Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Wawrik, Afri - přestaňte se dohadovat o velikosti batohu na vybehnuti ven. Já vás rozstipnu-jak jsem psal, odešel mi můj batoh na tuhle aktivitu a tak se rozhlizim. A víte, kde jsem skončil? Že se mi líbí batohy o objemu 50 l 🤣🤣. Na pár hodin venku 50l, já jsem fakt blb. Vůbec neřeším, co do něj, ale tohle budu muset nějak vyřešit. Ach jo, to je jak s hodinkama. 

Odesláno (upraveno)
před 45 minutami, kuncák7 napsal:

Wawrik, Afri - přestaňte se dohadovat o velikosti batohu na vybehnuti ven. Já vás rozstipnu-jak jsem psal, odešel mi můj batoh na tuhle aktivitu a tak se rozhlizim. A víte, kde jsem skončil? Že se mi líbí batohy o objemu 50 l 🤣🤣. Na pár hodin venku 50l, já jsem fakt blb. Vůbec neřeším, co do něj, ale tohle budu muset nějak vyřešit. Ach jo, to je jak s hodinkama. 

Tak to mám pre teba tip na naprosto fantastický bágel - Crux AK47 (prípadne X, čo je +5 nadstaviteľných litrov). Je skoroultralight - 1150 g, pohodlný, naprosto nezničiteľný, vodotesný, A PLÁVA! Už dvakrát mi v rieke zachránil veci, plus raz asi aj mňa, keď ma udržal nad vodou :D Teda, ja mám o máličko väčší AK57, ale v zásade sú to totožné bágle, len s väčším objemom od strednej tretiny vyššie.

Má len jedinú skutočnú nevýhodu - ak nenosíš camelbak, niet kam dať fľašu s vodu tak, aby bola poruke. Ja som si musel došiť pútka na bok, lebo som zvyknutý na fľašu a termosku. Viem sa o ňom rozpísať viac, ale asi zbytočne, je to moc špecifický bágel a nepredpokladám, že by najmä kvôli cene niekoho reálne zaujal :worried_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Edit: Jo, ale jednu výhodu ešte spomenúť musím: dá sa z neho odopnúť cepín bez toho, aby si musel bágel skladať z chrbta. Naprosto unikátna vlastnosť, ocenil som, keď som sa zamyslel na zľadovateľom firnovom svahu, a zrazu som zistil, že sa ani neviem bezpečne otočiť :D

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno
Wawrik, Afri - přestaňte se dohadovat o velikosti batohu na vybehnuti ven. Já vás rozstipnu-jak jsem psal, odešel mi můj batoh na tuhle aktivitu a tak se rozhlizim. A víte, kde jsem skončil? Že se mi líbí batohy o objemu 50 l . Na pár hodin venku 50l, já jsem fakt blb. Vůbec neřeším, co do něj, ale tohle budu muset nějak vyřešit. Ach jo, to je jak s hodinkama. 
Me zase neskutecne sere, kdyz mi planda poloprazdnej batoh na zadech. A proto mam 12, 15, 25, 30, 38, 45 a 65 nebo 75, ten poskedni si presne nepamatuju
Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, wawrik napsal:

Tak to mám pre teba tip na naprosto fantastický bágel - Crux AK47 (prípadne X, čo je +5 nadstaviteľných litrov). Je skoroultralight - 1150 g, pohodlný, naprosto nezničiteľný, vodotesný, A PLÁVA! Už dvakrát mi v rieke zachránil veci, plus raz asi aj mňa, keď ma udržal nad vodou :D Teda, ja mám o máličko väčší AK57, ale v zásade sú to totožné bágle, len s väčším objemom od strednej tretiny vyššie.

Má len jedinú skutočnú nevýhodu - ak nenosíš camelbak, niet kam dať fľašu s vodu tak, aby bola poruke. Ja som si musel došiť pútka na bok, lebo som zvyknutý na fľašu a termosku. Viem sa o ňom rozpísať viac, ale asi zbytočne, je to moc špecifický bágel a nepredpokladám, že by najmä kvôli cene niekoho reálne zaujal :worried_anim:

Edit: Jo, ale jednu výhodu ešte spomenúť musím: dá sa z neho odopnúť cepín bez toho, aby si musel bágel skladať z chrbta. Naprosto unikátna vlastnosť, ocenil som, keď som sa zamyslel na zľadovateľom firnovom svahu, a zrazu som zistil, že sa ani neviem bezpečne otočiť :D

Bude super, ale spíš si ho dokážu představit někam do stěny a ne úplně moc na běžnou turistiku. Já na batohu nějaké ty kapsy k životu potřebuji, stačí jedna a určitě dobrý přístup do batohu. Na tom Deuteru třeba oceňuji ty jejich zipy přes celý bok, takže se pohodlně dostaneš kamkoliv v batohu aniž bych cokoliv musel vyndat, nebo si ho celý rozházet.

