Přejít na obsah

Hodinky Tchibo - s turbem

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 1. 12. 2012 v 23:19, Dali napsal:

Tak si ho už kup a nepiš hovadiny.

No, jestli to bylo na mě, nevím. Ale já to turbo kupovat nemusím, už ho k všeobecné spokojenosti několik let mám. A jestli píšu hovadiny? Snad každý pochopil, že jsou to opravdu hovadiny a pouze reakce na příspěvek boxera o číňanovi, kterého nemá rád. :) Raději bych dále rozvíjel diskusi o tom, jestli je čínské turbo špatné, či nikoli. A vůbec nejvíce mě zajímají praktické důvody, proč je špatné, případně smysluplné teorie postavené na reálných vědomostech pisatele. Zatím tady nic takového nepadlo a já si tedy stojím za tím, že oba vyráběné kalibry čínského turba jsou dobré.

• Odpovědi 96
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Misho snad jsi uz davno pochopil, ze Franta to o tom prudici nema u avataru jen nahodou. Smysluplne reakce se na toto tema u nej nedockas. Alespon dosud nikdy nezaznela. Proste co je cinske to je spatne (kdyby vedel kolik dobrych cinskych veci ma kolem sebe) a kdo nema poradne chlapacke svycarske hodinky tu na foru nema co delat. Tak uz to pochop a za pochvalu cinskeho turba si dej sam banana. A vsichni cinsti hodinari by meli skocit hlavou do zdi, aby to tak bylo spravne. At zije hon na carodejnice.

doplneni:

Ano, to cinske turbo od Seagull jsem videl nekolikrat a podle nazoru (podlozenych zkusenosti) majitelu ho i dal vedu v patrnosti, jednou mi o fous utekl prodej

Ne, nebudu psat co vse dobreho se dela i v Cine

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 2. 12. 2012 v 14:51, mischa napsal:

No, jestli to bylo na mě, nevím. Ale já to turbo kupovat nemusím, už ho k všeobecné spokojenosti několik let mám. A jestli píšu hovadiny? Snad každý pochopil, že jsou to opravdu hovadiny a pouze reakce na příspěvek boxera o číňanovi, kterého nemá rád. :) Raději bych dále rozvíjel diskusi o tom, jestli je čínské turbo špatné, či nikoli. A vůbec nejvíce mě zajímají praktické důvody, proč je špatné, případně smysluplné teorie postavené na reálných vědomostech pisatele. Zatím tady nic takového nepadlo a já si tedy stojím za tím, že oba vyráběné kalibry čínského turba jsou dobré.

Právě pro to by bylo dobré, kdyby někdo znalý sepsal jaké jsou rozdíly mezi čínským a švýcarským tourbillonem = pusť se do toho = rád si to přečtu

Odesláno

zacni prispevkom 17 v tomto vlakne, potom LINK a LINK aLINK a LINK dalej mozes pokracovat podla odhodlania, pripadne si aj precitaj vsetky patenty. to pokial ide o HH verziu "cinskeho" turba.

rozoberat co je zle na tej 1000 dolarovej seagull verzii v porovnani so svajciarskymi konkurentami za 20-80 nasobok tejto ceny snad asi nema ani zmysel. V pomere k cene sa tomu neda nic vytknut. Snad len to, ze ideu turba ako gralu takmer kazdeho svajciarskeho produktoveho portfolia poslali cinania a - tu mi to uplne pasuje - vedecko-technicka revolucia :) do teplych krajin. Turbo uz v ponuke nema len kto ho nechce mat, takze treba hybat hlavou aby si clovek mohol vypytat 60 klackov za naramkove hodinky.. to je v zasade cely problem. Nejake Longio turbo za 5tis usd nesposobi to, ze sa zakaznici vrhnu na tie cinske hracky, hoci podla mna su na slusnej urovni, ale ani ja by som ich za tie peniaze nekupil. Ono to sposobi to, ze zakaznici zacnu zvazovat komu a za co zaplatia 30 alebo 50tis usd navyse. Proste zacnu premyslat. A to nikto nepotrebuje, nakup svajciarskeho turba totiz rozhodne nie je racionalna zalezitost - vyrobcovia vedia ze akonahle to sklzne do tej roviny, je to proste v cudu..

