Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 5. 12. 2018 v 20:37, African napsal:

Krásně napsané, takže vlastně něco jako moje La Sportiva Quake s primaloftem :-) Je pravda že mi letos v -20C na DufourSpitzi možná zachránila život, ale jinak v našich teplých zimách pro ni hledám marně využití....ale jinak samozřejmě super hadr, mám tu bundu moc rád, ale teplá jak sviňa :-)

Samozřejmě nemám s tou La Sportivou zkušenosti, ale vypadá, že je tenčí než Svalbard a navíc vypadá, že má nahoře nějaký pertex, kdežto Svalbard má membránu. Je to asi nejteplejší bunda, co jsem měl na sobě. Fakt v tenké košili v -15 a konečně jsem se přestal potit... :) 

Odesláno
  V 5. 12. 2018 v 19:57, African napsal:

Když děláte nějakou fyzickou činnost, potíte se v něm nebo dobře odvádí?

Kdybych dělal nějakou fyzickou činnost tak nemám 90 kg , takže tenhle problém jde mimo mě :D Já chtěl něco, co bude teplý a vydrží déšť. Což je na trhu dnes velkej problém. Na jakoukoli sportovní aktivitu bych to nedoporučoval.

Odesláno (upraveno)

V únoru jsem pořídil 100% merino svetr Kama s parádním zpracovánim, poněvadž jsem si mylně myslel, že má svetr i boční kapsy a využiji ho i jako bundu lítačku. Vzal jsem ho párkrát na milost, ale potřebuji ty kapsy. Svetr má i nějakou voděodpudivou úpravu a svetr je czech made. Tak kdyby někdo měl zájem o velikost XL (pojme s klidem i pašíky nad 100kg, je to CZ XL), paragon taky možná někde najdu a chci dva a půl.

https://www.hudy.cz/bundy_panske/kama-sweater-4047,100069556-black.html

post-23865-0-97359900-1544551911_thumb.png

Upraveno uživatelem moco
Odesláno
  V 11. 12. 2018 v 19:58, zceyee napsal:

Barva je dobra, jenom si vzal blbou velikost (na me).

Vypereš na 90°C a padne jak ulitej :)

Odesláno
  V 12. 12. 2018 v 20:31, Radek124 napsal:

Vy to musíte prát? Mě stačí oblečení nechat rok-dva ve skříni a srazí se samo - někdy dokonce tak moc že už se do něj ani nenasoukám...  ;)

Radku to nebude tou skříní, ale tím tiramisu, co mezitím sníš  :lol2:  

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nosí tady někdo přes CZ zimu anorak od Napapijri rainforest winter? Jde to s ní odchodit zimu, popř. i odstát nějaký ten vánoční trh? :) díky za postřehy.

Odesláno

Pánové, rád bych udělal upgrade (do teď jsem nosil na hory městskou nundu, hřeje, ale jsem v ní jak medvěd) ve výbavě na zimní toulky po kopcích (Krkonoše, Vysoké tatry ). Napadla mne tatováhle varianta - nějaké funkční triko , eventulně mikina -

zateplovací bunda : https://www.outdoorovybazar.cz/bundy-9/the-north-face-m-verto-prima-hoodie--urban-navy/ a přes ní https://www.rockpoint.cz/m-shinpuru-jacket

co si o tom myslíte?

Odesláno

perovka je na chozeni po kopcich blba, zpotis se v ni, to je lepsi vrstvit, funkcni triko dolu, pak nejaka teplejší bunda/mikina/vlnenej svetr a pres to nepromokavou bundu

Odesláno
  V 4. 1. 2019 v 9:05, quest987 napsal:

Pánové, rád bych udělal upgrade (do teď jsem nosil na hory městskou nundu, hřeje, ale jsem v ní jak medvěd) ve výbavě na zimní toulky po kopcích (Krkonoše, Vysoké tatry ). Napadla mne tatováhle varianta - nějaké funkční triko , eventulně mikina -

zateplovací bunda : https://www.outdoorovybazar.cz/bundy-9/the-north-face-m-verto-prima-hoodie--urban-navy/ a přes ní https://www.rockpoint.cz/m-shinpuru-jacket

co si o tom myslíte?

Mě se to jako vrstvení líbí, vrchní je jasná dobrá volba a spodek ta kombinace peří s Primaloftem je za mě ok. Termo triko dlouhý rukáv od Devolda, pak ještě nějákou fukční mikinu, lehkou, druhou silnější hřejivou a budeš happy :cheers: 

Odesláno
  V 4. 1. 2019 v 9:37, Bob napsal:

perovka je na chozeni po kopcich blba, zpotis se v ni, to je lepsi vrstvit, funkcni triko dolu, pak nejaka teplejší bunda/mikina/vlnenej svetr a pres to nepromokavou bundu

takhle to taky preferuju a v zime spodni vrtvu merino triko

Odesláno

Tady to máš pěkně od profíků, těm peří nevadí a mě mimochodem lehká péřovka odvádí teplo lépe než syntetika, které se samozřejmě nevyhýbám. PrimaLoft je fantastická záležitost, ale už dost teplá a beru ji do extrémnějších mrazů. U té tvé NF je dobré že ji dali pouze do rukávů a kapuce, chytré a pro lehčí treky ideální.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak spacáky Fjallraven neumí, dáme jim trochu času se to naučit, ale hadry tedy super. Já jsem s tou bundou nad míru spokojený, teplenost na ČR přesně akorát, jenom měním mikiny dle venkovní teploty a tu bundu jsem ještě nesundal co jsem ji koupil :-) Membrány v bundách mám rád, ale ta možnost voskovat prostě dělá z bundy strašný univerzál...je vlhko, zima, hnus, voskujete, přijde sucho, oteplí se, vyperete a jede se dál s bundou, která pěkně dýchá ale přes to neprofoukne. Mám ji moc rád :-)

post-364-0-16881400-1547663579_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...