JohnDoeX Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2009 Pridavam se k Tenacious, sam ho mam a spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2009 na svacu s prehladom staci Vnox ci jeho konkurencia kludne aj od mikova .... s tym otvoris pivo, vino ci majku a ak nezvolis prehnane velky exemplar budes s nim moct aj do nemecka pokial chces predsa len nieco akcnejsie tak vyhadzovaky od mikova su podla mna dost muziky za rozumnu cenu od SP by som si vybral nieco taketo http://www.noze-nuz.com/spyderco/C122GP.php ak uz by som teda musel Diky za moznost, abych to uvedl na pravou miru - ja nuz nepotrebuju, do ted jsem sebou nuz tahat nikdy nemusel a nijak mi to nevadilo, ale 1) spyderco ma pekny jmeno a hezky logo + 2) nektery pekny designy + 3) jsem si rekl, ze kdyz na srazu se sejde vic nozu nez hodinek tak bych mel svoji tricentimetrovou reklamni Breitling kudlicku od Wengeru doplnit necim dospelejsim, uvidime kdy se bude hodit.. Rozhodne to neplanuju jako zbran, spis jako peknej nastroj kdybych nekdy potreboval neco rezat, treba tu svacu (rozpulit cheeseburger od mekace a tak) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2009 Spyderco, do 2 litrů, Tenacious (u paty čepele, je, sice malý nápis China, spyderco je tam vyrábí, nicméně, za cenu 998,-K je to perfektní nůž, linerlock, střenky G-10, ocel 8Cr13MoV nebo Enduru 4( klasika, ale občas se vyskytne problém s vůlema a backlockem), obojí jsem měl, ale už nemám. Nebo centofante 3, nebo něco od Spyd.-Byrd?.... http://www.noze-nuz.com/spyderco/C122GP.php (1) http://www.noze-nuz.com/spyderco/endura4.php (2) http://www.noze-nuz.com/spyderco/centofante3.php (3) Diky, k moznostem: 1) Vypada dobre, cena asi prizniva, jak by si stal v porovnani s (3)? ten se mi libi designove vic - je to vůlastne to co jsem daval v odkazu ale s "normalnim" ostrim 2) To se mi nelibi = zasadni problem 3) Ten se mi libi hodne! Pozitivum oproti 1) je ze tam je misto China napis Japan --- Podle ceho vybirat jestli 1 nebo 3 krome ceny? Jinak dekuju za napovedu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2009 (upraveno) Diky, k moznostem: 1) Vypada dobre, cena asi prizniva, jak by si stal v porovnani s (3)? ten se mi libi designove vic - je to vůlastne to co jsem daval v odkazu ale s "normalnim" ostrim 2) To se mi nelibi = zasadni problem 3) Ten se mi libi hodne! Pozitivum oproti 1) je ze tam je misto China napis Japan --- Podle ceho vybirat jestli 1 nebo 3 krome ceny? Jinak dekuju za napovedu! Centofante 3 = kobaltová nerez ocel VG 10 ( pokud s ním nebudeš prasit, tak by měl být v pohodě, má backlock, ale neslyšel jsem na něj nic špatnýho), je to jasná volba. Mrkni na odkazy: http://cz.youtube.com/watch?v=y_d20nbthR4 http://cz.youtube.com/watch?v=BqmW5HJvDiw Upraveno 25. ledna 2009 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2009 Centofante 3 = kobaltová nerez ocel VG 10 ( pokud s ním nebudeš prasit, tak by měl být v pohodě, má backlock, ale neslyšel jsem na něj nic špatnýho), je to jasná volba. Takze Centofante je dobry, super, to jsem potreboval slyset Vypada dobre a prasit s nim nebudu, pouziju ho tak parkrat do roka na otevreni obalky nebo ukrojeni parku a nebo na neco jinyho, ale zatim nevim na co Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Pridavam se k Tenacious, sam ho mam a spokojenost. Mohu plně potvrdit mám jej a maximální spokojenost a cena kolem 1000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Spiderer: Tenacious je docela velkej. Takže takovej ideální "jedinej" nůž pro běžného uživatele. Pro běžné denní a kancelářské užití si myslím, že plochý výbrus je ideální. Kvalitnějsí ocele tě pak donutí k tomu, že budeš pořizovat vychytané brusné sady atd. Pokud bys chtěl malý nůž s High-Tech ocelí, pak toto http://www.noze-nuz.com/spyderco/C52PBKE.php Počkej si na sraz, když Conrad bude tak hodnej, vezme tenaciouse, Onion má Police a já mám Calypso. Můžeš to pak v reálu porovnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 bandi - ok, to zni rozumne Aspon se neunahlim.. Nahodou centofante asi nikdo nema? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Takze Centofante je dobry, super, to jsem potreboval slyset Vypada dobre a prasit s nim nebudu, pouziju ho tak parkrat do roka na otevreni obalky nebo ukrojeni parku a nebo na neco jinyho, ale zatim nevim na co Tak přesne na tohle většina z Vás, co tu diskutujete o takzvaných Survival nožích, ty svý nože používáte. A na to vám milionově postačí kudlička od vietnamce za 30Kč, tak mi přijde naprosto směšný, když se tu mohutně rozebírá, jestli bude lepší ten a nebo ten nožíček za 1000 nebo 1500 .... x-D Na to ukrojení svačiny stačí cokoliv a věřte, že je na to lepší ta levná kudlička, protože až s ní budete potřebovat opravdu jedno za rok zaprasit, tak vám to nebude líto A nosit v kapse kudličku za litr nebo víc, aby si s ní jednou za tejden člověk okrájel jabko nebo namazal rohlik, to mi přijde dost střelený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Tak přesne na tohle většina z Vás, co tu diskutujete o takzvaných Survival nožích, ty svý nože používáte. A na to vám milionově postačí kudlička od vietnamce za 30Kč, tak mi přijde naprosto směšný, když se tu mohutně rozebírá, jestli bude lepší ten a nebo ten nožíček za 1000 nebo 1500 .... x-D Na to ukrojení svačiny stačí cokoliv a věřte, že je na to lepší ta levná kudlička, protože až s ní budete potřebovat opravdu jedno za rok zaprasit, tak vám to nebude líto A nosit v kapse kudličku za litr nebo víc, aby si s ní jednou za tejden člověk okrájel jabko nebo namazal rohlik, to mi přijde dost střelený Podle mně je to nakažením hodinkama. Taky není důvod nosit Brajtle, když hodinky od vietnamce za 100 Kč mi taky ukážou kolik je hodin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Podle mně je to nakažením hodinkama. Taky není důvod nosit Brajtle, když hodinky od vietnamce za 100 Kč mi taky ukážou kolik je hodin. asi jo, jen s rozdílem, že hodinky máš na ruce a můžeš se na ně dívat kolikrát denně chceš za vynaložení minimálního času a energie, stačí zvednout ruku. Kdežto nůž budeš mít v kapse, báglu, tašce, kufříku ... vyndáš ho zpočátku na hraní a očumování několikrát za den, ale po max. 14 dnech tam zůstane ležet a vyndáš ho fakt jen jednou týdně na ten rohlík .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Tak přesne na tohle většina z Vás, co tu diskutujete o takzvaných Survival nožích, ty svý nože používáte. A na to vám milionově postačí kudlička od vietnamce za 30Kč, tak mi přijde naprosto směšný, když se tu mohutně rozebírá, jestli bude lepší ten a nebo ten nožíček za 1000 nebo 1500 .... x-D Na to ukrojení svačiny stačí cokoliv a věřte, že je na to lepší ta levná kudlička, protože až s ní budete potřebovat opravdu jedno za rok zaprasit, tak vám to nebude líto A nosit v kapse kudličku za litr nebo víc, aby si s ní jednou za tejden člověk okrájel jabko nebo namazal rohlik, to mi přijde dost střelený Hale to máš jako s hodinkama. Na to abys zjistil kolik je hodin ti stačej vobyčejný qwarcky za litr. To samý je i s nožema. Je to prostě stejná úchylka... koupit si kosmickej kinžál na votvírání dopisů nebo krájení buřtů k sváče. A abych taky něco k tématu, už léta používám Opinel s klasickou yatagán uhlíkatou čepelí. Nic neřeže líp jak dadle vocel. Nic není lehčího a jednoduššího než tendle nůž. A když ho zlomím nebo ztratím tak se z toho nepo...., protože stojí pár kaček. Teď s ním asi půl roku doma votvírám konzervy je to daleko rychlejší a furt tak nějak drží to vostří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 (upraveno) asi jo, jen s rozdílem, že hodinky máš na ruce a můžeš se na ně dívat kolikrát denně chceš za vynaložení minimálního času a energie, stačí zvednout ruku. Kdežto nůž budeš mít v kapse, báglu, tašce, kufříku ... vyndáš ho zpočátku na hraní a očumování několikrát za den, ale po max. 14 dnech tam zůstane ležet a vyndáš ho fakt jen jednou týdně na ten rohlík .... Myslím, že kluci z fóra o nožích by se na stejnou věc dívali opačně. Proč ty si nekoupíš baterku na čelo od vietnamce, za 50 a chceš za 1000 ? Budeš ji nosit 24 hodin denně? Je to o pocitech. Každý si obhájí tu hračku, kterou právě chce. Upraveno 26. ledna 2009 uživatelem Adam99 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 ...tak mi přijde naprosto směšný, když se tu mohutně rozebírá, jestli bude lepší ten a nebo ten nožíček za 1000 nebo 1500 .... x-D co je na tom smesneho? Noze jsou (IMHO pro vetsinu z nas) dalsi "hracka", tak jako hodinky. Je prijemne mit hezky a kvalitni nuz tak jako pro nekoho je mit super mobil, plnici pero za 5k nebo