financ Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2013 (upraveno) Pokud prodáš movitou věc, kterou máš ve vlastnictví déle než rok, je prodej osvobozen od daně z příjmu.2 lucid - zkus si přečís o trošku víc než první stranu zákona o živnostenském podnikání, chjo Upraveno 23. února 2013 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2013 Pokud prodáš movitou věc, kterou máš ve vlastnictví déle než rok, je prodej osvobozen od daně z příjmu.2 lucid - zkus si přečís o trošku víc než první stranu zákona o živnostenském podnikání, chjoOdkdy doba 1 roku platí na všechny movité věci? Myslel jsem, že se tato doba vztahuje pouze na příjmy z prodeje motorových vozidel, letadel a lodí. Vyjadřoval jsem se primárně k tomu, když má někdo příjem, který se dá kvalifikovat jako příležitostná činnost, spadající pod § 10 zák. o dani z příjmu - a k takové činnosti žádné živnostenské oprávnění není potřeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 24. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2013 Tak musím přidat jednu negativní zkušenost s vetesnik1993. Koupil jsem si od něj troje hodiny, jedny známé talířové PRIM. Po vybalení mne nemile překvapila rozlomená minutová ručka opravovaná podivným snýtováním a docela velký vyštíplý kus skla pod otvorem pro klíč, přitom v popisu bylo uvedeno "Nabízím staré Beruselské hodiny PRIM pjně funkční a nepoškozené jen chtějí z půdy umýt průměr hodin je 30,5cm". Ani na jedné fotce nebylo toto vyštípnutí vidět Fotky z inzerátu: Moje fotky: Tohle jediné bylo vidět i z inzerátu, nicméně se to neslučuje s tím "nepoškozením" Reklamovat to nebudu, protože jsem si jen potřeboval doplnit pár dílů na toto Takže to vidím na neutrální komentář kvůli špatnému popisu a fotkám. A ještě bych rád znal názor na toto: To vážně Kienzle zaměstnávalo jednooké opičáky nebo to někdo později "vylepšil"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 A ještě bych rád znal názor na toto: To vážně Kienzle zaměstnávalo jednooké opičáky nebo to někdo později "vylepšil"? Shodou okolností jsem zrovna teď jedny podobné rekonstruoval - tady - takže si myslím, že jde o kombinaci obojího Technologicky jsou tam ty stříbrná vodorovné linky nanesené jako první a potom se zřejmě dělal ten rámeček okolo... A ten se časem oloupal, takže je vidět, jak to nedokonale malovali ti tvoji opičáci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Džízis Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Nickii1 má podle mé skušenosti skutečně umělé příhozy. Jinak zboží zakoupené úplnou náhodou mělo vadu která vyfocená nebyla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Nickii1 má podle mé skušenosti skutečně umělé příhozy. Jinak zboží zakoupené úplnou náhodou mělo vadu která vyfocená nebyla.To je tu už obecně známo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 rudy-ud1 - koupil jsem od něho Primky, obyčejné, ale líbily se mi s popisem: Nabízím do aukce pánské hodinky zn. PRIM - viz foto.Funkční!Přišlo to co bylo nafotkách, jen nejdou dotáhnout - stržené pero. Požádal jsem ho tedy o slevu na opravu, nebo že mu hodinky vrátím. Poslal mě někam s tím, že při odesílání funkční hodinky byly.Bohužel jsem už udělil pozitivní komentář nějak v rychlosti, ještě než jsem tu závadu zjistil. Moje blbost. :-(Každopádne NEDOPORUČUJI. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 rudy-ud1 - koupil jsem od něho Primky, obyčejné, ale líbily se mi s popisem: Nabízím do aukce pánské hodinky zn. PRIM - viz foto.Funkční!Přišlo to co bylo nafotkách, jen nejdou dotáhnout - stržené pero. Požádal jsem ho tedy o slevu na opravu, nebo že mu hodinky vrátím. Poslal mě někam s tím, že při odesílání funkční hodinky byly.Bohužel jsem už udělil pozitivní komentář nějak v rychlosti, ještě než jsem tu závadu zjistil. Moje blbost. :-(Každopádne NEDOPORUČUJI.Nojo, to je pech- už se mi to taky kdysi stalo, ale nechal jsem to tenkrát plavat, protože prodejce evidentně hodinkám nerozuměl natolik, aby podobný problém dokázal pochopit, a u hodinek za tři kila tak nějak čekám že budou ,,před opravou" i když se v aukci píše ,,funkční-krásné". Koupit ale takový polovrak od zkušených borců co na AUKRu prodávají hodinky, tak to by mi šla pěna od úst naštěstí jsem za ta léta