Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No nebo varianta horší, co se stalo mě, prasklá přívodní hadice uvnitř pračky, kdy voda vlivem vysokého tlaku vody, crčela dovnitř do pračky, a až vibrace při praní, ji vyhnaly ven, když to technik otevřel, bylo to těsně pod motorem. Objednal nový díl,došel, vyměnil, a vytopil jsem sousedku. Od té doby, mi tam pračka stojí, a nemá moji důvěru.

• po měsíci...
Odesláno

Já tomuhle vůbec nerozumím, už asi 20 minut čučím na Alzu. Potřebuju pračku + sušičku. Ceníkově tak strop kolem 50k. Stojí za to tyhle základnějši Miele, nebo mám koupit Bosch, Siemens, AEG? 

Whirpool jsme měl 7 let a po 4 začala reznout na několik místěch a nejsem s nimi spokojen. 

Co od toho vlastně chci? Jakože je k něčemu ta pára, na co dát pozor ať tam je. 

Co vím, že chci:

6kg prádla aspoň

ať to má nějaký rychlo program

boní plnění

max šířku 60 cm (jinak se nevejde do dvěří koupelny (do budoucna to dám pak do komory, ale teď tam nemám dovedenou vodu/odpad).

Jo a kdyby jste věděli pak o nějaké mamce samoživitelce atd, co potřebuje pračku a je to problém. Tak jí dovezu tu svoji současnou. Ona je sice na výku zrezlá a občas se sekne (jakože člověk musí znovu zvolit program), ale pere v pohodě a byla snad tehdy za 26, takže to nebude jinak úplný sunt. Jen má vrchní plnění a já chci sušičku....

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak mě to taky dohnalo...nemáte někdo nějakou vip slevu, že by se dala pračka a suška koupit za dobrou cenu? Rád bych např. LG obojí..díky moc

• Po letech...
Odesláno

Po 12 letech nam odchází pračka AEG, takže půjdeme asi do stejné značky, ale je toho zas kvanta parametrů a podle čeho vybírat? Nechceme ovládání mobilem, stačí na 8Kg, manželka chce odloženy start, má cenu brát s párou nebo je to už standard, co je marketingový lapač a co má fakt význam? díky za zkušenosti

Odesláno

Para je blbost. Alebo je pradlo spinave, alebo ciste. Ziadne "parne cykle" ho nevyperu. Ber tu AEG, je to skupina Electrolux. Doporucujem vziat pracku s vacsim bubnom a vyssou pracou kapacitou. Raz za cas bude zena chciet vyprat deku alebo postelne pradlo a do vacsieho bubna sa jej to lepsie zmesti. 

• Dát hlas 1
Odesláno

tak tak, para je marketingovy tah, tiez mame AEG s parou, uz tusim aj 7-8 rokov, a nikdy sme to nevyuzili. ber co najvacsi bubon, najvacsiu kapacitu, nejake zakladne programy, 20 min, vlna, bavlna, syntetika, viac tusim ani nepouzivame, a ano odlozeny start je dolezity.

Odesláno

Odlozeny start ma zmysel, ak mate tzv. nocny prud - teda lacnejsiu nocnu tarifu. My takto dlhodobo perieme, strcis to do pracky, nasypes prasok, nastavis povedzme na 03:00 a rano vytahujes a zavesis. Mesacne to na ucte urobi rozdiel. BTW detto umyvacka. 

Odesláno

Odložený start je nutnost, manželka je tak zvyklá prát, večer nacpe pračku a ráno věší vyprané prádlo, pára rozumím, velký buben si nejsme jistý, děti už pomalu opošti barák, takže do pár let budeme nejspíš s manželkou sami, 20min, vlna a tak je nutnost, naštětsí to maj všechny

Odesláno (upraveno)

Funkcia "para" nema praveze suvis s programom "predzehlenie", kedy vyberiete kosele/polokosele z pracky horuce, z pary, a staci ich dat na ramienka a nepotrebuju v skutocnosti ziadne zehlenie? (teda ak nejdete na recepciu k prezidentovi)
Ja prave toto aplikujem dost casto a obrovska spokojnost. Akurat program s predzehlenim predpoklada malu napln a trva dost dlho. Aspon v nasej Miele je to tak.

Edit: Odlozeny start je super, idealne este ak sa da pripavena pracka spustit z aplikacie v telefone.

Upraveno uživatelem EpsteinBarr
Odesláno (upraveno)

Kupoval jsem novou pračku v lednu a vzal jsem v akci Samsunga WW90T554DAE/S7. Velmi tichá s malou spotřebou. Super vychytávka jsou druhá dvířka, kdy jde přidat prádlo během praní. Appku jsem původně taky nechtěl, ale teď mi hrozně vyhovuje, že jsem na zahradě a přijde mi notifikace, že je dopráno a můžu jít přehodit do sušičky. Stejně tak mi notifikace pípne na TV, pže to mám v jedná smarthome. Ještě bych potřeboval, aby se mi posrala 13 letá myčka, nemám srdce jí vyhodit, dokud běhá :D

PS pára je dobrá na hygienický program, např. po nemoci na povlečení, kapesníky, pleny, nebo když děcko přiháhne vešky.

Upraveno uživatelem Dez123
Odesláno

po 12tich rokoch som kupoval novu pracku, kedze susicka zatial slape tak som ostal pri rovnakej znacke - Bosch series 6. Z tej novej pracky krici na 10metrov ze sa na nej setrilo uplne vsade, uvediem dva priklady za vsetky: zasuvka na praci prostriedok je z takeho tenkeho plastu ze tensi uz byt ani nemoze a plechy zboku pracky su tiez take tenke ze ked som potreboval trosku do nich zatlacit aby som pracku dostal na svoje miesto tak som ich takmer prevalil. Neni sanca aby tato dala tiez 12 rokov ako jej predchodkyna.

Odesláno

Samozrejme, produktivita musi byt. Tensie plechy, menej plastu, kratsie rury... Pre ilustraciu si porovnaj napriklad len dlzku privodovej snury. Stavim sa, ze nova bude o pol metra kratsia. Vsetci sekaju, aby mohli ponuknut co najnizsiu cenu.

Odesláno

Ja som takto pred mesiacom a pol nakoniec šiel do najlacnejšej Miele. Pri nej všetko kričí úplne opačne - nešetrilo sa na nej. Pocitovo veľmi festovný kus, aj keď má iba "základné" veci (chýba mobil, para...). 

• Dát hlas 1
Odesláno
  V 18. 3. 2025 v 19:32, Moty napsal:

Přemýšlel jsi nebo máš zkušenost s externím filtrem (mikro plast atp) aeg?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno
  V 18. 3. 2025 v 19:32, Moty napsal:
Rozšířit  

AEG je na pohodu, máme třetí v řadě a manželka je happy, perou super dobře 👍 Jen škoda kurvítek s omezeným počtem praní ....ale co, mají to všichni a sedm let při velmi těžké zátěži dá v klidu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...