Přejít na obsah

Multifunkční kleště

African

Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, baracuda napsal:

Ahoj, koupil jsem na inzerát Rebar. Měl být v podstatně nový a také tak vypadá, jen mě zaráží ty zoubky na štípacích čelistech..... To je od výroby?

2023-7-31 10-51-32.jpg

To je prostě dom*daný ostří, to není nic z výroby. Kdyby to bylo z výroby, tak by to bylo hezky pravidelný a nebylo by tam to vyžvejkaný vyboulení do strany přes to ostří. Takže nový břity. Tohle bych na reklamaci určitě neposílal, to je prostě na výměnu těch břitů, proto taky vyměnitelný jsou. Jako zánovní ten Leatherman bejt může, to třeba prodejce nekecal, prostě to zku*vý do týdne, ale nůž zánovní je :default_wink:   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Zkusim ještě jednou:

Mám Leatherman Raptor nůžky, černo oranžový. Při rozebrání kvůli poradnemu vyčištění jsme zjistil, ze kluzné podložky jsou KO. Bohužel bez nich nejdou dotáhnout tak aby fungovaly jako predtim. Proto se ptám: 

- je tu někdo šikovný kdo by mi podložky doplnil a nůžky dotáhl - samozřejmě ne zadarmo? 

- varianta dva - nechce je nekdo šikovný ode mne odkoupit /za rozumnou cenu vůči stavu samozřejmě/ a případné serizeni by si zařídil sam?

Děkuji, Z.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Z. Paul napsal:

Zkusim ještě jednou:

Mám Leatherman Raptor nůžky, černo oranžový. Při rozebrání kvůli poradnemu vyčištění jsme zjistil, ze kluzné podložky jsou KO. Bohužel bez nich nejdou dotáhnout tak aby fungovaly jako predtim. Proto se ptám: 

- je tu někdo šikovný kdo by mi podložky doplnil a nůžky dotáhl - samozřejmě ne zadarmo? 

- varianta dva - nechce je nekdo šikovný ode mne odkoupit /za rozumnou cenu vůči stavu samozřejmě/ a případné serizeni by si zařídil sam?

Děkuji, Z.

Proč je nepošleš do Moris? Opraví/vymění ti je zdarma, ne?

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Z. Paul napsal:

Zkoušel jsem jim psát, jestli by mi to nevyservisovali i za poplatek samozřejmě, ale nikdy mi nepřišla odpověď na mail 🤷🏿‍♂️

Oni nekomunikují, normálně to zabal, vyplň formulář a pošli je, nikdo se ti neozve, ale do 30 dnů ti pošlou nové. Vím, je to divné, kor když je to oficiální zastoupení Leatherman CZ,  ale už jsem to osobně takto 2x provedl a kamarád z práce má stejnou zkušenost. 

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, moco napsal:

Oni nekomunikují, normálně to zabal, vyplň formulář a pošli je, nikdo se ti neozve, ale do 30 dnů ti pošlou nové. Vím, je to divné, kor když je to oficiální zastoupení Leatherman CZ,  ale už jsem to osobně takto 2x provedl a kamarád z práce má stejnou zkušenost. 

Dobře, zítra to tak udělám. Dam vědět jak to dopadlo. Diky, Z.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 22. 8. 2023 v 19:56, Z. Paul napsal:

Zkusim ještě jednou:

Děkuji, Z.

Tak hlásím konec akce. Minulý pátek odesláno do Morisu, dnes vyzvednut úplně nový kus. Měl jsem ten starší model, dostal jsem ten nový - jiné loga a trosku jiné pouzdro. 

Tak mam teď dva nový Raptory 😁 to je asi i na mě moc, tak kdyby nad temahla nuzkama někdo přemýšlel, dejte vědět /black-orange/. Z.

@moco děkuji za nasměřování 🫡

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Z. Paul napsal:

Tak hlásím konec akce. Minulý pátek odesláno do Morisu, dnes vyzvednut úplně nový kus. Měl jsem ten starší model, dostal jsem ten nový - jiné loga a trosku jiné pouzdro. 

Tak mam teď dva nový Raptory 😁 to je asi i na mě moc, tak kdyby nad temahla nuzkama někdo přemýšlel, dejte vědět /black-orange/. Z.

Tobě dali nový kus a ješte ti spravili ten starý?

Odkaz ke komentáři

V 2. 9. 2023 v 12:48, Z. Paul napsal:

Paráda. Shodou okolností jsem také kdysi reklamoval Raptora a mezitím si koupil jiného, takže mám dva. Ale nechám si je oba, aspoň mám ve sbírce 2 různé barvy..:-).

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tak už došlo i na mě... :)

20231120_230319.thumb.jpg.29c2951e454f4c311f4151161c1fb983.jpg

Doteď jsem si jakž takž vystačil s tímhle, abych byl u ženskejch za hvězdu, ale nedávno jsem se opakovaně dostal do situace, kdy jsem "v kabelce" potřeboval dvoje kleště najednou. Přišel čas na upgrade.

