African Odesláno 14. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2014 Tak jsme se kluci probudili do dalšího krásného rána, plného slunce, co víc si můžete v horách přát Prostě tenhle kopec nás tu chce, tak vyrážíme, trochu jsme zapařili, takže jedna z blbých částí bude oříšek Jak píše Hasňa, hned na začátku nás čeká lavinový žlab, který není nikterak velký, ale považuje se vcelku za jedno z nejnebezpečnějších míst výstupu, když je dost sněhu, padají tady laviny, v našem případě málo sněhu, takže kameny, nevyberete si a musíte na druhou stranu (viz. video) Lavinový žlab byl v pohodě, ale pár kamenů kolem mě prolétlo v samotném výstupu směrem Gouter a řeknu Vám kluci, že nic příjemného to není, kameny plus mínus 20cm kolem Vás proletí rychlostí kolem 150 km v hodině dle velikosti šutru, no a prej když někoho trefí, což není příliž vzácné, pohled stojí za to. Když se Vám tohle stane rutinou, stoupáte, stoupáte, cvakáte feraty, občas pár metrů chybí, takže stáhnete prdel, pak se zase cvaknete a jedete dál, to všecho z rozjímáním a pohodíčkou jsem dal za cca. sedm hodin, proč někam spěchat, vždyť je tu krásně A jste tu, chata Gouter, počkáte, jakmile odletí vrtulník se zraněným a jdete na pívečko, vcelku pěkně dobitý, plní zažitků, ale živý a hlavně připraveni pokračovat další den dál k samotnému vrcholu, juchůůůů Příjde Summit kluci, buďte trpělivý Žlab /1/ Gouter /2/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2014 Fajna route jak cyp, ale co se cení nejvíc, je parádně sladěná barva kozí bradky s blembákem, dobře ty Afri! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 14. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2014 Když ti je blbě, tak musíš aspoň dobře vypadat Fajna route jak cyp, ale co se cení nejvíc, je parádně sladěná barva kozí bradky s blembákem, dobře ty Afri! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2014 Když ti je blbě, tak musíš aspoň dobře vypadat joooo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 15. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2014 http://cestovani.lidovky.cz/prvni-cechoslovaci-zdolali-vrchol-everestu-pred-triceti-lety-p6q-/aktuality.aspx?c=A141012_184020_aktuality_mct Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 15. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2014 Tak ten kopec už vylezeme, co kluci? Trošku jsem zapomněl zmínit, že ještě ten den na Gouter chatě jsme aklimatizovali, to znamená vylézt asi o 200m výškových výše, pokecat a vrátit se dolů, trochu tělo připravit. No a ráno, vstávat se nechce, již cítíte, že jste takový blbý, no ale vyrážíme, opět modro, super stav. Ze začátku volný trek, všechno již na haldách tvrdě zmrzlého sněhu, je okolo -15C. Už se jde velmi pomalu, nádech, výdech při každém kroku, hezky se soustředit a nekoukat do dálky, protože to je strašnej pohled Jdeme pár hodin, na což se před námi objevuje vrchol, už asi třetí, tzv. falešný, je to asi ta nejhorší věc, vylezete celý nadšený nahoru a před Vámi se objeví další o kus vyšší kopec, musíte dál. Po dalších hodinách chůze přichází obávaná hrana, kde máte na každou stranu úhel 70 stupňů a neměli by jste se sklouznout, pochybení znamená jistou smrt, takže se soustředit na každý krok je velmi důležité, být si jistí a v pohodě. Hrana trvá asi půl hodinu, pak další falešný summit a ten hlavní je na dohled, začínáte se třást, že to asi dáte, že vylezet nejvyšší horu Evropy, chlupi se Vám ježí na celém těle, prostě perfektní pocit jak když se poprvé zamilujete. No jak pro koho, já si to tentokrát užívám, kamarád blije jak amina, musí okamžitě dolů. Škoda, my jdeme dál a za hodinku jsem na samé střeše Evropy, Mont Blanc nás pustil až na horu Dokázali jsme to sakra Děkujeme, fotíme se, užíváme si to, voláme Chronomagorům a manželkám, no a myslíme zároveň na to, že jsme v půli cesty, protože taky ještě musíme nějákým způsobem dolů. Nebude to prdel, já už jsem kvalitně dobitej, tak se uvisí, ale jelikož tady tohle píšu, tak asi dobrý no Zítra udělám závěr..... Hrana SUMMIT MONT BLANC 2014 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 15. