Přejít na obsah

Parfémy


Doporučené příspěvky

Já si ještě minulou zimu koupil Lattafa Khamrah a za těch 1000 Kč jsem dostal naprosto super parfém, opravdu hodně podobný AS a se stejnou výdrží a projekcí. Takže mám i přímé porovnání a oboje voní fantasticky. Není to vysloveně klon, ale to DNA tam je. Řekl bych, že je snad i víc chlapský. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Z informácií, čo sa ku mne dostali je to klasická pidi niche parfumérka, ktorá v dobe covidu musela kvôli prežitiu rozbehnúť eshop. 

Jej problém je vraj hrozný servis. Tzn. ak nákup a doručenie prebehnú v pohode, nie je žiaden problém. Akonáhle niekde v procese od objednávky po doručenie nastane problém (tovar vedený ako skladom skladom reálne nie je, nastane problém s doručením, nedajbože poškodenie zásielky), tak všetko trvá extrémne dlho a ich prístup nie je úplne proklientský.

Moja objednávka prebehla bez problémov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem teď nějaký nový vzorky, páč Thomas de Monaco má dva nový modely (minimálně v nabídce Ingredients nový) a vzal jsem k nim ještě na blind něco dalšího. Dlužno dodat, že tentokrát všechny vzorky byly skvělý, resp. v nich nebylo nic strašnýho nebo něco, co by se mi vysloveně nelíbilo.

Thomas de Monaco - Grand Beau a Eau Coeur
GB je rozhodně pánská věc. Zajímavá, štiplavá - na začátku lehce evokuje French Lover od Malleho, ale výrazně uhlazenější, bez závadu popelníku plnýho Gitanek a rozlitýho pastisu na baru. Na dojezdu je tam znát dřevo, vetiver a pačuli. Pro mě je výsledným mixem spíš lehce zakouřená kůže a za mě skvělá letní vůně. Výdrž naprosto excelentní. Problém mám s tím, že Raw Gold nebo Fuego Futuro jsou fakt mrdy, kdežto tohle je nakonec jen úplně "běžná" věc, která ničím a nijak extra nezaujme a řadí se mezi ostatní podobný voňavky bez větší diference. Škoda.

EC je naopak výrazně dámská, květinová. Velmi příjemná, nevtíravá, ale opět, ničím extra zajímavá. Na dojezdu se promění víc do pánskýho stylu, velmi podobnýho GB. Nejsem schopen klasifikovat, jestli by vůni měla nosit spíš holka nebo zralá dáma. Opět - poměrně generická věc, ale na léto výborná. Výdrž taktéž super.

Anomalia - Sahara 4800
Překvapení balíčku, za mě superskvělá věc (objednáno). Neskutečně zajímavá a těžko popsatelná vůně. Je to kůže míchaná s kořením a pískem (ten v tom přesto neidentifikuju), ale v tak úžasně uhlazenym a příjemným mixu, že jsem se jí nemohl nabažit. Léto, zima, je to úplně fuk. V horkejch dnech si člověk připadá jak Paul Atreides rochnící se v koření, za chladnejch (včera/dnes) zase jako Bob Sinclair s Arianou v náručí. Výdrž a projekce megalomanská, těším se na flakón! 

Pobavila mě velmi zatím jediná recenze na Fragrantice (je to nová vůně), která říká: 
I experienced smelling it as intensely sad, yet it didn't remind me of anything from my past. In fact, it made me tear up in front of the shop attendant who suggested it as an interesting fragrance, which was awkward. If loneliness had a smell, this would be it.

Please, if you run into a bottle, stop what you're doing and give it your undivided attention. Let it take you into its vast open planes of desperate loneliness. I'm not sure if it's the Sahara, but definitely some place like it.

Mě ta vůně sice nerozbrečí, ale to s tou izolací nebo samotou má něco do sebe :D. Fakt pecka! Nechtěl jsem tu sobecky vůbec o ní psát, aby ji nenosil každej :D, ale co bych pro vás nakonec neudělal, že...

Eccentric Molecules - Molecule 01+Mandarin
Bombastickej rozjezd letního parfému s citrusama a mandarinkou. Vůně, která se chytí v nose a cítíte ji neustále. Po pár minutách z toho ale začne lézt Abercrombie voňavka, kterou vysvěcujou (nebo to dělali dřív) prodejny ve Státech a tady se s ní cákaj Nick Slaugher wannabes ve středním věku s kérkou a AF uplym trikem. Velká škoda, protože těch prvních 5-10 minut je skvělejch. Výdrž průměrná (tj. 3-4 hodiny max).

D.S.&DURGA - Debaser
Zelená a fík. Kombinace Synthetic jungle/French lover od Malleho + Philosykos od Diptyque. Nenásilná, lehounce nasládlá svěžest, která potěší nos a přenese člověka do skleníku tropickejch rostlin, kde květinářka zrovna porcuje opuncii. Opět - nic brutálně originálního, ale pro lidi, kterým zmíněný parfémy přijdou příliš vyhraněný, je to ideálně vyvážená vůně. Výdrž podobná jako model výše, tj. standardní 3-4 hodiny maximálně, pak je třeba převonět.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MFK Cologne Forte je super, ale výrazná a nie na každý deň .

