Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

můžeš krátce odůvodnit proč plazma ?

Nezapomen na ten muj edit ze jsem prehledl LED u te lcd.

Tak jseste jednou kratce odkaz na jine vlakno no a jen by jsem to doplnil ze opravdu zalezi jak dany clovek TV pouziva mne treba u zprav nezajima celkem kvalita obrazu ale pokud kouknu na film z DVD tak chci mit kvalitu perfektni. LED jsem nevidel a tak neposoudim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Snow: No například Netbox má některé programy ve full HD.(vlastní zkušenost) Známý mi o této problematice vykládal asi hodinu, mělo by se ve full HD za nějakou dobu běžet i "pozemni vysílání".

Pokud mám srovnat obraz plazmy vs LCD (i s LED), tak u mě vyhrává plazma. Už jen proto, že nabízí daleko větší paletu barev, LCD je omezeno 16b hloubkou. Občas je to vidět na jednolitých plochách přibližně stejné barvy. Je toho víc. :)

Osobně mi přijde obraz plazmy takový přiroznější a teplejší. Těžko to popsat, navíc jsou občas v obchodech svině, co schválně špatně nastaví obraz na televizi, kterou "nechtějí prodat" (osobní zkušenost). Takže si pak člověk může udělat chybný názor.

Odkaz ke komentáři

To Snow: No například Netbox má některé programy ve full HD.(vlastní zkušenost) Známý mi o této problematice vykládal asi hodinu, mělo by se ve full HD za nějakou dobu běžet i "pozemni vysílání".

Pokud mám srovnat obraz plazmy vs LCD (i s LED), tak u mě vyhrává plazma. Už jen proto, že nabízí daleko větší paletu barev, LCD je omezeno 16b hloubkou. Občas je to vidět na jednolitých plochách přibližně stejné barvy. Je toho víc. :)

Osobně mi přijde obraz plazmy takový přiroznější a teplejší. Těžko to popsat, navíc jsou občas v obchodech svině, co schválně špatně nastaví obraz na televizi, kterou "nechtějí prodat" (osobní zkušenost). Takže si pak člověk může udělat chybný názor.

Jojo,pod tohle se podepíšu,měl jsem teď v obchodě jednu plazmu 107cm a ostatní LCD jsem musel vypnout když běžela ta plazma.To aby se lidi moc neptali proč jsou ty barvy lepší,atd...

Odkaz ke komentáři

můžeš krátce odůvodnit proč plazma ?

Proč plazma?

Z pohledu prodejce má plazma jen samé výhody :-)

- vypaluje se, takže brzo přijdeš pro nový model

- je na ní vyšší marže (Pioneer, atd., než na Samsungu)

- má brutální spotřebu

- má horší podání -černé- než moderní "LED" LCD

- má horší barevné podání

- je většinou aktivně chlazená větráky a hlučí

- nepříjemná je i "gelová" struktura plazmové obrazovky, která se velice snadno zničí a poškrábe

- takže brzo po nákupu opravdu přijdeš znovu ... pro LED LCD, a ne znovu pro zastaralou technologii plazmy :)

Plazma má stále smysl pokud chceš televizi nad 52" a nebudeš ji mít déle než rok. Jinak je to mrtvá technologie, každý od ní ustupuje. Moderní LCD s LED podsvícením jsou lepší ve všech ohledech.

plasmosrot.jpg

Plazmu si kupují jen lidi, co neví nic o technice. Naštěstí pro výrobce, je jich stále tak kolem 10%, ale klesá to :)

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odkaz ke komentáři

Možná mi něco uniklo, ale jestli si neděláš srandu, tak tě docela lituju..., plácáš dost nesmysly

Vypaluje, ano, ale u nových gen. to není problém (nechat na ní puštěný hry 3 dny nebude to nejlepší)

Spotřeba cca stejná jako LCD, pokud nebudeš koukat stále na zimní olympiádu, záleží to na svítivosti obrazovky

Už si viděl na LCD bílou já ne...černá je na nových plazmách černá a celkové barevné podání je 10x věrohodnější, je jedno jestli full HD nebo redi, pokud máš dostatečnej odstup tak to oči prostě nerozlišej full HD má význam z blízka

větráky nehlučí

nevim o kterým gelu se bavíš před většinou je sklo, netvrdim, že safírový, ale co je před LCD

LCD mi nesmí pako televize do obejváku přez práh problem je že malou 30" Plazmu neseženu, třeba do ložnice, ale to radši kvalitní bednu, třeba na inzerát od někoho, kdo si koupil LCD a má doma vrchol techniky určený na počítačový hry, na ty je LCD rozhodně lepší než plazma

Proč plazma?

