Přejít na obsah

Motorová pila

Doporučené příspěvky

Děkuju za reakce, díky nimž už vím, že to bude Stihl. Jen mám teď brouka, jestli vzít 271 z oficiální distribuce, nebo 260 od překupníka z bazoše. Na bazoši jsou dvě 260, jen mám strach, aby se nejednalo o nějakou kopírku. Nevím jestli se fejkujou už i pily a nerad by se spálil. Neví někdo. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stihl MS 260 je předchůdkyně MS 261.

Dováží se z Ukrajiny, nemá katalyzátor.

Mám ji také z Bazoše třetím rokem a bez ztráty kytičky.

* jen koukám, že už je za 14, já bral za 11,5..

** ad výroba Brazílie to byla vždy

*** přišla poštou se smlouvou na záruku půl roku, je blbuvzdorná - filtr, karbec, válec, výfuk.. kartery z magnezia, první v řadě profi pil

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

Se jen pripojim, ze mam taky ms 260 z bazose. Jen mi blbne u ohraty pily volnobeh (byl sem nejak linej to zatim resit, mozna staci sestelovat). Ve vetsi hmote ma uz trochu problemy, kde ty novy verze asi budou vykonove trochu dal. Hodne taky dela nabrousenej retez. Premejslim, ze se casem soupnu k 362 a 260 si necham jako zalozni. No a jeste mam 661, ale tu bych uplne kolem baraku na sousky spis nedoporucil :D

Odkaz ke komentáři

Stihl MS 260 jsem zakoupil na základě rady a doporučení zdepřítomného @horal. takže až se někdy potkáme, tak má u mě ˇ(aspoň jednoho) panáka.

MS 260 z Ukrajiny funguje bez chyby, fakt se vyrábí v Brazílii a v EU se neprodává, protože nesplňuje emisní limity. A jak píše horal, je fakt jednoduchá, že i ekonom je schopen si udělat základní servis a nastavení. nebál bych se

Odkaz ke komentáři

Zdar, dneska jsem jel okolo prodejny Stihl, tak jsem se schválně zastavil na čumendu a zase jsem o něco chytřejší. Tak ty nový pily co musej plnit EU emise žádný katalyzátory nemaj, ale rozdíl je v tom že jsou tam nějak jinak řešený kanály přívodu vzduchu a tím to pak tolik nesmrdí. Nebo tak nějak jsem to aspoň pochopil. A co se zapalování a jiný elektriky týká, tak tam je to údajně furt po staru, jen až u větších profi pil, co maj předehřev a já nevím co ještě, tak tam už opravdu je nějaká řídící jednotka a už to má diagnostiku a tyhle ty různý fičury. No jestli to tak skutečně je tak 260 od překupníka nedává za 14000 smysl. Nejlevnější 271 se dá sehnat za 13400 s plnou zárukou a do budoucna menší problém s případným servisem a parametry to má stejný. Tak toto jsou mé poslední postřehy, kdyby měl někdo lepší info sem s ním.😉

Odkaz ke komentáři

Nevím jaké stejné parametry 271 vs 260 máš konkrétně na mysli.

Zaměř se na hmotnost/výkon. Vlastní hmotnost. Vibrace. Materiály. Rozdíl mezi farmou a profi.

Pokud to má být na dekády. Jinak lidi řežou i s Hechtem / kopírky pil HQ i Stihl za pár korun až neuvěřitelný, že to třeba 5 let vydrží.

Záleží kolik, jak často, jak dlouho, kde a co budeš řezat.

Jak jsi velký chlap - co uneseš.

Preferuješ na pohodu užít si nebo výkonný stroj a věnovat tomu méně času. Např. rozdíl 10cm3 mezi St261 (na odvětvování) a St362 (na špalkování) je velmi znát.... objem ničím nenahradíš.

Třeba by ti vyhovovala i elektrická nebo AKU pilka.

Pro orientaci připojuji DLG test MS 260.

37 cm lišta DLG test.pdf

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Prosím o doporučení elektrické brusky na retězy.

Teď mají v akci Prkside, ale to asi opravdu nééé.
Zase opravdu profi za 10 litrů na těch mých 6 reťezů nepotřebuji.
Pro bězný provoz to líznu ručně za použití vodítka, ale jednou za čas by to chtělo srovnat.
Tak se pídím po nějakém strojku :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Co delate s tupyma retezama? Brousite (jak?) nebo menite? Ja se priznam, ze brousit retezy neumim (a mozna to neni az zas tak tezke), takze tam pak dam novy a stary vyhodim. Je pravda, ze mam jen elektricke hobby pily (Oleo mac, Bosh, Garneda, Parkside...) na rezani na zahrade a rezu minimalne, takze na to retez stoji stovku-dve v akci a vydrzi mi rok.

Odkaz ke komentáři

Viz výše, ručně za použití vodítka.
Vodítek je hafo, já používám něco takovéto, Je třeba volit podle druhu řetězu.
Po několika ručních broušeních to chce pořádně srovnat výškově i délkově. 
Na to je např. toto. Nebo jsou elektrické zázraky (viz výše)

Broušení s vodítkem je sranda, dá se to zvládnout.

Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, odjinud napsal:

Co delate s tupyma retezama? Brousite (jak?) nebo menite? Ja se priznam, ze brousit retezy neumim (a mozna to neni az zas tak tezke), takze tam pak dam novy a stary vyhodim. Je pravda, ze mam jen elektricke hobby pily (Oleo mac, Bosh, Garneda, Parkside...) na rezani na zahrade a rezu minimalne, takze na to retez stoji stovku-dve v akci a vydrzi mi rok.

Mrkni na tohle video.

https://youtu.be/n20eciOgyYw?si=RGTMxrppnzYQTpgZ

Odkaz ke komentáři

Já loni pořídil Makitu na dvě 18V baterie a na takové běžné věci kolem chaty naprosto super 👍

Makita DUC355Z Li-ion LXT

https://www.hornbach.cz/p/aku-retezova-pila-makita-duc355z-li-ion-lxt-2x18v-bez-aku-a-nabijecky/10067583/

I nějaký ten strom by se s tím dal v pohodě sdělat 😉

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...