Kuncaku, přesně jak píšeš, je to jako s hodinkami :thumbsup_anim: Mám jich šest.....myslím batohů 🤭

Upraveno uživatelem African
Odesláno
před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Me zase neskutecne sere, kdyz mi planda poloprazdnej batoh na zadech. A proto mam 12, 15, 25, 30, 38, 45 a 65 nebo 75, ten poskedni si presne nepamatuju

Jo, tohle je moc hezký, ale neproveditelny. Používám ten batoh i jako záložní-na zádech při treku 65 a vepředu cca 25-35. Už tak vypadám komicky. S tím co píšeš bych to měl jak vánoční stromek. 

Když si vzpomenu na své začátky-Kanady a vojenské kalhoty s napechovanyma kapsama a zbytek uvazany kolem pasu a stačilo to. Kde to je. 

Odesláno
před 6 hodinami, kuncák7 napsal:

Jak vstali??  🤣🤣Já jsem na nohách od 6, byl hodinu venku se psem a pak se usadil k tomuhle pořadu. Paráda. 

No však já taky od 6, a to nemám psa 🙂

JInak si říkám, že ten dokument mohl být klidně dvouhodinový a pořád by mě bavil - jak pokud jde o vzpomínání těch dnes dědků a babiček, tak o záběry z lezení. 

Mluvil tam taky Petr Prachtl, což je tady v Liberci známá lezecká osoba, pro někoho možná (budu říkat) kontroverzní, ale každopádně fenomenální pískař, kterému je tuším 76 let. Před dvěma lety v hospodě vystřihnul shyb na futrech na hrance ani ne 1 cm. 

Odesláno
Jo, tohle je moc hezký, ale neproveditelny. Používám ten batoh i jako záložní-na zádech při treku 65 a vepředu cca 25-35. Už tak vypadám komicky. S tím co píšeš bych to měl jak vánoční stromek. 
Když si vzpomenu na své začátky-Kanady a vojenské kalhoty s napechovanyma kapsama a zbytek uvazany kolem pasu a stačilo to. Kde to je. 
Jo zamlada, na opasku nůž a co jsem potřeboval jsem měl zabaleny ve starým vojenským spacáku co jsem měl na popruhu přes rameno. Dneska tahám i blbý šití

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk

Odesláno

Dnešní vrcholové okno na naši Libereckou velehoru. Takovéhle počasí v zimě jsem tam snad ještě nezažil. Výhled na Krkonoše luxusní. Dopoledne pohoda ale odpoledne už to musel být masakr podle aut co jezdily nahoru. df4b715d046a526fa8a16baddadc288f.jpg5e3a30225ddc43ece423ac6d9a500359.jpga8e123b9a6e034b646c5c688fbc0f3b2.jpg5446549d29e3d4eb3e008d0fbecf838e.jpg

Odesláno

Oh yes, den jak víno :thumbsup_anim: My se právě z kopce dokulhali a dotlučenej jsem tedy jak cikánská hračka, zítra se nehnu 🤪

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
Odesláno

Tak zavrene sjezdovky znasobily pocet “skialpinistu”. Ale kolik z nich o tom skutecne neco vi? Kolik z nich chodi do hor aspon pesky? Kolik z nich zna pojem lavinovy svah? Atd. atd. atd. Neni sjezdovka jako Obri dul 🤷‍♀️

Me nedavno lakal kamos at jdu s nima, ze jdou s partou. Prvni jsem se zeptal kam, jak to tam vypada, jak moc to tam znaji... Nevedeli nic, tak jsem zustal doma a byl jsem za backoru. Ale ja jsem lavinu zazil na vlastni kuzi. 

Odesláno
před 12 minutami, nickolas napsal:

Tak zavrene sjezdovky znasobily pocet “skialpinistu”. Ale kolik z nich o tom skutecne neco vi? Kolik z nich chodi do hor aspon pesky? Kolik z nich zna pojem lavinovy svah? Atd. atd. atd. Neni sjezdovka jako Obri dul 🤷‍♀️

Me nedavno lakal kamos at jdu s nima, ze jdou s partou. Prvni jsem se zeptal kam, jak to tam vypada, jak moc to tam znaji... Nevedeli nic, tak jsem zustal doma a byl jsem za backoru. Ale ja jsem lavinu zazil na vlastni kuzi. 

Přesně tak... velká škoda mladýho kluka a myslím si, že táta to nebude mít lehké, vůbec si něco takového nedokážu, vlastně ani nechci představit, je to obrovská tragédie. Ale jak píšeš, myslím že kdyby se jen trochu zajímali, tak jim deset z deseti zkušených lidí řekne ať do obřáku v těchto dnech vůbec nelezou. 

Odesláno

Jak rikas. Muj tata se tehda klepal jeste tyden. A ja jsem na to tema hned napsal slohovku, zazitek z prazdnin. Dostal jsem 4, ze si vymyslim. No dobre, cist se to taky asi moc nedalo, ale fakt mi to cestinarka vytkla, ze lzu. Ja se durazne ohradil, takze mati do skoly a bylo po tajemstvi :lol2: A to jsem si rok pred tim na Rysech spalil hubu tak, ze jsem mel puchyre. Vlastne se ani nedivim, ze se mati nechala rozvest :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...