lany Odesláno 19. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2012 No, tak tady padla slova, která mi na jazyk přichází už dávno. Ke starým hodinkám určitá patina patří. Často stačí jen umýt nánosy špíny a prokouknou. Nové bych z nich nedělal. Pokud bych chtěl mít ve sbírce hezčí kus, zkusil bych pohledat a vyčkával chvilku- většinou se brzy objeví, protože se na to soustředíš a hledáš. Cena překvapí-pokud bys zaplatil renovaci ve velkém stylu, bude to podobné, ale z hodinek zmizí část toho, co se Ti na nich teď vlastně líbí. Stará nerezová pouzdra stačí přeleštit, i sklu to dost pomůže, je to minimální investice a podle výsledku bych se rozhodoval, zda sklo měnit. I kdyby byla na ciferníku nějaká patina, radím zachovat!!! Natištění nového ciferníku mi už přijde jako zásah, který dost ruší originalitu hodinek- pár takových-už po renovaci- jsem si kdysi koupil, jsou krásné, opravdu, moc, ale něco tam tak nějak chybí. Problém bývají korunky, tlačítka, hrany pouzdra. S hranami nic neuděláš, leštění ty oťuky ,,změkčí" a pokud to nějaký blb nepřežene, bude to vypadat moc dobře (dvakrát měř, koho do toho necháš hrábnout, ocumlané lízátko na zápěstí Ti radost nenadělá). Korunka a tlačítka musí ladit k renovačnímu stavu pouzdra- když je moc odrbané, jsou nové díly jako pěst na oko, někdy se vyplatí koupit starší díly (starší hodináři občas mívají neuzvěřitelné poklady!!! líná huba-holé neštěstí) Obecně při renovaci- méně je někdy více, drahá a rozsáhlá renovace spíš smaže ducha hodinek a nezvýší jejich cenu o vydanou částku peněz (!) Mechana neznám, ale dobrá pověst ho předchází.Už taky dlouho plánuju mu něco zanést... Dík za názor. Ručičky a ciferník nechávám určitě!!! Akorát sklo vyměním, mě irituje každý škrábaneček. Mám strach z toho, co to nové sklíčko vydrží. Kdyby tam šel dát nenápadně safír, snad bych to i udělal :-))) Mechanovi už plánuju hodinky poslat asi 14 dní a pořád mi leží na stole .... nějak nesíhám, ale věřím, že taky poreferuju pozitivně ;-) Na podzim jsou doma, pochlubím se.
Marfi Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 Podzim je tu. Jak to vypadá? Odesláno z mého GT-I8150 pomocí Tapatalk 2
palmone1 Odesláno 18. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2012 Dík za názor. Ručičky a ciferník nechávám určitě!!! Akorát sklo vyměním, mě irituje každý škrábaneček. Mám strach z toho, co to nové sklíčko vydrží. Kdyby tam šel dát nenápadně safír, snad bych to i udělal :-))) Mechanovi už plánuju hodinky poslat asi 14 dní a pořád mi leží na stole .... nějak nesíhám, ale věřím, že taky poreferuju pozitivně ;-) Na podzim jsou doma, pochlubím se. aj ja by som rad vedel ako t dopadne - potom daj vediet - su velmi pekne a ako tu uz bolo viac krat povedane - ide o kus ´historie
lany Odesláno 14. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 Pardon, jsem dotazy nějak nezaregistroval... Hodinky jsou u Mechana teprve 1 měsíc a budou začátkem roku. Nějak jsem to s tím odesláním odkládal, odkládal, takže si hold ještě počkám - a vy taky Ale pak se hned pochlubím. Zatím jsem si jen objednal nový pásek u Zrna, abych si udělal aspoň nějakou radost.
lany Odesláno 26. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2013 Renovace dokončena a výsledek úžasný! Knespl a Majzlík provedli naprosto neuvěřitelnou práci, byli maximálně vstřícní a teď jsou to nové hodinky. Původně nemělo k renovaci pouzdra dojít, ale nějak se to semlelo a jsem za to rád.Ciferník zůstal na někdy příště, hlavně mi chybí luminiscence, ale to už by byla až příliš velká investice. Takže někdy příště. Dost na tom, že doma teď pořád uslyším "hlavně, že máš nové hodinky". Ale to asi znáte Hned skončily na řemeni, protože originál náramek se na moji ruku nedá zkrátit ... mám 16,5. A teď výsledek, zatím jen takové rychlocvaky, do chlubícího fóra připravím něco lepšího ... Před ... Po ...
kuncák7 Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Odesláno 26. července 2013 Gratuluju a mohl bych do sz pozadat o cenu renovace?mam doma neco podobneho,omegy z roku 74 a chystam se na renovaci,nemuzu se ale odhodlat.dik
villain83 Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Odesláno 26. července 2013 tomuhle říkám renovace,plochy,který byly brošený,jsou vybroušený,kde se to původně lesklo,svítí to jak psí kule,fakt profesionální práce.Ty hodinky si to zasloužily,před mistrama smekám.Teď ty hodinky můžou dělat parádu dalších třicet let...
