Přejít na obsah

Single malt


Doporučené příspěvky

Záleží na tom, čemu dáváš přednost. Kdybych měl ale někomu doporučit jednu dobrou skotskou whisky, která se vejde do těch cca 1 000 Kč, a nemusela by být vyloženě jemná, zároveň ani příliš kouřová či medicinální, apod., navrhl bych nejspíše Talisker 10 yo.

 

https://www.adrinks.cz/katalog/de/lihoviny-spirituosen/whisky-scotch_645/produkt/talisker-single-malt-whisky-10-yo-0-7l-45-8

 

Spis neco kouroveho bys mohl doporucit?

 

edit: co treba Ardbeg Uigeadail?

Upraveno uživatelem Katz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pak by mě v prvé řadě napadl Ardbeg 10 yo. Nebo jak píšeš - Uigeadail; ten se ovšem pohybuje cenou nad 1 000 Kč. (Ono i Talisker 10 yo má nějaký ten kouř, o trochu více pak např. Laphroaig 10 yo, ale tady je už dost výrazná i "dezinfekce", ad.)

 

http://destilaty.heureka.cz/ardbeg-10yo-0_7-l/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tady připravenou Glenfiddich 12yo a 18yo. Nemám ani tak fajnovou, ani tak vycvičenou papulu jako někteří tady... No jsem zvědavý, jestli budu schopen nějak definovat rozdíl :)

Isteze budes, vyborny vyber na porovnavanie. 15yo medzi nich podla mna vobec nepatri, ta je chutovo uplne mimo (nevravim ze zla, proste ina).

Daj vediet postrehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako jo, rozdíl tam cítím a poznal bych, která je která... A asi mi o kousek více chutná 18yo. Ale že bych byl schopen to popsat, aby to někdo podle toho popisu poznal... To ani náhodou. I když bych se snažil tady načerpat inspiraci a "slovní zásobu", tak tady mi asi příroda nenadělila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes som velmi rozvazne vyberal.vo svojom "bare". Pre zaciatok Inchmurrin 18, Glenfiddich 18, MaCallan Sienna, Oban, Cragganmore, Bruichladdich Port Charlotte a aktualne Laphroaig Quarter Cask. V plane je este Lagavulin 16 a Ardbeg Corryvreckan ako zlaty klinec dymoveho programu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se předem za mou neznalost...

Pořídil jsem si Laphroaig Select, aniž bych to nějak blíže studoval (všude se mluví o tom kouři a rašelině, tak jsem to chtěl koštnout) a teda ta desinfekce mě dostala na kolena!

To jsem čuměl jak puk. No hnus největší velebnosti! Co už, šup tam druhou... Fuj, blivajz. Šup tam třetí. Je to ňáké divné. Šup tam další. No normální to teda není ani omylem,

ale kurňa něco na tom možná je...

Čili...zatím nevím, jestli mi to chutná nebo ne. Každopádně je to divné, ale zajímavé. Pokaždé, když si na tu chuť vzpomenu, tak mám chuť to znova ochutnat.

A otázka zní, z čeho tam je ta desinfekční chuť? A je to jen u Laphroaigu, nebo i u jiných?

 

Díky za vysvětlení ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

nickolas: Sušení sladového ječmene nad doutnající rašelinnou za to může. A jednotlivé whisky se pak liší podle toho, jak dlouho se to nechává nakouřit, příp. odkud ta rašelina je. Dříve ty rozdíly bývaly možná i větší, ovšem od té doby, co si většina palíren nechává ten slad dělat na jednom místě (u Islay whisky je to tuším Port Allen), tak tam může být sklon k jisté unifikaci. Bohužel...

 

Díky bohu za osobitost těch, kteří si ještě stále všechno dělají sami. Což je třeba Longrow řada z produkce Springbank.

 

Tady si můžeš přečíst něco víc o celém procesu výroby a navíc v češtině: Ze života whisky v obrazech ? díl I. & Ze života whisky v obrazech ? díl II. Je to psáno z pozice návštěvníka a není to nějak zbytečně rozvláčné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pacholci! Zkoušel jsem se zaregistrovat na Friends of Laphroaig a můj kód je již použitý... Buď v tom mají bordel, nebo si někdo v obchodě chce pronajmout celý Islay. Tak holt příště.

kde jsi kupoval ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...