nic takového nezažil, když už nejsou v pořádku, správní matadoři napíšou přesně oč jde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velorexar Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 (upraveno) Já mám teď s Aukrem dvakrát negativní zkušenost... Ale nemůže za to prodejce, ale přímo Aukro...Přihazoval jsem v aukci na PSII, aukce končila ve středu večer a já ji v tu středu večer vyhrál... Ale jaké bylo moje překvapení, když jsem ráno zjistil, že aukce pokračuje a byla prodloužena o 24 hodin... Na můj dotaz na Aukro mi odpověděli tohle : Dobrý den,tato nabídka byla v důsledku technických potíží prodloužena o 24 hodin. Zatím jste se tedy výhercem nestal.S pozdravem a přáním pěkného dneMonika VychodilováAukro tým A včera večer podobně... Aukce skončila, ale byla prodloužena do dneška...No není to na zabití? tahle, či spíše tyhle situace se na Aukru stávají stále, nechápu, že prodlužují ukončené aukce. podle mne tím porušují pravidla obchodování na Aukru. Já mám jinou zkušenost, když jsem minulý týden přišel o krásné hodinky tak, že jsem před koncem aukce 2x zvýšil svůj maximální příhoz a poté, v posledních vteřinách a za vysokého tepu odklepl nižší příhoz, než bylo moje maximum. Tím se údajně podle Aukra moje maximum snížilo a v závěru jsem byl ještě přehozen. Moje původní maximum tak nebylo ani dosaženo. To mi připadne jako naprostá zhovadilost, to rovnou každý může rušit i svoje zapsané příhozy. Pokud má jít snižovat maximální částky u automatických příhozů, tak to mají umožnit jinak. Upraveno 11. března 2013 uživatelem velorexar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 tahle, či spíše tyhle situace se na Aukru stávají stále, nechápu, že prodlužují ukončené aukce. podle mne tím porušují pravidla obchodování na Aukru. Já mám jinou zkušenost, když jsem minulý týden přišel o krásné hodinky tak, že jsem před koncem aukce 2x zvýšil svůj maximální příhoz a poté, v posledních vteřinách a za vysokého tepu odklepl nižší příhoz, než bylo moje maximum. Tím se údajně podle Aukra moje maximum snížilo a v závěru jsem byl ještě přehozen. Moje původní maximum tak nebylo ani dosaženo. To mi připadne jako naprostá zhovadilost, to rovnou každý může rušit i svoje zapsané příhozy. Pokud má jít snižovat maximální částky u automatických příhozů, tak to mají umožnit jinak. Tohle chování mi naopak přijde jako rozumné. Pokud si rozmyslíš svůj maximální příhoz, tak do výše aktuální ceny ho můžeš přece snížit. Samozřejmě je otázka jestli by to nešlo udělat trochu víc user friendly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velorexar Odesláno 13. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2013 Tak dnes mi došly z Aukra jedny vydražené primky. Zvažoval jsem je na nošení. sobě či otci. Zdá se, že oproti fotkám je to opravdu často horší. Jen škoda, že to prodejce na aukci neuvede, protože vidí skutečnost i fotku. Nejhorší jsou asi ty tónované fotky, ze kterých i chrom vypadá jako zlato. Odkaz na aukci pro zajímavost zde . proti fotkám je ciferníček takový šedivý, s lemem po obvodu , no nevím, spíše zub času, bok /proti korunce/ je odřený až na podklad - cca v délce 15mm. a co hlavně, zastavují se, pokud neleží na stole. na mírné poklepání reagují střídavě vpřed a stop a zaznamenal jsem i posun hodinové ručičky. Neberu v potaz, za co jsem koupil, ale jak zněla nabídka. Prozatím jsem to s prodejcem neřešil, jen tu doma soptím. Prostě asi jako každý takový kup je to 50/50.Vracet to zpět, to nevím zda se vůbec vyplatí, dalších 50 za poštovné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2013 Tak dnes mi došly z Aukra jedny vydražené primky. Zvažoval jsem je na nošení. sobě či otci. Zdá se, že oproti fotkám je to opravdu často horší. Jen škoda, že to prodejce na aukci neuvede, protože vidí skutečnost i fotku. Nejhorší jsou asi ty tónované fotky, ze kterých i chrom vypadá jako zlato. Odkaz na aukci pro zajímavost zde . proti fotkám je ciferníček takový šedivý, s lemem po obvodu , no nevím, spíše zub času, bok /proti korunce/ je odřený až na podklad - cca v délce 15mm. a co hlavně, zastavují se, pokud neleží na stole. na mírné poklepání reagují střídavě vpřed a stop a zaznamenal jsem i posun hodinové ručičky. Neberu v potaz, za co jsem koupil, ale jak zněla nabídka. Prozatím jsem to s prodejcem neřešil, jen tu doma soptím. Prostě asi jako každý takový kup je to 50/50.Vracet to zpět, to nevím zda se vůbec vyplatí, dalších 50 za poštovné.