Irma Bunt Odesláno středa v 10:13 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 10:13 Jaké máte zkušenosti s nekonzistentní kvalitou parfému v čase? Myslel jsem, že by vůně (po otevření) mohla při dobrém skladování (tma, 20-25°C) zůstat neměnná třeba 3 roky, ale výrobce uvádí, že jsou to jen 3 měsíce... "Regarding your question about how log will the fragrance last after opening, please kindly be advised that perfume remains in perfect condition three months, then the back notes (the heaviest) take over, but slowly. Please kindly note that this process is very slow, and it starts between 3 and 6 months after your perfume is opened. This does not mean at all that the perfume will radically change after three months, or even after 6 months. This process is really really slow but it does happen during every "perfume's life". Thanks for taking the time to contact Editions de Parfums Frédéric Malle." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno středa v 10:22 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 10:22 Mně bylo řečeno, že parfém za dobrejch podmínek (žádnej sluneční svit a relativně stálá teplota) vydrží klidně 5-10 let. Le Labo třeba explicitně doporučuje skladování v lednici, což je ale použitelný pouze za předpokladu, že se voníš doma a netaháš ho z chladu ven (častý změny teploty = problém). Já mám flakóny v knihovně, ve stínu a když s sebou některý tahám, jsou v batohu. A zatím dobrý. Nejstarší parfém mám z roku 2021 (MFK - Amyris Homme) a funguje a voní pořád stejně dobře. Malleho Musc Ravageur mám 1,5 roku a taky žádná změna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno středa v 10:22 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 10:22 Konkretne od Frederic Malle mam French Lover. Parfem je otvoreny zhruba rok. Otvorenych flakonov rok a dlhsie mam kopu. Parfemy uskladnujem v kupelnovej skrinke, cize su v tme a pri izbovej teplote. Nepozorujem ziadnu degradaciu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pege1012 Odesláno středa v 11:36 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 11:36 Rovněž skladuji parfémy které používám na střídačku (asi 8 ks) na polici ve stínu, v pokojové teplotě. Parfémy které mám uloženy mám v originálním obale ve tmě. Naopak teď jsem třeba přikupoval druhého Ombre Nomade, šarži z roku 2020, teď používám z roku 2021. Měl jsem možnost zkusit si přičuchnout k roku 2024 a byl tam tedy sakra rozdíl. Jak ve výdrži, tak i projekci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluk jako buk Odesláno středa v 22:17 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 22:17 před 11 hodinami, EpsteinBarr napsal: Konkretne od Frederic Malle mam French Lover. Parfem je otvoreny zhruba rok. Otvorenych flakonov rok a dlhsie mam kopu. Parfemy uskladnujem v kupelnovej skrinke, cize su v tme a pri izbovej teplote. Nepozorujem ziadnu degradaciu. Pokud koupelnu využíváš, tak to právě ideální není. Já mám některé parfémy otevřené už 4-5 let a zatím výrazné změny necítím, a to ani u těch svěžejších, které by měly odcházet jako první. Jistá maturace probíhá, ale zatím byla vesměs ku prospěchu věci. Ideální by byl vlastní speciální celoročně klimatizovaný pokoj, ale kdo z vás to má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irma Bunt Odesláno čtvrtek v 11:21 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 11:21 Díky za postřehy. Mám jeden oblíbený od FM, který používám však jen občas. 50ml mi vydrželo 3 roky. Chci koupit nový, ale aktuálně mají jen 100ml, tak jsem si říkal, aby z toho za pár let nebylo úplně něco jiného... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno čtvrtek v 16:23 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 16:23 Kedze sa blizi Valentin a postradam urcite pochopenie okolia, musel som obdarovat akosi sam seba Mancera Red Tobacco Mancera Intense Cedrat Boise Trudon Mortel (ozaj som ho este nemal) Maison Crivelli Patchouli Magnetik (vzorka) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno čtvrtek v 17:25 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 17:25 Hentie dve Mancery mam. Keď boli nové, prvé 2-3 streky normálne pachli chemicky. Tak som to odložil a vrátil sa k nim o 3-4 mesiace. Chémiu už cítiť nebolo, a ukázali sa ako celkom fajn vône. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluk jako buk Odesláno sobota v 01:45 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 01:45 Red Tobacco by měla být oproti prvním šaržím trochu přeformulovaná, aby na začátku nebyla taková chemická nálož. Ale ty novější jsem netestoval. Intense verze RT je vyváženější. A kdo by si chtěl připlatit za trochu lepší kvalitu, tak PdM Carlisle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno sobota v 12:21 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 12:21 V 6. 2. 2025 v 18:25, ivan_989 napsal: Hentie dve Mancery mam. Keď boli nové, prvé 2-3 streky normálne pachli chemicky. Tak som to odložil a vrátil sa k nim o 3-4 mesiace. Chémiu už cítiť nebolo, a ukázali sa ako celkom fajn vône. Mancera Intense Cedrat Boise je moje oblíbená vůně. Voněla snad každému, kdo ji cítil. Už se těším na léto co to bude dělat v tom horku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno sobota v 12:26 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 12:26 Chlapi, vyzkoušejte toto - Supremacy Collector's Edition Pour Homme Afnan. Za mě je to jako mix Aventusu a Dior Sauvage Elixir, žádný klon. Je to naprosto super vůně a za pár korun. Velikánské překvapení! https://www.fragrantica.com/perfume/Afnan/Supremacy-Collector-s-Edition-Pour-Homme-98689.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno sobota v 12:38 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 12:38 před 13 minutami, Fade napsal: Mancera Intense Cedrat Boise je moje oblíbená vůně. Voněla snad každému, kdo ji cítil. Už se těším na léto co to bude dělat v tom horku ved preto som ju kupil, kedze som si pozrel prispevky dozadu a chvalil si ju Naviac, v ramci valentinovskej akcie v notino ma asi dobru cenu. Aj tak....pripadne sledujte sekciu "predam" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno včera v 08:21 Nahlásit Sdílet Odesláno včera v 08:21 Ranny postak, tesne predtym, ako som sa chystal do sprchy. To potesi. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamen Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami Velmi oblíbená klasika! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se