MaxT Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Prosím zkušené o radu. 25.2. jsem zakoupil nové PAM 359. Když jsem přijel domů, tak jsem chtěl hodinky nařídit a zjistil jsem, že se mi datum posouvá až okolo 6 hodin. Dle návodu jsem vytáhl korunku o 1 polohu a tocil hodinovou ručičkou. Zjistil jsem, že čas posunu data se každé 2-3 dny posune cca. o 1 hodinu. Po chvíli laborování jsem vše nastavil postupným otáčením tak, že se datum měnilo tak jak má, tedy mezi 23:00 - 01:00. To bylo tedy 26.2. Od té doby jsem tomu nevěnoval pozornost. Dnes v noci jsem jak vidno z času příspěvku ještě vzhůru a zjistil jsem, že se mi opět ještě o půl 3 ráno neposunul čas. Vytáhl jsem tedy korunku o 2 polohy a otáčením minutovkou jsem zjistil, že čas se mi mění opět až okolo půl 6. Opět jsem tedy dal korunku do polohy 1 a otáčením hodinovou ručičkou jsem se dostal do stavu, že ve správném čase se měnilo datum k 1. dni v měsíci. Poté jsem opět vytáhl do polohy 2 a minutovkou točil celých 14 dnů. Touto formou se datum měnilo zhruba mezi 23:30 - 01:30. Je to normální a nebo je tam závada? Případně máte radu jak postupovat? Děkuji moc za ochotu.
Josef01 Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Předpokládám, že to je závada, jedině že by tyhle Panerai měly nějakou specialitu v nastavování datumovky. Změna data u Panerai probíhá mezi 20.00 a 04.00 údajně jako ochrana datového mechanismu. Já si osobně myslím, že to prostě nemají zmáknuté tak jak třeba Rolex, kde se datumovka překlopí v 23.59 s tolerancí 4 minuty.
michalval Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Změna data u in-house kalibrů Panerai má probíhat mezi 23.00 - 1:00.Nevím, jak u P9000, ale u jiných kalibrů je zakázáno měnit datum mezi 21:00 a 3.00 s tím, že to může poškodit mechanismus.
Cyril Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Caliber 9000 se nemá přestavovat ve večerních až ranních hodinách. I tak jsem to ale občas dělal. Nastavuje se v první poloze korunky a to otáčením hodinové ručičky po směru času. Popisovaný efekt rozhození přeskočení ukazatele data jsem nikdy neregistroval. Řekl bych, že by to měl otevřít hodinář. Jestli je máš v záruce, tak Azra či Carollinum. S Carollinem mám výborné zkušenosti. Zajistili záruční servis na mých 311 zdarma, ochotně a vstřícně. Nic za to nechtěli a ještě jsem dostal cestovní Panerai pouzdro. Přitom jsou hodinky z Azry. Tak držím palce.
MaxT Odesláno 14. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Děkuji všem za názor. Dnes jsem to opět zkoušel. Nejdříve jsem v první poloze točil hodinovou ručičkou ve směru času a tak jako předtím, postupně se překlápění času posouvalo stále více. Musel jsem tak přetočit skoro celý měsíc aby se datum opět překlápělo mezi 23 - 01. Když jsem toho docílil, posunul jsem korunku do polohy 2 a točil jak smyslů zbavený. Za této situace jsem minutovou ručičkou přešel celý měsíc a datum se překlápělo korektně, tedy mezi 23-01 a to každý den. Vzpomínám si, že když jsem je dovezl, tak tohoto jevu nešlo docílit ani minutovkou.Před nedávnem se mi něco podobného stalo u Zeno. Asi 3 roky ležely v krabičce. Chtěl jsem si je na pár dnů vzít. Odpoledne jsem je seřídil a natáhnul a ráno ukazovaly o cca 5 hodin více. Seřídil jsem je znovu a pro změnu se během pár hodin předběhly asi o půl hodiny a datum se začal překlápět ve 3 odpoledne ačkoliv byly jistě seřízeny správně. Seřídil jsem je tedy opět a najednou fungovaly cca 3 dny úplně bez problému. Tehdy jsem si říkal že to je tím, že vlastně od koupi ležely a tak zatuhly. No a tady mne napadá souvislost. Pam 359 jsem kupoval 2/2013 jako nové u Wempe Vídeň. Hodinky jsou ale dle dokladů vyrobeny 4/2012 a když jsem přišel nakoupit, byly ve výloze. Žádné tam nejsou v natahovačích, prostě tam jen leží. No a pokud tam ležely ve výloze skoro rok......
speedmaster Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Reklamuj je. Ze by lezely rok ve vyloze bez hnuti je nepravdepodobne. Nema smysl premyslet a trapit se nad tim, proc se to nepreklapi spravne. Jen bych doporucil pockat, az to zacne zlobit a pak to hned odnest do servisu.
michalval Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Celý měsíc po mimutách ?? Už musíš mít z toho mozoly na ukazováčku a na palci, ne?
Josef01 Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 (upraveno) S překlápěním data u inhouse Panerai problém nemám, akorát mě trochu štve to, že se začně překlápět datumovka postupně jako u těch nejlevnějších hodinek, tedy třeba v 23.00 je ve středu datumovky mezera mezi datumy Upraveno 14. března 2013 uživatelem Josef01
Jeremy Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Mě by rok ve výloze tak netrápil - protože kolik let předtím ležel strojek někde v pixle, nebo hodinky v meziskladu? Můj inhouse se překlopuje jak má, i nastavení funguje - co popisuješ, je evidentně chyba. Odnes je ideálně zase do wempe - budou rychlejc hotový..
