zceyee Odesláno 11. října 2025 Nahlásit Odesláno 11. října 2025 před 21 minutami, horal napsal: V Německu se mohou nosit zavírací nože s pojistkou čepele? Ano, jen se nesmí jednat o nůž který lze otevřít jednou rukou. Nehetník je ok. 1 1
Radek124 Odesláno 11. října 2025 Nahlásit Odesláno 11. října 2025 V germanistánu už od loňského října bez rizika flastru (až €10k) není radno nosit jakýkoliv nůž, protože nikdy nevíš kdy se připleteš na "trhy, kulturní a sportovní akce". Což samozřejmě neznamená že Tě tam nějaký "nový němec" (co ke studiu koránu nepotřebuje němčinu ani latinku - tak proč by louskal nějaké přikázání pro nevěřící?) nemůže svým vlastním křivákem "obohatit" Jinak ten fórový "švýcarák" mi podle širšího půdorysu čepelky přijde jako 3. evoluce 85mm wengera - a pokud s uvedenou zkušeností můžu říct něco k pojistce takhle prťavého perořízku, tak jen že je to naprostá hovadina pro sběratele zbytečností, která bude v kapse i dlani akorát zavazet (dtto ten "párák" namísto otvíráku) 1 1
juk Odesláno 11. října 2025 Nahlásit Odesláno 11. října 2025 před 44 minutami, Radek124 napsal: V germanistánu už od loňského října bez rizika flastru (až €10k) není radno nosit jakýkoliv nůž, protože nikdy nevíš kdy se připleteš na "trhy, kulturní a sportovní akce". Což samozřejmě neznamená že Tě tam nějaký "nový němec" (co ke studiu koránu nepotřebuje němčinu ani latinku - tak proč by louskal nějaké přikázání pro nevěřící?) nemůže svým vlastním křivákem "obohatit" Jinak ten fórový "švýcarák" mi podle širšího půdorysu čepelky přijde jako 3. evoluce 85mm wengera - a pokud s uvedenou zkušeností můžu říct něco k pojistce takhle prťavého perořízku, tak jen že je to naprostá hovadina pro sběratele zbytečností, která bude v kapse i dlani akorát zavazet (dtto ten "párák" namísto otvíráku) Jejich země, jejich pravidla... Kulturním a sportovním akcím se vyhýbám a na trzích jsem nebyl ani nepamatuju. To bych asi nechal nůž na ubytku. Jinak pro mě je spousta nožíků i s krátkou čepelí zbytečně vysoká. Dost často ho používám na ovoce a zeleninu, které krájím v ruce a vyříznout třeba jadřinec z jablka s minimálním odpadem jde dobře právě švýcarákem. Pojistku proti zavření nepotřebuju vůbec nějakou echt festovní. Už se mi jednou málem zavřel nůž přes prsty, tak pro jistotu. Záměrně s ním nebodám, ale občas při některých činnostech špičkou zatlačím. Ale jasan, high-tech nožířina to není.
Martin JJJ Odesláno 11. října 2025 Nahlásit Odesláno 11. října 2025 Nový kousek do sbírky… Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
prizak Odesláno 12. října 2025 Nahlásit Odesláno 12. října 2025 (upraveno) Dnes mi konečně dorazil nůž HIGONOKAMI s čepelí z materiálu VG10 a délkou čepele 120 mm. Delší dobu totiž tato varianta nebyla. Naprostá spokojenost. Je to obdoba naší rybičky tam u nich v Japonsku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. října 2025 uživatelem prizak 3 1
prizak Odesláno 12. října 2025 Nahlásit Odesláno 12. října 2025 V 27. 9. 2025 v 10:38, Radek124 napsal: Pokud by regule závodu i na výše uvedenou plechovku s okem výslovně vyžadovaly "otvírák", doporučuju hřbetní "multifunkční háček na balíky" od Victorinoxu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tento háček mám na svém pracovním noži, který nosím denně a je opravdu, jak píšeš nedoceněný. Použiji ho opravdu málo, ale hodně pomůže například i při vytahování plotu, opravě plotu, napnutí ostrého drátu, jak říkáš, klidně i na odnešení balíku. Na nožích od jiných výrobců jsem to nikdy neviděl.
Lalla Odesláno 15. října 2025 Nahlásit Odesláno 15. října 2025 (upraveno) Mě to také zajímá a zejména se ptám na odpověď Berta, a tak cituji : Přechod na knifemag.cz No, všichni, co se ktomu hlásili, najednou přestali komunikovat. To byly diskuze ohledně souhlasu s migrací a najednou nic... Chápu, že mohly být důvody, proč to usnulo, ale bylo by fér sem o tom něco napsat.... Upraveno 15. října 2025 uživatelem Lalla
Bert Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 před 6 hodinami, Lalla napsal: Mě to také zajímá a zejména se ptám na odpověď Berta, a tak cituji : Přechod na knifemag.cz No, všichni, co se ktomu hlásili, najednou přestali komunikovat. To byly diskuze ohledně souhlasu s migrací a najednou nic... Chápu, že mohly být důvody, proč to usnulo, ale bylo by fér sem o tom něco napsat.... Ahoj. Bohužel pořád platí to, co jsem napsal na knife.: Nožomilové, budu stručný: 95 procent práce je hotovo. Čeká se na mé zkontrolování a schválení proběhnuvších prací. Vzhledem k tomu, co se nenadále stalo a nyní i děje v mém nejbližším okolí jsem před vše ostatní předsunul péči a starost o někoho, koho mám opravdu rád. Projekt knife/knifemag tím z priority B přešel na prioritu C. Myslím, že do poloviny června odsouhlasím a pojedeme na nové platformě. Akorát, že sračky pokračují.... 3
horal Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 Děkuji za informace a přeji hodně sil k řešení!
