orol Odesláno 18. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna Husqvarna 550XP mark II je roztomilý strojek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 18. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna Jednoznacne farmarku od Stihlu. MS 261-ka je legenda. Pripadne i MS311 muzu doporucit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna Tak já mohu srovnat z vlastní zkušenosti obě řady. Stihlka lepší, Husqvarna lehčí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 18. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna A když se zadaří sehnat Ms 260... Tak je skorem za půlku. Nová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 19. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna Děkuju za reakce, díky nimž už vím, že to bude Stihl. Jen mám teď brouka, jestli vzít 271 z oficiální distribuce, nebo 260 od překupníka z bazoše. Na bazoši jsou dvě 260, jen mám strach, aby se nejednalo o nějakou kopírku. Nevím jestli se fejkujou už i pily a nerad by se spálil. Neví někdo. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 19. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna (upraveno) Stihl MS 260 je předchůdkyně MS 261. Dováží se z Ukrajiny, nemá katalyzátor. Mám ji také z Bazoše třetím rokem a bez ztráty kytičky. * jen koukám, že už je za 14, já bral za 11,5.. ** ad výroba Brazílie to byla vždy *** přišla poštou se smlouvou na záruku půl roku, je blbuvzdorná - filtr, karbec, válec, výfuk.. kartery z magnezia, první v řadě profi pil Upraveno 19. dubna uživatelem horal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 19. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna Se jen pripojim, ze mam taky ms 260 z bazose. Jen mi blbne u ohraty pily volnobeh (byl sem nejak linej to zatim resit, mozna staci sestelovat). Ve vetsi hmote ma uz trochu problemy, kde ty novy verze asi budou vykonove trochu dal. Hodne taky dela nabrousenej retez. Premejslim, ze se casem soupnu k 362 a 260 si necham jako zalozni. No a jeste mam 661, ale tu bych uplne kolem baraku na sousky spis nedoporucil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickie Odesláno 19. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna Stihl MS 260 jsem zakoupil na základě rady a doporučení zdepřítomného @horal. takže až se někdy potkáme, tak má u mě ˇ(aspoň jednoho) panáka. MS 260 z Ukrajiny funguje bez chyby, fakt se vyrábí v Brazílii a v EU se neprodává, protože nesplňuje emisní limity. A jak píše horal, je fakt jednoduchá, že i ekonom je schopen si udělat základní servis a nastavení. nebál bych se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 20. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna Tak mám vybráno, jestli se nenaskytne něco zásadně lepšího tak to bude 260. Díky za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna Zdar, dneska jsem jel okolo prodejny Stihl, tak jsem se schválně zastavil na čumendu a zase jsem o něco chytřejší. Tak ty nový pily co musej plnit EU emise žádný katalyzátory nemaj, ale rozdíl je v tom že jsou tam nějak jinak řešený kanály přívodu vzduchu a tím to pak tolik nesmrdí. Nebo tak nějak jsem to aspoň pochopil. A co se zapalování a jiný elektriky týká, tak tam je to údajně furt po staru, jen až u větších profi pil, co maj předehřev a já nevím co ještě, tak tam už opravdu je nějaká řídící jednotka a už to má diagnostiku a tyhle ty různý fičury. No jestli to tak skutečně je tak 260 od překupníka nedává za 14000 smysl. Nejlevnější 271 se dá sehnat za 13400 s plnou zárukou a do budoucna menší problém s případným servisem a parametry to má stejný. Tak toto jsou mé poslední postřehy, kdyby měl někdo lepší info sem s ním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna (upraveno) Nevím jaké stejné parametry 271 vs 260 máš konkrétně na mysli. Zaměř se na hmotnost/výkon. Vlastní hmotnost. Vibrace. Materiály. Rozdíl mezi farmou a profi. Pokud to má být na dekády. Jinak lidi řežou i s Hechtem / kopírky pil HQ i Stihl za pár korun až neuvěřitelný, že to třeba 5 let vydrží. Záleží kolik, jak často, jak dlouho, kde a co budeš řezat. Jak jsi velký chlap - co uneseš. Preferuješ na pohodu užít si nebo výkonný stroj a věnovat tomu méně času. Např. rozdíl 10cm3 mezi St261 (na odvětvování) a St362 (na špalkování) je velmi znát.... objem ničím nenahradíš. Třeba by ti vyhovovala i elektrická nebo AKU pilka. Pro orientaci připojuji DLG test MS 260. 37 cm lišta DLG test.pdf Upraveno 23. dubna uživatelem horal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května Prosím o doporučení elektrické brusky na retězy. Teď mají v akci Prkside, ale to asi opravdu nééé. Zase opravdu profi za 10 litrů na těch mých 6 reťezů nepotřebuji. Pro bězný provoz to líznu ručně za použití vodítka, ale jednou za čas by to chtělo srovnat. Tak se pídím po nějakém strojku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května Pokud hobby doma tak mrkni na Einhell Ostřička pilového řetězu GC-CS 85 E Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května Díky za tip, ale to vypadá stejně, jako ten Parkside. Víc se mi líbí Gude P 2300 A (https://gude.gude.sk/brusky-na-retaze-a-pilove-kotuce/gude-bruska-na-retaze-p-2300-a-8451.html) Hlavně tedy možnost změny sklonu brusného kotouče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května Gude P 2300 A určitě lepší (materiál není asi plast, cena 2x), nevím jaký máš rozpočet, protože pak už jedině Oregon nebo si to nechat brousit v servisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května Servis je daleko a nechce se patlat s atypickou geometrií zubů ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května Co delate s tupyma retezama? Brousite (jak?) nebo menite? Ja se priznam, ze brousit retezy neumim (a mozna to neni az zas tak tezke), takze tam pak dam novy a stary vyhodim. Je pravda, ze mam jen elektricke hobby pily (Oleo mac, Bosh, Garneda, Parkside...) na rezani na zahrade a rezu minimalne, takze na to retez stoji stovku-dve v akci a vydrzi mi rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května Viz výše, ručně za použití vodítka. Vodítek je hafo, já používám něco takovéto, Je třeba volit podle druhu řetězu. Po několika ručních broušeních to chce pořádně srovnat výškově i délkově. Na to je např. toto. Nebo jsou elektrické zázraky (viz výše) Broušení s vodítkem je sranda, dá se to zvládnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 28. května Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května před 22 hodinami, odjinud napsal: Co delate s tupyma retezama? Brousite (jak?) nebo menite? Ja se priznam, ze brousit retezy neumim (a mozna to neni az zas tak tezke), takze tam pak dam novy a stary vyhodim. Je pravda, ze mam jen elektricke hobby pily (Oleo mac, Bosh, Garneda, Parkside...) na rezani na zahrade a rezu minimalne, takze na to retez stoji stovku-dve v akci a vydrzi mi rok. Mrkni na tohle video. https://youtu.be/n20eciOgyYw?si=RGTMxrppnzYQTpgZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. května Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května (upraveno) Já loni pořídil Makitu na dvě 18V baterie a na takové běžné věci kolem chaty naprosto super Makita DUC355Z Li-ion LXT https://www.hornbach.cz/p/aku-retezova-pila-makita-duc355z-li-ion-lxt-2x18v-bez-aku-a-nabijecky/10067583/ I nějaký ten strom by se s tím dal v pohodě sdělat Upraveno 28. května uživatelem Pozorovatel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se