zdenek.prachar Odesláno 4. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2012 montemar: budu se těšit... Pokud kohokoli čaje pu erh zajímají a má čas, tak návštěvu doporučuji, podobná kolekce na jednom místě k ochutnání často nebývá. A k tomu vykání - já jsem extrémní konzerva a vykání je pro mne výchozí "mód" komunikace, já si dodneška vykám i s manželkou :-)redd: to je překvapivě těžká otázka. S klidným svědomím nemohu doporučit nic, čím učeněji se kniha tváří, tím víc v ní bývá nesmyslů... Je třeba si uvědomit, že 99% (možná spíš 99,99999%) čínských a tchajwanských čajů na trhu jsou fejky a to bohužel dostupná literatura zcela ignoruje a tak vše spíš ještě zatemňuje, než by něco objasnila... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2012 A kde tedy ziskat informace? (web) Stale bych preferoval knihu... Jde mi o historii, jednotlive druhy, popis oblasti, zpusoby pripravy, popis prislusenstvi atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dingo Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2012 Rád si dám čaj i kávu, ale kvalitu zase tak moc neprožívám, na běžné denní pití mi stačí sáčky "Zlatá směs". Ale už jsem okusil i nějaké lahůdky, matně si pamatuju na "červený lístek mlžných hor" nebo směs Assam z indických čajů.Ale s čím se já nejvíc peru je VODA! Neříkejte mi, že všechny ty super a ještě víc super čaje připravujete ze smradlavé chlorované nebo jinak upravené vody, která skoro všude teče z kohoutku!! Já moc dobře vím, jaký rozdíl je v čaji nebo i kávě z opravdu čisté pramenité vody, bez chemie. Ten rozdíl se pozná na jakkoliv kvalitním nebo i na nekvalitním čaji. Je to opravdu vodou!! Dlouho jsem si vozil vodu z jednoho prověřeného pramene a byl jsem z nápojů nadšený. Bohužel už teď nemám tu možnost. Jsem z malé vísky s obecní vodou, už pár let taky "hezky" upravenou, někdy se mi ani nechce pod sprchu. Tak zkouším různé balené vody, něco je lepší, něco vyloženě hrůza.Jak tohle řešíte?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 4. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2012 Dingo: jak říkávali už staří Číňané, voda je matkou čaje. Bez kvalitní a vhodné vody dobrý čaj připravit nelze. Osobně mám vynikající zkušenosti s filtrem Dionela, z balených vod Fromin (ledovcová nebo "obyčejná"). Samozřejmě na různé typy čajů je nejlepší různá voda a s výběrem a vařením vody se dá poměrně dost "vyblbnout". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corto Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Ze všech čajů mám nejradši zelený, který teď kvůli obsahu vitamínu K a léčbě trombózy do konce roku nesmím:/Takže si ho do té doby užívejte i za mě, já se těším na 1. ledna:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Z turecka jsem si přivezl zvyk postavit na sporák dvě konvičky a za 20 minut podávám černý čaj silný jako noha, který se ředí podle chuti horkou vodou, je to hodně rozdílné od čínských/japonských čajů, velmi jemné a pro někoho až bez chuti. Ceny jsou ovšem luxusní, za 500g asi 80kč, 1000g asi 130 Kč. Pokud tady je další milovník, sladit nebo nesladit? Já zásadně bez cukru, kvůli chuti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Ale s čím se já nejvíc peru je VODA! Neříkejte mi, že všechny ty super a ještě víc super čaje připravujete ze smradlavé chlorované nebo jinak upravené vody, která skoro všude teče z kohoutku!!Já to řeším tak, že si jezdím pro vodu do pramenu, který teče V Dobré Vodě u ČB. Název obce "dnes už skoro části ČB" vznikl právě díky kvalitnímu pramenu vody. Pramen je dostatečně silný po celý rok a poskytuje vynikající přírodní pramenitou vodu skvělé chuti. Jezdím si sem každý týden do několika barelů cca 25l vody a piji pouze tuto vodu a samozřejmě zní připravuji čaj. Rozdíl připraveného čaje z této vody oproti kohoutkové je obrovský! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2012 Z turecka jsem si přivezl zvyk postavit na sporák dvě konvičky a za 20 minut podávám černý čaj silný jako noha, který se ředí podle chuti horkou vodou, je to hodně rozdílné od čínských/japonských čajů, velmi jemné a pro někoho až bez chuti. Ceny jsou ovšem luxusní, za 500g asi 80kč, 1000g asi 130 Kč. Pokud tady je další milovník, sladit nebo nesladit? Já zásadně bez cukru, kvůli chutiCo vím, tak Turci si dávají do těch deckovejch skleniček tak vrchovatou lžičku cukru, já to s nima piju taky tak a dobrý . Jinak ostatní čaje piju bez cukru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Nemůžu si pomoci, ale přestože doma máme různé Dilmah, Lipton, Pickwick, tak mi z černých sáčkových čajů nejvíc chutná tradiční PIGI. Má takovou jemnou přijemnou chuť, že mám chuť dát si další šálek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 (upraveno) Tak ja si prave davam toto : nevyznam se v tom ale celkem mi chutna, mam i jine prichute. Na takove to normalni piti mam rad od Teekanne Opunciovy caj a rad si to sladim trtinovym cukrem nebo nekdy medem, ale to uz nevinikne ta chut caje. Obcas by jsem take rad ochutnal kvalitni caj ale treba u nas v cajovne mi to nejak nechutna a protoze tomu nerozumim tak piju co je a to si myslim je velka skoda, je to asi alchymie jako vse. A taky jako vse se to obcas precenuje a forma prevysuje obsah a tak hnus s patricnym obradem je prezentovan jako kvalita. Osobne si nemyslim ze pouze cena urcuje kvalitu a tak se urcite da sehnat neco "levneho" co by mohlo oslovit i verejnost a tady by mohli pomoci znalci a nam neznalym napsat maly navod aby mohli trochu pricichnout ke kvalitnimu caji. Verim ze spousta lidi by uvitala maly navod jak a z ceho pripravit opravdu dobry, "lepsi nez bezne sackove", caj a postrcit nas k experimentum a k hledani vlastni cestu k "absolutnimu uspokojeni". Dekuji Upraveno 20. srpna 2012 uživatelem tyfo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 4. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2013 Potreboval bych radu,jestli nekdo nevi kde zakoupit popr.sehnat tuto originalni Konvicku na caj.Uvnitr je Sitko na sypany caj ktere se da vyndat a na Konvicce je napsano FOR LIFE.Jde mi presne o tuto.Dekuju za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tittus Odesláno 5. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2013 http://www.labohemecafe.cz/vyberova-kava-caj-darky/konvicka-stump-teapot.html :-) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 5. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2013 http://www.labohemecafe.cz/vyberova-kava-caj-darky/konvicka-stump-teapot.html :-)Diky.Wow docela dost penez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chobot Odesláno 6. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2013 Já rád touareg (máta je skvělá), lapacho(luxusní a zcela odlišná záležitost), černý s růžovými lístky, a hodně mě baví jasmín. Když se nad tím zamyslím tak vše dost aromatické chutě. Jo a hodně jsem si ujížděl jednu dobu na dátá masála, ale jen v čajovně, vždy když jsem si ho připravoval sám tak byl ostrej jak břitva :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2013 Já mám rád ibiškovej nebo mátovej. A když je po ruce slivovice, citron a med tak si dám i černej :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2013 Touareg taky zbožňuju, už nějakou dobu ho beru v Dammannu a jsem spokojenej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2013 Čaj piju pouze v zimě.Ke štěstí mi úplně stačí Pigi - Jemča. Nakonec v testech myslím nevyšel až tak nejhůř . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2013 Čaj piju pouze v zimě.Ke štěstí mi úplně stačí Pigi - Jemča. Nakonec v testech myslím nevyšel až tak nejhůř . D-TEST 47% Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2013 Čaj piju pouze v zimě.Ke štěstí mi úplně stačí Pigi - Jemča. Nakonec v testech myslím nevyšel až tak nejhůř . A louhuješ ho poctivě aspoň dvakrát, když tak "krásně barví"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2013 D-TEST 47%JJ , jsem tam teď koukal . Dobře vyšly pouze 2 čaje s nějakými 60%,jinak jsou to všechno stejné sr.... Pigi na tom je furt ještě relativně O.K.,jsou i horší fejky...Ale co se nad tím podivovat ,vždyť jsme v česku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se