Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

kluci nemá někdo tip na nějaký rozumný DVB-T přijímač, něco ve stylu kvalita za rozumný peníz, řekněme do 2000 kč, potřebuji to k naší starší plazmičce Vieře, nová Viera už má tuner, ale na nové nechytám ty balíky pozemních tv, a zase je škoda ji měnit.

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si hral trosku u rodicu s tou jejich Vierou a zjistil par veci, na ktery bych se rad zeptal.

1) televize ma DVB-T tuner, ale pokud neni zapnuta krabicka od satelitni UPC televize, neni schopna zadnej kanal vyladit. Rodice bydli temer v centru Prahy, u Jiraskova mostu (v dobach analogu ani nepotrebovali antenu, maji primy vyhled na Zizkovsky vyslilac), takze pokryti by snad nemel byt problem. Znamena to snad, ze potrebuje bezpodminecne externi antenu?

2) televize pres satelitni UPC jde pekne, ale bohuzel (jak jsem se docetl a dnes se dozvedel na infolince) nenabizi oproti kabelove variante zadne kanaly v HD kvalite. Chci se tedy zeptat - je tu nejake reseni, jak na HD kanaly dosahnout, kdyz kabel v dome neni?

Odkaz ke komentáři

kluci nemá někdo tip na nějaký rozumný DVB-T přijímač, něco ve stylu kvalita za rozumný peníz, řekněme do 2000 kč, potřebuji to k naší starší plazmičce Vieře, nová Viera už má tuner, ale na nové nechytám ty balíky pozemních tv, a zase je škoda ji měnit.

Díky moc.

Minulý týden jsem kupoval tento

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid...14008I1MU000M4R

Citlivost skvělá a jako bonus přehrávání MP3, obrázků a videa z USB. Za ty peníze...

Odkaz ke komentáři

Citlivost skvělá a jako bonus přehrávání MP3, obrázků a videa z USB. Za ty peníze...

tak jsi mě utvrdil v tom, na co jsem už koukal... půjdu do toho, žádný sraní s mladou paní... dík

jo divx přes to USB je koukatelné?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si hral trosku u rodicu s tou jejich Vierou a zjistil par veci, na ktery bych se rad zeptal.

1) televize ma DVB-T tuner, ale pokud neni zapnuta krabicka od satelitni UPC televize, neni schopna zadnej kanal vyladit. Rodice bydli temer v centru Prahy, u Jiraskova mostu (v dobach analogu ani nepotrebovali antenu, maji primy vyhled na Zizkovsky vyslilac), takze pokryti by snad nemel byt problem. Znamena to snad, ze potrebuje bezpodminecne externi antenu?

2) televize pres satelitni UPC jde pekne, ale bohuzel (jak jsem se docetl a dnes se dozvedel na infolince) nenabizi oproti kabelove variante zadne kanaly v HD kvalite. Chci se tedy zeptat - je tu nejake reseni, jak na HD kanaly dosahnout, kdyz kabel v dome neni?

Nikdo nic :(?

Odkaz ke komentáři

JanBeles: pokud nemáš do televize přivedený antény , nebo vlastně anténu tak ti to běhat nebude. Já mám satelit přes Hdmi a digitální vysílání chytám na jednu sítovku a kábl mám rovnou do televize. Když pustím satelit tel. se mi přepne sama a když chci anténu tak mám na své viere vytvořený profil a ten si modrým tlačítkem přepnu, jinak na tu anténu chytám 50 programů a dnes lituji, že jsem za satelit vyhodil 6500. Tak to je asi vše u mě to takhle funguje.

Odkaz ke komentáři

JanBeles: pokud nemáš do televize přivedený antény , nebo vlastně anténu tak ti to běhat nebude. Já mám satelit přes Hdmi a digitální vysílání chytám na jednu sítovku a kábl mám rovnou do televize. Když pustím satelit tel. se mi přepne sama a když chci anténu tak mám na své viere vytvořený profil a ten si modrým tlačítkem přepnu, jinak na tu anténu chytám 50 programů a dnes lituji, že jsem za satelit vyhodil 6500. Tak to je asi vše u mě to takhle funguje.

Jestli to dobre chapu, HD kanaly ale chytas pres ten satelit, ne? Coz znamena koupi bodobnyho setu, ktery jsem posilal?

Ted TV chytame pres satelitni UPC.

Odkaz ke komentáři

tak už je to doma, akorát ta spotřeba koaxiálu, zítra musím přikoupit, propojení s tv a kinem to jsou hnedle 3 ks.

Odkaz ke komentáři

Asi jsem to tu psal v jiné souvislosti, ale na přehrávání Blu-Ray jsem koupil asi přes dvěma lety PS3. Jednak to v té doby za těch tuším 15,000,- byla z Blu-Ray přehrávačů levnější varianta a jako přidaný bonus, web browser (i když spiš nouzové), hry který ale stejně nehraju a další srandy.