Lalla Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 Děkuji za odpověď, možná bys měl dát vědět i na knife fórum. Děkuji
horal Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 První originál, druhý současná reminiscence. Má geniálně vyřešenou možnost závěsu/poutka - kolíček mezi příložkami. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
warann Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 @horal prosím Tě, ta nová produkce je co? Díkes.
horal Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 před 26 minutami, warann napsal: @horal prosím Tě, ta nová produkce je co? Díkes. Ukecal jsem jednoho šikulu z knife.cz. Je to vyrobené cca 10 let zpět. Takže limitka 1/1
warann Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 (upraveno) Dik. Koukal jsem na to a zrejme “selsky nuz Sandrik”? Jeden v desnym stavu byl na Aukru (jiz je to passe). A pak neco zde, ale to uz je skoro moc vonafka. https://www.rybicka.cz/rybicka/eshop/0/0/5/631-Nuz-selsky-velky-145-ledovy-buk-94-mm-Carbon-OTTER-1840-Solingen Upraveno 16. října 2025 uživatelem warann
horal Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 (upraveno) Je to Sandrik, klukovskej sen. Selský, dělá ho mnoho výrobců v nejrůznější kvalitě a za různé ceny. Na Aukru se občas ukáže, tenhle před měsícem za 541,-. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. října 2025 uživatelem horal
maama Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 Koukam @warann ze te to zaujalo. Bodejt ne, nadhera. Hledej grafting a pruning knives. Ja po tech naradakach cumim pravidelne:) vypada skoro jako Schrade imperial sodbust (cinan bohuzel), nebo Vesco r5 z uhlikovky - ital a za ty prachy parada - srovnej treba zahradnicky z KDS Sedlcany. 231 od Due Buoi, kterou jde sehnat v uhlikovce nebo nerezu za vynikajici penize je vyprodana. https://www.vescoitaly.it/en/ca/grafting_knife/92.html https://www.oregonobchod.cz/vescoarchman-zahradni-naradi/4126-viceucelovy-zaviraci-nuz-vesco-18-cm-r518.html?gad_source=1&gad_campaignid=18221569871&gbraid=0AAAAADl59xJI_DehxP7wRq4US3mxn784q&gclid=EAIaIQobChMIqaeG5MuokAMVdJmDBx3wEwQoEAQYBCABEgIyA_D_BwE https://www.duebuoiagriculture.com/collections/grafting-and-pruning-knife?srsltid=AfmBOoquMpVwg3c4WyJ2mbVDj5rKYKVkaZLXrgeVyiwu2kHnBqO2Ns0k Trochu z jinyho vrhu, ale Denko kt407, je naradova legenda z japonska, sendvic ocel za ty penize… 1
maama Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 (upraveno) Trochu v tom jedu, protoze nemuzu najit svuj prvni najf po tatovi (nuz vidlicka vyvrtka), a stejska se mi. Vedle toho jsem si polozil otazku, co by se do budoucna smelo vzit k nemcum (navrhuje se omezeni na obourucne ovladanej zavirak s cepeli do 6ti cm) a z mych nic:) Tak z toho byla vyzva k nakupu a nakonec jsem objednal bezpohlavni, ale overenej SAK - tinker small, ten snad bude navzdy v poradku. Ale fascinuje me, ze low cost seriovy noze (jako rybicka) vyrobeny v Evrope porad existujou. Nejak mi nedochazi proc by to nekdo za takovy penize vyrabel, a nekdo v takovy, predpokladam nizky, kvalite kupoval. Napada vas jeste neco jako tohle? https://www.tokyotools.cz/katalansky-kapesni-nuz-od-pallares-solsona/ Nevim, tohle uz mi asi pripada drahy:))) ale hlavne nevim, jestli to neni mainstream jako opinel https://www.mujnuz.cz/old-bear-italy-manico-noce-clasico-m-31365/ Upraveno 16. října 2025 uživatelem maama
filltos Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 Napadá: třeba https://www.kniland.cz/znacka/mam/
horal Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 @maama já teď nechápu jestli hledáš nůž jako měl táta, nůž do Německa (neměl by mít ani pojistku) nebo levný uhlikový sodbuster např. jako tento? https://www.noze-nuz.com/schrade/IMP22.php Oregon vypadá skvěle....
Bert Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 před 9 hodinami, Lalla napsal: Děkuji za odpověď, možná bys měl dát vědět i na knife fórum. Děkuji Prosím, píšeš tam, tak udělej copy. Díky. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se