Přejít na obsah

Strojek IWC pro dynko s pruhledem z roku 1946 ?

parnistroj

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny, take jsem videl obe prodejni vlakna s temi hodinkami, pise se v prvnim ze mimo pouzdra je to original, coz se mi moc nezda protoze dle fotografie strojku na google je strojek od originalu odlisny, kdyz se podivate na tuto diskuzi tak v jednom z prispevku jsou vedle sebe strojky naramkovych a kapesnich hodinek a strojek v prodejnim vlaknu vypada uplne presne jako strojek z kapesnich hodinek, takze je to skladacka dle meho nazoru na 99% a proto mi to prijde znacne podezrele a ne moc koser prodejni vlakno vzhledem k tomu ze se jedna o hodinky za 100 litru a prodejce pise ze se nejedna o skladacku ci strojek z kapesnich apod...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prodejce se evidentně inspiroval velkým prodejním úspěchem původních IWC na Aukru před pár dny. I já se domnívám, že tohle je předělávka z kapesních hodinek, což prodejce nakonec ani nepopírá. Fotka strojku je hodně mizerná a nejde tak ze strojku nic přečíst, možná úmyslně.

Odkaz ke komentáři

Prodejce se evidentně inspiroval velkým prodejním úspěchem původních IWC na Aukru před pár dny. I já se domnívám, že tohle je předělávka z kapesních hodinek, což prodejce nakonec ani nepopírá. Fotka strojku je hodně mizerná a nejde tak ze strojku nic přečíst, možná úmyslně.

No, ono je to takové srandovní, z jedné strany nakonec připustil, že se jedná o stroj z kapsáčů, namontovaný do nově vyrobeného pouzdra, z druhé strany se však brání "Nie je to konverzia!!! " :D

Odkaz ke komentáři

No hlavne jeste ze zacatku tvrdil ze :

Neviem čo máš na presne na mysli, ale okrem toho puzdra a remeňa je všetko originál. Nie je to konverzia z vreckových na náramkové ani nič podobné

Pak kdyz nekdo napsal ze to je :

Predava tzv. marriage hodinky - povodny originalny strojcek z vreckovych hodiniek vlozeny do novovyrobeneho puzdra v Madarsku, ale to vsetko pise v popise, takze nechapem co vlastne riesite.

Tak na to odpovedel:

Jo, ďakujem za podporu. Konečne niekto

A pak na muj komentar ze jsou to skladacky:

Nie je to konverzia!!! Zbytočne tu človek poprosí, že do SZ, aj tak na neho ******

Tak si prosim z toho vyberte ....

Btw neumim madarsky, ale v prodejnim inzeratu z madarska na ktery se tam objevil link je cena 3500 eur?

Odkaz ke komentáři

Presne tak, total zavadejici informace a jeste se divi ze jsou lidi nastvany, me to vadi z toho duvodu ze prodejni vlakno zde beru (i kdyz jsem zatim nic nekoupil ani neprodal) jako prodej mezi znamymi - gentlemany a uvadene informace beru automaticky jako pravdive ...

Odkaz ke komentáři

Čudujem sa predo mnou píšucím "odborníkom" na IWC, ako chcú presvedčiť predávajúceho, že predáva konverziu z vreckových hodiniek.

IWC vyrobilo v rokoch 1944-1958 280ks portuguese cal.98 ref.325 :

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Čudujem sa predo mnou píšucím "odborníkom" na IWC, ako chcú presvedčiť predávajúceho, že predáva konverziu z vreckových hodiniek.

IWC vyrobilo v rokoch 1944-1958 280ks portuguese cal.98 ref.325 :

To máš zajisté pravdu, ovšem Tebou nafocené IWC dozajista neobsahují strojek identický se strojkem z inzerátu. O pouzdře nemluvě, to v druhém inzerátu prodávající napsal. No a v mém primitivním chápání strojek z kapsáčů + nově vyrobené pozdro = přestavba (konverze) kapesních na náramkové. Ale třeba to mají v Uhrách (Dolních i Horních) jinak, co já vím...

Upraveno uživatelem Foundryman
Odkaz ke komentáři

Chcel som poukázať na to, že hodinky s uvedeným puzdrom existovali, ale či v nich je strojček z tej série 280 ks, alebo z 1200 ks z rokov 1936-46 ako to napísal IWCmann, nezistíme. Preto je nevhodné niečo napevno tvrdiť. Keby puzdro bolo originál, stáli by 10x viac.

Cal.98 spolu s cal.74 sú vyhľadávané, lebo to boli strojčeky, ktoré sa ako prvé vreckové kalibre montovali do náramkových puzdier. Koncom 30-tych rokov dvaja portugalský obchodníci objednali u IWC náramkové hodinky s osvedčenými a na tú dobu presnými strojčekmi z vreckových hodiniek. Oni im vyhoveli a dobre urobili, výsledok vidíme...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...