kloubik Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Odesláno 26. července 2013 Naprosto skvely! Gratuluju k tak krasne renovaci, panove odvedli poradnou praci. Diky pribehu nadherne definitivky pripravene pro dalsich 30 let sluzby a jednou je treba posunes dal jako Tvuj deda. Super update vlakna takhle pred vikendem!
quest987 Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Odesláno 26. července 2013 no ty vole, vypadaj jak nove. gratulace a velikanska poklona tem co to provedli oziveni, skvela prace.
sashator Odesláno 26. července 2013 Nahlásit Odesláno 26. července 2013 Úžasná práce, před klukama opravdu klobouk dolů... vždycky když vidím takovou renovaci, tak mám obrovskou chuť si pořídit nějaké podobné vintazni kousky
Johny111 Odesláno 27. července 2013 Nahlásit Odesláno 27. července 2013 Hlboká poklona pánom Knespl a Majzlík, výsledok je skutočne fantastický, ich práca vrátila vrak znovu do života. Ak by som mal dať hodinky k niekomu na renováciu, tak iba ku nim.
lany Odesláno 27. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2013 Naprosto skvely! Gratuluju k tak krasne renovaci, panove odvedli poradnou praci. Diky pribehu nadherne definitivky pripravene pro dalsich 30 let sluzby a jednou je treba posunes dal jako Tvuj deda. Super update vlakna takhle pred vikendem! Jo, je to moc hezkej pocit napoprvé trefit definitivní. Protože takové hodinky se zkrátka prodat nedají. I když, asi jsou v životě situace, kdy by i taková věc musela z domu. Doufám, že k tomu nikdy nedojde a jednou je opravdu jen posunu dál v rodině.
lany Odesláno 27. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2013 (upraveno) Asi to není u takových vintážek úplně ok přístup, ale dneska si užily první akci. Byl jsem s koněm na závodech, takže dva parkury v 35 stupních a nějaká tu utržená mašle. Využil jsem taky dobře (a smysluplně!) stopky. Nechci je mít v šuplíku a jen pro sváteční příležitosti. Děda s nimi nejenom seděl v kanceláři, ale přes 30 let hrál tenis, squash, jezdil na ryby po celém světě ... Trochu si to ospravedlňuji tím, že příběh hodinek bude pokračovat. Každopádně budu na ně dávat pozor, nebudu je určitě vystavovat nebezpečí. Budou se mít určitě lépe než u dědy ... protože on je nosil na úplně volném tahu, že byly svěšené pod rukou. Proto sklíčko vypadalo tak, jak vypadalo. Tuhle jsem seděli v kavárně v Kolíně nad Rýnem a nenápadně jsem vyfotil, jak teď nosí své čínské quartzky, ze kterými je náramně spokojen ... tak takhle nějak nosil skoro 40 let Speedmastery ) Haha, teď koukám, co je v novinách za inzerát )) Upraveno 27. července 2013 uživatelem lany
Jeronimo Odesláno 16. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2013 Asi desetkrát jsem si prohlédl foto PŘED a PO. Nechce se mi věřit, že se jedná o jedny a tytéž hodinky. Prostě hledím jak tele na nové vrata s otevřenů hubů.
Liqid Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 teď nosí své čínské quartzky Trochu hodně velký skok od Omegy. Asi bys mu měl něčím udělat radost na Vánoce
deewy Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 "lany", nevím, jak mi toto vlákno mohlo utéct, velká gratulace k nádhernýmu kousku, pěknému příběhu a dědovi s vytříbeným vkusem... Vskutku rád bych viděl tvůj výraz, když jsi hodinky přebral. Ti musela padnout brada hehe Smekám a před pány Knespl a Majzlík wow. Skvostné výsledky renovace mě až děsí. Netušil jsem, že něčeho podobného je možné docílit. Teď budu mít opravdu strach si někdy pořídit starší kousek poněvadž, by mohl být před renovací, s prominutím "doprasený", jak výše uvedené speedmastery. Nadruhou stranu mě hřeje dobrý pocit, že kdyby se někdy něco stalo mým hodinkám, lze je uvést a opravit do stavu nového. Ještě jednou paráda
Seamaster Odesláno 21. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2013 Je to super prace od K&M a proto tam dam i svoji dalsi akvizici. Blahopreju ke krasnym hodinkam s historii a koukam i budoucnosti:)Jinak osobni zazitek z toho jak a co se da opravit mam uz par roku stary, ale stale kdyz si na to vzpomenu zasnu. Moony z blesaku jsou ted v podstate v NOS stavu. Proto potvrzuji stare pravidlo, ze temer cokoliv v puvodnim nebrousenem stavu je lepsi nez uz nekolikrat prebrusovane a prelestovane pouzdro. Predrenovacni stav je proto tolik ceneny.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se