Nedavno bol na Forbse celkom zaujimavy clanok pod nazvom "Eroding Exclusivity of Tourbillon Watch", kto ste necitali tu je LINK

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 2. 12. 2012 v 16:42, instant napsal:

zacni prispevkom 17 v tomto vlakne, potom LINK a LINK aLINK a LINK dalej mozes pokracovat podla odhodlania, pripadne si aj precitaj vsetky patenty. to pokial ide o HH verziu "cinskeho" turba.

házíš to do trochu jiné polohy - já si umím najít i příspěvky na WUS , ale to je stejné plácání slámy jako tady ....... aneb nemám nic proti číně (stejně nás (evropu) sežerou a už se s tím učím žít :D ) , podstata systému (evropského a čínského) by měla být stejná (se tedy domnívám) ---- zajímá mě objektivní srovnání hodinek ze švýcarska a z číny x tourbillon z pohledu českého hodináře - nic víc nic méně :smile_anim:

Odesláno

Chinese tourbillons today are nothing to laugh at. Consumers who appreciate the mechanism have very viable options from Chinese manufacturers, especially if they cannot afford those from Switzerland.

No ked to pisu aj az vo Forbse, tak by sme to mohli akceptovat. Alebo alternativne, skusme respektovat to, ze tu mame expertov medzi sebou ktori strcia Forbes do vrecka a poucit sa od nich.

Odesláno

Když jsem viděl rok či dva zpátky čínský turno u Mmaka (myslím, že ho koupil od Kamila, ale nejsem si jist), tak mě nikterak neuráželo, ale naopak velmi bavilo.

Celý ty hodinky vypadaly rozumně a kvalitně.

Třeba se to turbo od té doby už rozsypalo, fakt nevím, ale já bych ty hodinky na ruce klidně nosil a usmíval se u toho.

Odesláno

Jojo a mel to od Kamila i na jejich tahu, bez pozlatek a zkomolenejch napisu.

Odesláno
  V 2. 12. 2012 v 15:14, cody napsal:

Misho snad jsi uz davno pochopil, ze Franta to o tom prudici nema u avataru jen nahodou. Smysluplne reakce se na toto tema u nej nedockas. Alespon dosud nikdy nezaznela. Proste co je cinske to je spatne (kdyby vedel kolik dobrych cinskych veci ma kolem sebe) a kdo nema poradne chlapacke svycarske hodinky tu na foru nema co delat. Tak uz to pochop a za pochvalu cinskeho turba si dej sam banana. A vsichni cinsti hodinari by meli skocit hlavou do zdi, aby to tak bylo spravne. At zije hon na carodejnice.

Nevím, proč si me beres do huby, ale ok. Dosud nikdy ode me nezaznela smysluplná reakce, protože na to mám svůj názor. A ten se nemění. Je to snad špatně? Nebo jedinej spravnej názor je ten, ze čínské turbo je super? Nebo jak je to?

Odesláno

Za sebe se přiznám, že jse ještě hodinky s"turbem" nikdy neměl. Kdyby někoho odborněji vzdělaného a znalého napadlo, porovnat obě turba ( čínské a švýcarské ), a něco o tom napsat, rád ( a asi nejen já ) bych si o tom něco přečetl a přiučil se. Najde se někdo takovej ( srovnání, postřehy........, obrázky si vytáhnu i zde na foru, ale nikdy to nedokážu posoudit, když o tom vím minimum ) ? Díky

Odesláno
  V 2. 12. 2012 v 16:51, YPO napsal:

házíš to do trochu jiné polohy - já si umím najít i příspěvky na WUS , ale to je stejné plácání slámy jako tady ....... aneb nemám nic proti číně (stejně nás (evropu) sežerou a už se s tím učím žít :D ) , podstata systému (evropského a čínského) by měla být stejná (se tedy domnívám) ---- zajímá mě objektivní srovnání hodinek ze švýcarska a z číny x tourbillon z pohledu českého hodináře - nic víc nic méně :smile_anim:

no, tak to asi bude treba napisat niektoremu z miestnych hodinarov a urobit verejnu zbierku na cinske turbo nech ho rozkucha, nafoti a napise.. ale otazka je, kde najst sfajcaarsky exemplar na pokusy :)

