Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

@effe: moc sa to neda pit, co? Aj ja som sa nachytal, lezu mi na nervy s tymito NA pokusmi za cenu whisky.

@dan: to verim, nic ine ako absolutnu chvalu som na nu este nepocul. A ja blbec som si nechal asi pred rokom ujst flasu za slusnu cenu a potom ich uz bol problem najst, a ak tak za nezmysel. Nazdravie!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@effe: moc sa to neda pit, co? Aj ja som sa nachytal, lezu mi na nervy s tymito NA pokusmi za cenu whisky.

@dan: to verim, nic ine ako absolutnu chvalu som na nu este nepocul. A ja blbec som si nechal asi pred rokom ujst flasu za slusnu cenu a potom ich uz bol problem najst, a ak tak za nezmysel. Nazdravie!

Tak jako žádná hitparáda to není,to je fakt.Ale za necelých 500Kč jsem ji v Tescu nechtěl nechat :-)

Odkaz ke komentáři

Dan mi taky udelal chute a tak jsem se jal trochu googlovat, jak ze se cena za posledni dobu vyvinula. A objevil jsem zajimavou nabidku na Amazonu. Jsem zvedavy, jestli ji za tuhle velice priznivou cenu opravdu prodaji, nebo to bude klasicke "pardon, spletli jsme se, uz neni".

post-3194-0-72552000-1474833574_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Dneska degustace Glenmorangie + pokec s Head of Maturing, což je mimochodem skvělej týpek s úžasným skotským přízvukem.

10yo, 12yo Nectar d'Or, 12yo Quinta Ruban, 18yo a Signet.

Pro mě osobně možná trochu překvapivě je vítězem "základní" 10yo. Její chuť je natolik zajímavá a komplexní, že se těžko dostává z hlavy a je parádní i při opakovaném pití po ostatních vzorcích. Ty ostatní jsou ale taky dobrý, chutnaly mi všechny, jen ta 10yo vyčnívá. Quinta Ruban zraje poslední dva roky v sudech po červeném portském a přišla mi trochu těžší. Naopak Nectad d'Or zraje dva roky v sudech po francouzském sladkém víně sauternes a je lehká a jemná, řekl bych, že by sedla i mnoha ženám. Tady se sluší dodat, že s dozráváním v sudech po sherry/portském/etc. přišla jako první právě Glenmorangie a pak to ostatní začali kopírovat. 

18yo je určitě vynikající, jen by to bylo na delší pití, aby se odhalily všechny její chutě. Takhle narychlo vítězí 10yo. A Signet z čokoládového sladu a extrastarých whisky je fajn záležitost, možná taková nadstavba a další krok po zrání v sherry sudech, ale opět bych jí musel ochutnat víckrát. Je to spíš na velmi příležitostné pití, taková kuriozitka. A za tu cenu bych radši pořídil jiné dvě až tři lahvinky.

Takže 10yo "The Original" považuji za cca osm stovek za super koupi a zařadím ji do své základní sestavy.

Upraveno uživatelem Chumpus
Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

eskimak: Když tě tu tak vidím, připomněl jsi mi tu svoji óbr domácí sbírku whisky. Kolik z nich máš cask strength, není-li to tajné? Pokud navíc napíšeš, které konkrétně, tím lépe...

Odkaz ke komentáři

10yo, 12yo Nectar d'Or, 12yo Quinta Ruban, 18yo a Signet.

Pro mě osobně možná trochu překvapivě je vítězem "základní" 10yo. Její chuť je natolik zajímavá a komplexní, že se těžko dostává z hlavy a je parádní i při opakovaném pití po ostatních vzorcích.

Mne k Single malt přivedla právě Quinta Ruban - a je stále jedním z favoritů. Ta 10 letá mi pak přišla taková "dietní" ale taky OK. QR docela zdrahla, možná dám té 10yo ještě šanci.

Upraveno uživatelem Traveller
Odkaz ke komentáři

eskimak: Když tě tu tak vidím, připomněl jsi mi tu svoji óbr domácí sbírku whisky. Kolik z nich máš cask strength, není-li to tajné? Pokud navíc napíšeš, které konkrétně, tím lépe...

Luke: normalne si ma prinutil vstat z postele a ist to omrknut lebo ma to sameho zaujimalo. A asi ta sklamem (aj sam som prekvapeny) ale par veci o ktorych som bol presvedceny ze su urcite cask strength tak asi niesu - Ardbeg Corrywreckan (57%), Talisker 57°North, dost vela veci co maju 47-48%. Prezrel som to z coho mam povykladane krabice a tam som na moje velke prekvapenie objavil len Glenfarclas 105. Este niekedy prezriem skrinu kde ale musim povykladat flase aby som sa dostal ku vsetkym ale musim uznat ze som cakal iny vysledok. Asi som tak nejak cakal ze veci nad 50% su urcite CS.

To mi ale nahovara ze by som to mal urychlene opravit, tento stav sa mi nepaci. A to som si tento tyzden doniesol novinku - Clynelish 14 (46%). Idem sa hanbit do kuta :).

Upraveno uživatelem eskimak
Odkaz ke komentáři

Já jsem včera dorazil tuhle japonku. Celkově můžu říct, že není špatná, ale v ceně 50-60 Euro se určitě najdou lepší kandidáti. Třeba včera mi vyloženě chutnala i voněla, ale byly dny, kdy mě v chuti i vůni něco rušilo, celkově bych tedy hodnotil 3* z 5. Budu na ni vzpomínat v dobrém. :)

post-3194-0-57339400-1476951008_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tolko rocna nebude... ale uz som si spomenul. 22r, extremne drevnata, v principe zrela asi viac nez bolo zdrave. Myslim ze sme to tu uz preberali - za 20? to nieje zla kupa, do 30 by som asi rozmyslal. Taky charakter som u inej whisky necitil (samy sud) no ono je to uz asi skor bug ako feature... :). Ale zaujimava skusenost.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...