...

Upraveno uživatelem Jeremy
Odkaz ke komentáři

černá je na nových plazmách černá

S tímto si běž oblbovat nebohé klienty, co se nechají nachytat na výběhovou technologii. Nové LED LCD mají čenou 0 lux, plazma se na toto nechytá. A barevné podání u LCD je dokonalé, zkus se někdy mrknout na grafy:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le5...20081106134.htm

Primary chromaticity Excellent with calibrated ?Custom? [Colour Space]

A srovnej si to na běžný plazmošrot od Panasonicu (PZ80):

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-t...20080514109.htm

Primary chromaticity Average; green oversaturated and bluish

Plazma je zastaralá technologie. Vypaluje se (ano, vypaluje), má horší podání černé, horší podání barev, horší podání bílé, menší životnost a spolehlivost. Prodává se už jen nebohým lidem, co se jim "plazma" slovo zdá "in" ;)

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odkaz ke komentáři

Proč plazma?

- vypaluje se, takže brzo přijdeš pro nový model

- je na ní vyšší marže (Pioneer, atd., než na Samsungu)

- má brutální spotřebu

- nepříjemná je i "gelová" struktura plazmové obrazovky, která se velice snadno zničí a poškrábe

- takže brzo po nákupu opravdu přijdeš znovu ... pro LED LCD, a ne znovu pro zastaralou technologii plazmy :)

Plazma má stále smysl pokud chceš televizi nad 52" a nebudeš ji mít déle než rok. Jinak je to mrtvá technologie, každý od ní ustupuje. Moderní LCD s LED podsvícením jsou lepší ve všech ohledech.

Plazmu si kupují jen lidi, co neví nic o technice. Naštěstí pro výrobce, je jich stále tak kolem 10%, ale klesá to :)

Sice jsi potom napsal ještě jeden post, ale toto je vrchol. Vrchol blbosti. Hádej čí?

Nechci tady zabředávat, ty jsi si jistě přečetl na internetu pravdu, narozdíl od jiných, co mají například letitou zkušenost.

Otázky na experta:

1. Jak vypadá obraz u LCD v nenativním rozlišení?

2. Jaká je brutální spotřeba plazmy, v reálu , oproti stejně velkém LCD, rád bych konrétní data.

3. Jaká je brutální marže například na LG v porovnání se Samsungem?

4. Jaký je ten tvůj gelový povrch například na plazmách od LG?(např. 42PG6000, 50PG7000 a pod.) A jaká je superultramoderní negelová struktura na drtivé většině všech LCD?

5. Jaké jsou větráky např. na LG 42PG6000, Panasonic TH 42PX80?

6. Která plazma vydrží méně než rok? Konkrétní model.

Podle mě zase napíšeš pouze nějakou kolosální pi...., kterých jsi tady v tomto threadu předvedel mnoho.

Edit: Smazaný nádherný obrázek.

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odkaz ke komentáři

S tímto si běž oblbovat nebohé klienty, co se nechají nachytat na výběhovou technologii. Nové LED LCD mají čenou 0 lux, plazma se na toto nechytá. A barevné podání u LCD je dokonalé, zkus se někdy mrknout na grafy:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le5...20081106134.htm

Primary chromaticity Excellent with calibrated ?Custom? [Colour Space]

A srovnej si to na běžný plazmošrot od Panasonicu (PZ80):

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-t...20080514109.htm

Primary chromaticity Average; green oversaturated and bluish

Plazma je zastaralá technologie. Vypaluje se (ano, vypaluje), má horší podání černé, horší podání barev, horší podání bílé, menší životnost a spolehlivost. Prodává se už jen nebohým lidem, co se jim "plazma" slovo zdá "in" ;)

Hele Radku, nechtěl bys jít už s tim svym věčným flame do zadku? Najít informace sto let za vopicema umí na internetu každej moula, ale fakt je ten, že plácáš nesmysle.

