Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravim vsechny a predem diky za ochotu mi pomoc.

Hledam pro tatu (uz starsi pan) nove hodinky. Neni to zadny fanda, takze si myslim, ze mechaniky pro nej nejsou. Rozhodl jsem se pro quartzky, ale nejak nedokazu najit takove, ktere by se mi libily a byly v cenove relaci, kterou si predstavuju.

Cena do 10 000 Kc

pouze analogove, zadny digi display

velke (jednak je to po me (nebo spis ja po nem :-) ) velky chlap a jednak uz samozrejme hur vidi, tak at nemusi hledat bryle)

tah, ne kuze

pokud mozno bez komplikaci (max datumovku)

Vzhledove bych si to predstavoval v tomto duchu:

NH25A-2255147b-N1-with-bracelet-SMALL.jpg.large.jpg ci LU6252.jpg

Muj problem je, ze nadherne Vostoky jsou automaty (a navic bohuzel ne moc presne, coz je hlavni problem, protoze se bojim, ze by si tata nechtel tak casto serizovat hodinky) a ten Luminox 6252 je zas uz moc drahy (alespon mne prijde na quartzovky).

Diky, diky moc, vsem za tipy. Bude to pro tatu darek k Vanocum :-)

Upraveno uživatelem Baldic
Odesláno

2Baldic:

• Jestli je tatík postarší a hůř vidí, mají pro něj smysl potápky s otočnou lunetou? Hodinky s ní mívají papírově větší průměry, ale ciferník zas bývá o to menší.
  • Ciferník asi co nejjednodušší - takže žádné falešné vodorovné/svislé čáry (ala Certina a nebo uvedený VE), které by se mu pak pletly s vteřinovkou.
  • Rudym doporučované quartzky od Traseru jsou fajn - ale v uvedené cenové relaci mají všecky pidiciferníček, s titěrnýma ručičkama jak na babský hodinky.
  • Když už "bezúdržbový" quartz, mrknuls už na solární (Seiko) a nebo "Eco-Drive" (Citizen)?

Odesláno

Ahoj, koukal jsem do prodejního vlákna, jsou to sice chrona, ale řekl bych , že skvělá čitelnost - buď zkusit ty Ingersolly či Nautiky ( za mě spíš Nautika )- prodejní vlákna za sebou. Quartz, velké, čitelné ručičky.

Odesláno

Karotka:

Ac sam mam krasne Trasery, tak ty quartzove me neoslovily.

Radek124:

dik za tip, cirou nahodou nemas nejaky vylozeny dobry tip?

Adam99:

no, hodinky se mi vizualne docela libi. Trochu me znejistuji ty sroubky na pouzdre. Co me znejistuje nesrovnatelne vic je uroven te webove stranky a taky to, ze tam je tak velka sleva. V tom trochu citim nejakou levotu.

Kuncak:

diky za tip, ale obavam se, ze chrona by to tatovi jen zneprehlednovaly.

Mlsoun1:

taky moc diky za tip. To je neco v tom duchu, co hledam. Ma to pro me dve nevyhody: 30 m vodotesnost.Chtel bych aspon minimalne 50. Nejlepe vsak 100. A druha je, ze maji jen 41 mm. To si myslim, ze je malo. Ja mam 2 m a je to na me naprosto smesna velikost. Tata ma 190, takze pocitam, ze na tom bude obdobne.

Nicmene vsem dekuji za navrhy.

Odesláno

V poho.Mám rovněž 191cm a na ruce vypadají poměrně robustně.Ani tak nezáleží na výšce,jak na obvodu zápěstí.

Jo a vodotěstnost mají 300M.V Chorvatsku i v Řecku jsem se s nimi potápěl a v pohodě.Nebylo to sice moc hluboko,cirka 20M do hloubky,ale vše o.k.

Mrkni se na chronoshop.cz,mají tam i dosti velké modely hodinek.

Tož Ti přeji příjemný kup.

Odesláno

Mně by se pro tento účel líbily LUM-TEC - jednoduchý cifr velice dobře čitelný ve dne a díky brutální luminiscenci i v noci

- vodotěsnost 300 M

- velikost 44 mm

odkaz zde, baterkový modely dole

http://www.lum-tec.eu/?m=vypis&mcat=61&c=collection-5---reservations

jen nevím jaká je dostupnost, resp. jak funguje jejich systém rezervací,

starší sady jdou možná koupit přímo pokud nejsou rezebraný

Odesláno (upraveno)

Pokud není nutnost blížit se nebo přesáhnout hranici avizovaných 10 tisíc a postačila by velikost 42mm/43mm/44mm.....

třeba: Wenger, safír, 43mm, 200m, Wenger Sea Force 01.0641.105 případně jiná barevná varianta 01.0641.106

nebo: Swiss Military Hanowa, safír, 42mm,100m 6-5161.04.001.07 případně jiná barevná varianta 6-5161.04.007

Swiss Military Hanowa, safír, 44mm, 100m Marine Officer 6-5154.04.001 případně jiiná barevná varianta Marine Officer 6-5154.04.007

EDIT: ceny nebyly hledány nejlevnější např. rozdíl zde 6-5154.04.001

Upraveno uživatelem cooper2005
Odesláno

Myslím, že dobrý poměr cena/kvalita poskytuje např. Citizen CB0020-50E (safír s antireflexem, řízení radiem, atd...) a d=44mm

Na Amazonu lze koupit za 372 USD, takže do finančního limitu se i s DPH a dopravou vejdeš. Více zde: http://www.amazon.com/Citizen-CB0020-50E-World-Perpetual-Watch/dp/B0045TI0UO/ref=sr_1_1?s=watches&ie=UTF8&qid=1348641867&sr=1-1&keywords=citizen+CB0000-

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...