Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Aj ja som svojho casu bojoval s tym ci si kupim 36mm vintage rolex alebo dosetrim a kupim normalny sucasny rozmer. Minimalne v tomto pripadu je to podla mna najma o cene. Neviem si predstavit ze niekto si dobrovolne kupi 36mm ked ma peniaze a ruku na vacsi rozmer. Mozno su aj obskurne vynimky, to pripustam.

• Odpovědi 275
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Aj ja som svojho casu bojoval s tym ci si kupim 36mm vintage rolex alebo dosetrim a kupim normalny sucasny rozmer. Minimalne v tomto pripadu je to podla mna najma o cene. Neviem si predstavit ze niekto si dobrovolne kupi 36mm ked ma peniaze a ruku na vacsi rozmer. Mozno su aj obskurne vynimky, to pripustam.

tuto logiku uplne nechapem teda :)

Odesláno

Pak jsem obskurní výjimka... kdybych měl volit mezi Expy 36 a 39, volím bez ohledu na cenu 36. A to samé v případě DJ...

Odesláno

Také bych si dovolil nesouhlasit. Kdybych byl oblekový typ, což nejsem ...určitě bych volil hodinky s průměrem kolem 36mm...a není to o penězích. 

Odesláno

sorry pani, som asi este po silvestri mierne dezorientovany :) som myslel ze som v inom vlakne :)

pokial ide o definiciu suradnic, zacal by som solarnym systemom. Nas napriklad najdes na planete Zem :)

Odesláno

A co treba 34 mm jako napr. filo-boxer... podle me ma jedny z nejhezcich hodinek na foru.

Odesláno

Tak nevim. Ctu a jsem zmateny. Jsem oblekovy typ a riflovy typ 50/50%. Mam v oblibe velke hodinky. Mam ramena a ruce jak vrata od stodoly. Oblek musim mit sity na miru, jelikoz nic konfekcniho nekoupim. Kdyz si dam na ruku PRIM, tak mam pocit, ze se vracim do detstvi. Musim mit na ruce cokoliv vetsiho od 44mm, jinak to vypada smesne. Klidne k obleku "obliknu" 50mm a je to akorat. Pokud se bavite o cislech, udelejte nejaky koeficient, ktery vezme v potaz sirku ramen, hrudniku, velikost ruky a cislo obleceni. Podle toho se pokuste (velice priblizne) urcit, jaky rozmer hodinek je pro vas idealni. Pokud se bavite jen vseobecne, je to jakoby ste se pokouseli mimozemstanovi popsat cloveka: jakou ma barvu pleti, barvu oci, vlasu... Ze je to nemozne? Tak se nebavte, jaka velikost hodinek je primerena. K cemu primerena???

Odesláno

A co treba 34 mm jako napr. filo-boxer... podle me ma jedny z nejhezcich hodinek na foru.

Tak tie su skutocne perfektne a vyzeraju super, napriek udaju o priemere. Vela spravi aj tvarovanie a dlzka noziciek... Pre mna osobne, tvarovo aj celkovym vzhladom na ruke sa tymto modelom Rolex najviac priblizil mojmu idealu dokonale pohodlnych hodiniek... Aj 116000 (bez datumu) su take, aj tie tvoje biele su na tom velmi podobne (len ja som viac na tmave ciferniky). No ziadny vyrobca zda sa nema odvahu pustit do sveta nejaky kvalitny dostupnejsi homage model tychto proporcii, co je aspon pre mna velka skoda...

Odesláno

Tak nevim. Ctu a jsem zmateny. Jsem oblekovy typ a riflovy typ 50/50%. Mam v oblibe velke hodinky. Mam ramena a ruce jak vrata od stodoly. Oblek musim mit sity na miru, jelikoz nic konfekcniho nekoupim. Kdyz si dam na ruku PRIM, tak mam pocit, ze se vracim do detstvi. Musim mit na ruce cokoliv vetsiho od 44mm, jinak to vypada smesne. Klidne k obleku "obliknu" 50mm a je to akorat. Pokud se bavite o cislech, udelejte nejaky koeficient, ktery vezme v potaz sirku ramen, hrudniku, velikost ruky a cislo obleceni. Podle toho se pokuste (velice priblizne) urcit, jaky rozmer hodinek je pro vas idealni. Pokud se bavite jen vseobecne, je to jakoby ste se pokouseli mimozemstanovi popsat cloveka: jakou ma barvu pleti, barvu oci, vlasu... Ze je to nemozne? Tak se nebavte, jaka velikost hodinek je primerena. K cemu primerena???

