efreeti Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Odjinud:1)55palcu tv je pro FullHD obraz asi minimum, mensi tv uz se v podstate prestavaji nevyrabet. Ja se na 55 divam asi ze 2,5-3m metru a rikam si, ze klidne bych zvladl i vetsi 2)oled 55palcu zacina v akcnich cenach na ca 30tis. Konkurencni modely led (s podobnymi moznostmi smart, proccesingu obrazu atd) jsou jen o ca 5-7tis levnejsi, ale obraz(cerna,kontrast) maji proste o kus horsi. Oled asi v roce 2019 pujde cenove jeste lehce dolu, ale porad tam bude min 5tis rozdil oproti led dokud neprijde neco lepsiho nez oled, coz nebude urcite letos a ceny zas budou zacinat na na 100tis.Ja sem clovek co se snazi vzdy vybirat nej pomer cena/vykon a oled tv uz jsou v tom ranku, proto uz se pred Vanoci koupil.3)4k vs FullHD rozliseniNema smysl resit...nove tv uz jsou v podstate vzdy 4k. Realne vyuziti 4k je v CR dost omezene...rekl bych v podstate hlavne na herni konzole ps4 a xbox. Stahovat/streamovat 4k se mi osobne nechce. 4k filmy oficialni cestou radsi ani nekomentuju.4)Na scart a dvd zapomen. To uz jsou stejne mrtve technologie jako napr.prehravac kazet, prehravac cd, disketova mechanika atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Když to tady tak čtu, tak jen doufám, že moje 5-tiletá plazma ještě pár let vydrží.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
efreeti Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Tak jasne, posledni plazmy pred ukoncenim vyroby za dumpingove ceny byly super kauf. Jde to to co se prodava ted... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Ad "dumping" - třeba tohle stálo až do Vánoc 80, v Září byl k tomu cashback 10 litrů. Teď už je pod 50 (a ještě je k tomu přiloženej vozejk) - a pokud to bude jako vloni, tipuju že po prázdninách bude v doprodeji taky kolem/pod 30 - a za ty prachy už se dá nějaké to "vypalování" risknout. Jiná věc je že Samsung už se pomalu chystá na QD-OLED a do roka přijdou ve větších úhlopříčkách MicroLED - vedle kterých budou dnešní "prémiové" 55" W-OLED měňavky vypadat podobně smutně a neefektivně jako 10 let stará metrová plazmovka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Takze rada zni kazdej rok nova tv?Nerejpu, taky me ceka vyber, bude to 65 a vic nevim. Snad jen to, ze bych chtel, aby to bylo max do 25k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 (upraveno) Neni tech 65? na bezny obyvak moc?Ted mam 102 cm telku a koukame na ni asi tak ze 3 metru. Chtel bych vetsi, ale rikal jsem si, ze tak 140 cm (55?) bude akorat. To na tu telku koukate z tak velke dalky, ze uzijete treba tu 65? Upraveno 8. ledna 2019 uživatelem FraK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Chtel jsem napsat 55, diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Upřímně, při použití skutečných 4k zdrojů by na "běžné obývákové" 3 metry byla málo i 2-metrová úhlopříčka. A je jen otázkou času, kdy omezením bude jen velikost zdi na kterou chcete dostat obraz (sám mám telku u zdi mezi dvěma okny, které bych s víc než 65" neotevřel), ne společenská setrvačnost daná tím že Jste v dětství sjížděli večerníčka na 55cm baňce. Měnit telky (mobily, auta, hodinky?) rok co rok jen abyste měli doma poslední módní výkřiky JE samozřejmě pozérství a ekonomický nesmysl - u televizí navíc tuplovaný faktem že než se na příslušné technologie objeví obsah (vzpomínáte na reklamní hype kolem prvních DVD, 16:9, plastových repráčků vydávaných za "domácí kino", HD, BluRay, 3D, 4k, HDR, Dolby ATMOS?), bývají kdysi "špičkové modely podporující nejnovější technologie" pár sezón za zenitem - no a teprv v tomto okamžiku (tj. v doprodejích) má smysl uvažovat o "upgradu" nejstaršího kousku v domácnosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
