tmoris Odesláno 2. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2014 Hele to je jako cesta k roladam. Taky to zacina kvarcovejma traserama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 2. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2014 Pro znalce je to asi nuda, ale zacatecnik neudela vubec nic spatne, kdyz vyzkousi vsechny "Classic Malts of Scotland". Vsechno jsou to vynikajici flasky, kdyz je tak vidim pohromade, rikam si, co clovek potrebuje vic? http://en.wikipedia.org/wiki/Classic_Malts_of_Scotland http://www.whisky.de/whisky/wissen/industrie/tws0/classicmalts.html Nic. Ale ta touha vyzkouset vsechno ostatni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2014 Ten Talisker na obrázku výše mi připomněl nedávný chronomagorský výlet do Skotska. Ačkoliv hlavním námětem byly Highlands/Skye treky, na single malt tak nějak taky došlo. Já piju spíš nebarevnou kořalku, občas Tullamore, ale tvrdý jádro naší skupiny z východních Čech mě přesvědčilo na singl malts. Jasný, k výletu do Skotska to tak nějak patří, pít tam tequilu by mi taky nesedělo. Začalo to už na letišti v Praze, kde Roman v rámci přípravy na cestu zkušeně vybral Glenlivet. Pak jsme se díky našemu průvodci z Pardubic objevili v nejmenší skotské palírně Edradour, kde proběhlo zaškolování do single malts. Kromě vlastní kořalky tahle palírna skoupila řadu sudů od jiných včetně zaniklých palíren. Takže tam v obchodě byl celkem dobrý výběr. Tuhle jsme nakonec nevzali. Kromě flašky Edradour tam náš průvodce koupil i degustační skleničku, která nám pomáhala udržovat dobrou náladu v autě při současně vysoké estetické úrovni konzumace. Jen kdyby Zmizik nejezdil tak vostře. Na ostrově Skye jsme bydleli naproti palírně Talisker. Vzorek pořízen a vypit. Foto courtesy of Roman I Pak tam proběhla nějaká Aberlour Sherry Cask. Dost jemný pití. Bylo to fajn zasvěcení, i když jsem čekal kouřovější a olejnatější věci. Asi mě kluci šetřili. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2014 To muselo byt fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2014 Hmmmm se máte, tiše závidím... Já byl ve Scotsku a na exkurzi v palírnách už tak před 12 lety, a pořád mě to tam táhne znovu.... parádní letní teploty, osvěžující deštíky, super lidi, super singlmalty a hlavně nááádherně zelená tráva a parádní kopečky... jo a taky jsem zapomněl na midges...kdo nezná, neví o co přišel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2014 Tak jsem vyzkousel tu 15y.o. Dalwhinnie a musim rict, ze patrne zustanu u vselidovych Famouse Grouse / Black Grouse... Asi mam moc sprostou hubu. Prijde mi to takove nejake moc ostre nebo co. K siglemaltu je holt treba se propit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2014 Ostra? To je divne.... A nejedl jsi pred tim neco, treba cesnek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 19. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2014 Ostra, silna...nevim jak to popsat. Provedu jeste nejake pokusne loky, jeste ji mam dost.Co jsem jedl pred pitim uz nevim, ale jim tak kolem seste a nalivam si az tak kolem osme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 Tak to testni ještě párkrát a dej jí šanci.... kdybys ji chtěl ale odborně zlikvidovat, tak dej vědět, hlásím se jako dobrovolník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David_B Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Poslal jsem manželku nakupovat a nevrátila se s prázdnou (rozuměj tohle na seznamu neměla), tak jsem si trochu pohrál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dabelM Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2014 (upraveno) Načnul jsem BenRiach a chystám se na Ardbeg Supernova 2014... Upraveno 27. prosince 2014 uživatelem dabelM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2014 (upraveno) chlapi, pili jste uz nekdo toto? ma draha to dostala jako vanocni darek (od nejakeho dodavatele). barva lahve ve me prilis duveryhodnosti nevzbuzuje (jsem stara konzerva ohledne whisky), ale tech malo recenzi, co jsem nasel na netu, zase nejsou spatne... jde mi o to, zda-li je lepsi ji dat do sklepa, kde uz mam par podobnych 'vypecenych' lahvi, ktere prilezitostne uplatnuji jako darky pro prilezitosti, na kterych mi pramalo zalezi ) diky za komentare http://www.bruichladdich.com/the-whisky/bruichladdich/the-classic-laddie Upraveno 27. prosince 2014 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Jo, měl jsem jí... před pár měsíci. Cítím to ještě dneska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Jo, měl jsem jí... před pár měsíci. Cítím to ještě dneska jak si to mam vylozit - da se / neda se / da se darovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Bylo to myšleno jako kompliment Měl jsem od nich ještě jednu a klidně bych si dal znova. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2014 Bylo to myšleno jako kompliment Měl jsem od nich ještě jednu a klidně bych si dal znova. dik... jdu si dat sklenku... vcera jsem vyhral boj nad glenfiddich 15yrs a doma nic jineho neni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 Tak jsem měl předevčírem možnost ochutnat u bratra asi půl láhve tady té Lasanty, a musím říct, že pořád u mě vyhrává (zatím) na plné čáře Lagavulin 16 YO.... toto je výborné, moc voňavé a jemňoučké pitíčko, ale tak nějak to asi nebude pro mě.... Ale kdo má rád voňavou jemnou singlmaltku, tak určitě ať zkusí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 17. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2015 Tak som dnes urobil druhy pokus a kupil Laphroaig 10y. Reku ze od prveho pokusu som testol dvojciferny pocit inych sm a rumov ze jak bude chutit teraz. No... Vona ma trocha zarazila. Tentokrat mi pripomenula jeden kybel kde bol odpad zo stavby, zvysky farby a .... ovoniavam....ano, citam aj ten zlomeny dreveny zmetak co tam bol. Presne. Chutovo je to uz lepsie ako prvykrat, hlavne po tych rumoch je to fajn zmena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2015 Dnes 16:55 na Čt 2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 18. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2015 Kdyz si whisky chcete opravdu uzit, nemusite ji polykat (povedal ten pan). A este selico zaujimave hovori. Vdaka za tip Hasna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se