Po letmém čtení tady bych rád pořidil dva Leathermany, jeden městkej kutilskej a druhej outdoorovej, ideálně kombo, které se bude vzájemné doplňovat. Podmínkou jsou u obou vyměnitelné břity štípaček a kompaktní velikost. V podstatě jsem rozhodnutý pro Rebar + Signal, ale než je objednám, rád bych slyšel vaše názory nebo ještě lépe zkušenosti s podobným kombem. Nůžky, pinzetu a šroubováček s 9 mikrobity na mobily / notebooky nosim samostatně.

20231120_232303.thumb.jpg.6c17761fc6f9eb4107debb9cbde1ce40.jpg

A druhá otázka: nedal by se upgradovat i ten šroubováček s doutnavkou za něco podobně kompaktního, co toho umí víc? Třeba měřit...

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, martar napsal:

Tak už došlo i na mě... :)

20231120_230319.thumb.jpg.29c2951e454f4c311f4151161c1fb983.jpg

Doteď jsem si jakž takž vystačil s tímhle, abych byl u ženskejch za hvězdu, ale nedávno jsem se opakovaně dostal do situace, kdy jsem "v kabelce" potřeboval dvoje kleště najednou. Přišel čas na upgrade.

Po letmém čtení tady bych rád pořidil dva Leathermany, jeden městkej kutilskej a druhej outdoorovej, ideálně kombo, které se bude vzájemné doplňovat. Podmínkou jsou u obou vyměnitelné břity štípaček a kompaktní velikost. V podstatě jsem rozhodnutý pro Rebar + Signal, ale než je objednám, rád bych slyšel vaše názory nebo ještě lépe zkušenosti s podobným kombem. Nůžky, pinzetu a šroubováček s 9 mikrobity na mobily / notebooky nosim samostatně.

20231120_232303.thumb.jpg.6c17761fc6f9eb4107debb9cbde1ce40.jpg

A druhá otázka: nedal by se upgradovat i ten šroubováček s doutnavkou za něco podobně kompaktního, co toho umí víc? Třeba měřit...

Signal je skvělý outdoorový multitool, sice s omezeným sortimentem nástrojů, ale mám ho rád a na cestách ho často používám. Má svělé šídlo, karabinu, občas použiju i kladívko, líbí se mi bytelná kudla, byť není ideální na všechno, ale v zásadě se s ní dá všechno zvládnout atd. Kdykoliv mám na cestách Signal, beru k němu ještě druhý multitool, víc univerzální, někdy velký Surge (to hlavně na motodovolené do přírody, kde mám u sebe jen malou kudličku a multitooly jsou v kufru), jindy menší Charge nebo Wave. Rebar někdy také, ale jen při cestách na západ od našich hranic, kde je legální ho mít u sebe a v tom případě mám v kapse (hlavně kvůli nůžkám) ještě třetí multitoolek, třeba Micru, Style nebo malinký Victorinox, který má i párátko a pinzetu. Rebar je prima, jednoduchá, klasická konstrukce, velmi spolehlivý, líbí se mi u něj víc věcí, třeba křížový šroubovák je krásná a přitom funkční designovka (navíc na něj jde nasadit nástavec na bity), autoři si vyhráli s čepelí nože, která je jednoduchá, má krásný saténový povrch a vymazlenou drážku pro nehet, kleště jsou skvělé atd. Ale také si uvědomuji, že nic nelze otevřít jednou rukou a cokoliv kromě kleští chci otevřít, musím nejdřív rozevřít rukojeti, vyndat nástroj a zase rukojeti sevřít k sobě. Nebo to, že čepel otevřeného nože je v úrovni dělící roviny obou půlek multitoolu a hůř se s ní krájí něco úplně naplocho. Takže je třeba vzít v úvahu nejen skladbu nástrojů (chybí třeba nůžky), ale i toto. Pokud v tom Rebar obstojí, pak je to skvělá volba nicméně bych osobně zvážil i Wave, Charge nebo zcela jednoruční Free P4. A nejlepší je stejně všechno si nejdřív osahat naživo.. Přeji dobrou volbu. 

Odkaz ke komentáři

Moc děkuju! 

- dá se někde v Praze okouknout naživo víc modelů najednou?

- při volbě nástrojů multitoolu bez barevné upravy vs. černěných se mi víc líbí to druhé (zejména verze Coyote Tan), ale bojím se, že po pár použitích bude Leatherman vypadat mnohem dojebaněji než klasika bez úpravy. Myslím si to správně?

- jak jsem psal, nůžtičky, pinzetu a šroubovák na mikrobity nosim zvlášť, a Rebar chci právě kvůli restrikcím na krotkém Západě.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...