Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V praxi pořád, nemám v autě palubní počítač, takže počítadlo kilometrů, zapnuté stopky a průběžně si počítat průměrnou rychlost, ale chybí mi rattrapante na měření mezičasu... Na Sinnech 103St to trošku supluje otočná luneta. Nebo při sportu, kdy si měřím časy...

Sorry za OT, ale přemýšlím nad tím, když tu průměrnou rychlost za pomoci rychloměru a chronografu vypočítáš, tak jak s tím údajem naložíš, vytáhneš třeba elektronický diář a zapíšeš to tam s datem, hodinou, minutou a nadmořskou výškou?

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nez jsem procitl tak vzdy jen chrona, ale ted jen nechona, libi se mi totiz jak jede velka vterinovka :smile_anim:

Odesláno

Používám - na vaření čaje.

Ale souhlasím, že je to především pro efekt daných hodinek a jejich komplikace.

A někdy je to pěkné a technicky zajímavé.

A také v Apolu ho vhodně využili.

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak naložím s tím třeba tak, že vím v kolik kam dorazím, případně se můžu někomu omluvit předem, že budu mít zpoždění atd.

Odesláno

Tak naložím s tím třeba tak, že vím v kolik kam dorazím, případně se můžu někomu omluvit předem, že budu mít zpoždění atd.

To by mě mohlo milovat, se stopkama v autě bych si připadal spíš jak námořník v plachetnici.

Odesláno

Ale tu průměrnou rychlost můžeš vypočítat, až projedeš celou trasu, tak to Ti asi moc nepomůže...

Návštěvník Tada
Odesláno

tu můžu počítat i průběžně k nějakému okamžiku ne? :) já na to nepotřebuju papír, tužku natož kalkulačku :)

Odesláno

tu můžu počítat i průběžně k nějakému okamžiku ne? :) já na to nepotřebuju papír, tužku natož kalkulačku :)

Průměrnou rychlost určité trasy tak, aby výstupem byla například dojezdová doba nemůžeš spočítat k určitému okamžiku, leda by šlo o trasu, která je od začátku do konce stejná, nebo by byly k dispozici určitá data o trase, jako dopravní značky, počet obcí, různá omezení atd.

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak mám nějakej odhad žejo... Zhruba tak nějak vím, jaká je rychlost na okresce střídané vesnicema a jaká je v provozu na dálnici, to co si spočítám je takové zpřesnění toho údaje. Většinou to docela funguje, kupodivu.

Odesláno

Tak mám nějakej odhad žejo... Zhruba tak nějak vím, jaká je rychlost na okresce střídané vesnicema a jaká je v provozu na dálnici, to co si spočítám je takové zpřesnění toho údaje. Většinou to docela funguje, kupodivu.

Jo, s tím souhlasím, já to většinou tak dělám, že odhadnu dopředu kdy někam dorazím a tím pádem nemusím používat ten chronograf na výpočet průměrný rychlosti.

Odesláno

Ono vetsina lidi tady pouziva jine postupy a metody, nez Tada, a to snad na všechno...

Sorry Tado...

Ale abych nebyl zcela OT, tak jsem taky prosel obdobim kdy jsem chrono nutne potreboval, ale taky to skoncilo u toho caje, vajicek a zachodu...

Odesláno

Nevím, jak lidi můžou bez chronografu žít :sad01_anim:

Hodí se to na všechno - vajíčka, lepidlo, termíny ("tak na rohu za 40 minut"), děti ("ještě pět minut"), sport, trasa letu, zpoždění jízdy oproti předpokladu atd., možností nepřeberně.

Když není chrono, tak alespoň luneta (v minutách).

Mám pár hodinek bez chrona a bez lunety a jsem z toho nesvůj, když je mám na ruce.

Na mých hodinkách běží chrono furt nebo alespoň točím s lunetou.

