Teatime Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 Dík! Mám to chápat tak, že Universal se dá jíst a H1 udělali kvůli nějakým homologacím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 před 44 minutami, Teatime napsal: Dík! Mám to chápat tak, že Universal se dá jíst a H1 udělali kvůli nějakým homologacím? To naozaj neviem ci sa da jest, ale ked som si precital popis, skonstatoval som ze ak bude na spoji a nahodou sa dotkne chleba pri krajani tak to nebude tragedia. H1 nepoznam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 před 10 hodinami, Teatime napsal: Ahoj, to myslíš Ballistol H1? Nebo je OK i původní universal? Poznámka mimo dotaz: objednal jsem Curl, uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 @eskimak OK, díky! @Oplt Sorry, chtěls obrázkem něco říct? Mně to nedochází. (Neprudim, ptam se.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 Nechtěl. Jen jaké oleje používám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 dík za reakci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 NZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 24. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2022 Bond za 13 stovek. Nemá někdo zájem? Hujer? https://www.hanibal.cz/leatherman-bond_z32046/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 2. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2022 Zdravím! Kudrnáč dorazil, konečně můžu nosit i mimo vehikl. S téměř jistotou jsem ve své budoucnosti viděl oranžovou G10. Pak jsem si řekl: chceš se to nebát rasit, ztratit, půjčit, darovat někomu v nouzi - kup Wave. A když jsem zjistil, že existuje ztenčený-zlehčený-ořezaný "Wave Light", nebylo co řešit. DOTAZ NA ZÁRUKU Na krabici není nálepka "100% originál" pro registraci u CZ dovozce. Ukázalo se, že mnoho českých shopů prodává šedivky (mj. už i Alza). Milá paní od dovozce říkala, že dva roky je můj nůž nezajímá, neměli z toho marži (ne takhle na hulváta); nicméně v letech 3-25 to prý přes ně lze poslat Leathermanům k (záruční) opravě. Mám se na to spolehnout? Tool tedy nemusím registrovat, a přesto mám 25 r. garanci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 2. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2022 (upraveno) Nadseni chapu, ale oranzovou G10 furt potrebujes .. vzdyt to cos vzal nema ani S30V. Sorry. Jinak dotaz, krome oleje .. cim cistite ty kleste .. ja mam tu oranzovou G10 a je to furt rezavy .. ne ze by to rezlo .. ale pouzivam to .. na rezavy veci .. cim to cistite? Upraveno 2. března 2022 uživatelem zceyee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 2. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2022 Taky to, vole, nemá vodotrysk S30V mam v kapce, tohle je do kabelky, tam to nevadí (a ne, dnešní crossbody nenosim, kabelky Maxpedition už od jejich založení). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 2. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2022 Ty mas v kapce jenom S30V? Tam patri aspon M390 .. hele mel bys to cely prehodnotit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 2. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2022 Touché! Sem skromnej a mam radši materiály, co se snáz brousej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 7. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2022 V 2. 3. 2022 v 12:15, Teatime napsal: Touché! Sem skromnej a mam radši materiály, co se snáz brousej. Na mne je Curl až moc "light", ale proč ne. Ale k dotazu - jasně, není třeba žádné registrace ani dokladu, mezinárodní záruka výrobce v délce 25 let platí, pokud ji budeš uplatňovat u dovozce, tedy firmy Moris. Ta na registraci nekouká, jen na to, jestli je reklamovaný kus originál Leatherman. Samolepka, resp. registrace je jen teoretické urychlení, znamená to, že multitool byl prodán v ČR u autorizovaného prodejce a v některých případech může být reklamace vyřízena rychleji než když někdo reklamuje třeba multitool původem z Polska, USA apod. Ale v praxi se ukazuje, že reklamace bez registrace jsou vyřizovány - až na výjimky - stejně rychle. Co se týká Charge Plus G10 a Wave - G10 