Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Zdravim, shodou nahod nejspis prodam letitou hloupou plazmu a divam se na novou telku. Nasel jsem tuto https://www.mall.cz/led-televize-cena/philips-55pus616212?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cse&utm_campaign=EC&utm_content=led-televize-cena&utm_term=1035342 a chci se zeptat, jak jsou na tom TV Philips s kvalitou obrazu, system atd. Jinak bych sel do Samsungu, ktery je drazsi, ale parametry stejny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Vybíral jsem druhou tv domů a věděl a tušil že budu muset udělat velkej kompromis,ale fakt mě překvapilo že Led tv má ten obraz takovej,obdivuju všechny komu to nevadí.

Kdybych vybíral hlavní tv tak asi jediná volba je OLED,ale tam ty ceny zatím nic moc.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, já se zase rozhoduji mezi UHD Smart TV Samsung a Sony. 43''. Jaký je rozdíl ve fungování operačních systémů? Tzn. Linux a Tizen? Dražší Sony s Androidem nechci,chci se vejít do 15k.Panel má asi o fous lepší Sony.

jen jedna věc,pokud by si chtěl pouštět na tom filmy,seriály s titulky tak na Sony zapomeň

Odkaz ke komentáři

Vybíral jsem druhou tv domů a věděl a tušil že budu muset udělat velkej kompromis,ale fakt mě překvapilo že Led tv má ten obraz takovej,obdivuju všechny komu to nevadí.

Kdybych vybíral hlavní tv tak asi jediná volba je OLED,ale tam ty ceny zatím nic moc.

Jsem také ze začátku nebyl z obrazu zrovna nadšený, protože jsem přecházel z plazmy. Hlavně u filmu se zdál obraz hodně umělý, ale pak jsem na nějakém HiFi fóru natrefil na borce jak dle daného modelu TV naladit obraz, aby byl uživateli příjemný. A ono to fakt zabralo, nastavil jsem to pod položku uživatel, hezky všechny hodnoty zvlášť a řekl bych že je to ještě o kus lepší než ta původní plazma. Chce to jen pořádně dle profesionála seřídit a Panasonic co mám jde v pohodě :-)

Odkaz ke komentáři

Na ten OLED mozna trochu pozor. Tohle mi posilal kolega, kdyz vybiral televize a nakonec skoncil s QLED, protoze OLED se pomerne nehezky vypaluje.

https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

Odkaz ke komentáři

Jsem také ze začátku nebyl z obrazu zrovna nadšený, protože jsem přecházel z plazmy. Hlavně u filmu se zdál obraz hodně umělý, ale pak jsem na nějakém HiFi fóru natrefil na borce jak dle daného modelu TV naladit obraz, aby byl uživateli příjemný. A ono to fakt zabralo, nastavil jsem to pod položku uživatel, hezky všechny hodnoty zvlášť a řekl bych že je to ještě o kus lepší než ta původní plazma. Chce to jen pořádně dle profesionála seřídit a Panasonic co mám jde v pohodě :-)

To potvrzuju, koupil jsem 3D led panasonic viera a první dny mi u všeho obraz připadal jako z mexické telenovely. Pak jsem to zobrazení nastavil podle nějakýho fóra a dobrý.
Odkaz ke komentáři

Já mám plasmu Panáka jako hlavní tv na filmy a jinou už bohužel neseženu,hned bych ji bral do zásoby,takže pro mě jedině Oled až padnou ceny za nějakej rok.

Co se týče Led tv,fakt je jedno jaká značka to je,protože ten obraz je tak nefilmovej v jakémkoliv režimu.Zkoušl jsem tam levnější i modely za mnohem víc peněz,kdo nemá přímé srovnání asi si na to zvykne,ale i tak jsou herci jako kdybych je doma točil na kameru :lol2:

Odkaz ke komentáři

Na ten OLED mozna trochu pozor. Tohle mi posilal kolega, kdyz vybiral televize a nakonec skoncil s QLED, protoze OLED se pomerne nehezky vypaluje.

https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

uvidíme co další generace Oled přinese...myslím že tam bude stejnej progres jako když šla plasma do prodeje

Odkaz ke komentáři

Tohle jsem na led vyřešil ručním nastavením barev, ostrosti, kontrastu atd. Mám normální filmovej obraz.