Odesláno

Nevím, jak lidi můžou bez chronografu žít :sad01_anim:

Hodí se to na všechno - vajíčka, lepidlo, termíny ("tak na rohu za 40 minut"), děti ("ještě pět minut"), sport, trasa letu, zpoždění jízdy oproti předpokladu atd., možností nepřeberně.

Když není chrono, tak alespoň luneta (v minutách).

Mám pár hodinek bez chrona a bez lunety a jsem z toho nesvůj, když je mám na ruce.

Na mých hodinkách běží chrono furt nebo alespoň točím s lunetou.

Tak to bude OKP :smile_anim:

Odesláno

Používám, ale nepotřebuji.

Vysvětlení - když si vzpomenu, že mám na ruce chrona a chci si něco změřit, anebo jen tak pro zábavu si změřím jak dlouho "něco" trvá. V zásedě to však dělám schválně, protože mám chrona, obecně ale musím přiznat, že je nepotřebuji. Občas použiji lunetu, když si chci orientačně zjistit, jak dlouho mi něco bude trvat, nebo dokdy mám někde být a chci vidět rychle aktuální rezervu, nebo zpoždění.

Odesláno (upraveno)

Chrono ma u me tri zasadni funkce.

Jednak z pohledu horologie co poridit za komplikaci pro me za snesitelnou cenu? Day, date, rezerva, bezny moonphase, day-night ukazatel, 24h ukazatel, GMT... to mi prijde jako jenom dost "primitivni kolecko" navic. Budik je urcite dobra komplikace, zase financne dostupny je jen ruskym 2612, ktery se zase deklasuje smesnou cenou a ruskym provedenim. Perpetual, repetyrky, turbo, astro komplikace jsou dalece za moji penezenkou. Takze chrono, treba i ten uplne obycejny tuctovy Valjoux 7750, mi prijde jako jedina moznost mit poradnou komplikaci za cenu dvou tri vejplat.

Druha vec je samotne mereni casu. Samozrejme kdyz mam hodinky bez chrona, nic hrozneho se nedeje. Bud zaskoci mobil nebo holt pamet. Hodne vyresi minutova otocna luneta. Ale kdyz ho na ruce mam, merim tak 1/2x denne. To co tu nekdo uz popisoval... v kuchyni, pri zpozdeni na schuzku, kdyz sedim u kafe s kamosem a davam si po telefonu spycha se zenou ktera nakupuje v Globusu, pri nabijeni baterek do ciga a spouste dalsich mojich cinnosti. Preci jen ikdybych nebyl blazen do hodinek, je to na ruce odmacknout to nejrychlejsi a nejpohodlnejsi.

A treti vec, hodinky se mi musi HLAVNE libit. Verte nebo ne, pohrat si s nastavenim zlutych rucicek na cernem cifru, to me proste bavi. Miluju mit je v pozici 11:05 a 7:52. Doda to celemu ciferniku na krase a nemam problem s nehezkyma casama (hlavnich rucek) jako je 3:15, 5:30, 9:45 apod.

Mam na mysli tohle, ikdyz to je ta rychla varianta, 5 minut 55 vterin. Jinak kvuli vyvazenym proporcim je lepsi samozrejme nastavit 55minut a 5 vterin.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

Já si tím měřím cesty do práce a zpět. Buď koukám na minuty (což si musím pamatovat, lunetu nemám), ale s chronem je to přesnější. Jezdím docela daleko. Občas se to hodí, než odpočítávání podle minutové ručičky. A byly situace, když mě vyloženě štvalo, že chrona nemám. Např. měření časových úseků v provozu v práci nebo přesné měření trasy pro vyjížďku veteránů. No a pak se mi to líbí. takže další hodinky budou doufám zase s chronem.

Odesláno

Já jsem cvakal když jsem měl hodinky nové, na záchodě, seděl jsem a čuměl, jak se rychle vrací vteřinovka. Ale v praxi ani jednou, ani jednou. : sad01_anim:

To jsem rád, že jsem to nemusel napsat první :rolleyes:, já to měl taky tak.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...