Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Obnovovací frekvence je důležitá při hraní her, sport a sledování filmů s rychlými změnami obrazu. V takových případech hledejte mezi parametry obnovovací frekvenci od 100 Hz výše ? jedině pak nebude při pohybu obraz rozmazaný. Pozor jen na údaj CMR ? ten neznamená skutečnou obnovovací frekvenci, ale pouze dopočet snímků ze vstupní frekvence. Skutečnou obnovovací frekvenci se tak bohužel často dozvíme jen obtížně.

To sem nasel na webu, raději pohledej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, ale plácat v souvislosti s IPS LCD o víc než 50-60Hz může jen markeťák, který vůbec neví jak ten sopel uvnitř funguje - ať už je overdrive jakýkoliv. 

Že procesor interpoluje GOPy s třeba 1000Hz frekvencí je hezké, ale řeší to jen plynulost přechodů u prokládaných a nízkofrekvenčních zdrojů, ne "motion blur zadarmo".

PS: Hlavně prosím neargumentujte frekvencemi LCD pro "aktivní 3D brýle" - jestli "3D user experience" něco pohřbilo, tak tohle  -_-

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Sorry, ale plácat v souvislosti s IPS LCD o víc než 50-60Hz může jen markeťák, který vůbec neví jak ten sopel uvnitř funguje - ať už je overdrive jakýkoliv. 

Že procesor interpoluje GOPy s třeba 1000Hz frekvencí je hezké, ale řeší to jen plynulost přechodů u prokládaných a nízkofrekvenčních zdrojů, ne "motion blur zadarmo".

PS: Hlavně prosím neargumentujte frekvencemi LCD pro "aktivní 3D brýle" - jestli "3D user experience" něco pohřbilo, tak tohle  -_-

Tak jediny slovo, kterymu jsem tady rozumel je hned to prvni...

Odkaz ke komentáři

Jenom taková poznámka, když jsem vybíral TV (asi 3 roky zpět), tak jsem řešil strašnou hloupost s připojením sluchátek. Potřeboval jsem, aby při připojení sluchátek nedošlo k odpojení reproduktorů na TV. Tohle mi strašně zůžilo výběr. A druhá věc pozor na zpracování SD signálu, je tam obrovský rozdíl mezi jednotlivými značkami (na některých prodejnách mi odmítli pustit na TV SD signál, protože jim bylo jasné, že bych si TV nekoupil).

Odkaz ke komentáři

@první problém: Nějak nejsem schopen dát dohromady situaci, kdy bych chtěl mít do TV píchnutá sluchátka a zároveň potřeboval zvuk slyšet ještě z repro TV :) Jen pro zajímavost, o jakou situaci šlo?

@druhý problém: Můžeš napsat konkrétní značky/modely, u kterých Ti odmítli pustit SD signál?

Odkaz ke komentáři

sluchátka mám v TV pořád, nechci pokaždé odsouvat (natáčet) televizi kvůli připojení sluchátek, využití jdu vařit a zapnu digestoř, bez sluchátek bych neslyšel nic, ostatní mají svou hlasitost,....

je to asi tři roky, ale pamatuji si Samsung v Elektroworldu, tam do konce u nové řady odmítli pustit cokoliv kromě té jejich smyčky

Odkaz ke komentáři

Další případ může nastat když máš blbý přístup ke sluchátkovému konektoru a chceš si do něj dát prodloužení. TV automaticky přepne na sluchátka, ale ty je máš třeba v šuplíku a je tam připojená jen ta prodlužovačka. 

Já jsem to vyřešil elegantně druhou televizí v pracovně - jak manželka zapne digestoř nebo robolux, tak už se pakuju :D 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Díky, mrknu na to. Na druhou stranu mam několik let 65" LEDku s 50Hz a nijak negativně to na obraze nepociťuju.

Nakonec to dopadlo takto:

https://m.alza.cz/55-philips-55pus6561-d4093866.htm

Sehnal jsem jí tady (Písek) v elektru za výprodejovou cenu, připlatil pěti letou záruku a včera tátovi (jako překvápko) nainstaloval do obýváku. Prozatim nadšení a spokojenost. Vypadá hezky, obraz je jak břitva a mile mě překvapil ambient light, docela pěkná a efektní záležitost. Má to dvěstěpadesát novejch fíčur, takže má otec na pár dní o zábavu postaráno :)

post-37766-0-55482600-1472322946_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Mam Philips 49PUs7100 a neskutence me ten Android vytaci , zapnu telku a nejdrive google chromecast prestal pracovat asi 3x po sobe a pak jeste jedna hlaska ... pokazde tel ztmavne a ceka na potvrzeni OK ... Mam chut jim to v ramci 14 dnu otriskat o hlavu, ale asi to vyresim pres Apple TV a chytre funkce televize radeji nebudu vyuzivat... Nedelam si iluze ze ten android pojede nekde lepe a hlavne je neskutecne tenka jen 3,7 cm

Upraveno uživatelem jrov
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

kupil som Beelink GT1  :)

novu TV som dlho vyberal a skoncil som u SAMSUNG UE55J6272 aj ked povodne som mal v plane kupovat PHILIPS 55PFL6300, ktory vzdy ked som chcel objednat zazracne zdrazil o 200?(alternativa bola aj 48" verzia)

Upraveno uživatelem jovani
Odkaz ke komentáři

kupil som Beelink GT1  :)

novu TV som dlho vyberal a skoncil som u SAMSUNG UE55J6272 aj ked povodne som mal v plane kupovat PHILIPS 55PFL6300, ktory vzdy ked som chcel objednat zazracne zdrazil o 200?(alternativa bola aj 48" verzia)

No tak pak napiš jak jsi s ním spokojen.Tady to docela chválili:http://avmania.e15.cz/beelink-gt-1-android-4k-h265-za-nizkou-cenu-test

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...