chaver Odesláno 1. října 2007 Nahlásit Odesláno 1. října 2007 tiktaktiktak napsal: Jeje, skoda, mel jsi napsat, udelali bychom dvojitou objednavku a o postovny se podelili, zase by to vyslo trosku levnejs Čekal jsem, jestli se někdo ozve, a bohužel nic. Ty ses objevil, až když už byla záslika na cestě. Holt zbrklost. Ale třeba se ještě někdo najde, držím palce.
tiktaktiktak Odesláno 1. října 2007 Nahlásit Odesláno 1. října 2007 chaver napsal: Čekal jsem, jestli se někdo ozve, a bohužel nic. Ty ses objevil, až když už byla záslika na cestě. Holt zbrklost. Ale třeba se ještě někdo najde, držím palce. Jasne, chapu, tak alespon prosim otestuj poradne delku sviceni pri nejakem slabouckem par mikronovem nateru, abych si pak nenadaval, ze si to taky objednam
hciq Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Tak mi došel dnes pytel modrýho práškovýho luminoforu. První pocity, svítí to jak prase. Obecně důležitá věc, čím větší složka UV ve světle, tím je excitace kratší. Takže sluneční světlo nebo UV lampa udělá u tohoto matroše 5-7 min. excitaci. Normální wolframová žárovka zvýší excitaci na cca 20 min. Ještě prodejce ReadySetGlo
safi Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 tiktaktiktak napsal: Mam zajem objednat na testy Noctiluminu, ale diky prisernymu postovnymu by byla mozna dobra objednavka nejak hromadne, pak by to vyslo rozumneji... Mám na cestě ručičky na Unitas s tímto materiálem, tak uvidíme jaké budou testy.
tiktaktiktak Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 ¨safi napsal: Mám na cestě ručičky na Unitas s tímto materiálem, tak uvidíme jaké budou testy. Ja uz mam modrou verzi docela dlouho v supliku, ale stale jsem se nedostal ani k hodinkam, na kterych bych to vyzkousel a ani k casu na to Nicmene par zkusebnich nateru jsem uz vytvoril na jiny material, svitivost je relativne slaba (proti treba Superluminove), ale naopak vydrz je vyborna, vrstva nanesena na plosku cca. 5x5mm pri nasviceni dennim svetlem (nekolik hodin) pak vydrzi radove ve stejne intenzite minimalne 2 hodiny, pak to postupne a pozvolna klesa, nicmene v naproste tme je svitivost patrna jeste minimalne 5-6 hodin, takze na indexy ci rucicky to bude asi nejdele svitici luminofor (samozrejme mimo bazi tritia a podobnych "samosviticich"aktivnich prvku. Trosku problem je, ze jak jsem to zkousel pri ruzne hustote respektive pomeru prasku a stabilizatoru, tak aby to poradne a dlouho svitilo, musi byt pomer pigmentoveho prasku takovy, ze je barva pak dost husta, takze idealni pouziti je na nejake "diversky" co maji siroke rucky a indexy, "patlat" to na neco subtilniho v domacich podminkach by se asi nedalo.
Quasar007 Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 pokud by někdo objednával z NoctiLumina, tak bych se také rád přidal. budu se snažit monitorovat toto vlákno a uvidíme
koblih69 Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 Až nebudu línej vyzkouším tohle: http://www.aukro.cz/item431078879_svitici_..._barev_atd.html
Quasar007 Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 to k69: to nevypadá špatně, jsem zvědav jaké budou zkušenosti
Stepino Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 taky se pridavam do seznamu pripadnych zajemcu na podileni se na postovnem. kdo uz to ma, mohl by nam prozradit jak velke baleni to je? ja bych urcite nepotreboval cele, tak s nekym napul. S.
Stepino Odesláno 11. března 2009 Nahlásit Odesláno 11. března 2009 objednal jste nekdo noctiluminova??? mate to nekdo na vyzkouseni? pripadne to zkusim koupit pokud se nikdo neozve tak mi napiste kdo se semnou pripadne podeli na doprave. Stepan
kejklik Odesláno 13. března 2009 Nahlásit Odesláno 13. března 2009 Další možnost pro testovače: In the quest for the brightest lume, and longest glow time, we had a custom pigment made for us for our 2009 LUM-TEC models. This is the brightest lume we have, and glows for over 24 hours! The grain size is 15-20um, so it applies silky smooth like C3. This is equal in color (slightly more white when dried), grain size, brightness, and application ease to Tritec grade A C3, and it has a longer afterglow effect. This is brighter glowing than standard Tritec C3. Since we had this custom made for us, we had to buy several thousand grams. (we have about a 6 year supply). So i will be offering it to the public as we have alot of extra. This product is made in USA. 2 grams of LUM-TEC GX pigment is $48 (one gram of grade A tritec C3 is now 49 CHF to compare). 5 grams is $100 10 grams is $160 20 grams is $250 Shipping $5 in USA, $12 worldwide. please email info@lum-tec.com to order. paypal and credit cards accepted. http://www.watchandclockforum.com/viewtopi...f=95&t=4129
Vit Odesláno 13. března 2009 Nahlásit Odesláno 13. března 2009 Jirko, jak je to vlastně s luminiscenční barvou u LUM TECHu? Používají stelnou barvu jako ostaní výrobci hodinek, pouze dávalí "tlustší" vrstvu? Nebo mají nějakou svoji barvu?
kejklik Odesláno 14. března 2009 Nahlásit Odesláno 14. března 2009 Vit napsal: Jirko, jak je to vlastně s luminiscenční barvou u LUM TECHu? Používají stelnou barvu jako ostaní výrobci hodinek, pouze dávalí "tlustší" vrstvu? Nebo mají nějakou svoji barvu? Z Chrisova textu rozumím, že aplikace a fyz. vlastnosti jsou jako u C3, ale svítivost je někde jinde. Vyrobeno v USA pro něj a protože má velké zásoby, pouští přes svoje forum něco do světa.
kejklik Odesláno 17. března 2009 Nahlásit Odesláno 17. března 2009 Možnost přímého nákupu nové MDV lumi barvy: http://www.wiegandwatches.com/
Biges Odesláno 20. července 2009 Nahlásit Odesláno 20. července 2009 Zdravím! Má už někdo konkrétní zkušenosti s NoctiLumina/NoctiStar a použitím k renovaci na starší číselníky Prim Sport II? Jaký význam má vlastně hodnota velikosti pigmentových částic? Udává zrnitost barvy? Díky
Biges Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Tak už mi přišel balíček Musím říci, že ten člověk je velmi ochotný, z takových obchodníků by se mnozí čeští mohli učit :-/ Objednal jsem si ultra-fine modrou (B8UF) a zelenou (G8UF), pak NoctiStar a ještě jednu oranžovou (OY3F). NoctiStar kupodivu nesvítí tak dobře jako modrá a zelená a oranžová svítí dost málo. Na druhou stranu mi prodejce přidal ještě dvě lahvičky - G7 a B5, aneb tomu se říká servis Možná toho má mnoho, možná jen ví, co je to spokojený zákazník. G7 a B5 mají dost velké krystaly a svítí bezkonkurenčně nejlépe, slabě skutečně i po 24 hodinách, a to jen po nasvícení obyčejnou žárovkou! Ale co jsem četl, jsou jejich krystaly na barvení příliš velké. Zatím jsem se ještě neodvažoval začít začít s barvením, ještě sháním nějaké pomůcky, ale už se na to těším
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se