Harwey Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února este ich je dost, ale aj tak nevahajte:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Před hodinou, Harwey napsal: este ich je dost, ale aj tak nevahajte:) Je jich půlka než včera. Dá se předpokládat, že se tempo zmírní, ale i tak bych v případě zájmu neváhal... V každém případě, za pár týdnů si na ty peníze člověk ani nevzpomene, ale pokud zaváhá, bude si to vyčítat. "Že já vůl to nekoupil když to šlo", to je aspoň z mé vlastní zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Jsem pro jistotu vytahl svuj stary Charge, abych se ujistil, ze Arc Obsidian urcite nepotrebuju a pak jsem uplne nekontrolovatelne a impulzivne klepl na to tlacitko “Objednat”. Tak diky Ivane! 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února dobre skutky sa maju podporovat:) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Taky ze jsem jim do poznamky napsal, ze jim Ivan dela dobrou reklamu Dotaz - na mem Charge mam ulomeny velky sroubovak, uz asi 15 let. Vyresi mne opravu Savetheday? Je to ten samy obchod jako Moris? Diky za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 13. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Pral jsem se, pral sám se sebou, ale došel jsem k názoru, že ARC který mám mi k životu stačí... jelikož a protože při mé smůle do roka a do dne vyjde určitě další limitka, například k prvnímu výstupu na Everest a já budu mít doma třikrát identický tool Jinak ARC mám u pasu pomalu rok, každý den s ním makám, řežu a nemůžu říct křivého slova, je prostě výborný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Pořád si říkám, že Free P4 je prostě menší ARC, bohatě stačí...ARC tudíž nepotřebuju, ne? Jo? Nepotřebuju...ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února P4 menší nebude, liší se výbavou...ARC má jiný pilník, výměnné bity, mikro šroubovák.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února před 11 hodinami, Harwey napsal: este ich je dost, ale aj tak nevahajte:) @Ivan Lelák mi nasadil brouka, už koukám na US recenze. No a došel jsem k závěru, že jestli koupím, tak budu muset přibrat nějaké jiné pouzdro. Zatím se mi nejvíc líbí tento výrobce z Oregonu. Má někdo zkušenost ? Handmade Leather EDC Gear for Tools, Flashlights, Multitools and more! – Tale Of Knives Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Ach jo, cos to zase ukazal..To jsou moc pekne veci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února před 11 hodinami, Bukoowsky napsal: Pořád si říkám, že Free P4 je prostě menší ARC, bohatě stačí...ARC tudíž nepotřebuju, ne? Jo? Nepotřebuju...ne? Tak jasně, někomu P4 stačí, i já s ním uměl žít, nicméně nejsem směrodatný protože mám multitoolů hodně a pokud jsem věděl, že by na něco P4 nestačil, vzal jsem např. Charge. U P2/P4 byl kritizován chybějící bitholder a některé nástroje příliš malé, třeba pilník (navíc je jednostranný, z druhé strany je měřítko. To ARC řeší, zejména držák bitů dramaticky zvětšuje jeho možnosti, do držáku se dají uchytit nejen ploché bity Leatherman, ale i adaptér na běžné 1/4" bity a tím i různé nástavce, kardany, a přes další miniadaptér i běžné 1/4" oříšky, tj. až do velikosti 14. Já to kdysi hodně, teď už méně používám u robustnějšího Surge na motodovolených a fakt to funguje - uchytit na multitool téměř cokoliv z malé golasady se občas hodí. Navíc pilník je u ARC nejen větší, ale i oboustranný, z jedné strany hrubší, z druhé jemný diamantový. Má navíc mikrošroubováky. A jasně, čepel MagnaCut. Jo, a jedno čelo pouzdra je tak ploché, že se dá krásně použít jako kladívko. Ne že bych s tím zatloukal hřebíky, ale dá se s tím něco doklepnout na správné místo, třeba při výrobě dřevěné konstrukce a tak. Za mne prima vychytávka (kladívko má i model Signal a fakt jsem ho použil dostkrát) Naopak šídlo bylo u P4 lepší, aspoň za mne, mělo otvor (používá se při improvizovaném šití, plachta, popruhy..) a slušně vrtá. P4 má i zubatou čelist s pěkným dlátem a velký plochý šroubovák má břit, kterým se dá odizolovat, začistit hrany a tak. Některé nástroje má sice menší (ale uměl jsem s tím žít), některé zase vychytanější o ty prvky, co jsem psal, což se určitě nevyužívá hodně ale někdy se to může hodit - já fakt šídlem pár děr vyvrtal a dlátkem jsem už několikrát něco začistil nebo doladil u dřeva. Měřítko z druhé strany pilníku je směšně krátké, ale i tak se mi párkrát hodilo. Každý z těch modelů má svá pro a proti a je na každém, co zvolí. Za mne je ARC o něco univerzálnější, je to takový Wave nebo Charge v magnetické modelové řadě. P2/P4 mají naopak pár vychytávek, které jiný ARC (ani žádný jiný Leatherman) nemá. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února (upraveno) před 7 minutami, Ivan Lelák napsal: Tak jasně, někomu P4 stačí, i já s ním uměl žít, nicméně nejsem směrodatný protože mám multitoolů hodně a pokud jsem věděl, že by na něco P4 nestačil, vzal jsem např. Charge. U P2/P4 byl kritizován chybějící bitholder a některé nástroje příliš malé, třeba pilník (navíc je jednostranný, z druhé strany je měřítko. To ARC řeší, zejména držák bitů dramaticky zvětšuje jeho možnosti, do držáku se dají uchytit nejen ploché bity Leatherman, ale i adaptér na běžné 1/4" bity a tím i různé nástavce, kardany, a přes další miniadaptér i běžné 1/4" oříšky, tj. až do velikosti 14. Já to kdysi hodně, teď už méně používám u robustnějšího Surge na motodovolených a fakt to funguje - uchytit na multitool téměř cokoliv z malé golasady se občas hodí. Navíc pilník je u ARC nejen větší, ale i oboustranný, z jedné strany hrubší, z druhé jemný diamantový. Má navíc mikrošroubováky. A jasně, čepel MagnaCut. Jo, a jedno čelo pouzdra je tak ploché, že se dá krásně použít jako kladívko. Ne že bych s tím zatloukal hřebíky, ale dá se s tím něco doklepnout na správné místo, třeba při výrobě dřevěné konstrukce a tak. Za mne prima vychytávka (kladívko má i model Signal a fakt jsem ho použil dostkrát) Naopak šídlo bylo u P4 lepší, aspoň za mne, mělo otvor (používá se při improvizovaném šití, plachta, popruhy..) a slušně vrtá. P4 má i zubatou čelist s pěkným dlátem a velký plochý šroubovák má břit, kterým se dá odizolovat, začistit hrany a tak. Některé nástroje má sice menší (ale uměl jsem s tím žít), některé zase vychytanější o ty prvky, co jsem psal, což se určitě nevyužívá hodně ale někdy se to může hodit - já fakt šídlem pár děr vyvrtal a dlátkem jsem už několikrát něco začistil nebo doladil u dřeva. Měřítko z druhé strany pilníku je směšně krátké, ale i tak se mi párkrát hodilo. Každý z těch modelů má svá pro a proti a je na každém, co zvolí. Za mne je ARC o něco univerzálnější, je to takový Wave nebo Charge v magnetické modelové řadě. P2/P4 mají naopak pár vychytávek, které jiný ARC (ani žádný jiný Leatherman) nemá. Moc díky za epické shrnutí! Já mám právě P4 i Charge (pro tvrdší používání venku) a pak mám teda taky potřebu kupovat, co vidím...proto to zavání i ARCem Líbí se mi a pokud je to vymazlenější Charge, mám veškeré argumenty. Upraveno 14. února uživatelem Bukoowsky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února před 42 minutami, Bukoowsky napsal: Moc díky za epické shrnutí! Já mám právě P4 i Charge (pro tvrdší používání venku) a pak mám teda taky potřebu kupovat, co vidím...proto to zavání i ARCem Líbí se mi a pokud je to vymazlenější Charge, mám veškeré argumenty. Neřekl jsem, že je to vymazlenější Charge, psal jsem o univerzálnosti. Nejprodávanějším Leathermanem ever je Wave, naprosto univerzální, příjemně nositelný a za slušnou cenu. Proto měl takový úspěch. Charge je v principu to samé, jen v trochu vyšší cenové třídě - je vymazlenější a dražší. Když vezmu modelovou řadu Free, vybavenou magnetickým systémem, tak v ní považuji za nejvíc univerzální právě ARC. Pokud bych měl porovnat univerzálnost Charge a ARC, pak je to myslím srovnatelné, oba jsou univerzální ve svých modelových řadách i když i tam jsou rozdíly a někomu může ve finále vyhovovat víc jeden nebo druhý. Netroufnu si říci, jestli je některý z nich "vymazlenější". Můžu za sebe říct, že třeba Charge G10 mi přijde nejvymazlenější z řady Wave + Charge. U modelové řady Free jsou v něčem vychytanější P2/P4 a v něčem je znatelně dotaženější ARC. Pokud bych si měl vybrat z hlediska univerzálnosti a vybavenosti mezi P4 a ARC, zvolím ARC. Vymazleněji na mne může působit čepel MagnaCut, ale jestli je vymazlenější i pilník, existence držáku bitů + mikrošroubováků nebo kladívko, to spíš bych dal do kategorie "vylepšení" nebo užitečná výbava navíc. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