Už je to taky docela delší dobu, co jsem k němu dokoupil PlayTv krabičku, pomocí které se z něj stane i recorder a hlavně přijímač mpeg4 pozemního HD vysílání. Programů není moc, ale všechny co se vysílají chytám a s posledním firmware je můžu i nahrávat. Předtím šlo nahrávat jen SD. Pokud je pořad v HD kvalitě nahrán a vysílán, je to opravdu zážitek. Pochopitelně starý filmy, dokomenty, reportáže atd nejsou. Vím, že to není kdoví co a programy jsou 3-4, ale za těch cca 2,500,- mi to stálo už kvůlu rozšíření možností na recorder.

Odkaz ke komentáři

Srdečně zdravím,

řeším nákup nové TV pro běžný domácí provoz s následujícími požadavky:

větší obrazovka 47 ? 50?

plné HD rozlišení s MPEG4 tunerem

cena do 20tis.

zdroj signálu: analog (kabelovna UPC), DVB-T příjem včetně plexu O2 (příjem HD Nova a HD ČT) a do budoucna příjem HD paketu od Skylinku.

Po pečlivém pročtení tohoto vlákna a dalších zdrojů jsem si našel tento model: LG 50PS3000

Co myslíte, máte někdo osobní zkušenost s tímto modelem? Nepodařilo se mi dohledat co je tam za panel, zda-li je identický s modely PS6000, 7000 a 8000 (mám za to, že LG od Panasoniku nakupuje či mají podobný holport jako Sony a Samsung u LCD panelů).

Původně jsem chtěl vyčkat na nějakou LED LCD o zmíněné úhlopříčce za ?rozumný peníz?, ale nutnost nastala nyní. Okukoval jsem i LCD o 47? ale v cenové relaci do 30tis. mi přišlo podání SD programů o poznání horší než u uvedené plazmy, pozemní HD jsem neměl možnost posoudit.

PS: pozitiv a negativ plazma/LCD jsem si vědom.

Prosím o ignoraci mého příspěvku tím LCD fanatikem Hulákem ?

Upraveno uživatelem vlabar
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
...........(mám za to, že LG od Panasoniku nakupuje či mají podobný holport jako Sony a Samsung u LCD panelů). ?

Pokud to je pravda, nikdy jsem o tom neslyšel a profesně jsem měl k této problematice hodně, hodně moc blízko, může to Panasonic zabalit. Od LG bych se bál vlastnit i ten nejjednodušší GSM za pár korun.  

Edit  - podobně jako Hulán doporučuji LCD od renomované značky, v první řadě mě napadá Philips.

Edit_2 - nezakládám další flame, v tomhle vláknu jich bylo, myslím, že dost.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

včera jsem zakoupil Panasonic Neo PDP TX 42 G15. Obraz špička, pro normální kvalitu obrazu DVB-T je podání barev krásně přirozené. Není potřeba žádné brutální podsvícení jako u LCD. Sport (fotbal, hokej) perfektní bez sebemenšího problému. Sám jsem byl překvapen, neb před týdnem jsem viděl fotbal na nové LCD Samsung a byla to bída, ten rozdíl ve frekvenci je znát...

Odkaz ke komentáři

Děkuji za reakce ...

Myslím, že s tím LG neuděláš chybu, řeším podobný problém a v merku mám kromě tohoto LG ještě tohle http://www.electroworld.cz/product/tv-dvd-...amsung-ps50b550

Na tuto jsem koukal taky, ale dle všeho nemá mpeg4 tuner :(

Pokud to je pravda, nikdy jsem o tom neslyšel a profesně jsem měl k této problematice hodně, hodně moc blízko, může to Panasonic zabalit. Od LG bych se bál vlastnit i ten nejjednodušší GSM za pár korun.  

Edit  - podobně jako Hulán doporučuji LCD od renomované značky, v první řadě mě napadá Philips.

Edit_2 - nezakládám další flame, v tomhle vláknu jich bylo, myslím, že dost.

LG v podstatě neznám, tedy ano a to ještě jako GoldStar (VHS prehrávač který jsem bezstarostně užíval), tak tedy sonduji zkušenosti jiných vlastníků této značky, nejlépe tohoto modelu. Doposud jsem u CRT preferoval Trinitron a to jak u monitorů tak mé dosavadní 100Hz 29" 4:3 TV ... Sony už ale není ve spotřebce takový hráč jako býval a to především díky korejcům, Samsungu a i možná LG ...

K editu1:

Dosavadní technologie v relaci 20-30tis u úlohpříčky co požaduji není ideální. Plazma žere (byť né tak dramaticky jako dříve), vypaluje se při statickém využití, ale zase má věrnější podání barev a především nemaže jako LCD při sledování sportovních pořadů. U LCD mě ani tak neničí podání černé jako to nestíhání díky latenci LCD technologie.

Tak si říkám, že technologie v této oblasti postupuje tak rychle, že stejně tak za 5 let budu řešit nákup TV znova a tak bych do toho nerad cpal více než je třeba. Doby kdy jsem za 29" CRT se stolkem byl ochotnej dát téměž 40tis, za 24" CRT monitor 30tis. mě už pustily. Raději je vrazím do hodinek ... mimochodem mi volali z Arkád, že tam budou mít k vidění Speedmatery v koaxialu ... viz. vlákno zde :)

Přesto bych nerad koupil nějaký uplný šunt. Díky tedy i za další reakce.

oprava chyb na které jsem přišel ...

Upraveno uživatelem vlabar
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...