Katz Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 (upraveno) Záleží na tom, čemu dáváš přednost. Kdybych měl ale někomu doporučit jednu dobrou skotskou whisky, která se vejde do těch cca 1 000 Kč, a nemusela by být vyloženě jemná, zároveň ani příliš kouřová či medicinální, apod., navrhl bych nejspíše Talisker 10 yo. https://www.adrinks.cz/katalog/de/lihoviny-spirituosen/whisky-scotch_645/produkt/talisker-single-malt-whisky-10-yo-0-7l-45-8 Spis neco kouroveho bys mohl doporucit? edit: co treba Ardbeg Uigeadail? Upraveno 22. prosince 2016 uživatelem Katz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Pak by mě v prvé řadě napadl Ardbeg 10 yo. Nebo jak píšeš - Uigeadail; ten se ovšem pohybuje cenou nad 1 000 Kč. (Ono i Talisker 10 yo má nějaký ten kouř, o trochu více pak např. Laphroaig 10 yo, ale tady je už dost výrazná i "dezinfekce", ad.) http://destilaty.heureka.cz/ardbeg-10yo-0_7-l/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 (upraveno) Nebo Caol Ila 12yo. http://destilaty.heureka.cz/caol-ila-12yo-0_7-l/ Upraveno 23. prosince 2016 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 Veselé vianoce všetkým Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 24. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2016 Spis neco kouroveho bys mohl doporucit? edit: co treba Ardbeg Uigeadail? Nebo zkus Benromach. Pokud ti tedy nevadí NAS. Jedou old-school výrobu a používají 1st fill sudy. Nebál bych se toho, že budeš zklamaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhulak Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2016 Mám tady připravenou Glenfiddich 12yo a 18yo. Nemám ani tak fajnovou, ani tak vycvičenou papulu jako někteří tady... No jsem zvědavý, jestli budu schopen nějak definovat rozdíl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2016 Mám tady připravenou Glenfiddich 12yo a 18yo. Nemám ani tak fajnovou, ani tak vycvičenou papulu jako někteří tady... No jsem zvědavý, jestli budu schopen nějak definovat rozdíl Isteze budes, vyborny vyber na porovnavanie. 15yo medzi nich podla mna vobec nepatri, ta je chutovo uplne mimo (nevravim ze zla, proste ina).Daj vediet postrehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhulak Odesláno 27. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2016 Jako jo, rozdíl tam cítím a poznal bych, která je která... A asi mi o kousek více chutná 18yo. Ale že bych byl schopen to popsat, aby to někdo podle toho popisu poznal... To ani náhodou. I když bych se snažil tady načerpat inspiraci a "slovní zásobu", tak tady mi asi příroda nenadělila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2016 Tak dnes som velmi rozvazne vyberal.vo svojom "bare". Pre zaciatok Inchmurrin 18, Glenfiddich 18, MaCallan Sienna, Oban, Cragganmore, Bruichladdich Port Charlotte a aktualne Laphroaig Quarter Cask. V plane je este Lagavulin 16 a Ardbeg Corryvreckan ako zlaty klinec dymoveho programu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martigen Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 já si vrámci aktuálně omezeného rozpočtu doplním bar pouze o Talisker, Glen Livet a Laphroig ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Omlouvám se předem za mou neznalost...Pořídil jsem si Laphroaig Select, aniž bych to nějak blíže studoval (všude se mluví o tom kouři a rašelině, tak jsem to chtěl koštnout) a teda ta desinfekce mě dostala na kolena!To jsem čuměl jak puk. No hnus největší velebnosti! Co už, šup tam druhou... Fuj, blivajz. Šup tam třetí. Je to ňáké divné. Šup tam další. No normální to teda není ani omylem,ale kurňa něco na tom možná je...Čili...zatím nevím, jestli mi to chutná nebo ne. Každopádně je to divné, ale zajímavé. Pokaždé, když si na tu chuť vzpomenu, tak mám chuť to znova ochutnat.A otázka zní, z čeho tam je ta desinfekční chuť? A je to jen u Laphroaigu, nebo i u jiných? Díky za vysvětlení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 nickolas: Sušení sladového ječmene nad doutnající rašelinnou za to může. A jednotlivé whisky se pak liší podle toho, jak dlouho se to nechává nakouřit, příp. odkud ta rašelina je. Dříve ty rozdíly bývaly možná i větší, ovšem od té doby, co si většina palíren nechává ten slad dělat na jednom místě (u Islay whisky je to tuším Port Allen), tak tam může být sklon k jisté unifikaci. Bohužel... Díky bohu za osobitost těch, kteří si ještě stále všechno dělají sami. Což je třeba Longrow řada z produkce Springbank. Tady si můžeš přečíst něco víc o celém procesu výroby a navíc v češtině: Ze života whisky v obrazech ? díl I. & Ze života whisky v obrazech ? díl II. Je to psáno z pozice návštěvníka a není to nějak zbytečně rozvláčné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Super! Diky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2017 Pacholci! Zkoušel jsem se zaregistrovat na Friends of Laphroaig a můj kód je již použitý... Buď v tom mají bordel, nebo si někdo v obchodě chce pronajmout celý Islay. Tak holt příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Pánové, urgentní dotaz, kam na Praze 1, max Praze 2 (řekněme mezi Národní a Florencí) pro dobrou irskou (podmínka) whisky? Znám asi akorát ten obchod dole v Palladiu, jinak nevim a z googlu jsem zmaten. Dík! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2017 Pacholci! Zkoušel jsem se zaregistrovat na Friends of Laphroaig a můj kód je již použitý... Buď v tom mají bordel, nebo si někdo v obchodě chce pronajmout celý Islay. Tak holt příště.kde jsi kupoval ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2017 V Tescu nebo tak nejak. Uz se to vyresilo. Doslo k nejake chybe v prubehu registrace. Po nekolika hodinach prislo potvrzeni registrace... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2017 Od včerejška koštuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2017 (upraveno) Nejhorší whisky, jakou jsem kdy pil. Tedy nejhorší ze single maltek vyšší ligy. Bohužel taky poslední láhev, kterou mi dal k vánocům můj otec. Upraveno 7. ledna 2017 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2017 Clynelish 19yo (flasovatel tusim Gordon&MacPhail) bola jedna z najlepsich whisky ake som kedy pil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se