Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

moco, s tímhle jdi radši na Knife.cz a zamiř buď do nožířské inzerce, nebo do vláken z kovářských akcí - určitě si vybereš... 

2YPO: Sympatickej křiváček, jen doufám že nemá takovej vakl jak na tom videu po pár seknutích do palety. "Aplikačně" mi to spíš než mačetu evokuje slavnou scénu "Zavři voči brouku..."  :P

Návštěvník YPO
Odesláno

já tam člověče žádnej vakl nevidím .... chrastí jenom viroblock .... na tom noži se nemá co posrat ..... nicméně já s tím nic štípat nebudu na to mám rat7 .... todle bude na polici vstřebávat prach ..... leda by mi máma ušila pouzdro na záda

Odesláno (upraveno)

Však právě o ten zámek jde - na nožejku s nejlepším "řezacím" výbrusem mu po dotažení není co vytknout. Problém je že trubkin to pod dojmem reklamy použil jako full-tang mačetu, jenže při rubání do dřeva mu při každém seknutí-škubnutí ten napruženej plech o kousek poskočil - čímž si mamlas koledoval nejen o poškození bukového "topůrka", ale i o tuning prstů. I když to byl nejspíš i záměr toho videa - utvrdit Americké surviválisty v přesvědčení, jak jsou žabožroutští venkovani vlastně pitomí...  -_-  

PS: Když jsme u těch videí, tak "žabikuch" podobného kalibru si zahrál i v Černém korzárovi (čas 1:21:50)  :speak_cool:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Pánové, kde nebo spíše u koho sehnat dobrej kovanej nůž okolo 5k? Mělo by se jednat o menší pevný nůž do nepohody

Napis svoju predstavu o materiale : nerez/uhlikovka/perovina, dlzka cepele. Chces to na skryte nosenie/edc, bushcraft, stiepanie klackov ?

Odesláno

Hoši včera jsem viděl na nově večer ve víkendu borce, Čecha co dělá meče a je v tom nějakej dobrej a kalil ve vodě. Moc si toho ze školy nepamatuju ale nekalit ve vodě určitě. K ničemu mi to nebude asi ale změnilo se něco že už se to dělá?

Odesláno

Hoši včera jsem viděl na nově večer ve víkendu borce, Čecha co dělá meče a je v tom nějakej dobrej a kalil ve vodě. Moc si toho ze školy nepamatuju ale nekalit ve vodě určitě. K ničemu mi to nebude asi ale změnilo se něco že už se to dělá?

Záleží co máš za kov a jakou vnitřní strukturu chceš dosáhnout. Pak kalíš do vody, do oleje, na vzduchu nebo dle některých legend v krvi :-)

Odesláno

Nebylo to vo Pavliku Bolfovi?

Odesláno

"Aplikačně" mi to spíš než mačetu evokuje slavnou scénu "Zavři voči brouku..."  :P

To co má Janžurka je navaja, nůž s baskickou pojistkou. Jak praví rada v jednom starším průvodci - zaslechnete-li ve španělské restauraci charakteristický zvuk řehtačky, nezdržujte se placením :)

Odesláno

tak ja taky trosku do mlynka s nozikem... jinak taham jeste vinoxe minichamp a na stole mam porad vinox cybertool34 a leatherman charge Ti :)jFYp44u.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno

Však právě o ten zámek jde - na nožejku s nejlepším "řezacím" výbrusem mu po dotažení není co vytknout.

tak to přesně je ... je smutný, že člověk utratí několik desítek tisíc než zjistí co mu vyhovuje a stojí to tři stovky 

tady v tom videu je ten test takovej jakoby lepší :D

noa ještě sem nasál limitku ke 125 výročí s perokresbou 

Návštěvník YPO
Odesláno

noa teď sem objevil 12 explore .... tak sem jí rovnou objednal .... máma se už trochu zlobí

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Opinel patří léta mezi standardní kuchyňskou sestavu. Poměr cena /užitek absolutní vítěz

post-959-0-78058000-1506534502_thumb.jpg

Odesláno

Opinel patří léta mezi standardní kuchyňskou sestavu. Poměr cena /užitek absolutní vítěz

Ta Tvoje standardní kuchyňská sestava je pěkná divočina :-) Co z toho používá žena?

Odesláno

Prosimtě srovnej si to od největšího po nejmenší na tý listě, to je deš takhle :D

Uhlíkovej Opinel tam mam hozenej taky a je v permanenci nejvíc z malých.

Odesláno

tak to přesně je ... je smutný, že člověk utratí několik desítek tisíc než zjistí co mu vyhovuje a stojí to tři stovky 

tady v tom videu je ten test takovej jakoby lepší :D

noa ještě sem nasál limitku ke 125 výročí s perokresbou 

j

Ta limitka je super muzu se zeptat pokud to není tajné kde je nakupujes prosim ?

Dekuji

Návštěvník YPO
Odesláno

není to tajné ... koupil jsem ho tady: https://www.trapper.cz/nuz-opinel-vri-8-vyrocni-125-let/ ..... myslím, že kdyby si to u nich poptal tak to seženou .... bylo vyrobeno 12500 kusů takže to určitě nebude nedostatkové zboží i když je to dva roky starý model

totéž sem udělal s Kryštofem, který nebyl skladem a už ho pošťák veze :) ...... ale to zase tady: https://www.kapesni-noze.cz/klasicke-zaviraci-noze/opinel-n-08-colombo-1492-1992/

ještě bych chtěl tohle, ale to mám asi smůlu .... respektive jsem jeden našel za 400euro a to zas takovej blázen nejsem (výroční model / přelom tisíciletí)

je toho celkem dost .... jenom hledat :D http://couteauxdepoche.forumchti.com/t76-series-commemoratives-ou-numerotees

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...