totem Odesláno neděle v 18:10 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 18:10 Vypadá to. Že diky ARC obsidian spadl savetheday server…? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamenec Odesláno neděle v 19:33 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 19:33 V 14. 2. 2025 v 11:44, Ivan Lelák napsal: Neřekl jsem, že je to vymazlenější Charge, psal jsem o univerzálnosti. Nejprodávanějším Leathermanem ever je Wave, naprosto univerzální, příjemně nositelný a za slušnou cenu. Proto měl takový úspěch. Charge je v principu to samé, jen v trochu vyšší cenové třídě - je vymazlenější a dražší. Když vezmu modelovou řadu Free, vybavenou magnetickým systémem, tak v ní považuji za nejvíc univerzální právě ARC. Pokud bych měl porovnat univerzálnost Charge a ARC, pak je to myslím srovnatelné, oba jsou univerzální ve svých modelových řadách i když i tam jsou rozdíly a někomu může ve finále vyhovovat víc jeden nebo druhý. Netroufnu si říci, jestli je některý z nich "vymazlenější". Můžu za sebe říct, že třeba Charge G10 mi přijde nejvymazlenější z řady Wave + Charge. U modelové řady Free jsou v něčem vychytanější P2/P4 a v něčem je znatelně dotaženější ARC. Pokud bych si měl vybrat z hlediska univerzálnosti a vybavenosti mezi P4 a ARC, zvolím ARC. Vymazleněji na mne může působit čepel MagnaCut, ale jestli je vymazlenější i pilník, existence držáku bitů + mikrošroubováků nebo kladívko, to spíš bych dal do kategorie "vylepšení" nebo užitečná výbava navíc. A kdyby sis mel nechat jeden jediny a ostatni pustit. Ktery by to byl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno pondělí v 06:37 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 06:37 před 11 hodinami, mamenec napsal: A kdyby sis mel nechat jeden jediny a ostatni pustit. Ktery by to byl? podle mě nic takového jako "ostatní pustit" neexistuje Ale ten ARC je opravdu lákavý...jen přemýšlím, jestli bych se k němu uměl chovat jako hovado někde venku v poli, což třeba s Charge nemám problém, ten působí víc jako dělňas než jako elegán 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno pondělí v 09:58 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 09:58 před 3 hodinami, Bukoowsky napsal: podle mě nic takového jako "ostatní pustit" neexistuje Ale ten ARC je opravdu lákavý...jen přemýšlím, jestli bych se k němu uměl chovat jako hovado někde venku v poli, což třeba s Charge nemám problém, ten působí víc jako dělňas než jako elegán Taky to je větší dělňas a za mě vydrží daleko drsnější práce už jen díky té konstrukci. Musíš prostě přidat další kousek, klasika , já mám ARC na daily use, super se s ním dělá, všechno pěkně jednou rukou a Charge na prasečinky.... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno pondělí v 09:59 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 09:59 před 3 hodinami, Bukoowsky napsal: podle mě nic takového jako "ostatní pustit" neexistuje Ale ten ARC je opravdu lákavý...jen přemýšlím, jestli bych se k němu uměl chovat jako hovado někde venku v poli, což třeba s Charge nemám problém, ten působí víc jako dělňas než jako elegán Přirovnal bych ho k Rolex Submariner – super "tooly", se kterými nechceš až moc "toolovat" 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno pondělí v 10:17 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 10:17 V 13. 2. 2025 v 15:54, marecenator napsal: Taky ze jsem jim do poznamky napsal, ze jim Ivan dela dobrou reklamu Dotaz - na mem Charge mam ulomeny velky sroubovak, uz asi 15 let. Vyresi mne opravu Savetheday? Je to ten samy obchod jako Moris? Diky za radu Díky:-)! Savetheday, pokud vím, je obchod, dovozcem je Moris. Pokud to chápu dobře, reklamace multitoolů zakoupených kdekoliv na světě by měl řešit Moris, Savetheday jen těch, které byly zakoupeny u něj. Alespoň tak to bývalo, to ale ještě ve hře nebyl Savetheday v té roli, jak funguje dnes. Asi by bylo dobré jim poslat dotaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno pondělí v 11:48 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 11:48 Kdyby si Ivan jeden nechal a vše ostatní pustil tak si může koupit apartmán na Mallorce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se