efreeti Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Radek124: Microled a další nové technologie je přesně to, na co nemá smysl letos ani pristi rok čekat. Az to prijde, ceny zase začnou na 100tis a nez to slevni a vychytaji mouchy tak to bude trvat roky. Qd-oled ma byt stejne dobre jako oled, ale to nam samsung uz tvrdil u qled a byl to je podelany marketing. Vcera sem zaznamenal ze vyrobci chteji zacit tlacit 8k rozliseni...dekuju pekne, nase televizni stanice nejsou schopne dnes vysilat ani v neoklestenem fullhd. Zdroje ve 4k jsou stale jeste okrajova zalezitost. Proste ja sem si to zhodnotil tak, ze v nasledujich 5letech neocekavam zadne nove, prelomove a cenove dostupne technologie, takze s nakupem tv nema smysl vahat. Predchozi lcd sem snasel skoro 10let a myslim ze oled mi vydrzi hrat minimalne 5 a pak se uvidi co a jak. Ale to uz se mozna dostane ke slovu virtualni realita a resit uhlopricku bude zbytecne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Scart holt oželím (vhs půjde na půdu a dvd má i hdmi); žádná velká ztráta. 4k se tedy asi nezbavím, v nabídce je už jen pár výprodejových fullHD, ceny ale víceméně jako za 4K, s tím taky tedy není v zásadě dilema. Velikost zrovna studuju, rodiče přítelkyně si na podzim koupili 55ku a přišlo mi to jako strašná kráva a to mají obývák 2x větší. Zatím to vidím to na 50-55?? max. LED vs. OLED, koukám, že LEDky začínají na cca 12000 Kč, OLED na 35000 Kč (ceny Alza), což mi přijde jako velký rozdíl, takže myslím, že si vystačím s LED. No, a teď jdu řešit, co by ta telka měla umět? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 QLED Samsung 55" za 25k https://www.datart.cz/Samsung-QE55Q6F.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Qled je zase co? Jinak pro me tahle bohuzel nelze; must have je u me stereo analog vystup, aspon sluchatovy, jelikoz chci zvuk dat do veze. Krome toho disponuje samsung smart remote, coz je typ dalkace, se kterym jsem se fakt neszil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 https://diit.cz/clanek/qled-neni-oled https://www.samsung.com/cz/tvs/pruvodce/qled-vs-oled/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Já jsem včera koupil 50" od philipse -7303 . Moc jsem chtěl ambilight. Tak uvidím. V neděli to budu dávat kam to patří, tak snad nebudu naštvaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Mám tu samou od září, nebudeš litovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Ambilight mě taky zaujal, bohužel na prodejně se ten efekt moc nepozná, tak dej vědět, jaký je to v reálu doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Měl jsem to, bylo to dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 A má to jen Philips? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 (upraveno) Měl jsem Philips devítkovou řadu a byl to famózní televizor. Obraz úžasný. Ale po asi 5 letech odešel. Pak tu divizi prodal Philips Číňanům, tak jsem změnil stáj. Upraveno 9. ledna 2019 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Ad Ambilight: Než se vyděsíte co jste si to domů dovlekli za diskotékU, nezapomeňte si v nastavení televize dohledat "umístění"a nastavit "U ZDI" (a i pak to dle potřeby umravnit) - jinak tam budete mít "výlohový" výkon, aby to zářilo jako v hale obchoďáku. U modelů s lepším zvukem (Triple Ring nebo B&W) pak má tatáž volba zásadní vliv i na naladění surroundu a basů (u výchozího "v prostoru" nejde kvůli echu od zdi rozumět dialogům). A taky přeju pevné nervy u EPG - prostě zasraná mrdka Android, jedno kolik to má jader, "cache" je pro ty indy co jim to bastlí asi sprosté slovo Co se výrobců týče, Ambilight přímo na telce dodává u vyšších modelů výhradně Philips - a výhoda je že díky "surround světlu" v místnosti Vás absolutně nemusí trápit nedokonalá černá u LCD/QLED. U OLED modelů nastává "designový problém" v tom, že se číňan tolik snažil zdůraznit tenkost panelu, že LED pásek svítící nahoru musel nabouchat až dolů na kastl s elektronikou, takže ty pak spíš než na zeď svítí na strop a u menších modelů už to není úplně ono. U ostatních Android/Smart TV je to řešitelné aplikací pro Philips HUE, ale v tom případě utratíte ranec za bridge+světýlka a stejně to (kvůli odezvě a stranovému omezení) nikdy nebude ono. Jinak o doplňková barevná HUE světla (ideálně svítící do stropu jako ENSIS) jde Ambilight rozšířit i u TV Philips - ale ve finále ta sranda opět atakuje cenu celé telky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se