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2014 Gratulace, jseš borec! Na tý hraně bych si nadělal do tepláků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 15. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2014 Klobouk dolů, Afričane. Velký obdiv.Ta cestička po hraně...Udělalo si mi trošku šoufl. P.S. I čeština dobrá na tak dlouhý text. :-) Jen jedna hrubka a jeden překlep. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Famózní zážitek na celý život. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Super, nádhera, gratulace a mírná závist. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Perfekt!!!! Gratuluju a trochu závidím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 To je vážně neskutečná paráda, zážitek na celý život. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 (upraveno) Děkuji moc kluci, když se tam budete chtít vydat, což doporučuji, můžu dost věci poradit, zařídit či doporučit nějáké horské vůdce, kteří by Vás tam vzali Teď tady se smutným ksichtem čtu, co se děje okolo Annapurny. Tady je vidět, co hory dokážou, zdánlivě jednoduchý trek, změní se počasí a průser je na světě http://www.novinky.cz/zahranicni/350709-na-treku-kolem-annapurny-zahynulo-nejmene-29-osob-vcetne-dvou-slovaku.html Upraveno 16. října 2014 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Nádhera, gratuluji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Děkuji moc kluci, když se tam budete chtít vydat, což doporučuji, můžu dost věci poradit, zařídit či doporučit nějáké horské vůdce, kteří by Vás tam vzali Teď tady se smutným ksichtem čtu, co se děje okolo Annapurny. Tady je vidět, co hory dokážou, zdánlivě jednoduchý trek, změní se počasí a průser je na světě http://www.novinky.cz/zahranicni/350709-na-treku-kolem-annapurny-zahynulo-nejmene-29-osob-vcetne-dvou-slovaku.htmlTaky to sleduju, ale nechtěl jsem to dávat do tvého parádního vlákna.Vím, že to bylo naposled, kdy ses někam vydal , jak jsi psal, ale nedá mě to, abych se nezeptal, kdy se dočkáme dalšího dílu tohohle příběhu ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Taky to sleduju, ale nechtěl jsem to dávat do tvého parádního vlákna.Vím, že to bylo naposled, kdy ses někam vydal , jak jsi psal, ale nedá mě to, abych se nezeptal, kdy se dočkáme dalšího dílu tohohle příběhu ?Dnes večer to ukončím kluci a jinak jestli myslíš co je v plánu, tak se mě strašně líbí třeba Aconcagua :-) :-) navíc pro rok 2016 už mám povolenku od manželky' dva týdny doma a už mě zase hrabe,klasika' Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Afri, bomba!!! Dekuji za zazitky a dojmy, se kterymi se s nami delíš. Je to citit z kazdeho tveho slova, ze je to tvuj zivot, tva vasen. Tesim se na zaverecnou cast serialu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Afrikánče, koukám, jak jsi se na tý hraně dopoval, jsi měl ještě čas na jídlo jó? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Afrikánče, koukám, jak jsi se na tý hraně dopoval, jsi měl ještě čas na jídlo jó?No čas jó, ale určitě jsem neměl chuť se na té hraně hrabat v baťohu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2014 Dnes večer to ukončím kluci a jinak jestli myslíš co je v plánu, tak se mě strašně líbí třeba Aconcagua :-) :-) navíc pro rok 2016 už mám povolenku od manželky' dva týdny doma a už mě zase hrabe,klasika'Dik,tu Aconcaguu jsem myslel :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se