Odesláno

Své čínské turbo jsem rozebral a poslušně hlásím, že jsem na něm nic špatného neshledal. Je lépe zpracované, než běžné čínské kalibry, které používá např. Parnis. Švýcarská Eta pro Omegu je esteticky hezčí, funkčně rozdíl nebude. Ohledně manufaktur, které vyrábí svá vlastní turba, to se nedá srovnávat, výrobní náklady jsou tam na úplně jiné úrovni a většinou jsou taková turba spojena s dalšími komplikacemi a jejich finisáž je na zcela jiné úrovni, v některých případech ospravedlňující jejich cenu, též s ohledem na renomé firmy. Že by funkčně bylo cokoli z toho výrazně lepší, tedy přesnější, než čínské turbo, pochybuji. Případy praktických testů hodinek s Etou 2824 za cca 300 EUR a renomovaných kousků třeba od Choparda za 10000 EUR často vychází lépe právě pro levnější velkosériovou výrobu. Samozřejmě, kdyby mi někdo dal vybrat, jestli chci darovat turbo čínské, nebo od Langeho, neváhal bych. V případě, že ho mám zaplatit, a já zatím nenašel jinou cestu, volím turbo čínské, neboť to vrtění je u něj stejně krásné, jako u kteréhokoli jiného mnohonásobně dražšího turba. Pro mě nezní dotaz, jestli je čínské turbo stejně dobré, jako švýcarské manufakturní kousky, dotaz zní, jestli je dobré. A to s ohledem na cenu z mého pohledu je. A ta cena u Tchiba je velmi dobrá, kdybych neměl to své, šel bych do něj. Sám jsem nenašel důvod, proč pochybovat, proč by turbo původně od Kamila nemělo dnes fungovat, opravdu mě to ani nenapadlo. Naproti tomu: kolik je u nás v Čechách takových kousků s turbem? Já to teda kromě Kamila u nikoho na ruce neviděl. Např. Bondovek jsem viděl na rautech, nebo v metru mraky ale turbo ještě nikde. I proto je to zajímavé. A byla tu zmínka o turbu od MPM. Můžeme polemizovat o designu, značce a podobně, ale kalibr uvnitř je férový a dobře funkční, za tím si stojím. Až se němomu z Vás takové turbo podělá, můžeme své názory korigovat.

Sem se podíval, kuuwa, kde jsem vzal status varování a za co? To jsem někoho ztlouknul do krve, nebo něco horšího? A kdo mi to dal? Moderátor, tady YPO? Byl jsem vždycky slušňák a teď takovej průser....

Odesláno
  V 2. 12. 2012 v 20:46, Frantik napsal:

Nevím, proč si me beres do huby, ale ok. Dosud nikdy ode me nezaznela smysluplná reakce, protože na to mám svůj názor. A ten se nemění. Je to snad špatně? Nebo jedinej spravnej názor je ten, ze čínské turbo je super? Nebo jak je to?

Je to tak, ze jsi mi uz vyslovene protivnej svym pindanim a urazkama, jak bernak. Tve vecne haneni vseho co neni IN+BEST+TOP... ale co se budu vubec namahat s vysvetlenim neceho naprosto jasneho. Jestli se nemylim, slintas nad Brajtlema. Pro nekoho naprosto nenositelne kolotocarske hodinky ktere bych na ruku nedal, aby si lidi nemysleli, ze jsem je koupil u stankaru. Jestli se nepletu zmakli pry snad vloni jeden svuj kalibr... jinak sypes za "vytunenou" Etu v cene zachovale Skoda 105L zabalenou do pozlatka na hejly. A casopisu o pilotech:-)))) Vsiml jsi si, ze by si nekdo tukal na celo nebo ti do vlakem o Brajtlich cpal jakesi vykriky, ze je to shit? A ze si za 10x vetsi cenu mas koupit Vacherony? Ja bych si radeji koupil Primky a cpu ti to snad? Urazim nekoho? Od klavesnice ty hrdino? Ty jsi uplne mimo, o dnesni Cine vis asi houby a o te budouci houby dve.

Jen si prosim te uvedom, ze nejsi na svem foru kde mas pravo rozhodovat o tom co je spatne a co dobre. Tady se diskutuje o hodinkach a ty nediskutujes, jen urazis. Hodinky i majitele. Bylo by fajn, kdyby jsi si s podobnymi elitari zalozil sve forum a otravoval vzduch tam. A nekomunikoval tady s povlem, kterej si dovoluje diskutovat o cinskym turbu.

Nesedime u stolu, kde bych mohl reagovat na tu hubu. Mozna to tak vy "kluci z Prahy" mate nastavene, za rok co jsem tam pracoval to vidim jako mistni nesvar. U nas na vesnici si mohu dovolit nazvat neci usta hubou pouze v jednom pripade. Tak to necham plavat, v tech tvojich zvratkach se to uz nejak ztrati.

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 2. 12. 2012 v 23:34, mischa napsal:

Sem se podíval, kuuwa, kde jsem vzal status varování a za co? To jsem někoho ztlouknul do krve, nebo něco horšího? A kdo mi to dal? Moderátor, tady YPO? Byl jsem vždycky slušňák a teď takovej průser....

Možná u nějakého jiného nicku, a když už teda osočuješ, tak bys měl předložit důkaz - já o ničem nevím a nikdo jiný tady není, tak se uklidni.

Odesláno
  V 1. 12. 2012 v 20:14, filo-boxer napsal:

nemám rád Číňany. Jednoho mám v práci a je to debil. Neumí se chovat a je nechutný. Nemám ho rád.

ale veci, ktere vyrabeji, vyuzivas bez sebemensich problemu? koukni se kolem sebe a pak napis, kolik % veci, ktere mas kolem sebe, nema nalepku made in china...

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Abyste se z těch číňanů nezbláznili. Zas takový nebezpečí to není.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...