Tikal Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Věřím tomu, že za první republiky to šlo, ale po válce a zejména po únoru 48 už ne. A to si myslím, bylo období, kdy se dalo čekat nejvíce úbytků z evidence MVS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Rozhodnúť takto - ktoré sú "prave " a ktoré " falsum " pri značení MVS u týchto dvojičiek 2446 je ťažké. Stále máme málo informácií Myslím si ale, že dve rovnaké čísla s veľkou pravdepodobnosťou neboli. Ostáva iba trpezlivo dopĺňať databázu a čakať na čísla tesne pred a po týchto dvojičkách. Myslím , že týchto čísiel MVS -dvojičiek sa ukáže viac.Keď som sem dával prvú databázu bolo zaevidovaných 55 kúskov. Neskôr sa pridal JPS a bolo ich tuším 84ks. Dnes máme zaevidovaných a takmer všetky s fotom 150 ks Longinsov. Keď nei sú podklady z armády ani Longinsu čo a kedy odovzdal armáde , ostáva iba trpezlivo čakať a trochu sa posnažiť rozšíriť databázu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 (upraveno) Hmm tak já taky nevím :/ EDIT: Ale ten z Aukra mi přijde jako nejhůře provedený. Bildschirmfoto 2015-11-08 um 23.01.43.pngBildschirmfoto 2015-11-08 um 23.01.48.pngMně se prostě nelíbí tento font písma a dýnko.U těchto dvou je to pro mě markantní - 2493, _5_5 Je mi naprosto jasné, že jsou v oběhu desítky Longines MVS s nově vygravírovanými dýnky z jediného důvodu a to je atraktivnost. Samozřejmě zvýšení tržní hodnoty. Při koupi svých s číslem 2446 jsem hledal i shodu (gravírování) s ostatnímy, po nabytí přesvědčení jsem do nich šel. Jejich vlastníkem přede mnou byl člen romulada. Nevěřím, že byly dvoje se stejným číslem vydány oficiálně a stejně nevěřím, že značení na hodinkách, které jsou nyní na aukru nabízeny s číslem 2446 je pravé Upraveno 10. listopadu 2015 uživatelem M-72 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Koupit civilní Longines za komunistů ? Mission Inpossible To se pleteš. Daly se pořídit. Můj děda byl pilot, před WWII i po WWII a mám jeho Longiny bez označení MVS, protože si je pořídil jako civilní za vlastní a fasované vrátil. Věřím tomu, že za první republiky to šlo, ale po válce a zejména po únoru 48 už ne. A to si myslím, bylo období, kdy se dalo čekat nejvíce úbytků z evidence MVS Šance pořídit civilní longiny nebo ty vojenské vidím tak 50/50. Připustíme-li, že vojenských bylo několik set až tisíce (2, 3?), nevím kolik civilních se zde v republice prodalo, ale o mnoho vyšší počet jich asi nebyl. Je otázka zda a kdy se údajné padělky vyráběly. A ono je i možné, připustíme-li teorii o padělání, že civilní longiny je z tohoto důvodu dnes celkem těžké sehnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stalin Odesláno 1. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2015 Další Lemanie D1384 na aukru http://aukro.cz/letecke-hodinky-lemania-ev-c-d1384-i5829266393.html Fotka je tak hrozná, že ji sem ani nemá cenu dávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Neviem či to patrí sem , nie sú to švajčiarske hodinky v československej armáde, ale v svojom archíve somnašiel odniekaľ stiahnuté foto molnií ako MVS.našiel som na aukre ďalšie molnie MVS.Takéto vreckové boli asi u vojakov obľúbené.Podľa čísla ich bolo pravdepodobne sto a viac , ale neviem si tipnúť kto ich nosil v uniforme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stalin Odesláno 26. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2015 Longy MVS na jebaji:http://www.ebay.com/itm/Orologio-militare-Cecoslovacco-Longines-Czech-military-vintage-pilot-watch-/201487271811?hash=item2ee993c783:g:bCkAAOSwHQ9WZ0XPčíslo strojku 7520636 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stalin Odesláno 26. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2015 A ještě jedny, evid.č. 1307, strojek 5340980http://www.ebay.com/itm/LONGINES-MILITARY-1935-AIRFORCED-CEKA-rare-dial-ceramic-CAL-15-94-/262176367263?hash=item3d0aede29f:g:3JwAAOSwnipWYsiF Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daftra Odesláno 12. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2016 Zdar chlapi,našel jsem jeden majetek vojenské správy,třeba Vám to k něčemu bude. http://www.kralovstvihodin.cz/lemania-vojenske-naramkove-hodinky-majetek-vojenske-spravy-1374 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stalin Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2016 Díky.Tady jsou jejich obrázky: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daftra Odesláno 13. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2016 :-) jsem rád,že to máte podchycený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
harley99 Odesláno 2. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2016 dakujem všetkym ktory mi otvorili oči tiež zbieram hodinky ale špecializujem sa hlavne na olympiske hry 1980 moskva a nafotim aj moje kusky nie je to MVS ale tiež su od vojakov s vigravirovanym zadnym vekom zaujimavosti a este som sa chcel opytat či sa nahodou niekto z vas nestretol z hodinkami pobeda so strojčekom pattek philippe povojnova pomoc rusku asi okolo roku 1953 za každe info dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2016 Na Instagramu jsem narazil na pana, ktery ma Eterny MVS. Napadlo me mu napsat a poprosit ho, jestli by mohl dodat cisla do nasi evidence. Obratem ochotne odpovedel, ze ma celkem 3 Lemanie, 4 Eterny a 2 Longines a ze mi cisla posle. Tak az se to ke mne dostane, tak to sem hodim. Doufejme, ze to klapne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 (upraveno) Tohle jsem ulovil o vikendu na setkani v New Yorku.Teda jen fotky. Majitel zustal stejny - borec z New Jersey. Upraveno 7. března 2016 uživatelem AndyAaron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Česká stopa v USA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 18. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2016 (upraveno) Nový přírustek ETERNA MVSHodinky ve skvělém stavu, jen se někdo pokoušel opravit a doplnit lumi, ale je to celkem OK, tak to asi nechám, jak to je. dokonce původní stěžejky Upraveno 18. března 2016 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 19. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2016 (upraveno) Tohle je fakt nádhera, starý pilotky jsou prostě boží.Máš můj veliký obdiv. (vlastně prd, co to píšu normálně Ti závidím). ;-) Upraveno 19. března 2016 uživatelem guzmic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chocholusik Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Lemania MVS c.3843 sa hlasi do sluzby! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 5. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2016 (upraveno) přidám svoje poslední přírůstky, oboje jsou Eterny s mimostředkouMVS jsou podle čísla strojku z roku 1938, druhé jsou z roku 1948. přestože pouzdra působí při pohledu zvrchu stejně, jsou jiná. Mají různou tloušťku a největší překvapení mě čekalo při rozborce, MVS pouzdro je dvoudílné, strojek je uložen ve "vaničce" stejně jako Longines MVS Upraveno 5. května 2016 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 6. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2016 A to si je původně nechtěl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se