____________________________________________________________________________________________________ Nejspíš je to podvodník(soudím tak podle upravených fotek) a ví i o dalších závadách. Ale zkus mu napsat a popsat svoji nespokojenost a důvody a počkej na jeho vyjádření a uvidíš.Mně se stalo, že jsem vydražil hodinky v nic moc stavu, ale byly inzerovány jako funkční, tak jsem je dražil kvůli strojku. No a ejhle - chybělo tam kolečko na pérovníku a bez něj fakt funkční být nemohly. Kolečko jsem doma našel a nahradil a hodinky pak už v pohodě šly. Nicméně jsem to prodejci napsal a on mi odepsal s omluvou, že měl pocit, že jdou a asi to nezkontroloval a nabídl mi a po dohodě poslal ještě je den podobně ošoupaný funkční kousek jako satisfakci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2013 bobov65 . Pozor na originalitu zboží. Ač je včas upozorněn že hodinky nemají všechny díly originální, stejně info do aukce nepřidá a nechá ji proběhnout. Na začátku aukce možná jen nevědomost, poslední dny ale už podfuk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feltharg Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 Zkurka1 - koupil jsem primky 19. unora. komunikace nic moc, Tvral jsem na osobnim predani, bylo mi sdeleno, ze na adrese uvedene v uctu nebydli, ale ze bydli nekde v Pocernicich. WTF? Nakonec mi ale vysla vstric a hodinky mi predal jeji bojfrend na nardoce na vratnici . Musim ale uznat, ze vsechny vady hodinek byly na fotkach celkem v pohode odhalitelny a ze na tom neni zadne parexo. Bohuzel se u mne vyskytla kombinace dvou vybornych fenomenu tohodle vlakna - prekupnik Zkurka1 a prodlouzeni aukce o 24 hodin. No byl jsem z toho na prasky! Nakonec sem je vyhral i napodruhy ale o 250 kacek draz (a mam silny podezreni, ze ty prihozy navic byly umely..) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2013 Já se malinko vrátím k prodejci sandrumila. Za celou dobu jsem s prodejcem řešil asi dvakrát nějaký technický dotaz a jednou technickou závadu. Vždy došlo na rychlou reakci, případně k vyřešení problému k mé spokojenosti. Jenže konkrétní problém se mnou řešil vždy někdo jiný. Padlo tady několik podezření, že prodejce si sám přihazuje na své aukce.Vzhledem k tomu, že z Lipníku nad Bečvou nebo blízkého okolí průběžně prodává:ElektrozidGuderian10Castellon1Sandrumila.... a bůh ví kdo ještě. Tak nevim. Za povšimnutí u jmenovaných prodejců stojí i stejný styl focení a různé relikvie, které prodejci mimo hodinek nabízí. Na hodinkách za pár stovek si asi nikdo přihazovat nebude, ale něco tady každopádně sm.dí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2013 (upraveno) Doplním: Mapuma7 - Lipník nad Bečvou Edit: Taky popis aukce bývá totožný.... Funkční, nefunkční, stav viz. foto. Upraveno 7. dubna 2013 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rob2805 Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2013 Ještě tam býval A-SUPER-NABIDKA, taky Lipník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2013 Lipník n. Bečvou, to je prostě hodinářský město! :-)(vím to, páč jsem tam zrovna posílal něco zpět... nicméně reklamace bez problémů) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2013 (upraveno) Ještě tam býval A-SUPER-NABIDKA, taky Lipník.Ano, máš pravdu, už si vzpomínám. Lipník n. Bečvou, to je prostě hodinářský město! :-)(vím to, páč jsem tam zrovna posílal něco zpět... nicméně reklamace bez problémů)Kde na ty hodinky ten člověk chodí. Třeba je to bazarista, který za hubičku zboží vykupuje, nebo chodí na dražby movitých věcí po exekucích. Těžko říct. Nedávno jsem měl v poštovní schránce leták který informoval kde a kdy se budou vykupovat: hodinky všech značek, zlato, stříbro, vyznamenání, ap. Na letáku byly vyfoceny Igeny a ještě nějaké kapsáče. Odtud by mohl taky vítr vanout, ale dost konspirací. Upraveno 8. dubna 2013 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2013 ostravak79 pozor na popis aukcí typu ,,NOS, snad ani nenošené" , pořádně mrkněte na fotky!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se