Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Může pomoci?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 439
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Omyl hoši laugh.gif

Spartak z ověřovací, osmdesáti nebo dvousetkusové série nemá číslo, nemá K25 ani nic jiného pod setrvačkou, a nemá ani znak Chronotechny zevnitř dýnka. Takže budu mít za pár peněz dvojčata.

Děkuju notworthy.gif

Toljo, i spartaky z ověřovací série bez označení typu strojku pod setrvačkou měly vyraženy výrobní číslo strojku pod můstkem setrvačky. Z historických důvodů by to bylo velmi zajímavé, pokud by jsi ho sem dal.

Jinak tento typ číselníku už byl i ve vlákně "varianty původních spartaků", které jsem kdysi založil, stejný číselník s jinými ručkami v uvedeném vláknu zde http://forum.chronom...post__p__402351

Odkaz ke komentáři

Toljo, i spartaky z ověřovací série bez označení typu strojku pod setrvačkou měly vyraženy výrobní číslo strojku pod můstkem setrvačky. Z historických důvodů by to bylo velmi zajímavé, pokud by jsi ho sem dal.

Jinak tento typ číselníku už byl i ve vlákně "varianty původních spartaků", které jsem kdysi založil, stejný číselník s jinými ručkami v uvedeném vláknu zde http://forum.chronom...post__p__402351

No, to bych taky myslel- kdysi jsem slíbil že se do toho svého neznačeného strojku podívám, ale ještě jsem se k tomu nedostal- nechám to až na hodináře..

Odkaz ke komentáři

Pro referenci by mě zajímalo, z jakého díla (název, autor, rok vydání) je to naskenováno? Prosím.

Tady.

Odkaz ke komentáři

Domnívám se, že když začala být číslována dýnka a ražen znak chronotechy, zároveň se začalo razit na strojky označení K25.

Výrobní čísla strojků se pohybovala cca okolo čísla 3000.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Zdravím, našel jsem po dědovi tyto hodinky a zajímalo by mě, jestli to jsou ty o kterých si tady tak krásně píšete a jakou by mohly mít hodnotu? Děkuji předem všem nadšencům za odpověď. Na zadní straně je vyraženo číslo 2870

Základ na nich bude, ale ručky už jsou mimo a bez fota stroje se dá hádat jen původní pouzdro a ciferník, obojí v jetém stavu. K hodnotě Ti tady lidi asi moc nenapíšou. Chceš je prodat? Tak je dej na Aukro nebo je nabídni někomu ze členů. Nechceš je prodat? Tak si to tu pročti a odpovědi najdeš.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Trošku vyčpělé vlákno, ale myslím, že srovnání historie a stávající produkce je zajímavé.

Původní Spartak, tento model je významný několika skutečnostmi:

1.Je to druhý vyrobený kus, napsáno na dýnky, nešlo mi to nafotit

2.Původně byl pozlacený, nyní zlacení zcela odstraněno pískováním

3.Datum výroby napsáno na dýnku - 1954

Zdroj těchto informací není nikdo jiný než Accutron (děkuji za super popovídání a trpělivost)

No a nové Spartaky. Věkový odstup si spočítejte sami.

Odkaz ke komentáři

Trošku vyčpělé vlákno, ale myslím, že srovnání historie a stávající produkce je zajímavé.

Původní Spartak, tento model je významný několika skutečnostmi:

1.Je to druhý vyrobený kus, napsáno na dýnky, nešlo mi to nafotit

2.Původně byl pozlacený, nyní zlacení zcela odstraněno pískováním

3.Datum výroby napsáno na dýnku - 1954

Zdroj těchto informací není nikdo jiný než Accutron (děkuji za super popovídání a trpělivost)

attachicon.gifDSCN3171.JPG

attachicon.gifDSCN3173.JPG

No a nové Spartaky. Věkový odstup si spočítejte sami.

attachicon.gifDSCN3084.JPG

Vidím, že jsi zažil krásné chvíle v dobré společnosti!!!   :rolleyes:

Gratulace!!!

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Zdravím všechny!

Chci se zeptat chytrých hlav - o Spartacích se zase tolik neví. Bylo jich vyrobeno asi 1500 kusů; vyráběly se od roku 1954 atd. Mám (při trochu štěstí dvoje) Nevíte někdo, zda ručky byly šípovité (mají je některé Primky po Spartacích), nebo spíše širšího tvaru? A nebo byly "oficiální" oboje verze? Dále Spartaky měly uvnitř strojku číslo strojku, nebo přímo kalibr (např 25)? Protože se objevují spekulace, že první Spartaky neměly vyobrazený kalibr, ale číslo strojku.

Díky za každou odpověď :-)

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny!

Chci se zeptat chytrých hlav - o Spartacích se zase tolik neví. Bylo jich vyrobeno asi 1500 kusů; vyráběly se od roku 1954 atd. Mám (při trochu štěstí dvoje) Nevíte někdo, zda ručky byly šípovité (mají je některé Primky po Spartacích), nebo spíše širšího tvaru? A nebo byly "oficiální" oboje verze? Dále Spartaky měly uvnitř strojku číslo strojku, nebo přímo kalibr (např 25)? Protože se objevují spekulace, že první Spartaky neměly vyobrazený kalibr, ale číslo strojku.

Díky za každou odpověď :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...