ggrand Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 jankoxxx : Co je na tom nefér? Na neznačkovém ciferníku málokdy najdeš značku výrobce. Dá se to taky brát takto - byly Seiko, výměnou cifru se přestaly tvářit jako Seiko. Když vemu Šímův případ, tak se vzala čína, dal se značkový cifr a tím pádem se čína začala tvářit na okolní neznalý svět jako Glycine.
jankoxxx Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 ggrand: a co dno hodiniek? to je signovane znackou Seiko. Rovnako casto aj korunka. Cifernik neni jediny nositel znacky hodiniek, aj ked je najviac viditelny. Ale ako som povedal mne je to jedno. Ja proti modifikaciam nic nemam.
Chocholusik Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 zjednodusime to: - ak pridavas znacku - robis fake - ak uberas znacku/identitu, robis mod/bastlis
ggrand Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 jankoxxx: Asi si pořád nerozumíme. Tím, že dáš na Seiko jiný ciferník(bez značky) z nich neuděláš neseiko, že by tam Seiko nesmělo nikde být. Jestli máš namysli FFF ciferník, tak je schválně zvolený jiný název než je předloha Fifty Fantoms od BP. Ten název zní Fifty five fantoms z důvodu, že jde o Seiko 5 a odkazuje tak na svůj vzor, Seiko tam není napsané. Takže když nasadíš tento ciferník na Seika, uděláš to samé, jako v případě bezejmenného ciferníku.
Jeremy Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 (upraveno) Pánové, ukážu Vám, jak má vypadat skládačka.A všimněte si, že neporušuje ničí autorská práva.. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/3513-kohout-chrono-soliter/ Přitom - strojek byl tuším prapůvodně z Longines, pouzdro vůbec nevím z čeho (žádný nápis tam nebyl a nic mi nepřipomíná) a číselník jsem si navrhoval sám.Proč jsem nepoužil číselník Omega nebo Longines? No protože to nejsou Omegy, ani Longiny. Upraveno 11. února 2013 uživatelem Jeremy
NIGHTinGALE Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 V 11. 2. 2013 v 14:06, jankoxxx napsal: A co dno hodiniek? to je signovane znackou Seiko. Rovnako casto aj korunka. Cifernik neni jediny nositel znacky hodiniek, aj ked je najviac viditelny. Tak jsem to přesně myslel. Dýnko, korunka, strojek - vše Seiko.Ciferník - jakýsi paskvil, který údajně nic nekopíruje, jen si bere inspiraci ze slavnějších brášků.A dohromady to není fake, ale prý velmi zajímavá a vážně se tvářící modifikace. Jako sorry, ale pro mě je to větší sračka a póvl, než ty "Glycine", u kterých je každému jasné, že jde o legraci.
karel hb Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 S velkým zájmem jsem přečetl tuhle diskuzi a měl bych jen dva dotazy. Je poškozena firma Glycine, že se použil čínský strojek a nebo čínská firma, na kterou se použil ciferník Glycine? A pokud budu mít hodinky jedné značky s nápisem na ciferníku a bude se mi líbit tah od jiné značky se sponou s nápisem jiné značky a půjde to spárovat, bude to fake? A která značka bude poškozena, zase ta dražší?
odjinud Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 V 10. 2. 2013 v 14:11, šíma napsal: Já mám nádobu s popelem stále při ruce, ale opovažuji si podotknout, že pouzdro hodinek (něco jako karoserie u auta) nemá s žádným modelem Glycine nic společného a bylo vybrané jen proto, že se hodilo pro daný průměr ciferníku. Je to tedy fejk čeho? Když umístím na Škodu Favorit znak BMW, je to škodovka, nebo bavorák? To se děje v rámci tzv. tuzingu celkem často, k obveselení všech okolo_auta_jdoucích. Je totiž jasné, co je co.U hodinek (v tvém případě) to jasné není. Je to jako BMW, do kterého dáš nejen motor, ale všechny agregáty z favorita. Kdybys měl origo Glycine, odešel ti strojek a tys nechtěl kupovat origo nový, ale dal tam "čínu", tak by to bylo podle mě ještě ok; ovšem pokud by to bylo jasné tomu kupci. Pokud se to ale sestaví nově, je to to bávo s agregáty z fáva.
