Tomsn Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2016 Taky jsem si ji už objednal a čekám na odeslání, nějak se s ní ve fine-whisky.de mazlí a ještě mě ji ne odeslali ! Bral jsi jen jednu nebo ten set 2x + 12yo ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2016 Objednal jsem si dvě lahve 8yo, ale pokud od nich budeš nakupovat teď poprvé, tak ti objednávku asi nepotvrdí, už neposílají mimo DE. Včera jsem, ale obdržel e-mail s informací že toto plnění naskladníl Vídeňsky whisky shop Potstill. Mám tam objednávku na dvě lahve, pokud budeš chtít můžu ti ji pustit. Do 14 dnů si ji musíš osobně ve Vídni vyzvednout a zaplatit. Cenu mají na 59,-? za láhev. Více do SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2016 Ja objednaval na whiskyzone.de za 51,90 za kus a po hodine uz jsem mel zpravu, ze balicek poslali. Takze zitra bych mohl udelat srovnavaci tasting 8yo vs 16yo. Jine plneni od Lagavulin momentalne doma nemam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2016 Mám už je taky na cestě, dnes mě přišel z DHL odkaz společně se sledovacím číslem. Na víkend k Fed Cupu je mám doma Já bohužel už nic od Lagavulinu ve whiskotéce nemám, tak nemám s čím porovnávat, ale asi si tu 16yo po dlouhé době k porovnání zakoupím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2016 Raport o Tullibardine 228 Burgundy Finish na eskimakovo prani: Tullibardine je palirna nachazejici se v malem skotskem mestecku Blackford lezicim na dalnici(?) A9, celkem nic moc okoli, hned vedle nejakeho poloprazdneho obchodniho centra. Minulost maji ale dlouhou, chlubi se tim, ze uz v roce 1488 si u nich Skotsky kral James IV. kupoval pivo, zacinali tedy a dlouho fungovali jako pivovar. Az v roce 1947 zacali palit whisku, v devadesatych letech to zabalili a pocatkem noveho tisicileti novy majitel zase zatopil pod kotlem. Ted jsou ve vlastnictvi francouzu (Picard Vins & Spiriteux), francouzi jsou vinari a to vysvetluje, proc ma Tullibardine dve plneni dozravajici ve francouzskych ex vinnych sudech. Tullibardine Burgundy Finish zraje nejdrive nekolik let v ex bourbon sudech z americkeho Bileho Dubu a pote dozrava v sudech z francouzskeho dubu po Burgundskem z oblasti Chateau de Chassagne Montrachet. Cislo 228 v nazvu tehle single malt znamena, ze ty sudy po Burgundskem maji objem 228 litru. Neni barvena, ma prijemnych 43%. Lahev je zabalena ve velmi peknem, kvalitnim kartonu, neotvira se jako normalni krabice, ale sunda se cela horni cast, ve ktere je zasunute hrdlo lahve. Prvni pricichnuti me hodne prekvpilo, ta kombinace ex bourbon, ex burgundske je proste jina, vanilka je citit jen jemne v pozadi, prevlada ovoce, ale jine nez u sherry, je takove sladkokysele, no, jako u bileho vina. To je prekvapeni... Prvni vteriny prevalovani v puse jsem mel pocit olejovite, kremove konzistence, ovoce a pak dub, docela dost dubu, rekl bych. Sucho v puse. Celkove velice prijemna a zajimava zalezitost, neco jineho, nez co jsem mel dosud moznost ochutnat, podotykam, ze to byla moje prvni single malt z ex vinnych sudu. Doporucuju ochutnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Postak zazvonil jednou a dlouze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Filo dakujem za report. To zrenie v exburbon a exshery poznam z rumov a tam mi to padlo fajn, ale u whisky...no neviem...vyskusal som zatial jedinu (glenfarclas) a sme nakoniec ostali len znami, ale nie dobri kamarati. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Postak zazvonil jednou a dlouze. IMG_2705.JPGJá budu mít veselo během zítřka. Děkuji jinak za tip na stránky whiskyzone.de. Nevíš jestli zasílají i do ČR ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 (upraveno) Filo dakujem za report. To zrenie v exburbon a exshery poznam z rumov a tam mi to padlo fajn, ale u whisky...no neviem...vyskusal som zatial jedinu (glenfarclas) a sme nakoniec ostali len znami, ale nie dobri kamarati.Ex bourbon + ex sherry je u whisky celkem bezna kombinace, u Tullibardin to je ex bourbon + ex vino, to uz tak bezne neni. Já budu mít veselo během zítřka. Děkuji jinak za tip na stránky whiskyzone.de. Nevíš jestli zasílají i do ČR ?Bohuzel to vypada, ze ne. Edit: A ani ne po 24 hodinach je u nich Lagavulin 8 vyprodany. Upraveno 14. dubna 2016 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Tak dneska jsem se stavil pro tu Nikku. Večer to ochutnám a uvidíme, ještě tam maj 7 lahví po 400 Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Ex bourbon + ex sherry je u whisky celkem bezna kombinace, u Tullibardin to je ex bourbon + ex vino, to uz tak bezne neni. Bohuzel to vypada, ze ne. Edit: A ani ne po 24 hodinach je u nich Lagavulin 8 vyprodany. Ještě že mám v záloze vídeňskej Potstill Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 Tak dneska jsem se stavil pro tu Nikku. Večer to ochutnám a uvidíme, ještě tam maj 7 lahví po 400 Kč. Paradni cena, to bych skoupil vsecko, dve lahve bych si nechal a zbytek postupne rozdal jako darky k narozeninam/vanocum. Hodne parady za malo penez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2016 (upraveno) Lagavulin 8yo je prvni z limitek, ktere se letos na trhu od Lagavulinu objevi a to k prilezitosti 200. vyroci od zalozeni palirny. Ma to byt vzpominka na osmiletou single malt, ktera se kdysi vyrabela a ktera byla v roce 1886 vychvalena do nebe tehdejsim whiskovym guru Alfredem Barnardem. Asi takovy tehdejsi Jim Murray. Na krabici pisou, ze bude k mani jeden rok. 8yo vs 16yo: Zraje v refill sudech z americkeho a evropskheho dubu po dobu osmi let. Barva je hodne svetla, na krabici pisou, ze je barvena, ale ani se mi to nechce verit. Plneni ma solidnich 48% alkoholu. Srovnani s 16yo (ktera je ovsem taky barvena): Po chvilce, kdyz zmizi kour a jod, ve vuni dominujou cerstve citrusove plody a slad. Na jazyku se prvnich par vterin nic moc nedeje, ale pak zacne stipat a pichat, je sladka s trochou soli, salivace jak svina, behem deseti vterin ma clovek plnou pusu a po spolknuti to pokracuje. Pak prichazi docela vyrazne dub a teploucko od shora az dolu. Celkove neni nijak komplikovana nebo komplexni, ale to vubec nevadi, to co se ji dostalo za tech osm let odpocinku v sudu umi dobre prodat, ladi to dohromady, me se to libi. Kdybych ji mel k necemu prirovnat, tak asi k Ardbeg 10yo. Asi to je ve vzduchu, nebo vode, ponevadz moje tri nejoblibenejsi lihovary jsou od sebe vzdalene co by kamenem dohodil. Mozna budou jini recenzenti kritictejsi nez ja, protoze Lagavulin je pro me top, mam ho rad. Ale i ja si musim priznat, ze byt to regulerni plneni, tak se nedostane mezi stalice v mem baru, protoze v cene 55+ jsou tady jini, a lepsi kandidati a mnohdy i levnejsi. Lagavulin 16yo, Laphroaig Quarter Cask, Ardbeg Uigedail, nebo i Caol Ila 12. Ale jako limitka ok, vlastne jeste "levna", jsou tu i jini experti, kteri chrli NAS limitky jako na bezicim pasu a cena je dvoj az tojnasobna. Podle dostupnych informaci se behem roku objevi dalsi vyrocni limitky, starsi a tedy prirozene drazsi. Uz ted jsem zvedavy. Upraveno 14. dubna 2016 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2016 Díky za recenzi, mám se na co těšit Jsem zvědavej, s čím letos Lagavulin ještě přijde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2016 (upraveno) ..edit.. Upraveno 15. dubna 2016 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artesia Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2016 Tohle mi přivezli Skoti, potěšilo. Těším se, až ji otevřu... Nevím tedy pořádně co mám čekat, zatím jsem se pohyboval řekněme v blended mainstreamu, snad rozpoznám rozdíl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2016 ..edit..Glenkinchie 12yo patri mezi Classic Malts of Scotland, je zastupcem z Lowland. Lehka, velice prijemna single malt, co si vzpominam tak dominovala sladova chut a citrus, kvetinky. 700 je dobra cena, nejlevnejsi byva za 30E/800KC. Pozdravuj Tvou pani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2016 Tohle mi přivezli Skoti, potěšilo. Těším se, až ji otevřu... Nevím tedy pořádně co mám čekat, zatím jsem se pohyboval řekněme v blended mainstreamu, snad rozpoznám rozdíl... Tyjo, to je pro Tebe skoda. Jestli nepoznas rozil, tak jsi ztraceny pripad. Ale vazne, Skoti Te asi maji radi, privezli Ti mnamku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2016 Red "Dwarfs" mi dělají radost. Každý úplně jiný a přitom každý exkluzivní. Ještě mi chybí Shiraz, nicméně doufám, že tento stav nebude trvat dlouho... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2016 Tohle mi přivezli Skoti, potěšilo. Těším se, až ji otevřu... Nevím tedy pořádně co mám čekat, zatím jsem se pohyboval řekněme v blended mainstreamu, snad rozpoznám rozdíl...Nepi to! Urcite to bude hnusne. Rad Ta zachranim a vymenim za 3 flase genialneho Chivasu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se