Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Pro znalce je to asi nuda, ale zacatecnik neudela vubec nic spatne, kdyz vyzkousi vsechny "Classic Malts of Scotland". Vsechno jsou to vynikajici flasky, kdyz je tak vidim pohromade, rikam si, co clovek potrebuje vic? 

http://en.wikipedia.org/wiki/Classic_Malts_of_Scotland

http://www.whisky.de/whisky/wissen/industrie/tws0/classicmalts.html

post-3194-0-03588900-1414960311_thumb.jpg

post-3194-0-60483600-1414960359_thumb.jpg

Nic. Ale ta touha vyzkouset vsechno ostatni... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten Talisker na obrázku výše mi připomněl nedávný chronomagorský výlet do Skotska. Ačkoliv hlavním námětem byly Highlands/Skye treky, na single malt tak nějak taky došlo. Já piju spíš nebarevnou kořalku, občas Tullamore, ale tvrdý jádro naší skupiny z východních Čech mě přesvědčilo na singl malts. Jasný, k výletu do Skotska to tak nějak patří, pít tam tequilu by mi taky nesedělo.

Začalo to už na letišti v Praze, kde Roman v rámci přípravy na cestu zkušeně vybral Glenlivet. Pak jsme se díky našemu průvodci z Pardubic objevili v nejmenší skotské palírně Edradour, kde proběhlo zaškolování do single malts.

post-59-0-67736300-1415005188_thumb.jpg

Kromě vlastní kořalky tahle palírna skoupila řadu sudů od jiných včetně zaniklých palíren. Takže tam v obchodě byl celkem dobrý výběr. Tuhle jsme nakonec nevzali.

post-59-0-90063000-1415005745_thumb.jpg

Kromě flašky Edradour tam náš průvodce koupil i degustační skleničku, která nám pomáhala udržovat dobrou náladu v autě při současně vysoké estetické úrovni konzumace. Jen kdyby Zmizik nejezdil tak vostře.

Na ostrově Skye jsme bydleli naproti palírně Talisker. Vzorek pořízen a vypit.

post-59-0-86576200-1415005789_thumb.jpg

Foto courtesy of Roman I

Pak tam proběhla nějaká Aberlour Sherry Cask. Dost jemný pití.

Bylo to fajn zasvěcení, i když jsem čekal kouřovější a olejnatější věci. Asi mě kluci šetřili.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Hmmmm se máte, tiše závidím... Já byl ve Scotsku a na exkurzi v palírnách už tak před 12 lety, a pořád mě to tam táhne znovu.... parádní letní teploty, osvěžující deštíky, super lidi, super singlmalty a hlavně nááádherně zelená tráva a parádní kopečky... jo a taky jsem zapomněl na midges...kdo nezná, neví o co přišel :clap:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem vyzkousel tu 15y.o. Dalwhinnie a musim rict, ze patrne zustanu u vselidovych Famouse Grouse / Black Grouse... Asi mam moc sprostou hubu. Prijde mi to takove nejake moc ostre nebo co. K siglemaltu je holt treba se propit.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

chlapi, pili jste uz nekdo toto? ma draha to dostala jako vanocni darek (od nejakeho dodavatele). barva lahve ve me prilis duveryhodnosti nevzbuzuje (jsem stara konzerva ohledne whisky), ale tech malo recenzi, co jsem nasel na netu, zase nejsou spatne...

jde mi o to, zda-li je lepsi ji dat do sklepa, kde uz mam par podobnych 'vypecenych' lahvi, ktere prilezitostne uplatnuji jako darky pro prilezitosti, na kterych mi pramalo zalezi :))

diky za komentare

http://www.bruichladdich.com/the-whisky/bruichladdich/the-classic-laddie

Bruichladdich_Sc_53c0471b163b0.jpg?itok=

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři

Tak jsem měl předevčírem možnost ochutnat u bratra asi půl láhve tady té Lasanty, a musím říct, že pořád u mě vyhrává (zatím) na plné čáře Lagavulin 16 YO.... toto je výborné, moc voňavé a jemňoučké pitíčko, ale tak nějak to asi nebude pro mě....

Ale kdo má rád voňavou jemnou singlmaltku, tak určitě ať zkusí....

post-34425-0-71157800-1419930168_thumb.png

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak som dnes urobil druhy pokus a kupil Laphroaig 10y. Reku ze od prveho pokusu som testol dvojciferny pocit inych sm a rumov ze jak bude chutit teraz. No... Vona ma trocha zarazila. Tentokrat mi pripomenula jeden kybel kde bol odpad zo stavby, zvysky farby a .... ovoniavam....ano, citam aj ten zlomeny dreveny zmetak co tam bol. Presne. Chutovo je to uz lepsie ako prvykrat, hlavne po tych rumoch je to fajn zmena.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...