Trojan Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2014 Jo, jenže já si myslel že si zapálím občas venku a v hospodě (nechci kouřit doma, já i přátelka jsme nekuřáci), ono to ale není tak jednoduché a chce to nějakou kontinuitu... tak nevím jestli začínat s koníčkem když je to další pořádný kůň... :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2014 nebudu doživotně vyloučenej ze všech for v evropě když se zeptám - kdo?omlouvám se za neznalostTřeba i já Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2014 (upraveno) To Trojan_Nenech se odradit,chce to trénink,nehoří to pořád jako cigareta.Ale jak se to naučíš,tak je to jak jízda na kole-nezapomíná se to.Jen trénink dělá mistra. Upraveno 30. října 2014 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 30. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2014 Kluci poradíte jak začít s dýmkou? Sem mladej, chci si dát párkrát do měsíce v klídku pro relax, mám radši voňavější tabáky (nekouřím cigarety).Rád bych do začátku fakt něco basic + třeba nějakou publikaci o "kultuře stolování"... poradíte něco? DíkyNo hele, radím ti rychle pryč ! Já jsem začínal jako ty, a ještě, že tenkrát byl internet teprve v rozpuku a nějaká Dýmka.net asi neexistoval, jinak bych byl dnes závislák jak lusk. Jedna dvě dýmky nestačí, i když ti budou tvrdit, že ano. Za dva dny jsem šel přikoupit dalších pět...a pak dál a donekonečna. Jestli to znáš s hodinkama, tak tohle je stokrát horší A hlavně : kde to chceš kouřit? Není nad posezení doma v obýváku u krbu, se skleničkou...v klidu. Pokud jsi nekuřák a začneš s fajkama, tak si budeš nalhávat, že jsi nekuřák a dýmka není kouření. Ale ono je stejně jako doutníky . Prostě závislost jak cyp! No a pak tě čeká fáze (když ti to zachutná) nekompromisního, otravného, věčně močkou čpícího smrdícího pacoše, co chodí po starožitnostech shánět porculánky . No fuj, ještě že jsem se toho musel nedobrovolně zbavit (ale někde mám ve skladu ještě asi pět kousků a příslušenství...ale pšššt!). Nedej na mě a jdi do toho, poznáš nepoznané a hlavně : čas pro tebe dostane novou dimenzi ( a s tím i celkově uštvanost ze života). Za mě doporučují! Není nad zkratku do pekla vášní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 No hele, radím ti rychle pryč ! Já jsem začínal jako ty, a ještě, že tenkrát byl internet teprve v rozpuku a nějaká Dýmka.net asi neexistoval, jinak bych byl dnes závislák .ČAs pro tebe dostane novou dimenzi ( a s tím i celkově uštvanost ze života). Právě že dýmka na rozdíl od cigaret není o spěchání.Je to o rozvaze,protože dýmku není možno kouřit pět minut,spíše 3/4 hodiny a víc.Závislost to samo je,ale co Ti zůstane po cigaretě?Nic ,ale dýmka je kus umění sama o sobě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 (upraveno) Já nevím závislost ? Mám asi 200 dýmek a žádnou závislost na sobě nepozoruji Jinak i tady jsou hezké návody http://www.etrafika.cz/vypis-clanku/1 Upraveno 31. října 2014 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 (upraveno) Já jsem tápal před cca 20 roky. Pročetl knihu, zašel pro informace do Království dýmek (Štěpánská v Praze, tedy myslím) no tam jsem koupil svou první a na doporučení, taky pár hliněných a z kukuřice. Pro test chutí tabáku. Chtěl jsem tenkrát hlavně voňavé, ale netrvalo dlouho a zakotvil jsem u Balkansobráne, ale už se dlouho nedělá. A dnes už blafu, tak nějak píše vůbec, tento rok jen cca 6x na dovče, pěkně chuťově uzené. Takže spíš tabák vyschne než abych ho doblafal. A upřímně hezky napěchovat, tak to se mě i někdy povede :-)A za sebe jdi do toho i když začátky tě budou asi prudit.píšu to na mobilu, tak trochu více opruz Upraveno 31. října 2014 uživatelem pikec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 Jenže já právě nechci kouřit doma...za žádnou cenu... a nechci, aby mi smrděly hadry ) Dal bych si tak jednou za týden jenže jak říkáte, je to kouření a nerad bych ještě řešil problém s tím, že chci kouřit pořád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 Já nevím závislost ? Mám asi 200 dýmek a žádnou závislost na sobě nepozoruji Jinak i tady jsou hezké návody http://www.etrafika.cz/vypis-clanku/1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jschmid Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 Já jsem přesně před rokem narazil na toto vlákno o dýmkách. Příležitostně jsem si dal doutník a vždycky jsem si říkal, že až budu starý, tak si koupím dýmku a budu bafat v houpacím křesle u krbu. Po přečtení tohoto vlákna a většiny fóra na dýmka.net jsem si koupil jednu Stanislawku a aromatický tabák a začal občas pokuřovat. Pořád se považuji za nekuřáka, cigarety mi vyloženě smrdí a doutník mi po vyzkoušení tabáku z dýmky už taky nechutná. Dýmku si dávám nepravidelně, když je chuť, ale určitě jsem nevykouřil víc jak 30 dýmek. Jedna mi zatím stačí a dokonce mám dovoleno kouřit i doma. Ono to nakonec voní a věci nenačichnou jako po cigaretách. Jenom v hubě mám ještě druhý den jak v polepšovně, holt jsem asi málo trénovaný:-) Takže se nenech odradit a určitě to stojí za vyzkoušení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2014 