Přejít na obsah

Parnis v roce 2012

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

No vida a všechny spory jsou vyřešeny. Predchozi příspěvek jasně dokazuje, že autor timto ani svym predchozim postem nerekl nic ani o Parnis ani o IWC. Zato nam tim prozradil (potvrdil) neco o sobe.

Dobrou noc deti, zhasnout a spat. Zitra nam strycek treba povi neco smysluplneho :angel:

Odesláno

Jedna hodinko-pohádka...v dobách dávno minulejch se jedno vostrovní asijský císařství rozhodlo vyrobit ten nejlepší a nejsložitější horologickej stroj na celým světě. Byli vosloveni ti nejzdatnější řemeslníci, z celýho vostrova, aby se společně podíleli na vzniku takovýho asijskýho skvostu. Vytvořili úžasnej mechanismus, jemuž vévodil axiální pohon uvnitř již tak velmi tenký centrální vosy. S hrdým asijským "hadžime" byl tendle výtvor vodeslanej do malýho středo-kontinentálního pasteveckýho společenství hevétskýho kříže. Po nějaký době se ten asijskej mirákloidní výtvor, bez jediný zprávy vrátil zpět. Všichni císařští kroutili hlavama co to teda má znamenat, až si jeden, po důkladným průzkumu, celýho toho stroje všimnul, že ta úplně nejtenčí centrální vosička je ještě provrtaná a uvnitř je další hřídel vo tloušce snad jednoho asijskýho vlasu.Todle pro ty císařský na dlouho znamenalo "soremade" a hlavně hodně a hodně moc "tandoku-renšu". To co z toho následně vzniklo, určitě vokusilo hafo z vás na svejch pazourách.

Teď pro ty natvrdlý.....ale nic

Odesláno

No vida a všechny spory jsou vyřešeny. Predchozi příspěvek jasně dokazuje, že autor timto ani svym predchozim postem nerekl nic ani o Parnis ani o IWC. Zato nam tim prozradil (potvrdil) neco o sobe.

Dobrou noc deti, zhasnout a spat. Zitra nam strycek treba povi neco smysluplneho :angel:

Ano to je pravda o mě to vypovídá, že nemám rád čínský šmejdy, ani ty co je staví na úroveň hodinek.

Fajn doposavaď jsme se bavili o hodinkách, teď můžeme přejít do roviny nadávek a osobních invektiv pokud ti to vyhovuje nepochybně ti to bude bližší.

Odesláno

Velice mě pobavilo fakt slušné PR, které těmhle skoro hodinkám udělali pánové Quido a Vraby. Pánové skoro hodinky se podařilo úspěšně prodat, mise splněna, pohoda. :crying_anim:

Odesláno

Velice mě pobavilo fakt slušné PR, které těmhle skoro hodinkám udělali pánové Quido a Vraby. Pánové skoro hodinky se podařilo úspěšně prodat, mise splněna, pohoda. :crying_anim:

stává se, že někomu někdy déle trvá, než něco pochopí, ale většině to časem dojde, najdou se však i tací, kteří zemřou zcela neosvícení ...a vetšinou je to jen tím, že si nevidí na špičku nosu, nenaučili se číst (tedy písmenka ano, ale ne význam vět) a nechtějí slyšet, než svůj vlastní hlas... co naplat, takový už je svět

;)

Odesláno

Pokud jsem já ten nepochopitelný kolega, tak se omlouvám. Jestli jde o výrok "pořádné hodinky" tak já si myslím, že srovnávat Parnis třeba s IWC nebo i Steinhartem, nemá smysl. Přijde mi, ze jsou to prostě jiný hodinky. Neříkám, ze Parnis je špatný, nekvalitní, že nemůže jít po generace bez problémů, (zatím mě velice příjemně překvapuje, budu zatraceně šťastný jestli půjdou i zda dvacet let, ale spíš to nečekám než čekám) ale Švýcarsko u mě bude výš.. Ale je hezký, jak některým tyto debaty vydrží opravdu na dlouho.

tak, nechci znovu pročítat celé vlákono, ale mám za to, že kdo tu psal o Parnisech, rozhodně nesrovnával s IWC ani Steinama (a nedovolil bych si ani srovnávat IWC se Steinama vzájemně), a pokud tu někdo vkládal podobná srovnání někomu do klávesnice, to už je věc jiná... za sebe tedy sděluji, aby nedocházelo k dalším neodorozuměním, že Parnisy nesrovnávám a ani nechci srovnávat s jinými renomovanými značkami...

