feltharg Odesláno 18. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2016 zdravím kolegy viskypíče,diskuze mimo hodinky na tomhle foru vetsinou nesleduju, da se rict ze jsem prave zacal . na tohle vlakno mne upozornil Karel (vintagelover) pri jendom nakupu chronografu . tak jen abyste se nedivili, az sem budu stremhlave (pravdepodobne po par sklenickach nejaky dobroty) sazet nejaky moudra .tak na zdravi (dneska mimoradne irska, ale single maltka to je...) a mohli bychom nekdy udelat nejakou mensi ochutnavku alkoholu/hodinek, coz? ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 (upraveno) Opět rychlou páteční radu si žádám, posledně mi byla správně porazena Caol Ila, dnes bych rád dal Laphroaig, kterej jsem měl vždy jen po panácích, takže to bude premiéra s flaškou. A teď otázka, 10 či Quarter Cask? Respektive silně se klonim ke Quarter Cask a zajímalo by mě, zda má někdo důvod, proč radši 10. Jo a nenuťte mi 15:) Pokud by měl někdo zázračný tip na single malt v podobný ceně a chuti (spíš lehčí, kouřová, suchá), sem s ní! Ne Ardbeg:) Upraveno 24. června 2016 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 (upraveno) 10kou chybu neurobis, aj ked QC je trocha vyraznejsia a mam ju radsej.No pises "jemna", co tak Talisker? Jura Superstition? Connemara? Upraveno 24. června 2016 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 QC to je, dik:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan010 Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2016 Přišel mi email od Laphroaigu, že mají pár posledních lahví Cardeas Musím to doma ochutnat a kdyžtak ještě obejdnám. http://www.laphroaig.com/shop/product.aspx?ShopItemID=107 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2016 Šel jsem do toho a objednal jednu CS008 a Cairdeas 2016, když už je libra slabá... Příští rok už budeme muset možná platit i Clo a poplatek za celní řízení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2016 Kdyby někdo měl na prodej CS007, tak bych ji vzal. Sent from my D6633 using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2016 Této už mám pouze jednu láhev se whisky archívů... Co fine-whisky.de ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2016 (upraveno) Po delší době jsem si udělal radost touto limitkou, dnes již běžnou cestou nesehnatelnou... 8 let v sudech po burbonu a následně 9 let ve vinných sudech po Saint-Julien Bordeaux. Celosvětově pouze 3 600 lahví. Doufám, že se mi podaří sehnat i další dvě z triády, tj. 16 yo Bourbon Cask a 18 yo Oloroso Sherry. Upraveno 28. července 2016 uživatelem LukeD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2016 Luke: uz si ju chutnal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martigen Odesláno 1. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2016 moje neoblíbenější alternativy k provařenýmu jackovi, jamesonu a tullamorce jsou VAT69, J&B a Black & White. Jinak Glen Livet a z "vostrejch" Laphroaig. Dále jsme se (mimo ochutnávky u kamarádů, který si ve výsledku nepomatuju) nedostal. Plánuju brzy objednat Loch Lomond Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 1. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2016 eskimak: Chutnal a je to neskutečná bomba! Vzhledem k těm devíti letům ve vinných sudech je to spíše double matured než wine finish. Nádherná barva, jemná a hladká na první dobrou, ale postupně začíná víc a víc štípat. Rozinky, fíky, pomerančová kůra, třtinový cukr, hodně silná tříslovina i ty hrozny mi tam trochu problesknou - přeci jen jsem z vinařské rodiny. Po kousání v hubě neuvěřitelně zhoustne skoro jako lepidlo (vzpomněl jsem si na Neovu slepenou pusu v Matrixu při prvním setkání s agenty). A dochuť je dlouhá jak týden před výplatou. Chce to ještě trochu odpit, aby se úplně otevřela, ale s každým dalším panákem je každopádně lepší a lepší... Kámošovi na ni dal kdysi tip jeden jeho známý, když ještě věděl o whisky hovno. Byl hrozně zvědavý, jestli po těch minimálně 3 letech, co ji měl naposled, nezklame. A nezklamala. Včera byl u mě na koštu a rozplýval se blahem. Mimochodem, tahle je prý ze všech tří nejvzácnější... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Pánové, máte někdo osobní zkušenosti s těmito Single malty: Oban 14yo 43% The Glenlivet Founder´s Reserve 40% Glenmorangie Lasanta whisky 43% Glenmorangie 10yo 40% Můžete některý doporučit? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Za me teda Oban 14yo, nebo Glenmorangie 10yo. Oban je jemne kourova, Glenmorangie vubec, kup obe a muzes pekne srovnavat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Díky za tip . Zkusím Glenmorangie . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Pánové, máte někdo osobní zkušenosti s těmito Single malty:Oban 14yo 43% The Glenlivet Founder´s Reserve 40% Glenmorangie Lasanta whisky 43% Glenmorangie 10yo 40% Můžete některý doporučit? DíkyOban ano, slusna komplexna whisky. Neurazi.Glenmorangie 10yo velmi jemna uzasne ovocna whisky, odporucam kazdemu zaciatocnikovi.Glenlivet Founders reserve nestoji za vela. Radsej klasiku 12yo.Glenmorangie Lasanta nema moc spolocneho so zakladnou 10yo, sherry finish tusim, velmi "hrejuca" s dlhym dobehom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2016 Oban ano, slusna komplexna whisky. Neurazi.Glenmorangie 10yo velmi jemna uzasne ovocna whisky, odporucam kazdemu zaciatocnikovi.Glenlivet Founders reserve nestoji za vela. Radsej klasiku 12yo.Glenmorangie Lasanta nema moc spolocneho so zakladnou 10yo, sherry finish tusim, velmi "hrejuca" s dlhym dobehom. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 Něco dobrého na (nejeden letní) večer... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 (upraveno) A já už mám na cestě z Anglie i druhého bratříčka ze sourozenecké trojky. Zbývá jeden, ten nejstarší... A aby mu na cestě nebylo smutno, tak jsem k němu přihodil jednu "shaní" společnost. 6 tisíc lahví, World Whisky Award 2012 Winner. Upraveno 9. srpna 2016 uživatelem LukeD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2016 A já už mám na cestě z Anglie i druhého bratříčka ze sourozenecké trojky. Zbývá jeden, ten nejstarší... A aby mu na cestě nebylo smutno, tak jsem k němu přihodil jednu "shaní" společnost. 6 tisíc lahví, World Whisky Award 2012 Winner.Velmi zajímavé kousky.... Já teďka pouze dopíjím otevřené lahve a chystám se na podzimní čtyřboj sudovek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se