mrazik Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 Ty jsou úžasný tyhle diskuze. U aut, pokud má někdo škodovku a naroubuje na to ,, neznačková " kola s designem připomínající třeba S8, tak je to tuning. Když se na 4hrnek naroubujou dublovaný komíny, pořád je to dechberoucí vylepšení vzhledu. Většině populace chrochtá pod kapotou nafta a za zády každý správný Pepík nutně potřebuje mít prostor na převezení několika kubíků vzduchu, ale protože ve většině z nás je ukrytý rošťák, malý kluk, snílek co touží po něčem echt a aby to mělo koule a výkon, tedy alepoň vizuelní, upravujeme si naše vozítka a vzájemně si potom míru a provedení těchto úprav obdivujeme a více či méně chválíme. Tudíž u aut při zachování určité míry vkusu je všechno ok. Když si u hodinek někdo vymění nebo nechá vyměnit cifr, tak je to bastlíř a fejkař. Na jiných diskuzních komunitách se diskutují hodinky takřka všech proveniencí zcela bez předsudků. Pachatel Seikáckých úprav Harold je ve většině případů na jiných forech chválen a veleben, ačkoliv celá řada jeho produktů byla inspirována u té či oné slovutné značky. Najde-li se jeden z nás co se pustí do svého vlastního projektu, ať už má pohnutky jakékoliv, tak je třeba mu hned dát vědět, kde všude porušil legislativu a jak moc závadný jeho charakter asi bude. Předsudky a tmářství vždy dusily rozvoj všech kultur a civilizací. Co se týče inspirací toho u těch a tamtěch u těchto, tak ty tu bude vždy napříč produkty a výdobytky civilizace. Právě inspirace něčím a snaha se přiblížit či naopak předstihnout byla motorem vývoje. Ne určitě neschvaluji záplavu Béček a Rolád za pár stovek na Aukru a jinde. To je všivárna. Jen si myslím, že je vhodnější nebýt vždy až tak vyhraněný a snažím se přistupovat k životu a všemu kolem sebe s otevřenou myslí. Hleďme třeba na auta z Nošovic. Minulou dekádu si je pořizovali zoufalci a dobrodruzi. Dnes pomalu, ale vytrvale zaplavují trhy Evropy a jejich hodnocení i v dlouhodobých testech nejsou vůbec špatná. Na závěr svého výronu bych rád apeloval na to, abychom byli vzájemně tolerantnější a osvícenější ke svým zájmům, protože nikdo z nás asi nemá dekret na absolutno, tudíž pokud mě se něco nelíbí, určitě někdo jiný tím bude okouzlen. Těšme se tím co nás oslovuje a přejme to samé jiným. Doba kdy nám byly ideologie tlačeny do hlav je už fuč.
Frostie Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Odesláno 14. února 2013 V 14. 2. 2013 v 19:50, karel hb napsal: S velkým zájmem jsem přečetl tuhle diskuzi a měl bych jen dva dotazy. Je poškozena firma Glycine, že se použil čínský strojek a nebo čínská firma, na kterou se použil ciferník Glycine? A pokud budu mít hodinky jedné značky s nápisem na ciferníku a bude se mi líbit tah od jiné značky se sponou s nápisem jiné značky a půjde to spárovat, bude to fake? A která značka bude poškozena, zase ta dražší? Obávám se, že to bude o tom, kdo si čeho všimne a co si dotyčného právník vydupe. Respektive posuzování bude vždy individuální věcí mimosoudní dohody. Toť můj odhad
Chocholusik Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 V 14. 2. 2013 v 21:03, mrazik napsal: Ty jsou úžasný tyhle diskuze. U aut, pokud má někdo škodovku a naroubuje na to ,, neznačková " kola s designem připomínající třeba S8, tak je to tuning. Když se na 4hrnek naroubujou dublovaný komíny, pořád je to dechberoucí vylepšení vzhledu. Většině populace chrochtá pod kapotou nafta a za zády každý správný Pepík nutně potřebuje mít prostor na převezení několika kubíků vzduchu, ale protože ve většině z nás je ukrytý rošťák, malý kluk, snílek co touží po něčem echt a aby to mělo koule a výkon, tedy alepoň vizuelní, upravujeme si naše vozítka a vzájemně si potom míru a provedení těchto úprav obdivujeme a více či méně chválíme. Tudíž u aut při zachování určité míry vkusu je všechno ok. Zavisi od znacky pane, napriklad ak prides s otunenym autom na C5 klub, stretnes sa z nepochopenim a dostane sa Ti upozornenia ze nerobis dobre ak lepis spojlere/vyfuky/cipujes/neviemco... proste uzivatelia su ina mentalita. Harald bastli, vysledok vyzera dobre, ale neporusuje autorske prava co sa tyka znacky/nazvu, dizajn ktory pouziva tak nejak zludovel a aj ked pripomina niekomu jednu znacku, najde sa na desiatich inych a neda sa patentovat.
mrazik Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 V 15. 2. 2013 v 9:40, Chocholusik napsal: Zavisi od znacky pane, napriklad ak prides s otunenym autom na C5 klub, stretnes sa z nepochopenim a dostane sa Ti upozornenia ze nerobis dobre ak lepis spojlere/vyfuky/cipujes/neviemco... proste uzivatelia su ina mentalita. Harald bastli, vysledok vyzera dobre, ale neporusuje autorske prava co sa tyka znacky/nazvu, dizajn ktory pouziva tak nejak zludovel a aj ked pripomina niekomu jednu znacku, najde sa na desiatich inych a neda sa patentovat.Snažil jsem se vzjádřit svůj názor jen ve velmi obecné rovině.
