Hasňa Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2009 NATY: Tema threadu drzime. :-) 70 je tada docela dost. Teda pro me. B.F.G.: Kuro jsem videl, dokonce v primem srovnani vedle sebe se svou soucasnou LCD. Obe byly 42. Nebe a dudy to teda nebylo ani omylem. Rozdil tam byl, ale pomerne maly. Obe hraly BlueRay a normalni DVD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 NATY: Tema threadu drzime. :-) 70 je tada docela dost. Teda pro me. B.F.G.: Kuro jsem videl, dokonce v primem srovnani vedle sebe se svou soucasnou LCD. Obe byly 42. Nebe a dudy to teda nebylo ani omylem. Rozdil tam byl, ale pomerne maly. Obe hraly BlueRay a normalni DVD. Tak promiň, ale asi budeš barvohluchej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 Asi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 Asi. Poslouchej, je to třeba jako když jsem řešil zvuk svojí aparatury doma a jeden můj kámoš mi pořád tvrdil, že jednotlivý komponenty mají podle něj furt stejnej zvuk, že žádnej rozdíl neslyší. Nebo když řeším fotky se svým známým a pořád mu tvrdím, že tam žádnej rozdíl nevidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 Ucho mam dobre, jsem stary audiofil, jak se muzes presvedcit vedle na Slovanetu. Fotim, takze jsem myslel, ze mi slouzi i oci. Ale asi teda ne. Proste se mi ale stale zda, ze by plazmisti radi videli rozdil nekolika trid mezi Kuro a Philips 9kovou radou. Ja jsem ho tam nevidel. Rozdily byly, ale po doladeni obou tak, zby se mi obraz libil, byly zanedbatelne. Naopak na Kuru mi velmi vadila leskla obrazovka. Videl jsem se jako v zrcadle. Na Philipsu mi zase vadi dalkac. Proste detaily. Obrazy byly zhruba stejne dobre. Kdybych tech televizi nevidel tolik, tak bych tomu propastnemu rozdilu LCD/plazma mozna i veril. A bohuzel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2009 Ucho mam dobre, jsem stary audiofil, jak se muzes presvedcit vedle na Slovanetu. Fotim, takze jsem myslel, ze mi slouzi i oci. Ale asi teda ne. Proste se mi ale stale zda, ze by plazmisti radi videli rozdil nekolika trid mezi Kuro a Philips 9kovou radou. Ja jsem ho tam nevidel. Rozdily byly, ale po doladeni obou tak, zby se mi obraz libil, byly zanedbatelne. Naopak na Kuru mi velmi vadila leskla obrazovka. Videl jsem se jako v zrcadle. Na Philipsu mi zase vadi dalkac. Proste detaily. Obrazy byly zhruba stejne dobre. Kdybych tech televizi nevidel tolik, tak bych tomu propastnemu rozdilu LCD/plazma mozna i veril. A bohuzel. A tak já nevím, Kuro co jsem měl možnost viděl měly antireflex. Typy si bohužel nepamatuju. :/ Když koukám na LCD, tak si snad pokaždé všimnu kostrbatých barevných přechodů, prostě to tam chybí. Já teda nevím. Ideálně nějaklá noční válečná scéna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 Zdravím vážené členy, mám prozbu ohledně LCD vs Plazma. Uvažuji o koupí plazmy nebo LCD? Určení by bylo hlavně jako monitor k PC na brouzdání po netu a sledování filmů. Rozlišení je jasné 1920x1080, takže Full HD, jiné nechci. A ptám se tedy má někdo s tímhle zkušenosti, jako plazmu nebo LCD o uhlopříčce min. 82cm až po třeba 116cm za rozumný peníz (rozumný peníz 25000,-), použít jako monitor k PC? Z jaké vzdálenosti je ještě prohlížení netu pohodlné a kde je to boj o zdravý zrak a rozum? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2009 Zdravím vážené členy, mám prozbu ohledně LCD vs Plazma. Uvažuji o koupí plazmy nebo LCD? Určení by bylo hlavně jako monitor k PC na brouzdání po netu a sledování filmů. Rozlišení je jasné 1920x1080, takže Full HD, jiné nechci. A ptám se tedy má někdo s tímhle zkušenosti, jako plazmu nebo LCD o uhlopříčce min. 82cm až po třeba 116cm za rozumný peníz (rozumný peníz 25000,-), použít jako monitor k PC? Z jaké vzdálenosti je ještě prohlížení netu pohodlné a kde je to boj o zdravý zrak a rozum? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 V médiách som matne zachytil informáciu, že veľkí hráči v segmente TV zavelili na ústup od plazmy a do budúcna prezentovali príklon k LCD. Je to len názor moderátora, alebo má toto tvrdenie reálny základ? Plazma je mrtvá technologie, to je objektivní fakt, prodává se asi 10x hůře než LCD a rozdíl se dále postupně zvyšuje ve prospěch LCD. Kvalita obrazu a barev je pod dnešními moderními LCD, spotřeba je extrémní (což je v přímém rozporu s novými "energy saving" nařízeními EU, které plazmu de-facto pohřbily), vypaluje se, dokonce horší je i podání černé (což byla dlouhou dobu jediná výhoda plazmy). I Pioneer (Kuro) končí s plazmou, zůstal jen šunt od Panasonicu: http://avmania.zive.cz/Default.aspx?sectio...mp;article=1545 Z pohledu technologií je LCD v roce 2009 po všech stránkách lépe než plazma. Jde tedy jen o zvolení si výrobce LCD - Sharp, Samsung, Sony a další. Každopdádně nemá smysl se ptát na fórech, kde si každý hájí přesně to, co koupil. (řada lidí se před pár lety nechala obalamutit na plazmu, a dodnes ji bez rozmyslu hájí, aniž viděli moderní LCD) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 (upraveno) Plazma je mrtvá technologie, to je objektivní fakt, prodává se asi 10x hůře než LCD a rozdíl se dále postupně zvyšuje ve prospěch LCD. Kvalita obrazu a barev je pod dnešními moderními LCD, spotřeba je extrémní (což je v přímém rozporu s novými "energy saving" nařízeními EU, které plazmu de-facto pohřbily), vypaluje se, dokonce horší je i podání černé (což byla dlouhou dobu jediná výhoda plazmy). I Pioneer (Kuro) končí s plazmou, zůstal jen šunt od Panasonicu: http://avmania.zive.cz/Default.aspx?sectio...mp;article=1545 Z pohledu technologií je LCD v roce 2009 po všech stránkách lépe než plazma. Jde tedy jen o zvolení si výrobce LCD - Sharp, Samsung, Sony a další. Každopdádně nemá smysl se ptát na fórech, kde si každý hájí přesně to, co koupil. (řada lidí se před pár lety nechala obalamutit na plazmu, a dodnes ji bez rozmyslu hájí, aniž viděli moderní LCD) Jako je vidět, že se o to zajímáš, ale připadá mi, že někde za rohem prodáváš LCDéčka...třeba hned argument, že spotřeba je extrémní je mírně řečeno blábol, který ti byl před asi deseti stánkama vysvětlen (černé scény apod...) ale ty se ho pořád držíš jako klíště. Moderní plasmy se ani zdaleka tak nevypalují jako ty řed pár lety a když tam nepustíš statický obrázek jako někde do výlohy, nebo nebudeš stále dokola koukat na stejnou stanici (jezdící proužky apod.), tak se nevypálí nic. Podání černé...to je těžké, když nemáš srovnání. Já ano, zatemním si obývák a to je pane čená! Oproti kvalitní LCD od Sony tam rozdíl prostě je. Kvalita obrazu a barev - souhlasím, u hodně rychlých scén nejsou obrysy tak ostré, jak by mohly být, stejně tak barvy - OLED je asi o kus dál. Mimochodem, jaké máš zkušenosti s touto technologií? Vážně uvažuju, že do toho časem půjdu. edit: souhlasím s wizardem dole, plasma už se asi nikam moc dál neposune, ale v současnosti si stále myslím, že má co nabídnout, narozdíl od hulána Upraveno 2. června 2009 uživatelem Alessio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wizard Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 (upraveno) OLED se zatím prodává jen ve velice malých úhlopříčkách za velké ;-) peníze. Jinak souhlasím s Hulánem, plazma je na vrcholu a různá vylepšení