LCD technologie je levnější, snáz se v ní pokořují nové a nové hranice a ze svojí podstaty mixuje líbivě přepí..ný barvy. Proto se jich prodává víc než plazem a proto může jít víc peněz do vývoje. Sony tenhle trend pochopila a její Bravie už jsou jenom LCD. Vývoj plazem ale taky nestojí a dnešní plazmy jsou opravdu někde jinde než to co popisuješ.

Například ten tebou uvedený test zmiňuje krom mírně přesaturované červené a modravého gamutu u zelené také excelentní černou... a to je střední třída TV Panasonic.

Protože se porovnává špička technologie LCD se střední třídou PDP, kdy hlavním kritériem výběru televizoru do testu bývá cena, je pak nasnadě, že porovnané televizory vycházejí subjektivně stejně nebo dokonce posuzovatel vyhodnotí jako lepší podání barev na LCD. Bohužel jsem však ještě nikdy neviděl test, kde by někdo porovnal reálné barvy s reprodukovanými. Proč ještě nikdo nepřipojil k televizoru v testu zkalibrovanou HD cameru a nepokusil se nastavit barvy televizoru co nejblíže k realitě? Protože je to moc práce?

Televizor vybírám už několik let, prakticky od doby, kdy jsem si koupil poslední CRT Sony Wega Trinitron. Za těch několik let urazily obě "placaté" technologie velký kus cesty a určitě než si koupím novou "bednu" ještě urazí, ale současný stav je takový, že PDP má dle mého názoru věrnější podání barev, je vidět z jakéhokoliv úhlu (pro rýpaly: mluvím o obrazu a tedy o úhlu kdy má ještě smysl u televize sedět a sledovat co se na ní děje, zezadu myslím nikoho TV nezajímá) a obraz vypadá přirozeněji v nenativním rozlišení.

Můj osobní favorit jsou televizory Toshiba, v PDP provedení jsou designově na úrovni, jsou slušně vybavené a podání barev mají opravdu věrné. Bravie jsou krásné, ale obraz není tak brilantní jako u Samsungu a Panasonic jsem kvalitně nastavený tak, aby se na to dalo koukat viděl jen v ve vstupní hale výrobního závodu v Plzni. Nutno podotknout, že tam by si Panasonic PDP koupil asi každý kdo potřebuje novou televizi, protože jsou nastaveny opravdu na výbornou.

A jen tak na okraj: Radek nám zase předvedl vrchol demagogie, když ve svém příspěvku porovnává televizory Samsung za 3500 liber s Panasonicem za osm stovek...Pročpak nesrovnal ten Samsung například s Bang and Olufsenem stejné velikosti, který je odladěn a postaven na obrazovce Panasonic řady 800 nikoliv 80...

Upraveno uživatelem dagou
Odkaz ke komentáři

LCD technologie je levnější, snáz se v ní pokořují nové a nové hranice a ze svojí podstaty mixuje líbivě přepí..ný barvy. Proto se jich prodává víc než plazem a proto může jít víc peněz do vývoje. Sony tenhle trend pochopila a její Bravie už jsou jenom LCD. Vývoj plazem ale taky nestojí a dnešní plazmy jsou opravdu někde jinde než to co popisuješ.

Nedobře se na to díváš dagou. Uvědom si, že LCD je řÁDově lehčí než plasma a snáze se tedy v případě potřeby ukrývá před exekutorem. Pro některé přítomné uživatele je i toto důležitý parametr :-)

Odkaz ke komentáři

Nedobře se na to díváš dagou. Uvědom si, že LCD je řÁDově lehčí než plasma a snáze se tedy v případě potřeby ukrývá před exekutorem. Pro některé přítomné uživatele je i toto důležitý parametr :-)

Mlč!

Odkaz ke komentáři

Televizor vybírám už několik let

Tak to je asi hláška dne :-)

Jinak je poměrně zábavné, že NIJAK nepodložené emoční výkřiky typu "plazma! hups! plazma!" jsou košer a fakta o lepším LCD nikoliv. ALe každý má právo na špatné rozhodnutí. Akorát ta plazmová televize se nebude po roce prodávat tak snadno jako hodinky, až si půjdeš pro LED LCD ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to je asi hláška dne :-)

Jinak je poměrně zábavné, že NIJAK nepodložené emoční výkřiky typu "plazma! hups! plazma!" jsou košer a fakta o lepším LCD nikoliv. ALe každý má právo na špatné rozhodnutí. Akorát ta plazmová televize se nebude po roce prodávat tak snadno jako hodinky, až si půjdeš pro LED LCD ;)