Cyril Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 S Mrazíkem a jeho zklidňujícím a trochu idealizujícím pohledem na svět docela souhlasím. Teď byl u mě ve firmě na kávě kamarád, který hodinky moc neřeší. Ale líbí se mu. Před lety jsem mu po pár pivech slíbil a potom dal tyhle hrůzy, co jsem si přivezl odkudsi z východu. On je ale klidně nosí. Nikomu netvrdí, že má Panerai a až jednou bude mít víc peněz, koupí si prý radši černé Tritony. U něj mi to tak nějak nevadí, protože to není pozér. A teď otázka, která mě přivedla k tomu, vložit obrázek tohoto "výtvoru" do tohoto vlákna. Je to bastl, nebo fejk?Pouzdro bez ucha, cifr, který ani při sebekřečovitější snaze o věrohodnost nepřipomíná žádný známý model od Panerai......Tak nevím. Za mě fejk jako prase. Přitom asi stavba.
decebal Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 V 11. 2. 2013 v 19:54, NIGHTinGALE napsal: Tak jsem to přesně myslel. Dýnko, korunka, strojek - vše Seiko.Ciferník - jakýsi paskvil, který údajně nic nekopíruje, jen si bere inspiraci ze slavnějších brášků.A dohromady to není fake, ale prý velmi zajímavá a vážně se tvářící modifikace. Jako sorry, ale pro mě je to větší sračka a póvl, než ty "Glycine", u kterých je každému jasné, že jde o legraci.
cody Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 (upraveno) S Nigem naprosto souhlasim. Taky mi Simovo hodinky prisli jako rozhodne pro me osobne prijatelnejsi nez ty "modifikace" Seiko. Ale nekdo holky, nekdo zase vdolky. Ja myslim, ze Luminor Marina je jeden z ochranych prvku OP. Pokud se nepletu, pak je to do kategorie fejku. Sice nepripominani vzhled zadnych OP, ale patentova prava by tim urcite porusili. Napsal jsi to dobre s tim kamosem. Taky rozlisuju, kdo je pozer (to mi vadi nejen u hodinek) a kdo nosi fejky protoze ani nevi co fejk je. Schvalne jsem se ted ptal 4 lidi se kteryma jsem v praci, vek 35-60 let. Nikdo nevedel co znamena fejk (jsme prosti venkovane), jen jeden kolega mi rekl, ze je to reditel zoo:-))))) Upraveno 15. února 2013 uživatelem cody
xjr1 Odesláno 15. února 2013 Nahlásit Odesláno 15. února 2013 Narval jsem "vintage" ciferník EBEL do jedněch primek (cal. 66). Výsledek je hezkej, myslím, že jsem vytvořil skládačku a mám z ní radost. Nicméně nikde nepublikuju obrázky, natož abych je nabízel k prodeji, byť s upozorněním, že se jedná o skládačku. To by mi dobrý vychování nedovolilo:-)
Honza.manta Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 V 10. 2. 2013 v 17:58, michal_45 napsal: ... jak tak nemam co delat a sedim a premejslim, tak me napadlo, co by to bylo, kdybych vzal origo rolex a origo omegu ( ciste hypoteticky ) a vymenil u nich ciferniky a rucky ... z omegy do rolexu a z rolexu do omegy ... ??? taky by to byl fejk ???Nééé!To by byly DVA FEJKY!!Ještě něco, s čím bych mohl poradit?
Návštěvník kupec Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Zdravím Vás Všetkých.Ja som tú skladačku od Šímu kúpil. Dal som si ju do zbierky. Je to veľmi pekný kus a môžem skonštatovať že sú aj presné. Robia mi radosť.Mohli by ste túto diskusiu už ukončiť a venovať sa dôležitejším témam ? Samozrejme nič v zlom ............
kamilb Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 V 11. 2. 2013 v 19:54, NIGHTinGALE napsal: Tak jsem to přesně myslel. Dýnko, korunka, strojek - vše Seiko.Ciferník - jakýsi paskvil, který údajně nic nekopíruje, jen si bere inspiraci ze slavnějších brášků.A dohromady to není fake, ale prý velmi zajímavá a vážně se tvářící modifikace. Jako sorry, ale pro mě je to větší sračka a póvl, než ty "Glycine", u kterých je každému jasné, že jde o legraci. Promiň,já se při pohledu na ty "glycine" smíchy za břicho nepopadal,protože se to chce tvářit jako něco co rozhodně ničím takovým není.A prznit(modifikovat) hodinky,ať už oficiálně nebo homemade je pro mě přijatelnější. http://www.projectxdesigns.com/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se