jako 400Hz technologie, které jsou víceméně nepodstatné, ji už nikam neposunuje. LCD je v laufu a OLED bude, promiň mi ten výraz, král. Pionner už plazmy od začátku roku nevyrábí a už nikdy vyrábět nebude. Berte prosím tuhle informaci jako fakt. Editace čárka, ale bude jich možná víc, omlouvám se, ze školy jsem už hodně dlouho pryč. Upraveno 2. června 2009 uživatelem Wizard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 (upraveno) Takže asi jako každý jsem srovnával a vybíral, co koupit. Byl jsem tak na 90% přesvědčen, že to bude LCD. Moderní technologie, je mi bližší, atd., Strávil jsem výběrem asi 2 měsíce. Pozoroval obě technologie, různé značky. Jenže nakonec jsem se rozhodl pro plasmu (Panasonic), rodiče shodou okolností pořídili LCD (Samsung). Když to teď zpětně porovnám, jsem velice rád, jak jsem zvolil a neměnil bych. Prostě na plasmu se kouká přirozeněji, z LCD mám třeba po delším koukání daleko unavenější oči. Někdy má LCD méně reálné barvy, v rychlých scénách je to v porovnání s plasmou taky znát. Ale rozumím tomu, že kdo má LCD, že se mu to líbí. Na první pohled totiž vítězí. Pokud bych býval zvolil nějaký LCD, nejbližší mi byl asi od Philipsu, ale stálo to jednou tolik. Tolik tedy k mrtvé technologii. Za mě je to tedy nyní plasma, za 5 let to může být jinak. Upraveno 2. června 2009 uživatelem Ondraj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Nejaky cas jsem mel doma soubezne KURO a ledkovej Samsung 786, cerna byla minimalne na stejne urovni jako u toho Pioneera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wizard Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 (upraveno) to Ondraj neber to zle, každá liška chválí svůj ocas. Plazma byla a možná bude nějaký čas na koni, ale finále tady už bohužel je a to je bez diskuse. Chápu, že vidíš plazmu pozitivně, máš ji doma a jsi s ní spokojený. Já jsem vystřídal obě technologie a zůstal jsem u LCD, v současné době mám nejvyšší model LED Philips a nebál bych se říct, že se plazmě vyrovná, je pravda, že hlavně sleduji HD vysílání. editace zase ty čárky, to je můj hrob :-( Upraveno 2. června 2009 uživatelem Wizard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek_0303 Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Plazma je mrtvá technologie, to je objektivní fakt, prodává se asi 10x hůře než LCD a rozdíl se dále postupně zvyšuje ve prospěch LCD. Kvalita obrazu a barev je pod dnešními moderními LCD, spotřeba je extrémní (což je v přímém rozporu s novými "energy saving" nařízeními EU, které plazmu de-facto pohřbily), vypaluje se, dokonce horší je i podání černé (což byla dlouhou dobu jediná výhoda plazmy). I Pioneer (Kuro) končí s plazmou, zůstal jen šunt od Panasonicu: http://avmania.zive.cz/Default.aspx?sectio...mp;article=1545 Z pohledu technologií je LCD v roce 2009 po všech stránkách lépe než plazma. Jde tedy jen o zvolení si výrobce LCD - Sharp, Samsung, Sony a další. Každopdádně nemá smysl se ptát na fórech, kde si každý hájí přesně to, co koupil. (řada lidí se před pár lety nechala obalamutit na plazmu, a dodnes ji bez rozmyslu hájí, aniž viděli moderní LCD) Pane Huláne, z vašeho odkazu nevyplývá, že Pioneer končí s plazmou, ale končí s televizory obecně. Vyvracet vaše "argumety" se mi nechce. Asi jste si neporovnal oba typy televizorů vedle sebe, s rychlými změnami obrazu, pohybu, atd. Jinak byste nepsal takové bláboly. Plazma vyhrává v každém případě. Kromě mírně vyšší spotřeby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 To je fajn, že telka za cca 50 se vyrovná nějaké za cca 25. Ale to je jedno. Já moc dobře vím, že časem to bude jinak. Taky možná bude technologie, která obě současné strčí do kapsy. Jak říkám, za mě současně plasma. Je to vychytaná hotová technologie, u LCD pořád něco nového jakoby převratného, změny v podsvětlení (LED podle mě správně) Ale kromě LED LCD jsem neviděl žádnou, která by např. netrpěla nerovnoměrným podsvětlením. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Tak promiň, ale asi budeš barvohluchej. taky, nechápu, zkus si vedle sebe dát LCD a plasmu při pozemním HD vysílání a ty rozdíly uvidíš i na 40 pokuď nejsi barvohluchej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 Plazma je mrtvá technologie, to je objektivní fakt, prodává se asi 10x hůře než LCD a rozdíl se dále postupně zvyšuje ve prospěch LCD. Kvalita obrazu a barev je pod dnešními moderními LCD, spotřeba je extrémní (což je v přímém rozporu s novými "energy saving" nařízeními EU, které plazmu de-facto pohřbily), vypaluje se, dokonce horší je i podání černé (což byla dlouhou dobu jediná výhoda plazmy). I Pioneer (Kuro) končí s plazmou, zůstal jen šunt od Panasonicu: http://avmania.zive.cz/Default.aspx?sectio...mp;article=1545 Z pohledu technologií je LCD v roce 2009 po všech stránkách lépe než plazma. Jde tedy jen o zvolení si výrobce LCD - Sharp, Samsung, Sony a další. Každopdádně nemá smysl se ptát na fórech, kde si každý hájí přesně to, co koupil. (řada lidí se před pár lety nechala obalamutit na plazmu, a dodnes ji bez rozmyslu hájí, aniž viděli moderní LCD) Pane Hulán jste úplně mimo, zajděte si někam do obchodu a nechte si pustit vedle sebe pozemní HD vysílání.... Pak se můžeme bavit dál.... Až se vrátíte z toho obchodu, dám vám další náměte na co se můžete při příští procházce podívat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wizard Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 (upraveno) Pane Huláne, z vašeho odkazu nevyplývá, že Pioneer končí s plazmou, ale končí s televizory obecně. Vyvracet vaše "argumety" se mi nechce. Asi jste si neporovnal oba typy televizorů vedle sebe, s rychlými změnami obrazu, pohybu, atd. Jinak byste nepsal takové bláboly. Plazma vyhrává v každém případě. Kromě mírně vyšší spotřeby.<br /><br />Jak jsem před chvilkou psal, Pionner končí s tv TOTÁLNĚ, už nikdy, zapomeňte. Co se týče rychlosti pohybu stále to omýlaného argumentu, končí tento nešvar s typem vysílání. Doporučuji zkouknout LCD na HD vysílání. Editace myslím typ vysílání v HD kvalitě ze satelitu. Upraveno 2. června 2009 uživatelem Wizard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wizard Odesláno 2. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2009 (upraveno) To je fajn, že telka za cca 50 se vyrovná nějaké za cca 25. &amp;lt;img src=&amp;quot;style_emoticons/default/wink.gif&amp;quot; style=&amp;quot;vertical-align:middle&amp;quot; emoid=&amp;quot;&amp;quot; border=&amp;quot;0&amp;quot; alt=&amp;quot;wink.gif&amp;quot;, ale to je jedno. Já moc dobře vím, že časem to bude jinak. Taky možná bude technologie, která obě současné strčí do kapsy. Jak říkám, za mě současně plasma. Je to vychytaná hotová technologie, u LCD pořád něco nového jakoby převratného, změny v podsvětlení (LED podle mě správně). Ale kromě LED LCD jsem neviděl žádnou, která by např. netrpěla nerovnoměrným podsvětlením. Jasně, máš ve všem pravdu, dokonce ne všechny LCD s LED podsvícením jsou dokonalé, například Samsung, který polí nemá moc, myslím že 16, není žádná sláva, Philips jich má 168. Samsung má sice ještě RGB, ale Philips je lepší, zaplaťpanbůh ;-). Upraveno 2. června 2009 uživatelem Wizard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se