Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zkousel jsem hledat ve vlakne, ale nenasel jsem - ma tady nekdo Mnandi od CR? Mam roupy pustit svuj Fallkniven TK3 a koupit neco s klipem, ktery TK3 nema. 

Nejak jsem se do Mnandi zakoukal, ale samozrejme me odrazuje trochu cena. Poradite pripadne nejake dalsi alternativy (na Mcustu uz jsem se dival). Idealne do $250 a nechci moc hi-tech/tactical vzhled. Spise klasiku, podobny styl jako TK3 nebo Mnandi ve dreve viz foto.

Diky!

post-17375-0-07417500-1472845892_thumb.jpg

post-17375-0-27768400-1472845895_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

Podla tvojich poziadaviek by som sa pozrel na znacku almar, aj ked drevenne verzie nemaju klips je to krasna klasika a videl by somto ako medzistupen medzi fallknivenom a crk. Pripadne g10 verzie su tiez elgantne a klips maju

post-6964-0-98356400-1472848639_thumb.png

Odesláno

Tvl tak se fakt smiřuju s faktem, že Gayle Bradley 2 už nenajdu.... fakt netušim kde jsem ho mohl ztratit a fakt mě to štve....

Odesláno

Zkousel jsem hledat ve vlakne, ale nenasel jsem - ma tady nekdo Mnandi od CR? Mam roupy pustit svuj Fallkniven TK3 a koupit neco s klipem, ktery TK3 nema.

...asi to nebude úplně ono, ale mě bere: James

post-39712-0-16697300-1473002355_thumb.jpg

Odesláno

Presne na tento som vcera nahodou narazil a dost ma zaujal, len skoda tej cepielky - mohli tam nasukat nieco lepsie ako Sandvik..

...to mi třeba vůbec nevadí. Mám doma různé nože s různou ocelí - kovem a uhlíkovka na běžné použití mi dokonce vyhovuje.

Odesláno (upraveno)

Panove, diky vsem za tipy. Vsechno jsem prosel, ten James knife je opravdu pekny. Mala velikost mnandi by nevadila, hledam asi primarne neco maleho a hodne lehkeho. Prestoze jsem psal, chci spise klasiku, nakonec to vypada, ze prozatim zustane TK3 doma a poridim Dragonly od spyderco ve verzi G10. Sice je temer za dvojnasobek co FRN verze a pritom ma stejnou ocel, ale libi se mi moc ta Foliage green a mam rad G10 a celkove tvarove se mi ten nuz libi. 

post-17375-0-39311200-1473098102_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

Pri dragonfly je zaujimava verzia aj s ocele zdp189, co je skutocne luxusna ocel a v spyderku za par korun. Ale samozrejme aj g10 verzia je super.

Myslim ze s modelom dragonfly(akymkolvek) chybu nespravis :)

Odesláno

Kloubik a preco nechces malu sebenzu?

To je dobrá otázka na kterou nedovedu dost dobře odpovědět :)

Nad malou sebenzou s micarta inlays přemýšlím roky. Možná protože je tak strašně dokonalá a precizní, je nakonec pro mne nezajímavá, nevím. Nebo se bojím, že by to znamenalo konečná :)

A samozřejmě pořád u CR bojuju s cenou, $400 za jeden nůž si stále mám problém vnitřně obhájit. A jestli se jednou odhodlám, bude to spíše mnandi.

Odesláno

to kloubik, mrkni na Big summit lake od BM 15051

pripadne predaj TK3 a dosetri na sebenzu s drevenymi inlaymi :)

Díky. Nějak jsem tenhle model přehlédl. Líbí se mi ta menší verze a super že má klip.
Odesláno

Chlapi sháním nějaký nový zavírák do kapsy. Teď mam Kershaw Half Ton už asi 3 roky, tahám ho všude, v jeanách, kratasech, teplácích. Teď bych chtěl náhradu konečně. Za prvé mi přijde velký (ikdyž je to vlastně prcek tak dost mohutný), za druhý už má něco za sebou tak si zaslouží odpočinek a za třetí chci prostě nový nůž :D

Co mi poradíte? Cena tak kolem 2K, klipsnu co nejhlubší ať nůž nekouká zbytečně z kapsy, dobrou ocel. Nevadí mi ani divoké barvy - možná bych byl i radši za nějaké barvičky - Half Tona mám červenýho.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Chlapi sháním nějaký nový zavírák do kapsy. Teď mam Kershaw Half Ton už asi 3 roky, tahám ho všude, v jeanách, kratasech, teplácích. Teď bych chtěl náhradu konečně. Za prvé mi přijde velký (ikdyž je to vlastně prcek tak dost mohutný), za druhý už má něco za sebou tak si zaslouží odpočinek a za třetí chci prostě nový nůž :D

Co mi poradíte? Cena tak kolem 2K, klipsnu co nejhlubší ať nůž nekouká zbytečně z kapsy, dobrou ocel. Nevadí mi ani divoké barvy - možná bych byl i radši za nějaké barvičky - Half Tona mám červenýho.

Ja nedávno kupoval otci zavírák od leathermanu a dobrý poměr cena/kvalita, je lehký a malý, ale neoplývá barvami.

http://leatherman.heureka.cz/noze/

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

To je dobrá otázka na kterou nedovedu dost dobře odpovědět :)

Nad malou sebenzou s micarta inlays přemýšlím roky. Možná protože je tak strašně dokonalá a precizní, je nakonec pro mne nezajímavá, nevím. Nebo se bojím, že by to znamenalo konečná :)

Pardon, trošku pozdě, ale Mnandiho mám. Ostatně i tu malou Sebenzu :) Není moc vidět, ale je tam: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/75734-mmakovy-hodinky-a-jiné-hračky/

Konečná bude i ten Mnandi, proto Sebenze působí ještě o kus precizněji. Ale je to víceméně pouze otázka vnímání - při trošku menších rozměrech vše působí ještě přesněji, jinak je zpracování stejné. A je to trošku víc šperk (to zase dělá kombinace leštěný/broušený titan) - bude Tě dost mrzet, až Ti upadne. Sebenza nějakým škrábancem získává, Mnandi ne.

Manipulace s klipem je malinko horší při zastrkávání do kapsy (je pevnější a špičku není za co přizvednout). Čepel působí výrazně subtilněji (i když je skoro stejně dlouhá), takže budeš mít zábrany krájet s tím některé věci. Takže spíš na rozkrojení jablka než krájení koberce.

Ale jinak se samozřejme super.

Jo - některá exotická dřeva poměrně dost časem tmavnou. Mám snakewood, po čtyřech letech ten vzor už skoro není vidět.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...