S týmto plne súhlasím

Nemôžem pri 125kg/193cm a typickej veľkosti XXL nosiť na mojom 20.5 -21cm zápästí nosit predsa 36-42mm hodinky :(

Je skutočne veľa prekrásnych hodiniek do veľkosti 40mm ale pre mna nenositelne max tak do vitríny :)

Mal som hodinky 42-44-45-46-52 a ostali iba 46/52

Chlapi závidím Vám tie male zapestia na ktoré keby som ho mal hned kupujem kopu vintage hodiniek ako aj suby :)

Len toľko

Odesláno (upraveno)

JaRooN, stepecken - musim vam dat za pravdu. Myslim ze vacsina z nas ma zapastie na priemer v rozmedzi cca 16.5 - 19cm. Na takych dobre vyzeraju aj rolady s priemerom 36mm a dlhsimi nozickami. Nad 20cm priemer je situacia samozrejme ina, ale taketo ruky su skor vynimky...

Ja som stihlej postavy, mam skor slachovite predlaktia a zapastie na obvod 17.5cm.

Takto na mne vyzeraju 44mm NavB od Steinhartu

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

a takto Seiko s priemerom 41mm

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Fotil som to zamerne tak, aby som minimalizoval perspektivne skreslenie (opticky zvacsuje hodinky). Seika sa mi nosia pohodlnejsie, menej zavadzaju, no Stajny su zas velka srdcovka, im tych par mm navyse rad odpustim... 

Rolady s 36mm by som osobne bral bez vahania a nosil kamkolvek...

Pruser do plusu podla mna zacina tam, ked konce noziciek evidentne precnievaju zapastie. Do minusu je to asi viac o individualnom pocite...

Upraveno uživatelem Ivanhoe34
Odesláno

People: v praci u nas se povaluje par balicku karet, ktere jsme dostali od zakaznika. Kuli muzu na stul vysazet kolik budes chtit...

Tak co, kdo se ujme toho koeficientu???

Odesláno (upraveno)

People: v praci u nas se povaluje par balicku karet, ktere jsme dostali od zakaznika. Kuli muzu na stul vysazet kolik budes chtit...

Tak co, kdo se ujme toho koeficientu???

Univerzalne sa to neda. Lebo nielen obvod, ale aj tvar zapastia hra ulohu v tom ako hodinky na konkretnej ruke vyzeraju. 

Myslim ze pri pohlade z vrchu by nozicky nemali precnievat zapastie, to uz je moc.

Do minusu by zas nemalo zapastie presahovat konce noziciek pri pohlade zvrchu o viac ako 5mm z kazdej strany. Tak by som aspon ja definoval hranice pre vhodne rozmery.

Vyska hodiniek cca 10mm, aby nezavadzali. 

To je moj nazor.

Upraveno uživatelem Ivanhoe34
Odesláno

Univerzalne sa to neda. Lebo nielen obvod, ale aj tvar zapastia hra ulohu v tom ako hodinky na konkretnej ruke vyzeraju.

Myslim ze pri pohlade z vrchu by nozicky nemali precnievat zapastie, to uz je moc.

Do minusu by zas nemalo zapastie presahovat konce noziciek pri pohlade zvrchu o viac ako 5mm z kazdej strany. Tak by som aspon ja definoval hranice pre vhodne rozmery.

Vyska hodiniek cca 10mm, aby nezavadzali.

To je moj nazor.

vyborne, mame prvni nazor. S velikosti bych souhlasil, vyska za mne muze byt klidne 15mm, mel by tam byt nejaky pomer prumer:vyska.

Odesláno (upraveno)

Nikdy se k žádnýmu výsledku nedobabráte.Dám příklad,měřim 186 cm a vážim 92 kg.A hádejte,podle doktorskejch tabulek mám obezitu.A všude poslouchám,jak jsem to hubenej.Prostě žádný tabulky nefungujou.Třeba s hodinkama,jedny maj lunetu,jedny ne,ty vypadaj větší,některý maj velkej průměr a krátký a useklý nožičky,některý menší a dlouhý hnáty.Mám ruku necelejch 18 a mám kamaráda,který ji má o něco užší.Jenže,já mám ruku daleko delší a tak hodinky,který na něm vypadaj ok,jsou na mně jak na šaškovi.A teď do toho koktejlu ještě narvěte co se komu líbí.

Upraveno uživatelem Daemonultimate

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...