4.2012, odešel zakladatel firmy Porsche Design a autor Porsche 911, Ferdinand Alexander Porsche, alias Butzi. Bylo mu 76 let.
funf5 Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 (upraveno) Tak to je opravdu smutná zpráva, tento výjmečný muž změnil automobilový průmysl, jako málokdo. Upraveno 5. dubna 2012 uživatelem funf5
Padelan Odesláno 1. července 2013 Nahlásit Odesláno 1. července 2013 Vážení pánové, tato diskuze je zřejmě již rok mrtvá, ale i tak mi to nedá, abych na to nereagoval. Jsem velkým fandou a dlouhodobým zákazníkem Porsche Design a jsem velice rád, že někdo tuto značku přivedl do Česka. Nakupuji při svých cestách v těchto obchodech po celé Evropě, jako například Stuttgart, Frankfurt, Vídeň, Londýn atd. Musím říct, že nejraději nakupuji doma v Čechách, protože se mi líbí naprosto nestrojený lidský, ale profesionální přístup. Narozdíl od ostatních, kteří se zúčastnili této diskuze, jsem si hodinky skutečně v Kotvě koupil. Byl jsem překvapený, kolik informací jsem se dozvěděl od založení firmy Porsche Design, až po instruktáž hodinek, které jsem si vybral, doma zhlédl manuál hodinek na jejich stránkách i na youtube: Za mne dávám palec nahoru. Zdar všem fandům Porsche a Porsche Design.
gougy Odesláno 1. července 2013 Nahlásit Odesláno 1. července 2013 Hezky PR :-)Spíš dost slabý :D jeden by mohl čekat od PD víc
Frantik Odesláno 1. července 2013 Nahlásit Odesláno 1. července 2013 Hezky PR :-)Spíš dost slabý :D jeden by mohl čekat od PD víc Tak dneska všichni šetří......i na PR :-)
SakalMarty Odesláno 1. července 2013 Nahlásit Odesláno 1. července 2013 Sakra Muf911 vůbec nenapsal, jak to vlastně dopadlo
libor2002 Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 Musím říct, že nejraději nakupuji doma v Čechách, protože se mi líbí naprosto nestrojený lidský, ale profesionální přístup. Narozdíl od ostatních, kteří se zúčastnili této diskuze, jsem si hodinky skutečně v Kotvě koupil. tak urcitee Tomu se az nechce verit, ze "pristupem" predcime Stuttgart, Frankfurt, Vídeň, Londýn.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se