Xerjoff Nio je super na denné používanie, ale časom začne nudiť a človek zatúži semtam prestriedat niečím iným.

A keďže leto tu ešte chvíľu bude, a vyňúral som 10ml balenie, tak som to voľné miesto vyplnil 😎 stávka na istotu, do konca leta som ok. :)

20240819_162532.thumb.jpg.d33333ce70807625e4a44dbbfd83a448.jpg

Upraveno uživatelem ivan_989
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veď píšem ze na vyplnenie medzery medzi inými letnými parfemami :) navyše sa v týchto teplach umyvam až nezvyklo často, a som nútený použiť aj inú voňavu kozmetiku ako parfém  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto vlákno mi doposud utíkalo, nebo jsem mu nedával moc velkou váhu. Chlapy, vy umíte nadchnout pro věc! Fakt díky! :D  Nedalo mi a hned jsem si musel objednat vzorky na základě vašich doporučení a zjistit co vlastně chci. :angel:

image.png.092262366558ddd778a1505d0253ccb7.png

Aneb další drahá záliba na obzoru! 🫠

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
V 13. 7. 2024 v 15:34, martar napsal:

Dotaz na zdejší borce, kteří se orientují v problematice :)

Nenapadá vás nějaký unisex nebo holčičí parfém, kde základ tvoří bambus (vůně nalámanejch klacků :) )? Yves Rocher to prý přestal před cca deseti dvanácti lety dělat... a stále nemáme náhradu. Lepši značky jsem projel, jediné co jsem našel, je Gucci Bamboo... a to jsme zkoušeli a není to "ono". 

Poeme de Sagano Ella K Parfums 

Je tomu YR docela podobný charakterem, lehounký, bambusový, ale docela komplexní, prostě je to propracovaný parfém. Nádherný.

Napsala bych ti, kde ho koupit se slevou pod starým názvem, ale nemůžu, odsouhlasila jsem tady nějakému důležitému ferdovi, že příště půjdu klečet do kouta na hrách, když někomu něco poradím nebo budu chtít něco věnovat, takže... :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 8. 2024 v 8:41, EpsteinBarr napsal:

Chalani, mate niekto skusenosti s touto parfumeriou / strankou?
Niektore ceny su az extremne zaujimave...

https://noseparis.com/en/

 

Jo, jedna z nejstarších a nejrespektovanějších niche parfumerií. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 7. 2024 v 16:42, radasw napsal:

Asi nejlepší výčet bambusových vůní:

https://www.fragrantica.com/notes/Bamboo-42.html

Fragrantica neuvádí mnosžství té ingredience, tady podle toho se nedá řídit. Ve většině z nich je jen calone (vodní molekula), žádný bambus. Nebo Light Blue se ti zdá bambusový?

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 7. 2024 v 12:20, Fade napsal:

Já to zachytil. A vypadá to na průser, protože všichni si stěžují na to stejné. Malá projekce, malá výdrž, ulepená kůže a celkově nic moc. Já vlastně nechápu proč vůbec parfuméři řeší ten alkohol a snaží se to udělat bez něj. 

Jsem na to ale stejně hodně zvědavý. Snad to bude brzo k vyzkoušení i u nás. 

Protože mileniálové se rozhodli, že alkohol je nejzlovolnější kosmetická ingredience ever, protože vysušuje kůži a při jeho výrobě hynou jednorožci, a preferují kosmetiku bez něj.  A taky kvůli Arabům v Evropě - halál. 

Nemá to žádný kosmetický prospěch nebo význam, je to komplikace (konzervace složek), ale zvětšují si tím trh a otvírají staré značky mladé generaci. 

Kdyby ti mlaďoši věděli, co si na sebe stříkají namísto nepatrné dávečky alkoholu....

  • Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 7. 2024 v 17:31, radasw napsal:

Neprozkoumal jsem celou diskuzi, ale z těch levnějších mohu doporučit Lalique Encre Noir, Lalique Encre Noire Sport -prim hraje vetiver, poměrně tajmené vůně, za tu cenu niche kvalita. Jinak z těch generických blue vůní Coach Blue.

Z těch dražších mám rad kožené, takže mám dotaz, zda někdo zkoušel Knize 10 nebo má doporučení na podobnou vůni.

Bral jsem v e-shop (Německo) , placeno paypal, 4 dny. Dopravce nenapsal, že je na cestě a neměl můj telefon (naštěstí jsem byl v garáži) je potřeba to zdůraznit v objednávce. Ten Toilet Water Spray od Knize ❤️ Koupit online | parfumdreams 

Nakupoval jsem Reuzel kosmetiku a Echt Kolnisch Wasser a ze zvědavosti jsem přihodil 

Knize - Ten
Toilet Water Spray 30 ml
BP: 23.933 Kč* / 1 l
Stück: 1

957,33 Kč
718 Kč

Je to kolínská. Jemnější a "dražší" verze české CHYPRE kolínská voda - ALPA . Nepůsobí levně a agresivně.

Bez citrusů, jen taková uhlazená kolínská vůně papíru a kůže.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...