plasmovou TV s uhloprickou 2 metry, nebo...nebo...nebo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 (upraveno) Myslím, že kluci z fóra o nožích by se na stejnou věc dívali opačně. Proč ty si nekoupíš baterku na čelo od vietnamce, za 50 a chceš za 1000 ? Budeš ji nosit 24 hodin denně? Je to o pocitech. Každý si obhájí tu hračku, kterou právě chce. No ... baterka je na svícení, když potřebuješ na něco pořádně vidět. Když na ledmanii mrkneš na recenzi vietnamske "3W Policie svitilny" (nebo jak se to tam jmenuje) a pak si prectes popis kvalitni svitilny, tak uvidíš, že zrovna tenhle příklad není až tak dobrej. V kostce - šmejd baterka malo sviti, baterie se okamzite vybijou a brzo se to cely roztavi a nesviti to vubec - kvalitni baterka sviti dlouho a intenzivne, je dlouhodobe funkcni, narazuvzdorna a vodotesna... Ale je vlastne fakt, ze je to fuk ... mne to prijde streleny, jinej tim zas zije, tak proc mu to zkouset brat. Proste jsem to musel napsat, vemte to jako muj nazor, poznamku pod carou. Nechci vyvolavat flame. Edit: klasicka oprava preklepu Upraveno 26. ledna 2009 uživatelem budo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Tak přesne na tohle většina z Vás, co tu diskutujete o takzvaných Survival nožích, ty svý nože používáte. A na to vám milionově postačí kudlička od vietnamce za 30Kč, tak mi přijde naprosto směšný, když se tu mohutně rozebírá, jestli bude lepší ten a nebo ten nožíček za 1000 nebo 1500 .... x-D Na to ukrojení svačiny stačí cokoliv a věřte, že je na to lepší ta levná kudlička, protože až s ní budete potřebovat opravdu jedno za rok zaprasit, tak vám to nebude líto A nosit v kapse kudličku za litr nebo víc, aby si s ní jednou za tejden člověk okrájel jabko nebo namazal rohlik, to mi přijde dost střelený Aaaaach jo.. Ty uz tady nejakej patek ses a vis, ze hodinky taky za 50.000 nepotrebujem, ale protoze nas bavi, zajimaji a libi se nam, tak si je treba koupime a hodnota/uzitek = sakra malo, naproti tomu hodnota/pocit = sakra hodne a o tom to je Uz jsem to psal nekolikrat - nuz nepotrebuju, zatim zadnej nenosim i kdyz doma nejaky svycarsky kudlicky a mnoha kokotinama budou - taky je nenosim, a tak prave jsem si rekl, ze kdybych mel nozejk co se mi libi, tak si ho sebou treba i nekdy nekam vezmu Ale to je jedno, nuz si koupim protoze chci a ne protoze musim a jestli to jsou dalsi vyhozeny penize poznam casem.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 No ... baterka je na svícení, když potřebuješ na něco pořádně vidět. Když na ledmanii mrkneš na recenzi vietnamske "3W Policie svitilny" (nebo jak se to tam jmenuje) a pak si prectes popis kvalitni svitilny, tak uvidíš, že zrovna tenhle příklad není až tak dobrej. V kostce - šmejd baterka malo sviti, baterie se okamzite vybijou a brzo se to cely roztavi a nesviti to vubec - kvalitni baterka sviti dlouho a intenzivne, je dlouhodobe funkcni, narazuvzdorna a vodotesna...Ale je vlastne fakt, ze je to fuk ... mne to prijde streleny, jinej tim zas zije, tak proc mu to zkouset brat. Proste jsem to musel napsat, vemte to jako muj nazor, poznamku pod carou. Nechci vyvolavat flame. No vlastně sis odpověděl sám, jen místo slov baterka napiš nůž a jsme na tom stejně. V kvalitě vietnamského nožíku a Spyderca, Sebenzy a jiných bude určitě také rozdíl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 ...nuz si koupim protoze chci a ne protoze musim... kratke, vystizne, neni co dodat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 asi jo, jen s rozdílem, že hodinky máš na ruce a můžeš se na ně dívat kolikrát denně chceš za vynaložení minimálního času a energie, stačí zvednout ruku. Kdežto nůž budeš mít v kapse, báglu, tašce, kufříku ... vyndáš ho zpočátku na hraní a očumování několikrát za den, ale po max. 14 dnech tam zůstane ležet a vyndáš ho fakt jen jednou týdně na ten rohlík .... LOL .. promiň - já si s nožem (noži) hraji pořád - i v práci (kolegové si již zvykli) .. a mám jej k dispozici stále... A pro info - moje nejdražší hodinky nedosahují ani poloviny částky nejdražšího nože... Prostě je úplně fuk, co sbíráš... hlavně, že z toho máš radost, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2009 Spiderer, kup si pořádnou kudlu, která vydrží, ať máš radost. Žádná tržnice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se