patří s TTi k takovým pomyslným vrcholům a já osobně považuji G10 za ještě lepší, protože má všechny výhody TTi (čepel z S30V či párací háček na zubaté čepeli), navíc se multitool dobře drží v ruce, neklouže a ve tmě (mimo verze Earth) se dá lépe najít, na druhou stranu bylo upuštěno od krimplovacího otvoru v kleštích, který je pro mne spíš na škodu. Souhlasím s tím, že pro časté a univerzální používání nože, až "rasení" považuji základní ocel 420HC za plně dostatečnou a dokonce vzhledem k snadnému broušení i v polních podmínkách vhodnější, koneckonců ji má většina modelů Leathermanů, třeba Surge, Super Tool 300, Wave, Rebar a další, u kterých se právě předpokládá každodenní používání. Gratuluji ke koupi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 Ivane, díky, skvěle, pouštím to z hlavy! Curl je light, není z něj ten solidní pocit jako z nástrojů s pojistkou všech „čepelí“ – při otevírání se musí překonávat pružina zámku, proti pojistce je to klumpr. Ale lehoučkej! Světlé G10 se špiní, ale v budoucnu je (či Wave) nevylučuju. Zvlášť pokud zmizí zbytečný držák „micro“ šroubováku – škoda pozice (nebo dokud nenajdu chuť přestavovat). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 19. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2022 Multifunkční kleště vynalezl Tim Leatherman. No, vlastně si nejsem 100% jistý jestli nebyl už nějaký pokus dříve, v každém případě je Tim dotáhl do sériové produkce, silně je zpopularizoval a nazval je (to snad opravdu poprvé) multitoolem. Ale od roku 1983, kdy začala sériová výroba prvního Leathermanu, modelu PST, bylo v historii i pár modelů bez kleští, třeba i jen nože s nějakým doplňkovým nástrojem. Když přišla na trh modelová řada Free, konstrukčně poměrně revoluční, po klasických multitoolech Free P2 a P4 přišla jejich bezklešťová verze Free T2 a T4 (a nakonec multifunkční kudla Free K2 a K4). Mám P2, P4, T4 a K4. Péčková řada je klasický multitool s kleštěmi, ale s excentricky uloženými čelistmi kleští s vloženými silentbloky a magnety, držícími nástroje v zavřené poloze. Navíc jde o kompletně jednoruční multitool s minimálními odpory v čepech. Mám je rád a hojně je používám. Free T4 mne také hodně zaujal, možná ještě víc. Je to fakt prcek, na délku srovnatelný s menšími Victorinoxy, nemá 2 rukojeti, které díky absenci kleští nepotřebuje a o to víc je překvapující, že se v tom tělíčku skrývají plnohodnotné nástroje s pojistkami, které má P2/P4. To znamená skvělé nůžky, pilník, šroubováky, šídlo no a taky malá, ale praktická kudlička. No a taky pinzeta. Victorinox dělá své armádní multifunkční nože, tohle je plnohodnotný multitool bez kleští, v miniaturním balení ale zvládající vše co jeho větší bráškové. Na fotkách je i větší K4, má trochu futuristickou, ale skvělou rukojeť a výborný design čepele ale nazval bych ho spíš multifunkřním nožem s plnohodnotnými nářaďovými prvky. No a aby to nebyl vzhledem k názvu vlákna Offtopic, tak i P2 a P4. Mimochodem k poslední fotce - šídlo je současně i vrták a vrtá do dřeva i plastu skvěle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siki Odesláno 19. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2022 Ahoj,nevíte proč Leatherman u modelu charge plus , konkrétně model s černými střenkami nemá normální šroubky? Jako ostatní dvě barevné variace? Z obrázku to vypadá,že jsou to nýty. Nebo se pletu? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 19. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2022 (upraveno) @sikiNejsou to nýty ale poctivé ocelové šroubovací čepy s "tisícihranem" - který můžeš chytnout buď na prase kleštěma/sikovkama, nebo kulturněji dvojicí vhodných klíčů z ebay za mrzkou hrst dolarů... Upraveno 19. srpna 2022 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siki Odesláno 19. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2022 Jo tak, díky za odpověď, tím pádem mám vybráno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siki Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 Tak je doma. Perfektní zpracování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se