tyfo Odesláno 21. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2020 Jo jo Lagavulin 16 ten mi nikdy dlouho nevydrzi, ze by stesti zacatecnika (nebo ze by dobry vliv zdejsiho vlakna). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 22. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2020 No a já z nějakých iracionálních důvodů začal irskou, držel se u ní, pak jednou zkusil uigeadail a od té doby to mám ... no je to dobré, ale uigeadail je prostě ňamka (všechno z islay je ňam) - a musím říct, že pro mě byla connemara peated (lhostejno jaká edice) prostě slepá ulička (tak varuji ostatní, kteří šli dle mapy také na sever - v rámci ochrany jejich investic) No a teď tu mám akorát glenfarclas 105 cask strength a taky ňamka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 18. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2020 Tak ona je Connemara pocitově asi tak nejblíže nakouřené Longrow z produkce palírny Springbank, což je - jak zde zajisté všichni dobře víte - úplně jiný typ kouře než Islay. I ta tolikrát doporučovaná Ledaig spoustě lidí dost možná tolik chutná minimálně zčásti i proto, že ten nakouřený slad berou ze sladovny Port Ellen z Islay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 18. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2020 Až teď jsem si ke svému nemalému pobavení uvědomil, že vlastně aktuálně popíjím tématicky k předchozímu příspěvku aneb Kouzlo nechtěného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adamwait4it Odesláno 21. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2020 Tahle karanténa je teda dost vyčerpávající pro domácí bar.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 29. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2020 Vyzkoušené kořalky. Odesláno z mého SM-J510FN pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 10. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2020 Návrat k oblíbeným kouskům... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 Se dívám, že to tu úplně umřelo. Takže sdílím přírůstky z poslední doby, které mi udělaly radost. Co tam máte vy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 1992 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 eskimak: Nádhera. Kruciální otázka: Na pití, nebo na investici? Z toho, co jsem zatím od Macallan měl, mám takové rozporuplné pocity. Moc mě to nepřesvědčilo - spíše zklamání. Tuhle starou věc bych tudíž moc rád ochutnal. I přesto jsem si nicméně nedávno pořídil nezávislé plnění od Gordon & MacPhail, kterému dal Ralfy docela dobré hodnocení. Moje první flaška Macallan vůbec. Jsem vážně zvědavý na dojmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 před 21 minutami, LukeD napsal: eskimak: Nádhera. Kruciální otázka: Na pití, nebo na investici? Z toho, co jsem zatím od Macallan měl, mám takové rozporuplné pocity. Moc mě to nepřesvědčilo - spíše zklamání. Tuhle starou věc bych tudíž moc rád ochutnal. I přesto jsem si nicméně nedávno pořídil nezávislé plnění od Gordon & MacPhail, kterému dal Ralfy docela dobré hodnocení. Moje první flaška Macallan vůbec. Jsem vážně zvědavý na dojmy. Uprimne, sam este neviem. U Macallan je to casto takato dilema . Dostala sa ku mne neuveritelnou cestou, budem to zvazovat. Pravda je ze flase za 700e vacsinou nepijem, druha vec je ze specialna prilezitost ma moze od tohto zvyku odklonit... . S Macallanmi mam viacero stretnuti, top bol 18yo 1978, to bolo priam neuveritelne, este 2h som tu chut citil na podnebi. Mam vyskusane vacsinu modernej produkcie, a nemozem povedat ze by to bol pruser ako sa casto zmienuje. Urcite je tam odklon od historie. Ale aj tak je to vynimocna whisky, ale za 2-3 nasobnu cenu oproti inym porovnatelnym whisky. Co je casto ta dilema. Od Gordon MacPhail som pil (snad sa nemylim, bolo to davno) 13yo Macallana a od Signatory velmi slusnu 19yo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 No, vždyť to je právě ono. Poměr cena/výkon mi u Mac Allan hrubě neštymuje. Podobná situace jako u japonských whisky. Za cenu jedné flašky můžeš mít minimálně 2 jiné kvalitní skotské. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 A tu neuvěřitelnou cestu flašky Macallan k tobě nám nepopíšeš? Nenech se prosit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 Tak tento tyden konecne dorazily nove prirustky, uz jsem mel nejak sucho. Ten Glenfiddich je tedy pro kolegu, pro mne osvedcena klasika a Glenmorangie jen tak na vyzkouseni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 Tak aby to tady neumřelo. I když sám jsem toho moc v poslední době nepořizoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 před 5 hodinami, LukeD napsal: A tu neuvěřitelnou cestu flašky Macallan k tobě nám nepopíšeš? Nenech se prosit. To sem naozaj nepatri . Ale zjednodusene, skratene, dalo by sa to povazovat za barter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 před 4 hodinami, tyfo napsal: Tak tento tyden konecne dorazily nove prirustky, uz jsem mel nejak sucho. Ten Glenfiddich je tedy pro kolegu, pro mne osvedcena klasika a Glenmorangie jen tak na vyzkouseni. Ardbeg (10 y.o, Corryvreckan) i Lagavulin (16 y.o.) objednávám stále dokola a vždycky se na ně těším . Občas to proložím Laphroaig, Connemara, Bruichladdich a Talisker. Zbožnuju kouřovky… Přes léto jsem na ginu s tonikem a koktejlech, ale v září mě čeká taky doplnění zásob. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 (upraveno) Laphroaig ani Talisker zrovna nebyl na sklade takze proto alespon ten Glenmorangie Connemara ani Bruichladdich jsem jeste nezkousel. Upraveno 23. července 2020 uživatelem tyfo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Glenmorangie je spica Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Zatím nejlepší Glenmo, kterou jsem měl z těch moderních, byla - dnes už vlastně stará - Quinta Ruban 12yo. A pak je rozhodně super lahvování 15yo se starou etiketou. Doma mám pak ještě dosud neotevřenou Signet namíchanou částečně z whisky z praženého sladu a na tu jsem tedy hodně zvědavý. Stejně jako na nezávislé plnění pod názvem Westport. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se