Nodus Odesláno 29. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2012 Může pomoci? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 29. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2012 Může pomoci?Pro referenci by mě zajímalo, z jakého díla (název, autor, rok vydání) je to naskenováno? Prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 29. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2012 Omyl hoši Spartak z ověřovací, osmdesáti nebo dvousetkusové série nemá číslo, nemá K25 ani nic jiného pod setrvačkou, a nemá ani znak Chronotechny zevnitř dýnka. Takže budu mít za pár peněz dvojčata.Děkuju Toljo, i spartaky z ověřovací série bez označení typu strojku pod setrvačkou měly vyraženy výrobní číslo strojku pod můstkem setrvačky. Z historických důvodů by to bylo velmi zajímavé, pokud by jsi ho sem dal. Jinak tento typ číselníku už byl i ve vlákně "varianty původních spartaků", které jsem kdysi založil, stejný číselník s jinými ručkami v uvedeném vláknu zde http://forum.chronom...post__p__402351 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 29. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2012 Toljo, i spartaky z ověřovací série bez označení typu strojku pod setrvačkou měly vyraženy výrobní číslo strojku pod můstkem setrvačky. Z historických důvodů by to bylo velmi zajímavé, pokud by jsi ho sem dal. Jinak tento typ číselníku už byl i ve vlákně "varianty původních spartaků", které jsem kdysi založil, stejný číselník s jinými ručkami v uvedeném vláknu zde http://forum.chronom...post__p__402351No, to bych taky myslel- kdysi jsem slíbil že se do toho svého neznačeného strojku podívám, ale ještě jsem se k tomu nedostal- nechám to až na hodináře.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2012 Pro referenci by mě zajímalo, z jakého díla (název, autor, rok vydání) je to naskenováno? Prosím. Tady. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2012 A tady ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2012 Domnívám se, že když začala být číslována dýnka a ražen znak chronotechy, zároveň se začalo razit na strojky označení K25. Výrobní čísla strojků se pohybovala cca okolo čísla 3000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TAdyas Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2013 Zdravím, našel jsem po dědovi tyto hodinky a zajímalo by mě, jestli to jsou ty o kterých si tady tak krásně píšete a jakou by mohly mít hodnotu? Děkuji předem všem nadšencům za odpověď. Na zadní straně je vyraženo číslo 2870 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2013 Zdravím, našel jsem po dědovi tyto hodinky a zajímalo by mě, jestli to jsou ty o kterých si tady tak krásně píšete a jakou by mohly mít hodnotu? Děkuji předem všem nadšencům za odpověď. Na zadní straně je vyraženo číslo 2870Základ na nich bude, ale ručky už jsou mimo a bez fota stroje se dá hádat jen původní pouzdro a ciferník, obojí v jetém stavu. K hodnotě Ti tady lidi asi moc nenapíšou. Chceš je prodat? Tak je dej na Aukro nebo je nabídni někomu ze členů. Nechceš je prodat? Tak si to tu pročti a odpovědi najdeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 21. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2013 Trošku vyčpělé vlákno, ale myslím, že srovnání historie a stávající produkce je zajímavé. Původní Spartak, tento model je významný několika skutečnostmi:1.Je to druhý vyrobený kus, napsáno na dýnky, nešlo mi to nafotit2.Původně byl pozlacený, nyní zlacení zcela odstraněno pískováním3.Datum výroby napsáno na dýnku - 1954 Zdroj těchto informací není nikdo jiný než Accutron (děkuji za super popovídání a trpělivost) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. No a nové Spartaky. Věkový odstup si spočítejte sami. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 21. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2013 Pozlacený Spartaky to sou vjecy, mrkef v zymně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 21. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2013 Kdy se objeví na Aukru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 21. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2013 (upraveno) Teď koukám, co jsem napsal. Samozřejmě až teď to mosazné pouzdro vypadá jako pozlacené. Nějak mám toho zlata plnou hlavu. Asi z těch Serynových hodinek. Upraveno 21. září 2013 uživatelem PetrM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 21. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2013 Hezké fotky, díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2013 Trošku vyčpělé vlákno, ale myslím, že srovnání historie a stávající produkce je zajímavé. Původní Spartak, tento model je významný několika skutečnostmi:1.Je to druhý vyrobený kus, napsáno na dýnky, nešlo mi to nafotit2.Původně byl pozlacený, nyní zlacení zcela odstraněno pískováním3.Datum výroby napsáno na dýnku - 1954 Zdroj těchto informací není nikdo jiný než Accutron (děkuji za super popovídání a trpělivost) DSCN3171.JPG DSCN3173.JPG No a nové Spartaky. Věkový odstup si spočítejte sami. DSCN3084.JPGVidím, že jsi zažil krásné chvíle v dobré společnosti!!! Gratulace!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spider První Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2013 Zdravím všechny!Chci se zeptat chytrých hlav - o Spartacích se zase tolik neví. Bylo jich vyrobeno asi 1500 kusů; vyráběly se od roku 1954 atd. Mám (při trochu štěstí dvoje) Nevíte někdo, zda ručky byly šípovité (mají je některé Primky po Spartacích), nebo spíše širšího tvaru? A nebo byly "oficiální" oboje verze? Dále Spartaky měly uvnitř strojku číslo strojku, nebo přímo kalibr (např 25)? Protože se objevují spekulace, že první Spartaky neměly vyobrazený kalibr, ale číslo strojku.Díky za každou odpověď :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 13. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 Kdy se objeví na Aukru?Nikdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 13. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 Ten posun datumovky do středu je fakt moc... :-( nové Spartaky. Věkový odstup si spočítejte sami. DSCN3084.JPG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 13. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 Ten posun datumovky do středu je fakt moc... :-( Zrovna na to koukam,skoda,jinak opravdu moc hezky hodinky,ale ta datumka je zlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spider První Odesláno 13. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 Zdravím všechny!Chci se zeptat chytrých hlav - o Spartacích se zase tolik neví. Bylo jich vyrobeno asi 1500 kusů; vyráběly se od roku 1954 atd. Mám (při trochu štěstí dvoje) Nevíte někdo, zda ručky byly šípovité (mají je některé Primky po Spartacích), nebo spíše širšího tvaru? A nebo byly "oficiální" oboje verze? Dále Spartaky měly uvnitř strojku číslo strojku, nebo přímo kalibr (např 25)? Protože se objevují spekulace, že první Spartaky neměly vyobrazený kalibr, ale číslo strojku.Díky za každou odpověď :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se