Přejít na obsah

34 hlasů

1. 1. Zájem o sledování života hodinek

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

rozmýšlím se nad svými definitivními outdoor automaty, a tokonkrétně mezi Exp I a II a také Seiko Marinemastery, možná připadá v úvahu i Bremonty a vlastně kopa dalších, o to ani tolik nejde.

Do teď jsem byl závislý na Suunto baterkách, Gshock slunci apod., ale jak roky ubíhají, kilometry v nohách, pedálech, ploutvích přibývají, docházím ke kacířské myšlence zůstat u mechaniky, na gps a ABC používat něco většího externího od Garmina, co už stejně používám... A možná na trénink Suunto Ambit.

Takže o co tu vlastně půjde? Aktuálně si pořizuji nějaký low model od Seika, možná od Sinn nebo Traser za snadný peníz. Chci jej tak rok nepřetržitě testovat a rozhodně nešetřit. Nechci jim ublížit, jen zjistit, kde jsou hranice, což se dnes dá dozvědět z netu a fóra, ale ne vždy jsou názory jednoznačné. V případě poruchy je opravit a dát jim další šanci a tak pořád dokola, než zjistím, zda má cenu investovat do definitivních nebo se vrátit k tomu plastu :D.

Mám v plánu tyto aktivity (cross všechny roční období):

- turistika, hiking, trocha těch hor (přechod Alpy)

- rafty

- freediving okolo 30m

- kolo prakticky každý druhý den (hardtail se sjezdy 10-15 % šotolina, hlína, kameny)

- lesní noční běhy

- v zimě běžky

- sauna + bazén

a dalších asi tisíc aktivit včetně venkovních prací.

Vybraný model nechám na začátku zkontrolovat, promazat, přetěsnit a udělám i tlakovou zkoušku, abych měl jistotu ve všech směrech. Po roce, když bůh dá, je nechat zkontrolovat u AD a posoudit stav.

A teď konečně dochází na řadu otázka pro zdejší nadšence:

Má z vás někdo zájem sledovat život těchto tikadel?

Jestli vyjde najevo, že ano, budu se snažit zkušenosti co nejlépe dokumentovat, fotit v různých situacích a komentovat své pocity. Bude to stát spoustu času, ale rád se o to podělím, jestli je zájem, což jak znám zdejší bude, začal bych s tím na začátku příštího měsíce :).

Díky za hlasování, info, náměty, podněty apod.

Bohouš

Upraveno uživatelem gcom
Odesláno

Zajímavý počin, který chci sledovat.

Myslím, že může být problém hlavně s tou saunou, popř. párou.

Držím palce!

Odesláno

Pokud budou hodiny přetěsněné a seřízené, neměl by nastat žádný problém. Jediný strach mám z pádu a rozštelování a příp. poškození sklíčka. Jsem takovému testování velmi nakloněn a jsem zvědav na výsledky. Sportu zdar!

Odesláno

Zajímavé, těším se na výsledky.

Sorry, teda až na tu saunu, to my přijde stejně nesmyslný test, jako ťukat kladívkem na sklíčko, jestli nepraskne.

Odesláno

pokud bude utěsněno, neviděl bych v té sauně sebemenší problém, zvládají to bez problému i moje Seika SNXS 77 K1 za pár korun s udávanou vodotěsností 30M... Spíše se opravdu bojím pádu a mechanického poškození... Nicméně, necháme se překvapit výsledky hard-testu

Odesláno

Tleskám nápadu a těším se, zejména pokud by šlo o Trasery, i když ty pro podobné aktivity požívám 4 roky, jsou stále jako nové takže můžeš zkusit cokoliv:-)

Odesláno

To je určitě zajímavý a chvályhodný počit, držím palce ať Ti vydrží počáteční zapálení pro tuto myšlenku

Odesláno

pokud bude utěsněno, neviděl bych v té sauně sebemenší problém, zvládají to bez problému i moje Seika SNXS 77 K1 za pár korun s udávanou vodotěsností 30M... Spíše se opravdu bojím pádu a mechanického poškození... Nicméně, necháme se překvapit výsledky hard-testu

Vidím problém v kondenzaci vody při velké změně teplot.