a pokud se dobbře pamatuji, tak se tu psalo o podobnosti (vzhledové, dizajnové), nikoli o srovnání v ostatních aspektech

pro méně chápavé trochu jinak:

např. (schválně to ženu trochu do extrému).: několik desítek let se vyráběly vedle sebe (časově souběžně) automobily značky Trabant a Mercedes-Benz... obě značky si na trhu našly své zákazníky, obě splňovaly očekávání většiny svých uživatelů a nikdo nikdy ani o jedné ze značek neprokázal, že by by to nebyla auta... obě značky se dodnes těší náklonnosti svých fandů, každá z jiných důvodú, ale je to tak...

takže co... čas a zájem ukáže, a žádným mudrováním tady na tom nic nezměníme

(edit: opravy)

Odesláno

stává se, že někomu někdy déle trvá, než něco pochopí, ale většině to časem dojde, najdou se však i tací, kteří zemřou zcela neosvícení ...a vetšinou je to jen tím, že si nevidí na špičku nosu, nenaučili se číst (tedy písmenka ano, ale ne význam vět) a nechtějí slyšet, než svůj vlastní hlas... co naplat, takový už je svět

;)

Pod tohle bych se klidně podepsal taky.

Návštěvník YPO
Odesláno

trochu vám osvěžím paměť

Situace není zrovna jednoduchá. Marina Militare, Parnis a další jsou nápodoby vzorů, na což se po právu někteří zlobí. Vyslovené padělky to nejsou, protože nemají neoprávněnou známku, i když Marina Militare je, pokud vím, ochranná známka Panerai. Z tohoto pohledu tedy je MM vyslovený fake, s nímž by se jako s padělkem nemělo na fóru ani obchodovat. Rozebrat ho, nafotit, skouknout, kam se čína posunula, je v pořádku, když upozorníte na to, že jde o fake značky. Hloupé je, že u MM to nemusí každý vědět, sám jsem se díval do registru UPV.cz, z hlavy bych to nedal.

A protože nikdo učený z nebe nespadl, když to autor neví, mělo by stačit jej upozornit na to, že jde o fake a aby informaci doplnil do své recenze. Na to není potřeba používat slova jako "ty zasranej debile", postačí "vážený kolego", nebo chcete-li více do leva "milý příteli". Pokud dotyčný informaci ignoruje, osvěží mu paměť někdo z moderátorů nebo já a informaci doplní s tím, že dotyčný má černý puntík v deníčku.

Trochu jiné mi to přijde u Parnis. Ta nezneužívá značku, ale vzhled. Bohužel vzhled se dneska zneužívá hodně obecně, potápěčské hodinky různých značek od sebe těžko rozlišit i v případě Breitling / Omega / Rolex, takže je těžké se zlobit na číňana. Drobné odchylky ve vzhledu tu jsou a je těžké se dohadovat nad tím, zda proto, že výrobce nezvládl kopii udělat do detailů, nebo proto, že chtěl inovovat.

Jako majitel mimo jiné i hodinek Louis Bole vedle staré dobré švýcarské klasiky doporučím majitelům originálů trochu shovívavosti. Po roce - dvou nošení se z nápodoby stává podklad pro rozebrání. A lidé jsou různí. Někomu nevadí koupit si jednou za dva roky "čínu" a ozkoušet, jak na tom hoši strojně jsou. Někdo jiný zase chce mít hodinky, na které se může spolehnout, že neopadají čudlíky a strojek se nezastaví, protože zarezl. To, že se vzhled hodinek kopíruje, je fakt - dělají to velké firmy mezi sebou, dělají to pánové v Číně. Není asi důvod je z toho vylučovat. Ale je samozřejmě velmi vhodné dát do podobných vláken připomínku, kdo je výrobcem vzhledového originálu.

Prodej takových hodinek bych na Chronomagu toleroval s tím, že je pravdivě uveden kvalitativní stav a nejsou označovány za "luxus", kvalitní řemeslnou práci a vůbec provázeny superlativy, které uživatele jen matou. Diskvalifikovat výrobek jen proto, že je z Číny, odstatně už dneska ani nejde.

takže pokud chcete tohle vlákno zachovat, tak diskutujte dle návodu Chronomaga

Odesláno

Ano to je pravda o mě to vypovídá, že nemám rád čínský šmejdy, ani ty co je staví na úroveň hodinek.

Fajn doposavaď jsme se bavili o hodinkách, teď můžeme přejít do roviny nadávek a osobních invektiv pokud ti to vyhovuje nepochybně ti to bude bližší.