Nikoliv, hláška dne vypadá mnohem zábavněji. Pokud ti ke štěstí stačí, že se zasměješ mému způsobu výběru věcí, budiž ti přáno. Já nic prodávat nemusím.Věc běžně používám a když se rozhodnu, že už mi nevyhovuje, jdu a koupím jinou. Vzhledem k tomu, že tu novou věc většinou pomalu vybírám už od doby kdy dosluhující byla ještě v záběhu, mám pak velmi rychle jasno a nemusím se narychlo shánět po recenzích a testech na internetu. Samozřejmě chápu, že když nad někým visí Damoklův meč exekuce, snaží se věci nakupovat tak, aby neztrácely na hodnotě, až mu je vezmou... Ale to není můj případ ;)

A propos výkřiky: co takhle zodpovědět otázku cenového nepoměru testovaných krabic, jež vyvstává z tvého skromného příspěvku, než začneš brát do svojí nevymáchaný huby slova někoho jiného?

edit: chybějící písmenko l

Upraveno uživatelem dagou
Odkaz ke komentáři

Smích je kořením života a proto děkuji JJ, takhle jsem se dlouho nezasmál.

Já Huhulána prostě jenom nemám rád, ale jak to tak sleduji, Ty máš k nechuti nějaký mnohem pikantnější důvod. Možná i deset6 dobrých důvodů a to se divim, že je ještě na živu. Asi bych si nabránil ho rozmáznout jak červa.

Odkaz ke komentáři

Proč plazma?

........

- má brutální spotřebu

.......

Jen jsem vypichl par detailu z tve radoby charakteristiky plazmy

spotreba - skus se nekdy podivat na srovnatelny model od renomovaneho vyrobce a uvidis rozdil nebo jeste lepe pust si je a zmer si to a uvidis. napr panasonic 37" 190 / 235 W a pokud to zmerim sam tak Plazma starsi 42" ma pri koukani na zpravy cca 150W takze tech 235 asi je pri nejake jasne scene

Horsi podani cerne - jak jsem psal nahore tak LCD LED neznam ale to co jsi predvedl v tech lincich tak tam je jasne videt jak vylitne krivka na vsech barvovych kanalech prudce nahoru na zacatku grafu cerna - bila

horsi barevne podani - nikdy jsem to nemeril ale opet srovnavas tv v cene 3 - 4 tis eur proti tv v cene 700 - 800 eur a to by fakt bylo divne kdyby byla horsi ta drasi

- aktivni chlazeni, ano je aktivne chlazena jak sam pises vetsinou to znamena ne vzdy a huci no tak 2 roky stara Plazma nehuci a pokud ano tak to ze 2 metru nejde slyset toliko ma vlastni zkusenost DVD pod plazmou na stolku je hlasitejsi zejmena pri seekovani ale i tak je to stale v pohode.

ostatni parametry nebudu komentovat a neni to proto ze by byly pravdive, jo a stou zastaralou technologii tim jsi myslel ze se dela jiz dlouho a lcd jen chvili nebo snad chces rici ze u plazmy neni vyvoj nebo co vlastne ??

treba jako ze stara technologie mechanickych hodinek je nanic a predrazena a nova lepsi presnejsi quartz je proto lepsi a jeste jako bonus levnejsi ?? tak nejak si to myslel ?

Odkaz ke komentáři

co takhle zodpovědět otázku cenového nepoměru testovaných krabic

To je zcela irelevantní.

Zde jsou bláboly jako "plazma se nevypaluje" či "LCD má špatné barvy", tak jsem jasně na testu ukázal, že to tak není.

Dokonce i starší obyčejný 40" model za pár Kč je na tom barevně dobře:

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Calibration.htm

Blacker than black Passed

Black level Excellent

Primary chromaticity Good after calibration with "Custom" [Colour Space]

Za stejnou cenu ti LCD nabídne:

- vyšší životnost (to je bez debat)

- lepší barvy

- lepší úroveň černé

- nevypalování (plazma při každém spuštění kvalitou klesá níž a níž)

- nižší spotřebu

Současná nejlepší technologie pro televize je S-IPS LCD s LED podsvícením. Třeba Samsung řada 8 a vyšší.

PLazma je historie a v elektronice neplatí jako u hodinek starší = lepší ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...