Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

quest987: Super, dikes. Je totiz problem videt obe v jednom obchode. 

Ještě jsem si vzpoměl na jeden docela pro mne zásadní rozdíl. Panasonic má podporu externích hdd ve formátu NTFS což Sony podporuje jen FAT32 nebo exfat.

Odesláno

Zavisi to na tom jestli bude chtit uzivatel poustet fotky , filmy , videa z kamery ...atd. Z ext. Hdd. Protoze vsechny disky dneska jsou ve formatu NTFS. Sice se daji preformatovat do fat32 , ale to takove k nicemu protoze fat32 je stary format disku a neumoznuje na nej ukladat soubor vetsi nez 3 nebo 4 giga. Tzn treba video z fullhd kamery , treba dve hodiny dlouhe by melo urcite vetsi velikost nez 3 gb nebo treba nejakej film ulozenej v mkv , avi ve fullhd kvalite bude mit z pravidla take vic nez 4 gb takze by nesel nakopirovat na ten disk ve formatu FAT32.

Odesláno

tak jsem včera vlastně náhodou zašel do datartu a zjistil že mají akci na toho samsunga 8000 řadu. ani na webu ji nemají zveřejněnou a je levnější než 7000 řada což sám prodavač nedokázal vysvětlit a prý je to nějaká hurá akce kterou nechápe no a cena je 29 990 což je absolutně nejnižší na internetu.

takže jsem ji hned vzal a těšil jsem jak jsem uetřil než mi pán začal klást otázky jestli mám přepěťovou ochranu, neměl jsem hup 1200, jestli mám čištění, neměl jsem. hop 980, jestli mám dobrej hdmi kabe, neměl jsem, hip 2500 2x, jestli mám klávesnici na ovládání, neměl jsem hej 2000, jestli mám držák na zeď hej a ten jsem měl :-)

co se týče hdmi kabelu mi pán argumentoval vyšší datovou propustností a ukecal mě na nejdražší. myslíte že je v tom opravdu rozdíl?

Odesláno

Kdysi jsem testoval levný SCART versus pozlacený s plochým kabelem a rozdíl tam vidět malý byl, že by to bylo něco zásadního, tak to ne. U HDMI jsem rozdíl neviděl, ale pro výrobce je to určitě dobrý business :)

Odesláno

tomu se rika perfektni zvladnuti aktivniho prodeje

to souhlasím ale neštve  mě to protože mi prodal stejně všechno co bych potřeboval jen bych si koupil kabel za pětikilo. je fakt ale že bych si pak říkal sakra jestli ten obraz nemohl být lepší :-) a netlačil na mě hlavně. jen mi řekl rozdíly a at si vyberu sám

Odesláno

Kdysi jsem testoval levný SCART versus pozlacený s plochým kabelem a rozdíl tam vidět malý byl, že by to bylo něco zásadního, tak to ne. U HDMI jsem rozdíl neviděl, ale pro výrobce je to určitě dobrý business :)

je to o pocitech jako s hodinkama :-) prostě mít pocit kvality

Odesláno

tak jsem včera vlastně náhodou zašel do datartu a zjistil že mají akci na toho samsunga 8000 řadu. ani na webu ji nemají zveřejněnou a je levnější než 7000 řada což sám prodavač nedokázal vysvětlit a prý je to nějaká hurá akce kterou nechápe no a cena je 29 990 což je absolutně nejnižší na internetu.

takže jsem ji hned vzal a těšil jsem jak jsem uetřil než mi pán začal klást otázky jestli mám přepěťovou ochranu, neměl jsem hup 1200, jestli mám čištění, neměl jsem. hop 980, jestli mám dobrej hdmi kabe, neměl jsem, hip 2500 2x, jestli mám klávesnici na ovládání, neměl jsem hej 2000, jestli mám držák na zeď hej a ten jsem měl :-)

co se týče hdmi kabelu mi pán argumentoval vyšší datovou propustností a ukecal mě na nejdražší. myslíte že je v tom opravdu rozdíl?

Muzu se zeptat na jake pobocce(kde v datartu) jsi byl pokud to neni tajne . 

Odesláno

Ahoj klucí!

Nejsem moc velký TV divák, občas si pustím nějaký film a většinou jdu do kina. I tak bych rád koupil novou TV. Cenově mám jasno, strop je 15 000 Kč. A požadavky? Placatá TV s hezkým obrazem, možnost připojit HDD.

Vím, že je to poměrně strohý popis, ale moc tomu neholduju a prostě se v tom nevyznám. Jde mi spíše o vaše zkušenosti a rady. Do čeho tedy za tyto prachy jít?

Budu vděčný za každou radu.

Odesláno

Muzu se zeptat na jake pobocce(kde v datartu) jsi byl pokud to neni tajne .

Jasne ze neni, v OC Chodov to bylo sle myslim ze to maji vsude. Teda vzdycky to tak bylo myslim...

Odesláno

Zavisi to na tom jestli bude chtit uzivatel poustet fotky , filmy , videa z kamery ...atd. Z ext. Hdd. Protoze vsechny disky dneska jsou ve formatu NTFS. Sice se daji preformatovat do fat32 , ale to takove k nicemu protoze fat32 je stary format disku a neumoznuje na nej ukladat soubor vetsi nez 3 nebo 4 giga. Tzn treba video z fullhd kamery , treba dve hodiny dlouhe by melo urcite vetsi velikost nez 3 gb nebo treba nejakej film ulozenej v mkv , avi ve fullhd kvalite bude mit z pravidla take vic nez 4 gb takze by nesel nakopirovat na ten disk ve formatu FAT32.

Máš to nějaký popletený.Jestli u té tv Panasonic píšou NTFS tak je to údaj týkající se  zápisu, ne čtení.

To znamená že  LCD nebo plasma Sony,LG,Samsung,Panasonic atd. ti přečtou jakékoliv soubory jak z USB flash - FAT32, tak z HDD - NTFS.

Odesláno (upraveno)

Máš to nějaký popletený.Jestli u té tv Panasonic píšou NTFS tak je to údaj týkající se  zápisu, ne čtení.

To znamená že  LCD nebo plasma Sony,LG,Samsung,Panasonic atd. ti přečtou jakékoliv soubory jak z USB flash - FAT32, tak z HDD - NTFS.

Moc poplete to nemam. LG , Samsung, Panasonic stim problem nemaji u sony je to trochu jinak

viz. http://www.sony.cz/product/tv-102-40-lcd/kdl-40hx755/technicke-specifikace

Upraveno uživatelem quest987
Odesláno

Ano ,to jsem přehlédl.

exFAT by ale neměl mít ale problém se čtením velkých souborů nebo druhá možnost je DLNA tam je úplně jedno jaký filesystem je na HDD.

Odesláno

DLNA je uz zase uplne neco jineho nez to ocem sem psal. 

exFat je moznost jak to resit,  nicmene mam stim formatem spatnou zkusenost zhlediska rychlosti.zaznamenal jsem pokles prenosu z pc na hdd 

Odesláno (upraveno)

Psal jsi..

Zavisi to na tom jestli bude chtit uzivatel poustet fotky , filmy , videa z kamery ...atd. Z ext. Hdd.

tak ten ext HDD píchneš do usb v PC a do té TV si ho prostě pošleš pomocí DLNA.

Upraveno uživatelem kamilb

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...