Přejít na obsah

Zimní bunda

Doporučené příspěvky

Veneria, on 15 Dec 2014 - 15:49, said:

Dotaz na KFL, ta Alpha je šitá v USA nebo taky v Číně?

Na amerických stánkách to není vidět, ale na německých je zřetelné MADE IN CHINA.

Tak by mě zajímalo jestli to v té Číně šijí i pro Amíky, nebo nebo jen pro nás Evropany...

Od toho by se pak odvíjela případná objednávka :)

Nevím, jak to poznat. Na vnitřku bundy jsou jen 3 štítky, na dvou je Alpha Industries, USA, na třetím prací symboly. Žádny Made in... :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další důvod, proč to tady nesnášim :D.Před 2 lety jsem na základě tohohle vlákna koupil Alpha Industries N3B parku a byl úplně happy. Bunda teplá, sice ne TAK teplá při poklesu pod -5 stupňů, jak jsem si představoval a jak všichni v recenzích psali, ale zase - jak často tady bejvá takovádle zima, že jo. Furt je to ale bezva bunda. Jenže se tu pořád míhala zmínka o Canada Goose a mě posedla zvědavost - co je na tý huse tak zajímavýho, že je tak drahá?V Praze CG prodává snad jen RockPoint, ale tušil jsem, že na prodejně nebude asi příliš velký výběr modelů ani velikostí, a tak jsem počkal, až nadejde čas výletu za hranice. A dočkal jsem se. Včerejší výlet do Norimberka byl samozřejmě ve znamení davů a trhů, ale protože jsem duše pilná, věděl jsem, že 3 ulice nad trhem je prodejna Crämer & Co., kde CG prodávají. Pod trapnou záminkou koupě svetru pro mou ženu jsem vylákal spoluvýletníky, kteří shopping nesnášejí, aby šli se mnou.Prodejna Crämer je obrovská, asi 4 patra a CG se krčí v suterénu. Cca 4 štendry plné CG bund a vest, super! Chtěl jsem si primárně zkusit Langford parku, která vypadá jako normální bunda a ne jako výstroj pro polárníka. Prodavač ovšem nelenil a vyskládal k ní ještě Expedition parku a Citadel parku. A začalo peklo, způsobené primárně tím, že jsem se během minuty zkoušení začal potit jako zvíře. A teď dojmy (z větší části subjektivní)...- Bundy jsou neuvěřitelně bytelné - všechny zkoušené. Síla a provedení švů příkladné, zpracování z jakékoli strany perfektní.- Langford je lehoučká a měkká bunda, Expedition tužší a těžší. Citadel je někde mezi.- Všechny hřejí strašně, Expedition samozřejmě nejvíc. Snow Mantru jsem radši ani nechtěl vidět, ačkoli mi jí nabízel taky.- Svrchní materiál je vodě odolný a gramáží připomíná nejvíc hrubé plátno.- Co mě hrozně zaujalo, byl střih. Většina bund (AI nevyjímaje) někde táhne - buďto při přepažení anebo naopak upažení. CG, alespoň v mé velikosti a k mé postavě, nikoli.- Všechny zkoušené bundy byly neuvěřitelně pohodlné.Po 10 minutách, kdy se ostatní znuděně váleli na gauči a komentovali mé denní výpravy k polárnímu kruhu, jsem věděl, že bez CG z prodejny neodejdu. Zbývalo jen rozhodnout, která to bude a pak si vnitřně odůvodnit, proč si kupuju novou bundu, když mám 2 roky starou AI a navíc za nesmyslnou cenu.Pocitově mě hodně bavila Expedition - už jen proto, že díky těžší gramáži materiálu lépe držela tvar v rozepnutém stavu (nekroutila se, ani "nekrabatila"). Navíc je certifikovaná do -30 stupňů, což přesně potřebuju, abych přešel z baráku do auta (10 metrů) v prostředí Polabí, kde často bývá zima :D. Měla ale jeden zásadní problém, a tím byla obrovská nášivka s logem CG na prsou. Druhým pak bylo množství externích kapes - zkrátka expediční bunda.Langford měla menší nášivku na rukávu, kapsy výpustkové, zkrátka do města lepší. Ale byla lehčí, certifikace do -15/-25 a nedržela tak dobře "žehlený" tvar. A stála o 80? míň proti expedici.Dal jsem se do řeči s prodavačem a přednesl mu svoje dilema. Zjištění, že si musím koupit tu lehčí variantu, přišlo ve chvíli, kdy začal zjišťovat termín mojí výpravy k polárnímu kruhu a zeptal se, v které části Švédska bydlím. Když zjistil, že jsem z Čech a na žádnou výpravu se nechystám, doporučil Langford jako ideální kompromis mezi cenou a výkonem. Pak jsme řešili kvalitu, doživotní záruku a nakonec přišel ten moment, kdy jsem musel s pravdou ven - koupit či nekoupit. A jak už to u zboží propíraného zde na fóru bývá, racionální úvahy šly stranou...Cenovka 749? (na Amazonu např. za 820?+), což mě aspoň trochu potěšilo.No a tak mám bundu Canada Goose, která je krásná, úžasně zpracovaná, teplá, ku**vsky drahá, a kterou vůbec nepotřebuju. Ale mám z ní hroznou radost.Akorát teď nevím, co s tou 2 roky starou AI parkou... :D

.. je paradni..,

.. mne se strasne libi tydle od bognera... :) jednu jsem zkousel a je dokonala... ale ta raketa za ni ... :(

Odkaz ke komentáři

Nevím, jak to poznat. Na vnitřku bundy jsou jen 3 štítky, na dvou je Alpha Industries, USA, na třetím prací symboly. Žádny Made in... :)

V tom případě nejpravděpodobněji China. Pokud ještě dnes něco vůbec vyrobí ve státech, tak to "made in" bývá k nepřehlédnutí. Já vloni v Kanadě chtěl na chalupu pravou M65, žádný klony...Koupil jsem přímo v armyshopu, kde se dušoval, že bere stejný objednávky s armádou ... a až doma na vnitřku v podpaží jsem stejně tu malilinkou nášivku China našel. Na visačkách a certifikátech ani zmínka původu. Tak už tam asi šije i NATO.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...