Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Shodou různých okolností se přihodilo, že jsem si dopřál nové Primky. Pro informaci a rozptýlení posílám jejich stručný popis a pár fotografií. Jako základ jsem zvolil model Linea 36 (průměr pouzdra 36 mm), který jsem z přední strany pojal takto:

1. číselník je stříbřitý se zlacenými plastickými hodinovými indexy a tištěnými minutovými indexy,
  2. čas ukazují zlacené a podélně lomené šípové ručky,
  3. datový věnec není bílý, ale je ve stříbřité barvě číselníku,
  4. datumovka má zkosené hrany.

Uvnitř tiká můj oblíbený manuální kalibr 94, a to ve zlacené variantě s leštěnými šroubky a lvíčkem na můstku. Řemínek je hnědý pštros.

Případné kritické poznámky k designu směřujte na mou hlavu, protože jsem si vzhled hodinek ladil podle svého. Celý proces návrhu všech detailů jsem si náležitě užíval a hodinky v klidu a beze spěchu dozrály do jednoduché podoby, kterou vidíte na přiložených snímcích. Číselník jsem si vybral z několika variant, které mi v Eltonu připravili na základě mých obecných požadavků. Nápisy na číselníku a jejich umístění jsou podle mého přání.

Číselník s jednoduchými plastickými indexy:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Hodinky na zápěstí s obvodem 17.5 cm:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Bok pouzdra Linea 36 (sklo je mírně konkávní a plynule navazuje na linii horní obruče):

Detail části dýnka a můstku:

Odesláno

Gratuluji ke krásným primkám.Jsou opravdu sqěle vymyšlený.Dost mě připomínají jedny co nosil můj otec a to kal 57 s jednoduchým bílým cifrem ,červenou datumkou , rovnými hodinovými zlacenými indexy a zlacenými ručkami stejného tvaru jak jsou použity v tvém případě.Opravdu závidím a přeji ti je.

Odesláno

Sakra chlape, vzdyt to uz jsou minimalne treti oblekovky se svetlym cifenikem. Eleganty, GS a ted tyhle. Co takhle nejake cerne potapky 50mm? Neeeeee, delam si legraci, gratuluju k peknym, elegantnim hodinkam. Jeden dotaz - co znamena ten napis na dynku?

Odesláno

Díky za všechny kladné reakce. Mimochodem, při navrhování těchto hodinek jsem poznal své designérské a výtvarné limity :-) Navrhnout sám celé originální hodinky a správně zvolit proporce všech prvků bych neuměl.

filo-boxer: Já mám velké robustní černé sportovní hodinky, a to přímo Prim Igen 38 mm :-) Viz zde a zde. Řecký nápis lze přeložit jako "ničeho příliš". Podle Platóna byl umístěn na Apollónově chrámu v Delfách.

Odesláno

Krásné oblekovky, já bych ještě pro lepší čitelnost zvýraznil hodinové indexy na šestce a devídce. Jak jsi spokojený s novým kalibrem na ruční nátah co do přesnosti?

Odesláno

filo-boxer: Já mám velké robustní černé sportovní hodinky, a to přímo Prim Igen 38 mm :-) Viz zde a zde. Řecký nápis lze přeložit jako "ničeho příliš". Podle Platóna byl umístěn na Apollónově chrámu v Delfách.

Pravda, na to jsem zapomnel. Diky za prelozeni.
Odesláno

Krásné oblekovky, já bych ještě pro lepší čitelnost zvýraznil hodinové indexy na šestce a devídce. Jak jsi spokojený s novým kalibrem na ruční nátah co do přesnosti?

Nad zvýrazněním hlavních indexů jsem také přemýšlel, ale pak jsem se k tomuto řešení nepřiklonil. Kolik lidí, tolik možných řešení :-)

Přesnost těchto hodinek jsem ještě netestoval. Moje Igeny dělají týdně zhruba +/- 5 s, přičemž některé dny udělají odchylku třeba 0 s a jiné dny poskočí až o +/- 5 s, ale dlouhodobě se to srovnává. Toto kolísání přičítám tomu, že je nosím na sport a fyzickou práci a nijak je nešetřím. U Elegantů se stejným kalibrem pozoruji při nošení na ruce denní odchylku kolem +4 s a v klidu číselníkem nahoru kolem +12 s, přičemž denní hodnoty také trochu kolísají. Inu, jsou to jednoduché robustní strojky a k chronometru je dlouhá cesta. Nicméně právě ta jednoduchost a odolnost se mi na nich líbí.

Odesláno

Líbí se mi velmi,jen škoda,že ty indexy nejsou plastické např,s frézováním /drážka/ jako tyto kal.57

Mít ty plastické indexy shora frézované by bylo zajímavé a z hlediska realizovatelnosti bych v tom nečekal problém. Muselo by se to ovšem navrhnout tak, aby to nebyla prostá kopie minulosti. Stejně jako s indexy je možné si pohrát s tvarem ruček, s orámováním datumovky, s barvami, s pokovením části číselníku atd. Kdyby vznikal návrh takové limitky, tak by příslušné vlákno bylo nepochybně hodně živé :-)

Odesláno

To by bylo nepochybně velmi živé vlákno :smile_anim: Neměnil bych na nich nic,jen bych oživil ty indexy.Jinak jsou prudce elegantní.Jsem si říkal,že jsi tu dlouho nebyl vidět a teď taková pecka,gratuluju. :smile_anim:

Odesláno

Pěkný úpravy, na kolik vlatně nový cifr a ručky vyjdou? Kdysi jsem chtěl upravit Orlíky II, ale buď bych musel zaplatit hodně peněz a nebo sehnat další 4 kupce, kteří by koupili stejné hodinky.

Odesláno

No to jsou přesně ty hodinky co měl táta kdysi. Moc se mě vždy líbily. Jen teď tak koukám, že on měl červenej datum. Byl to snad nějakej bastl? Jo a taky naklapávací dýnko. Koupil je někdy v roce 65+/-

Odesláno (upraveno)

......

Hodinky na zápěstí s obvodem 17.5 cm:

post-11943-055573800%201358595981.jpg

....

Koukám, že máme stejnou košili:

post-1538-065933500%201353949651.jpg

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

Pěkný úpravy, na kolik vlatně nový cifr a ručky vyjdou? Kdysi jsem chtěl upravit Orlíky II, ale buď bych musel zaplatit hodně peněz a nebo sehnat další 4 kupce, kteří by koupili stejné hodinky.

Za ručky nic, protože to je existující typ. Za individuální reliéfní číselník zhruba 7 tis. včetně DPH.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...