Slovutní dýmkaři, prosím o radu. Táta by rád koupil známému dýmku k osmdesátinám. Ten pán kouří dýmky dlouho a rád - více bohužel nevím a obtížně zjistím, žije v Rakousku a já ho neznám. Vím jen, že jsem u něj doma zahlédl spíše mírně zahnuté až HalfBent.. Ale já vím prd. Lze doporučit dvě tři zajímavé varianty k jubileu v cenovce do 2500Kč, bez bližší specifikace? Je mi jasné, že je to jak říct si o doporučení o hodinky za částku X, ale líp to teď konkretizovat neumím. Díky moc za vaše tipy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2014 Ona ta dýmka také musí k danému člověku pasovat typově.Pokud má pán 120 kilo,a ruce jak lopaty,tak mu nebudeš vybírat nějaké tintítko /malou dýmku/,chce to už pořádně velký kus dřeva.Má být pískovaná či mít pěknou kresbu dřeva?Další věc je,zda kouří s filtrem?Má rád nějakou značku?Nejlépe by bylo dát fotku dýmek co má doma a podle toho se už dá něco vybrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2014 Jo to je přesné, Bohušu. Já když mám někomu,nebo pro někoho vyrobit dýmku, tak o něm potřebuji tyto základní údaje vědět, aby k němu dýmka pasovala, např, abych zarytému filtrákovi,kuřákovi masivních hladkých bentek, nevyrobil tenoučký,pískovaný liverpool bez filtru Samozřejmě, čím lépe dotyčného znám,tím lépe se mi pracuje, protože si ho dovedu/nedovedu s vyráběnou dýmkou představit. Specielně výroční dýmky mi vždy dělají vrásky, přece jen je to důležitý dárek, který má dotyčného potěšit a měl by po dýmce sahat s láskou a ne z donucení, že ji dostal od XY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2014 super - takova "golfova":) ...nějak mi stále chybí dýmka - saxofon na chození po venku. Nevíc nemám žádnou rastrovanou - pískovanou atd...zkrátka drsnou. Líbí se mi Peterson Donegal, ale Peterson? Není to blbost? Líbí se mi úprava povrchu "vrtáním" Petra Pohludky. Tak prosím o názory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2014 Taky mi hned proběhlo hlavou, že by to byl dobrej doplněk k golfu :0D Jinak zajímavá, za mne taky ano :0))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2014 (upraveno) Jinak, ted se velkovyroba nejak zastavila. Neni dostatek casu, ale pracuje se na vlastnorucni s laskou delany dymce i se stojankem ;0)...Drevo tresen, rozmery vypujcene od Peterson Upraveno 12. listopadu 2014 uživatelem Lobber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2014 Dýmka z třešně?Ta Ti prohoří,materiál jedině briár. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2014 (upraveno) ...nějak mi stále chybí dýmka - saxofon na chození po venku. Nevíc nemám žádnou rastrovanou - pískovanou atd...zkrátka drsnou. Líbí se mi Peterson Donegal, ale Peterson? Není to blbost? Líbí se mi úprava povrchu "vrtáním" Petra Pohludky. Tak prosím o názory. Ber to jednoduše, Petrson je strojovka, Pohludka je ruční práce. Navíc P-lip nesedí každému a koupit Petersona můžeš vždycky .... a říká se tomu rustik A s třešní neztrácej čas.http://www.etrafika.cz/vypis/417/potreby_pro_vyrobu_dymky tohle mi přijde jako smysluplnější, pro bastlení Upraveno 13. listopadu 2014 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2014 Mě moc dnešní Petersony neberou,je to taková masovka a ten duch dřeva v tom zkrátka není.Musí mě ta dýmka vzít u srdce a to Peterson teď neumí.Raděj bych šel do té ruční práce.případně přímo doladil s daným výrobcem.Také mi chybí nějaká outdoor dýmka,nejraděj bych trochu odlehčeného buldoka ala BPK /myslím tvarově/.Na první P-lip se chystám o víkendu,je jen otázka volby tabáku,jedná se o ten Vauen /Radek ví :-) /. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 13. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2014 Souhlas, já mám rád Petersony a Dunhilly, ale tak do roku 1985, po tomto roku už není o co stát,už to byla težká strojovka, ale současná produkce tomu nasadila korunu, nemá to ty koule, co to mělo dříve a jako výrobce dýmek /a to si o sobě moc nemyslím/ na tom vidím značné mezery v kvalitě zpracování i ve dřevě, to je slušné jen u dražších modelů tak od 5.000,- nahoru, ale pořád mluvíme o strojové výrobě...To samé ale předvádí i moje dříve oblíbená značka Stanwell, kterou kouřil můj táta, tak ty jeho fajfky, nejde s těmi současnými vůbec srovnávat, ta kvalita práce je jinde a to dříve byla dýmka běžná spotřební věc denní potřeby a dnes se vlastně jedná o zvláštnost a neobvyklou, téměř sváteční záležitost. Takže by to mělo být vlastně naopak, ale cena lidské práce závratně vzrostla a CNC strojům je jedno, že by ten přířez stačilo pootočit a byl by tam krásný grain, nebo všeobecně by ta dýmka seděla ve dřevu lépe.Proto kouřím nejraději staré dýmky a nebo dýmky z ruční výroby.Jinak mi lidé nosí na opravu nové Petersony, které jsou po dvou-třech kouřeních napálené, čímž nechci značku jakkoliv poškozovat a pomlouvat, ale stroj tu kvalitu dřeva fakt nevidí a neposoudí.... jinak Bohušu, na blanické mají fakt slušné buldočky od BPK a za pár korun, tak si nějaký objednej a vytuň si ho podle svých představ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se