Těsnost vůči vodě je něco jiného než těsnost vůči páře (velikost molekul vody a páry.

Odesláno

Tak zatím to vypadá tak, že čtenářů bude až až :)... Předčilo to má očekávání a ještě více navnadilo na tvorbu kvalitního materiálu.

Možná se rovnou zeptám skalních, zda doporučují využít Blog nebo standardní Téma - díky za radu.

Odesláno (upraveno)

Vidím problém v kondenzaci vody při velké změně teplot.

Těsnost vůči vodě je něco jiného než těsnost vůči páře (velikost molekul vody a páry).

Podle mě máš úplnou pravdu, kolego :). Čím více jsou hodinky vodotěsné, tak je to do sauny horší. Do hodinek se dostane vlhkost, která se změní ve vodu a jelikož jsou hodinky dokonale vodotěsné, tak voda (vlhkost) se z nich již nikdy přirozenou cestou nedostane. Větší šance je, že "vyschnou" hodinky vodotěsné do 30 metrů (nemají šroubovací korunku, apod.), než hodinky, které jsou na potápění.

2gcom: já bych volil vlákno, které bude přímo zde na Chronomagu. Na blog se hůře dostanou neinformovaní, nově příchozí.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

Řekl bych, že nezáleží na tom, jestli mají hodinky šroubovatelnou korunku nebo ne, těsnění je na stejném místě(třeba Seiko, jiné značky to mají v mnoha případech líp),čili stejně těsní. Dál bych si dovolil tvrdit, že velikost molekuly vody a vodní páry je stejná.

Odesláno

...Možná se rovnou zeptám skalních, zda doporučují využít Blog nebo standardní Téma - díky za radu.

Za předpokladu, že:

• to bude seriál
chceš mít možnost to editovatchceš, aby to časem nezapadlobudeš mít více jak 10 fotek neb více jak 2 videa

tak je mnohem lepší psát to do blogu

. :smile_anim: Odkazy na články pak ddávej do tohoto diskusního vlákna.

Pár technických dotazů k tvým zátěžovým testům:

• Měř a zaznamenávej vliv na denní přesnost hodinek. Hlavně u mechanik. Elektronické hodinky má význam měřit jen pokud je vystavíš extrémním teplotám.
Měř a zaznamenávej teplotu vzduchu nebo vody, kdykoliv to bude možné. Případně i vlhkost. Bazény a sauny by tyto údaje měly mít.Až se budeš nádechově potápět, :snorkle:zkus si dát na jedno zápěstí jak hodinky, tak i nějaký hloubkoměr/dive komputer a zkus to tam dole blejsknout :mobile: . Nechci tě zabít , jen doufám, že by z toho mohla být unikátní fotka, kterých tu opravdu moc není. :speak_cool:
Odesláno

tak je mnohem lepší psát to do blogu. :smile_anim: Odkazy na články pak ddávej do tohoto diskusního vlákna.

Pár technických dotazů k tvým zátěžovým testům:

• Měř a zaznamenávej vliv na denní přesnost hodinek. Hlavně u mechanik. Elektronické hodinky má význam měřit jen pokud je vystavíš extrémním teplotám.
  • Měř a zaznamenávej teplotu vzduchu nebo vody, kdykoliv to bude možné. Případně i vlhkost. Bazény a sauny by tyto údaje měly mít.
  • Až se budeš nádechově potápět, :snorkle:zkus si dát na jedno zápěstí jak hodinky, tak i nějaký hloubkoměr/dive komputer a zkus to tam dole blejsknout :mobile: . Nechci tě zabít , jen doufám, že by z toho mohla být unikátní fotka, kterých tu opravdu moc není. :speak_cool:
Ok, bude to tedy blog, mě to také připadá rozumnější a bude to mít nějakou tu štábní kulturu :).

K testům: s měření přesnosti počítám, povětrnostní podmínky hodlám zaznamenávat a u potápka se s foťákem počítá, podzim / jaro bude Egypt, a tam se to fotí snadno :)...

Díky za podporu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...