Nemam zajem :sad01_anim:

Bohuzel to vypovida o necem uplne jinem :baby:

Njn, je to tak. Driv jsem si myslel, ze to souvisi s vekem. Po tom 20 nebo 25 roku jsem cekal urcitou uroven automaticky. Proste takova umera vek - rozum. Zivot dokazuje, ze to tak neni. Nekdo se neposune v mysleni ani za sto let.

....trochu vám osvěžím paměť

takže pokud chcete tohle vlákno zachovat, tak diskutujte dle návodu Chronomaga

Chronomag, na 7.prosinec.2009 - 12:13, řekl:

...Prodej takových hodinek bych na Chronomagu toleroval s tím, že je pravdivě uveden kvalitativní stav a nejsou označovány za "luxus", kvalitní řemeslnou práci a vůbec provázeny superlativy, které uživatele jen matou. Diskvalifikovat výrobek jen proto, že je z Číny, odstatně už dneska ani nejde.

Sice uz to je vic nez tri roky, coz je dost, ale nemam s Chronomagovo vuli zadny problem a souhlasim s nim. Vzhledem k tomu jaka dusevni muka mi nekteri clenove fora zpusobuji, necham si diskuzi o cine radeji na sraz. Tam totiz (a to je velmi zajimave) nikdo takove silacke reci nevede. Za prve zopakovat do oci to co od nekterych fanatiku tady citavam je jine, nez tukat kdesi do klavesnice. Jako by osobni ucast obrousila ty trny nenavisti a fanatismu a nastolila zdravy selsky rozum. A za druhe mame asi na jihu jinou vodu nebo zeleninu, nevim, kazdopadne jsem nikdy podobne vylevy na srazu neslysel. Dikybohu.

Návštěvník YPO
Odesláno

cody: vypíchnul si jenom co se ti hodilo a trochu si to vytrhl z kontextu

a má otázka zní: tvůj příspěvek je o hodinkách ?

Odesláno

Ano, zduraznil jsem co se mi hodilo, nechtel jsem citovat cely post - ten je preci od tebe komplet o par radek vys.

Ne, primo hodinek se prispevek netyka, diskutujeme uz o diskuzi samotne:-( Jestli narazis na smazani, nemam s tim problem. Jen to pls nech alespon do vecera, at si mou odpoved na kolegovo "vyzvu" prectou i jini. Pokud by jsi tu ve vlakne smazal vsechno OT byl bych jeste radeji, ale chapu ze to je nadlidsky ukol a nekdo by to zase bral jako cenzuru. .

Návštěvník YPO
Odesláno

Ano, zduraznil jsem co se mi hodilo, nechtel jsem citovat cely post - ten je preci od tebe komplet o par radek vys.

Ne, primo hodinek se prispevek netyka, diskutujeme uz o diskuzi samotne:-( Jestli narazis na smazani, nemam s tim problem. Jen to pls nech alespon do vecera, at si mou odpoved na kolegovo "vyzvu" prectou i jini. Pokud by jsi tu ve vlakne smazal vsechno OT byl bych jeste radeji, ale chapu ze to je nadlidsky ukol a nekdo by to zase bral jako cenzuru. .

dává ti to smysl ? - předpokládáš, že na to nebude nikdo reagovat ? = pojedeme v této diskuzi dál až se to převrátí do debat o sociálněekonomické politice číny ?

moje (Chronomagova) vsuvka byla, aby se diskutovalo o hodinkách - nic víc nic méně

Odesláno

Ok.

Sice az tak spatne mineni o kolegovi nemam, ze bych na to cekal dalsi reakci, postoje jsme si vyjasnili. A jini? Nevim.

Delej podle sveho uvazeni, ja moderatorsky zasah osobne urcite nevztahuju. Mazani OT (ani meho) mi nevadi.

Odesláno

to cody : Tvoje urážky jsou nechutný a tvoje úroveň taky. Fakt nevím co tak geniálního a osvíceného jsi napsal, že máš strach, že si to ostatní nepřečtou. :) :) :) :)

Omlouvám se ti YPO, že ti ztěžuji práci, kterou děláš fakt dobře.

Abych se zase vrátil k hodinkám. Narazil jsem pravděpodobně na oficiální stránku Parnis. Dost mě překvapilo, že taková stránka existuje, to je + pro Parnis.

http://watch-parnis.com/

Při jejich sbírce designů mě dost pobavil nápis v dolní části stránek.

COPYRIGHT© PARNIS ALL RIGHTS RESERVED

že by někdo chtěl vyrábět faky Parnisů? :whistle:

dost dlouho to trvá, než se ta stránka načte, chce to trpělivost.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...