MaxT Odesláno 14. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Děkuji všem za rady. Jak jsem již psal po přejetí celého měsíce po minutách se překlápění začalo chovat korektně. Počkám tedy týden a uvidím. Pokud to začne opět, hurrrrá po čtvrté během měsíce do Vídně. Ten Vídeňský Wempe je pro mě zakletý. Nejdříve byli hnusní u nákupu, teď problému s datumovkou. Mimochodem jsem se u nich stavil v pondělí když jsem jel k Buchererovi pro 425, jelikož mi k hodinkám nedali ten silikonový kryt. Pán byl opět velmi nerudný, takřka po mě hodil jiný kryt navíc určený pro chrono a tudíž nepasující a na mou poznámku, že k nim nepatří zavrčel že jiný nemá. Podotýkám, že tak činil ve chvíli, kdy jsem si prohlížel jiné hodinky s tím, že bych je i koupil. Po tomto jsem raději odešel. Nedokážu si představit jak se bude chovat až příjdu s reklamací.
Cyril Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Jsi mu asi nesympatický....:-((. Někdy ta chemie funguje fakt líp než mluvený slovo. Pán je ale evidentně zralej na stížnost u nadřízených. Pokud tam půjdeš a budeš s ním mít zase problém, zavolej mi na 608777925 a dej mi toho trumpetu na telefon. Promluvím si s ním. Jestli budeš mít zájem a já nebudu někde mimo, mohlo by to snad pomoct.
Flipik Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Děkuji všem za rady. Jak jsem již psal po přejetí celého měsíce po minutách se překlápění začalo chovat korektně. Počkám tedy týden a uvidím. Pokud to začne opět, hurrrrá po čtvrté během měsíce do Vídně. Ten Vídeňský Wempe je pro mě zakletý. Nejdříve byli hnusní u nákupu, teď problému s datumovkou. Mimochodem jsem se u nich stavil v pondělí když jsem jel k Buchererovi pro 425, jelikož mi k hodinkám nedali ten silikonový kryt. Pán byl opět velmi nerudný, takřka po mě hodil jiný kryt navíc určený pro chrono a tudíž nepasující a na mou poznámku, že k nim nepatří zavrčel že jiný nemá. Podotýkám, že tak činil ve chvíli, kdy jsem si prohlížel jiné hodinky s tím, že bych je i koupil. Po tomto jsem raději odešel. Nedokážu si představit jak se bude chovat až příjdu s reklamací. Tak to máš silný žaludek, mě by tam už asi nikdo nedostal. Možná zkus využít postupu, který výše popsal Cyril. Třeba to bude bez nervů a ušetříš drahocenný čas ...
MaxT Odesláno 14. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Jsi mu asi nesympatický....:-((. Někdy ta chemie funguje fakt líp než mluvený slovo. Pán je ale evidentně zralej na stížnost u nadřízených. Pokud tam půjdeš a budeš s ním mít zase problém, zavolej mi na 608777925 a dej mi toho trumpetu na telefon. Promluvím si s ním. Jestli budeš mít zájem a já nebudu někde mimo, mohlo by to snad pomoct. Moc díky, uvidím jak to dopadne a pokud bych tam musel a nebylo zbytí, dovolil bych si využít tvé nabídky.
relativ Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Mal som 359-nu, ale žiadny posun tam nebol. Dátum sa vždy preklápal okolo 24 h. Aj keď som prestavoval viac dní. To, že sú z vlaňajška je normálne, myslím ešte sériu P ani nevydali. Problém by mohol byť ak boli vo výklade rok na slnečnej strane, ale chyba by sa prejavovala inak.
Josef01 Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Mimochodem jsem se u nich stavil v pondělí když jsem jel k Buchererovi pro 425, jelikož mi k hodinkám nedali ten silikonový kryt. Pán byl opět velmi nerudný, takřka po mě hodil jiný kryt navíc určený pro chrono a tudíž nepasující a na mou poznámku, že k nim nepatří zavrčel že jiný nemá. Podotýkám, že tak činil ve chvíli, kdy jsem si prohlížel jiné hodinky s tím, že bych je i koupil. Po tomto jsem raději odešel. Nedokážu si představit jak se bude chovat až příjdu s reklamací.Měl jsi už dávno sepsat dopis na vedení Wempe a Panerai....
Eman2208 Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Jsi mu asi nesympatický....:-((. Někdy ta chemie funguje fakt líp než mluvený slovo. Pán je ale evidentně zralej na stížnost u nadřízených. Pokud tam půjdeš a budeš s ním mít zase problém, zavolej mi na 608777925 a dej mi toho trumpetu na telefon. Promluvím si s ním. Jestli budeš mít zájem a já nebudu někde mimo, mohlo by to snad pomoct. ...a už tam nekoupíš ani osku...
MaxT Odesláno 14. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Nechci to zakřiknout, ale problém se zatím jeví jako vyřešený. Po přečtení vašich příspěvků jsem se opět pokusil o překlopení času hodinovkou a zase se hodina překlopení začala posouvat ačkoliv když jsem dělal totéž minutovkou tak už to bylo v pořádku. Ze zoufalství jsem začal hodinovkou točit pozpátku a čas překlopení se zase začal vracet tam kam má. Jal jsem se tedy hodinovkou posunovat tam a zpět mezi 23-01 možná 30 x za sebou přičemž se zároveň měnil datum tam i zpět. Poté jsem opět posouval hodinovku ve směru chodu, prošel jsem tak celý měsíc a světe div se, datum se měnil zcela korektně tedy v rozmezí 23-01. Poté jsem ještě pro jistotu projel celý měsíc minutovkou a také vše v pořádku. Sice mi skoro krvácejí prsty, ale zdá se že to stálo za to.
lib Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Drzim palce!Naprosto chapu, ze se Ti nechce je dat par dnu po nakupu pryc na reklamaci / opravu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se