Tak to buď jen rád,já se taky chystám si to zkusit nějak ručně doladit,ale jak říkám je to druhá tv tak to tolik neřeším :cheers:

Odkaz ke komentáři

Já mám plasmu Panáka jako hlavní tv na filmy a jinou už bohužel neseženu,hned bych ji bral do zásoby,takže pro mě jedině Oled až padnou ceny za nějakej rok.

Co se týče Led tv,fakt je jedno jaká značka to je,protože ten obraz je tak nefilmovej v jakémkoliv režimu.Zkoušl jsem tam levnější i modely za mnohem víc peněz,kdo nemá přímé srovnání asi si na to zvykne,ale i tak jsou herci jako kdybych je doma točil na kameru :lol2:

Já mám taky ještě plazmu, ale na LED už jsem si zvykl a je to dle mého lepší. Jak píšu, jde o dobré precizní nastavení každé položky a to v obchodě nedáš. Mají svoje přednastavení obrazu i zvuku a to není úplně ono. Stejně tak s Yamhou, jsou tam režimy Jazz, Rock, milion dalších, pak ke mě přišel borec kámoš na kafe, který tomu holduje, nastavil dle svého a tak to mám. Jeden uživatelský režim a žádné cvakání, zvuk bomba. Z filmama už si trochu hraju dle žánru a v kterém formátu je zvukově film....

Odkaz ke komentáři

Tak mě po téměř desíti letech pomalu dosluhuje LCDčko od Samsungu (LCD TV LE40A656), jelikož na televizi čučí hlavně děti a žena, na filmy zatím není čas, tak jsem se rozhodl šetřit a pořídil Sony Bravia KDL-49WE755.

Dobrý FullHD už skoro sehnat nejde, UHD moc nevyužiji, obzvláště při úhlopříčce 49´´. 

Mám takový pocit, že si, kromě Smart funkcí, přiliš nepolepším. Po dlouhý době se však těším na Ježíška ;)

Odkaz ke komentáři

Tak mě po téměř desíti letech pomalu dosluhuje LCDčko od Samsungu (LCD TV LE40A656), jelikož na televizi čučí hlavně děti a žena, na filmy zatím není čas, tak jsem se rozhodl šetřit a pořídil Sony Bravia KDL-49WE755.

Dobrý FullHD už skoro sehnat nejde, UHD moc nevyužiji, obzvláště při úhlopříčce 49´´. 

Mám takový pocit, že si, kromě Smart funkcí, přiliš nepolepším. Po dlouhý době se však těším na Ježíška ;)

no uvidíš,jen počítej s tím jak sem psal výše,titulky jsou u Sony problém

ale pokud si měl LCD tak obraz bude ok pro tebe

Odkaz ke komentáři

já mám vše daný na standart. Když dám zvuk to virtuálu a ještě na kino režim, tak mi hudba a zvuky řvou jako kráva a mluvený slovo není slyšet....Jako já bych to dal nahlas jako v kině, ale večer, když děti spí, tak to moc nejde...no 

zvuk neřeším,mám AV reciever, dokola repro,SW aktivní takže když tomu dám je to zážitek :lol2:

Odkaz ke komentáři

zvuk neřeším,mám AV reciever, dokola repro,SW aktivní takže když tomu dám je to zážitek :lol2:

Mám to řešeno stejně ;)

no uvidíš,jen počítej s tím jak sem psal výše,titulky jsou u Sony problém

ale pokud si měl LCD tak obraz bude ok pro tebe

Mám trochu obavy o podání černé barvy, ta Sonka má v podstatě IPS panel...no uvidíme
Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...